Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak sanatik tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    ilk defa farkediyorum bu yazari. mükemmel özetlemis olup bitenleri:

Halının altı kirli!

Yazan: Çiğdem Oflu

2010-2011 sezonunda çalınan sadece kupa değildi. Çalınan sadece kursağımızda bırakılan sevincimiz de değildi. Kaybedilen maddi kayıplar da bir kenara. Biz belki de gelecek birkaç sezonda kazanacağımız şampiyonlukları da kaybettik böylece. "Bu yıl da şampiyon olamayacağız" diyerek vefat eden Mustafa amcalarımız oldu bizim. Canlar gitti Trabzonspor sevgisiyle. Fenerbahçe'yle oynanan kupa finalinde sebepsiz yere Trabzonspor taraftarına sıkılan gazın bile arka planında çözümlenemeyen bu sürecin etkisi vardı. Kaldı ki o sabah evlerine dönerken trafik kazasında yine gencecik taraftarlarımızı kaybettik. O muhteşem kadromuz da dağıldı. Ve 3 Temmuz'un ardından şike süreci her gün programlarda, sokaklarda, evlerde konuşuldu konuşuldu konuşuldu.

Helâl olsun Trabzonspor taraftarına ki yöneticilerinin vurdumduymazlığına, ilgisizliğine rağmen çabasından vazgeçmedi. Trabzonspor taraftarının ve desteğini esirgemeyen diğer takım taraftarlarının tek isteği vardı "kupa" değil, "Adalet" ! Böylece binlerce şikayet maili UEFA'ya gönderildi ve o maillerin gerçekten adalet mücadelesi adına önemli katkıları oldu. Platini'nin, bu konudan Mehmet Ali Aydınlar'a bahsetmiş olması da bunu gösteriyor.

Bu süreçte Fenerbahçe yönetimi ne yaptı ? Kendi taraftar kitlesini yanlışa sürüklemekten başka bir şey yapmadı. Taraftarlarının bir kısmı Aziz Yıldırım'dan utanırken bir kısmı Aziz Yıldırım'ın arkasında durmaya devam ediyordu. Şikenin yapılmadığına inanan insanlar vardı hâlâ. Demek ki o kadar güveniyorlardı yöneticilerine. Yazık değil mi bunca taraftarın arma sevgisiyle oynanması ? Düğümü çözmeyerek ve suçları kabullenmeyerek, olayların sebeplerini hayali canavarlara yükleyerek ve hatta TFF ile birlikte örtbas etmeye çabalayarak nereye varabileceğini sanıyordu ki bu süreçte katkısı olan tüm insanlar ? Kendi taraftarını bu duruma sürükleyen bir başkan, nasıl oldu da Fenerbahçe gibi bir kulübün başında durabildi bunca zaman inanamıyorum. Görmedim, duymadım, bilmiyorum, halı altına süpürdümcü bir TFF hiç mi vicdanının sesini duymuyor? " Ülke futbolunu ne hale geldi" diye hiç mi endişelenmiyor? Gerçi Mehmet Ali Aydınlar da TFF yönetimindeyken "Delil Yok " diyerek pek de farklı bir tutum sergilememişti. Fenerbahçe'nin daha az zarar görmesi adına çabaladığı kesin. Oysa odak noktası "Fenerbahçe" değil, "Türk Futbolu" olmalıydı. Gerekirse Fenerbahçe başkanlığına aday olabileceğinin de sinyallerini verdi. Aslında bu basın açıklamasının tek sebebi bu olsa gerek: "Ben Fenerbahçe için elimden geleni yaptım ve yapmaya da devam edebilirim"

Gerçekten de Fenerbahçe adına elinden geleni yapmış, 15 Ağustos'ta Şampiyonlar Ligi öncesinde bir basın açıklamasında: "Kendine güvenmeyen Avrupa maçlarına katılmasın" diyerek uyarısını da yapmıştı. "Fenerbahçeliliğin gereği Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gitmemesinden geçiyor." diyerek aslında durumu özetlemişti. Bunlar doğru adımlardı, fakat hatası şuydu: Bulunduğu koltuk Fenerbahçe'yi kayırma koltuğu değildi, her takıma eşit mesafede durması gereken bir koltuktu. Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor'un katılacağını duyduğunda "Ama onlar da şüpheli" diyerek reaksiyon vermiş, fakat Fenerbahçeli yetkililerle yapmış olduğu uyarı toplantılarını Trabzonspor'la yapmamıştı. Nihat Özdemir ve Ali Koç'u Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmaması yönünde ikna gereksinimi duymasına rağmen Trabzonspor'la böyle bir konuşma yapmaması yine yanlılığını gösteriyordu ne yazık ki. Ve sonuçta UEFA, Trabzonspor adına bir şüphe duymadan onu Şampiyonlar Ligi'ne kabul ediyordu. Mehmet Ali Aydınlar'ın anlamadığı şuydu: Bu ekstra bir hak değil, bu zaten Trabzonspor'un çalınmış olan hakkının sadece bir kısmının iadesiydi.

Olayların FİFA'ya uzaması, TFF'nin diretmeye devam etmesi ülke futbolunu iyice lekeleyeceğe benziyor. Bu leke temizlenmedikçe yüzümüze vurulmaya ve ülkemiz adına kayıplara sebep olmaya devam edebilir. 2020 Olimpiyatları elemelerinde Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin: "Bizde şike ve doping yok" sözü sert bir tokattı. Ben ülkemin, dünya gözünde bu kadar itibarsızlaştırılmasının, ardından şike sürecinin, inatla verilmeyen cezaların ve çocuk kandırırcasına yapılan örtbasın, ayrıca gençler gözünde yaşanan bu olayların giderek olağanlaşmasının tehlikeli olduğunu düşünüyor ve temiz futbolsever herkes gibi utanıyorum. Ülkemizin kaderi bu kadar ucuz oyunlara terk edilmemeli.

Temiz futbol izleyemeyeceksek ne anlamı var ki 22 adamın yeşil sahada oradan oraya koşmasının. Bırakalım Fenerbahçe yanına bir iki İstanbul takımı alsın, hatta bırakalım şike yapılmak ve üzeri "üstün gayret"lerle kapatılmak zorunda kalmasın o zaman. Kural koysunlar tek yıllarda Fenerbahçe çift yıllarda da diğer takımlar anlaşıp şampiyon olsunlar. Ve bence Trabzonspor'un puanını silsinler ya da o seneyi yok sayalım, hatta birkaç lig birden düşelim biz en iyisi. Bu kadar çıkmış olamaz çivisi adaletin. Gülemiyorum bile.

Özetle derdi Fenerbahçe'nin başına geçmek ama onu Aziz Yıldırım gibi emelleri doğrultusunda değil gerçekten severek yönetmek isteyen Mehmet Ali Aydınlar'ın, TFF'deyken taraftarı olduğu takımın çıkarlarını korumak adına adaletli davranmadığını düşünüyorum. Şu an yapılan açıklamalar hiçbir şeyi aydınlatmıyor, aksine karanlığı daha çok gün yüzüne çıkarıyor bence.

Halının altı kirli.

http://www.ajansspor.com/yazarlar/ci...ansspor_sagust
    Tüm çabam fb'yi değil, aslında Türk futbolunu kurtarmaktı dedi.

Olimpiyatlarda şikeyi gözümüzün içine soktuklarından dolayı
    Bundan utanıp işi çözeceği yerde, hala birileri halının altına pislikleri yığmaya devam ediyor.
    UYANIN EY SİYASİLER
    BIRAKIN ARTIK EMEK HIRSIZLARINI KORUMAYA
    HAKKIYA HAKKINI TESLİM ETMEZ, HIRSIZLARI CEZALANDIRMAZSANIZ
    7 gollük Şampiyonlar ligi maçları heyecanından hepimizi yoksun bırakacaksınız.
    2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
    82 HELAL PUANLA
    TRABZONSPOR

Yorum

• M.A.AYDINLAR denen haysiyetsiz köpek. Sana o mikrofonları uzatanlar da en az senin kadar köpek. Pişmiş kelle gibi Fener'i nasıl akladığını, Trabzon'un haklı şampiyonluğunu nasıl çaldığını anlatmış adi soysuz. Tüüh bu ülkede ne kadar ben Müslümanım diyerek hak çalan varsa hepsine saydırıyorum. Nefret ediyorum artık ben bu ülkede yaşamaktan. Utanıyorum bu pislik insanlardan....
      2011 yılında şike yoktur diyen namussuzdur...

Yorum

• İlk olarak Tatar Kemal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        yargıtay'dan karar çıkmadıkça tff kılını bile kıpırdatmaz.

yargıtay kararı onarsa tff bu kez küme düşmeden puan silmeyle işi kapatmaya çalışacak. yani mehmet ali ayınlar'ın projesini raftan indirip burnumuza dayayacaklar.
        CAS kararlarıyla sportif yargılama bitmiştir dedi MAA.

Tek doğru ve güzel cümlesi buydu.

Yargıtayı beklemeye gerek yok, o kişilere ceza verecek, temiz çıksalar da CAS kararları değişmez diyerek şikecilerin eline bombayı verdi.
        82 HELAL PUANLA
        TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak hodlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          M.A.AYDINLAR denen haysiyetsiz köpek. Sana o mikrofonları uzatanlar da en az senin kadar köpek. Pişmiş kelle gibi Fener'i nasıl akladığını, Trabzon'un haklı şampiyonluğunu nasıl çaldığını anlatmış adi soysuz. Tüüh bu ülkede ne kadar ben Müslümanım diyerek hak çalan varsa hepsine saydırıyorum. Nefret ediyorum artık ben bu ülkede yaşamaktan. Utanıyorum bu pislik insanlardan....
          Sinir hastası oldum 27 aydır bu ülkede bu haksızlıktan, güçlülerin ve parası bol olanların kayırılmasından

Ülkeyi terk edesim, vatandaşlıktan bile çıkasım geliyor çoğu zaman
          82 HELAL PUANLA
          TRABZONSPOR

Yorum

• Trabzonspor'u küme düşürüp bütün tesislerine el koymayan Tff en adi şerefsizdir...

Yorum

• maa hemen toplantinin basinda diyorki "ortada cok büyük zararlar görmüs ve halen görmekde olan kurumlar var. Ana amac ve hedefimizin bu büyük kurumlari korumak ve gecmisden dersler cikararak gelecklerini saglikli bir zemine oturtmak oldugunu düsünüyorum"

Peki bu kurumlar icinde Trabzonspor en büyük zararLAR görmüs kurum degilmi ?

yoksa biz 3-5 kisi oldugumuzdan kurum yerine gecmiyormuyuz ?

Neyiz biz allah askina ? Hic kimse bu adamin aciklamasinda adam gibi bir soru soramadimi buna, gercekden beceriksizmiyiz biz bu kadar.
              "Sir, I say that justice is truth in action." Benjamin "Dizzy" Disraeli

Yorum

• Bu rezaletten sonra ben Trabzonsporluyum deyip böyle sadece klavyeden sallayacaksak bizlere de yazıklar olsun...

Yorum

• Tek korkum, kupa hakkımız olmasına rağmen tff denilen kurumun başındaki kaypağın, 2010-2011 sezonunu şampiyonsuz tescil etmesi (fenevbahçeli RTE de, inşallah bu yönde kendisine telkinde bulunmaz)

MAA bugün yaptığı konuşmayla aslında bidonbaşa o mesajı vermeye çalıştı,

yani aman ha kupayı TS'ye vermektense o sezonu yok sayın demeye getirdi.
                  82 HELAL PUANLA
                  TRABZONSPOR

Yorum

• Şu tapelerin ses kayıtları davadan sonra mı yayınlanacak yoksa hiç dinleyemeyecekmiyiz? O Azizenin s... böyle fenerbahçeyi lafını ağzından dinlemeyi çok isterim
                    Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Yorum

• İlk olarak hodlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Bu rezaletten sonra ben Trabzonsporluyum deyip böyle sadece klavyeden sallayacaksak bizlere de yazıklar olsun...
                      MAA konuşması 13.15'de bittiğinde de yazdım renktaş,

tekrar buradan Trabzondaki hemşehrilerime çağrıda bulunuyorum;

YARINDAN İTİBAREN, TRABZON ŞEHRİNDE BÜYÜK BİR YÜRÜYÜŞ BAŞLATILMALIDIR.

Sonra da diğer illere yayılabilir.

BU KESİN YAPILMALI.
                      SABIR KALMADI YA.
                      82 HELAL PUANLA
                      TRABZONSPOR

Yorum

• Gel desinler geleyim, öl desinler öleyim. Ama bu rezil oyun son bulsun artık. Eyy TS başkanı sn. İ.HACIOSMANOĞLU; yarından tezi yok harekete geçmek zorundasın. Yoksa seni de yıkıp geçeriz...

Yorum

• Yönetici kardeslerim,

BMN olarak acıklama yapmalıyız....

Kimemi ?

-BİZİM KLUBE = bu sessizlik nedir ? hani basvuru yapacaktınız ? MAA bugünkü acıklamalarına neden cevap vermediniz ?
                          -MAA = Bu kadar yanlı olduğun için utanmadınmı ? gerekirse adli yollara basvurulacağını belirtmeliyiz..
                          -TFF =Nedir bu fenev hayranlığı ? TS Türk takımı değilmi ?
                          şike alemine meze olmayacağız..!!

Yorum

• Biz önce başkanımızdan kurtulmalıyız. Sadri Şener kendini paralarken çok değil daha 6 ay önce TV'lerdeki spor kanallarında showmanlik yapıyordu bizim başkan.

Nerede Trabzonlu duruşu? Biriniz çıkın da söyleyin nerede?

Yok ince hesapmış yok bilmem neymiş, yok gizli görüşmelermiş... Hazır bahaneleriniz!

Benim, memleketimde 19 senede gördüğüm hemşerim lafını esirgemez gider yüzüne söylerdi!
                            https://twitter.com/Kalkisim_M

Adalet tecelli etmedikçe umrum yok.

Yorum

• Limassol maçından sonra, İHO'na MAA'ın açıklamalarından dolayı artık kupa için hiç beklemeden tff'ye "kupamı ver" baskısını yapması için bildiri yayınlamalıyız BMN olarak.
                              82 HELAL PUANLA
                              TRABZONSPOR

Yorum

• taraftar gruplari face te organize oluyor yarin tff yi telefon ve faks yagmuruna tutacaklarmid
                                Ya kırdığın gönlü Allah seviyorsa? Bilemezsin. Bilseydin ödün kopardı; dokunamazdın. // Mevlana

Yorum

Yükleniyor...
                                X