Yeniden yargılama mümkün değildir.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!
Daraltma
X
-
Hükümlü lehine yargılamanın yenilenmesi nedenleri
MADDE 311 – (1) Kesinleşen bir hükümle sonuçlanmış bir dava, aşağıda yazılı hâllerde hükümlü lehine olarak yargılamanın yenilenmesi yoluyla tekrar görülür:
a) Duruşmada kullanılan ve hükmü etkileyen bir belgenin sahteliği anlaşılırsa.
b) Yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek biçimde hükümlü aleyhine kasıt veya ihmal ile gerçek dışı tanıklıkta bulunduğu veya oy verdiği anlaşılırsa.
c) Hükme katılmış olan hâkimlerden biri, hükümlünün neden olduğu kusur dışında, aleyhine ceza kovuşturmasını veya bir ceza ile mahkûmiyetini gerektirecek biçimde görevlerini yapmada kusur etmiş ise.
d) Ceza hükmü hukuk mahkemesinin bir hükmüne dayandırılmış olup da bu hüküm kesinleşmiş diğer bir hüküm ile ortadan kaldırılmış ise.
e) Yeni olaylar veya yeni deliller ortaya konulup da bunlar yalnız başına veya önceden sunulan delillerle birlikte göz önüne alındıklarında sanığın beraatini veya daha hafif bir cezayı içeren kanun hükmünün uygulanması ile mahkûm edilmesini gerektirecek nitelikte olursa.
f) Ceza hükmünün, İnsan Haklarını ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Sözleşmenin veya eki protokollerin ihlâli suretiyle verildiğinin ve hükmün bu aykırılığa dayandığının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kesinleşmiş kararıyla tespit edilmiş olması. Bu hâlde yargılamanın yenilenmesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının kesinleştiği tarihten itibaren bir yıl içinde istenebilir.
(2) Birinci fıkranın (f) bendi hükümleri, 4.2.2003 tarihinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kesinleşmiş kararları ile, 4.2.2003 tarihinden sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yapılan başvurular üzerine verilecek kararlar hakkında uygulanır.● Koyu Bordo - Açık Mavi ●
sadi karakaş 13. ACMnin yeniden yargılama kararı vereceğini duyurdu bu gün.. bu adam ne söylediyse tam tersi çıkıyor.. o yüzden içim biraz rahatladı..Attan inip eşeğe bindik!
okay gudubetinin bizde oynadığı sürede bir tane bile kupa kazanamamışız!!! toplam 6 senede sıfır kupa!
Yorum
-
günler geçiyor ,aylar geçiyor ..... suçlu ve ortakları dışarda , uğruna her türlü pisliğe bulaştığı takım yüzsüzce ligde ,ismi haberleri gazeteleri tv'leri süslüyor!
Allah kahretsin böyle düzeni.Hominem te memento... - Sadece bir insan olduğunu unutma...-
StopMatchFixing.Com
Yorum
-
İlk argüman mahkeme sonucunu bekleyelim oldu. Bu esnada spor yargisi ile adli yarginin farkini anlatmaya calistik, olmadı.
Adli yönden suclaninca plak değişti, TFF tarafından aklanmaya calistilar. Onda bile basarili olamadilar. Uefa ya sigindilar, yine olmadi...
Derken uefa tokadi yapistirdi, yine adli yargiya yapistilar. Yargitay onayinca yine Uefa ya yamandilar, yine olmadi...
Son kale aslinda icerden fethedilmis, haberleri yoktu. Haberleri oldu ama artik kral ciplakti.
Son hamleleri bu kaldi. Yeniden yargilanma. Bundan da bir sonuc cikmayacak...
Yavas yavas oluyorlar...
Yavas yavas...HAYAT BİR GÜNDÜR, O DA BUGÜNDÜR
Yorum
-
Ynt: Şike Davası | Şike Tescillendi! CAS ve Yargıtay Onadı!
yy kararı çıkacağını düşünüyorum. Kanıtım filan yok. O kadar şey için bu kadarı da olmaz herhalde dedik ama hepsi oldu.
Onun için yy kararı çıkacaktır.Sol’un ihanet derecesine varan davranışları karşısında, Sağ ile olan kavgamızı erteledik.
Yorum
-
Y.y kesin senaryo onceden kurgulanmisti zaten bu kurgunun icinde secimlerde ders vermek yerine basbakani destekleyen sozde trabzonspor taraftarlarida var..cikip uslu acik acik basbakan bize soz verdi dedi yy icin bizim trabzonlularda sandigi kostu rte ye oy verdi ..verebilir tabi sikinti yok ama hic kimse bundan sonra onceligim ts demesin zira yemezler..rte nin hukugundan guclunun statukosundan cok memnun olan ts taraftarlari acaba vicdaniniz rahatmi hicbirinize hakkimi helal etmiyorum etmicemde..1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.
Yorum
-
balyoz ile karıştırmayın
orada deliller çürütüldü örn. hardisk bilgiler vs.
şike davasındasanıkların hiç biri benim böyle bir konuşmam yoktur dememiştir.
yeniden yargılama olursa bilin ki bu siyasetin kararı olacaktır.
buda ADALET bu ülkede güçlülerin lehinde çalıştığının yegane ispatı olur.@tsmustafakemal
"Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti." KAZIM KOYUNCU
Yorum
-
Balyoz ve Ergenekon'u anlamak için Soner Yalçın'ın "Samizdat" isimli kitabını okuyabilirsiniz.
Sonrasında zaten şike davası ile onları aynı cümlede dahi kullanmayacaksınızdır...Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunanAyağa KALK!(ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
Yorum
-
İlk olarak Yiğit Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBalyoz ve Ergenekon'u anlamak için Soner Yalçın'ın "Samizdat" isimli kitabını okuyabilirsiniz.
Sonrasında zaten şike davası ile onları aynı cümlede dahi kullanmayacaksınızdır...
Sike davasinda elde edilen tapelerin cok buyuk bolumu, savcilik karariyla yapilan yasal dinlemeler. O nedenle oradan yeniden yargilama yapilamaz.
Zaten savcinin yeniden yargilama talebi de hukuksuz yargilama vs degil, cezalarin yanlis verildiginden. Yargitayin bazi bozma kararlari da benzer nedenlerden.
O yuzden yeniden yargilama ciksa bile hayir sike yapilmamistir sonucu cikabilecek bir yargilama degil.
En fazla ileri gidebilecekleri nokta, cezanin suresinin degisitirlmesi ve AY'nin hapiste gecirdigi sureye sayilarak serbest kalmasi olabilir.
Yine belirtiyorum sike yapilmamistir denilebilecek bir durum yok ortada.Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
You'll Never Walk Alone...
https://twitter.com/UgurBerkin
Yorum
-
Ynt: Şike Davası | Şike Tescillendi! CAS ve Yargıtay Onadı!
Tek yol var yy için dinlemelerin hukuksuz yapılmış olması. Eğer böyle bi kararla yy kararı çıkarsa, elde edilen tapeler de geçersiz sayılacak.
Ama bildiğimiz kadarı ile yapılan dinlemeler hukuka uygun şekilde yapıldı.
Bi kılıf bulmak zorunda oldukları için diyebilecekleri en ideal şey bizi suç örgütü şüphesiyle dinlediler. Şike meselesi böyle ortaya çıktı ve bu durum dinleme sebebiyle farklıdır ve yy olmalıdır. Başka hiçbir bahane ile yy yapılamaz.Sol’un ihanet derecesine varan davranışları karşısında, Sağ ile olan kavgamızı erteledik.
Yorum
-
İlk olarak Tuğrul TS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleyy kararı çıkacağını düşünüyorum. Kanıtım filan yok. O kadar şey için bu kadarı da olmaz herhalde dedik ama hepsi oldu.
Onun için yy kararı çıkacaktır.İlk olarak Tuğrul TS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTek yol var yy için dinlemelerin hukuksuz yapılmış olması. Eğer böyle bi kararla yy kararı çıkarsa, elde edilen tapeler de geçersiz sayılacak.
Ama bildiğimiz kadarı ile yapılan dinlemeler hukuka uygun şekilde yapıldı.
Bi kılıf bulmak zorunda oldukları için diyebilecekleri en ideal şey bizi suç örgütü şüphesiyle dinlediler. Şike meselesi böyle ortaya çıktı ve bu durum dinleme sebebiyle farklıdır ve yy olmalıdır. Başka hiçbir bahane ile yy yapılamaz.2010 - 2011 Süper Lig Şampiyonu <<< Trabzonspor >>>
<<< Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, sende bana lazımsın. >>>
Yorum
Yorum