Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Artik ilgi alanima girmiyor bu konu. Tüm fenerbahce camiasini transfer etseler bile umrumda degil. Hepiniz midesizseniz ben kralini yaparim.
    Milli Takımım TRABZONSPOR
    Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
    Helalin adı kaldı, onu gören yok.
    Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

• Mr. President, yeniden yargilamayi kesinlikle yapacagiz dedi.
      Gecti, istemem gelmeni.

Yorum

• Ağlayacaksan oynamayalım
        2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
        Gerçek budur. ☆

Yorum

• UEFA bu işi istese iki günde bitirir demekki onlar da umursamıyor....
          2011 yılında şike yoktur diyen namussuzdur...

Yorum

• hala beklemedeyiz

Yorum

• "Artık yeter. Dün Trabzon'da, sahilden TFF binasına kadar protesto amaçlı yürüyüş vardı. Akılları fikirleri kupa." Fanatik-Yemen Ekşioğlu
              Ben de böylelerine artık yeter,biz kupa değil,Adalet istiyoruz diyorum !
              Ben düşüncelerimi postaladım bile.Dileyen şikayetini iletebilir.
              Nihat Usta’da kalkannın âlâsını yedik. Gündüz şehir, akşam da statta kursağımızda kaldı. Huzur yok. Ey Trabzonlu arkadaşlar, insanlar huzur istiyor....

yemen.eksioglu@fanatik.com.tr
              Ya ayakta kal,ya öl...Asla diz çökme!
              Şampiyonluk var ufukta..Karadeniz dalga dalga.
              Türkiye'de futbol,içinde oyun olan bir oyundur.

Yorum

• İlk olarak TS-FAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                "Artık yeter. Dün Trabzon'da, sahilden TFF binasına kadar protesto amaçlı yürüyüş vardı. Akılları fikirleri kupa." Fanatik-Yemen Ekşioğlu
                Ben de böylelerine artık yeter,biz kupa değil,Adalet istiyoruz diyorum !
                Ben düşüncelerimi postaladım bile.Dileyen şikayetini iletebilir.
                Nihat Usta’da kalkannın âlâsını yedik. Gündüz şehir, akşam da statta kursağımızda kaldı. Huzur yok. Ey Trabzonlu arkadaşlar, insanlar huzur istiyor....

yemen.eksioglu@fanatik.com.tr
                Bu Yemen isimli şahıs, yanılmıyorsam yavru şikeci İlhan'ın amcası...
                HAYAT BİR GÜNDÜR, O DA BUGÜNDÜR

Yorum

• Şerefini stan adamlar namussuzlar böyle köpekleri konuşturuyolar...
                  2010-2011-ŞAMPİYONU TRABZONSPOR-

Yorum

• ...
                    En son Anıl C tarafından düzenlendi; 29.01.2014, 03:26.
                    Bazı insanlar, seninle sadece boş zamanlarında konuşur. Bazı insanlar ise seninle konuşmak için zamanını ayırır.
                    Elazığ'lı.

Yorum

• ÖYM’ler ve Terör Kanunu kalkacak

Yeniden yargılama konusunda önemli mesajlar veren Başbakan Erdoğan, Adalet Bakanlığı’nın özel yetkili mahkemeler ve Terörle Mücadele Kanunu’nu kaldırmak için çalışma başlattığını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran seyahati öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, yeniden yargılama konusundaki çalışmaların ne aşamada olduğunun sorulması üzerine şunları söyledi:
                      “Adalet Bakanlığı, bu süreç içerisinde yeniden yargılama sürecini şu anda değerlendiriyor, çalışıyor, muhtevası ne olacak, nasıl olacak? Bir şeyi açık söyleyebilirim. Özel yetkili mahkemeleri kaldırmayı kesinlikle hedeflemiş durumdayız. TMK’yı kaldırmayı buradaki TCK’ya aktarılması gereken maddeleri oraya aktarma gibi bir hedefimiz var. ÖYM’leri kaldırarak bu mahkemeleri tamamen ağır ceza mahkemelerine buradaki hangi dosyalar nerelerdeyse devretmek suretiyle bu süreci kapatmış olacağız. Sadece 133 ağır ceza mahkemesi var şu anda. 8 tane de herhalde özel yetkili mahkeme var. 133 ağır ceza mahkemesiyle bu süreci sürdüreceğiz. Böyle bir dönemi başlatıyoruz.”

Yeniden yargılama yolda

Hükümet, ÖYM’leri kaldırıp, bu mahkemelerin yetkilerini Terörle Mücadele Kanunu (TMK) uyarınca kurulmuş mahkemelere devrederken, elinde dosya bulunan ÖYM’lerin görevine devam etmesi konusunda bir geçici düzenleme yapmıştı. Bu nedenle, Ergenekon, şike, Balyoz ve KCK davaları gibi davalara, eski yetkileri elinde bulunduran ÖYM’ler bakmıştı. Bu davalardan Şike ve Balyoz dosyaları Yargıtay tarafından kesin hükme bağlandı.

Türkiye Barolar Birliği de bu tartışmalı dosyaların yeniden görülmesi için ÖYM’lerle ilgili geçici maddenin kaldırılarak, bu mahkemelerin kaldırılmasını, dosyalara da diğer yetkili mahkemelerin bakmasını önermişti. Baro, Balyoz ve şike gibi davalar için de yeniden görülmeleri için özel hüküm getirilmesini önermişti. Hükümetin ÖYM’leri kaldırması halinde Ergenekon ve KCK gibi davalar için yeniden yargılama yolu hemen açılabilecek. Bu mahkemelerin karara bağladığı davaların yeniden görülmesi gerektiği hükmü getirilirse de Balyoz ve şike davaları da silbaştan görülebilecek.
                      Milliyet
                      Bazı insanlar, seninle sadece boş zamanlarında konuşur. Bazı insanlar ise seninle konuşmak için zamanını ayırır.
                      Elazığ'lı.

Yorum

• ben yeniden yargılama olacağına inanmıyorum bu kaos yaratır... ÖYM lerin baktığı birsürü davalar var ozaman hepsi için geçerli olmalı yeniden yargılamaki bu içinden çıkılmaz bir durumdur.
                        2010 - 2011 Süper Lig Şampiyonu <<< Trabzonspor >>>

<<< Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, sende bana lazımsın. >>>

Yorum

• İlk olarak Celal Demir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          ben yeniden yargılama olacağına inanmıyorum bu kaos yaratır... ÖYM lerin baktığı birsürü davalar var ozaman hepsi için geçerli olmalı yeniden yargılamaki bu içinden çıkılmaz bir durumdur.
                          Zaten bizim Şike davası ÖYM tarafından yargılanmadıkı AĞIR CEZA MAHKEMESİ tarafından yapıldı bu yargılama.Sonuçta yeniden yargılamaya karar verilecek olursa ACM sinide içine almış olurki ozaman Türkiyede hukuk sisteminin çökmüş olduğunu bu devlete güvenilmeyeceğini Devlet Eliyle itiraf etmek olurki bunu hiçkimse göze alamaz diye düşünüyorum
                          Hayattaki Firtinalar Hernereye Atarsa Atsin Beni , Ben SANA Bir yol bulurum.....

Yorum

• İlk olarak Murat Acar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Zaten bizim Şike davası ÖYM tarafından yargılanmadıkı AĞIR CEZA MAHKEMESİ tarafından yapıldı bu yargılama.Sonuçta yeniden yargılamaya karar verilecek olursa ACM sinide içine almış olurki ozaman Türkiyede hukuk sisteminin çökmüş olduğunu bu devlete güvenilmeyeceğini Devlet Eliyle itiraf etmek olurki bunu hiçkimse göze alamaz diye düşünüyorum
                            aynı şeyleri düşünüyoruz abi kaldıki yeniden yargılanma olsa dahi bunun nedeni süreci uzatmaktan başka bişey olmaz. çünkü yeniden yargılamada olsa onsan sonra defalarca da yargılansalar beraat edemezler.

<<< Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, sende bana lazımsın. >>>

Yorum

• 2010-2011 sezonunda Aziz Yıldırım ve çetesinin gerçekleştirdiği şike ve teşvik eylemleri sonucunda 16. Ağır Ceza Mahkemesi bu şebekenin üyelerinin cezasını belirlemişti. Yargıtay ise geçtiğimiz günlerde bu cezaları onadı. Türkiye Futbol Federasyonu kurulları haricinde her yerden ceza alan Fenerbahçe ve şike çetesi üyelerini TFF haricinde suçsuz bulan bir ikinci kurum yok.

Türkiye'de yaşanan bu rezalet zaman zaman Avrupa medyasına konu oluyor. Son olarak İsviçre'nin Neue Zürcher Zeitung gazetesi bunu sayfalarına taşıdı. Türkiye'deki şike skandalını ve beraberinde yaşananları okuyucularına aktaran gazete hafta sonunda Trabzonspor taraftarlarının gerçekleştirdiği eylemi de “Onbinler Sokaklarda” başlığıyla duyurdu.

İşte İsviçre'nin Neue Zürcher Zeitung gazetesinde çıkan haberin tercümesi:

“Futbol, Türkiye Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarı başlangıcında da yine önemsizdi. Onbinler, Cumartesi günü Trabzon'da Trabzonspor- Beşiktaş macı öncesi Türkiye Futbol Federasyonu'nun vurdumduymazlığını,ruhsuzluğunu protesto etmek için sokaklara çıktı. Karadeniz kenarındaki bu şehirde taraftarlar, Trabzonspor'un Fenerbahçe'nin arkasında ligi ikinci olarak bitirdiği 2010/11 sezonunun şampiyonluk kupasını istiyor. On gün önce Yargıtay mahkeme kararını onayladı. Buna göre Fenerbahçe o zaman şikeler yaparak şampiyonluğu satın almıştı. Bir çok yönetici, görevli, futbolcu için verilen hapis cezaları onaylandı. Krıminel bir örgütün lideri olarak 6 sene 3 ay hapis cezasına çaptırılan Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım'ın kararı da onaylandı. Türk Futbol Federasyonu, UEFA tarafından Fenerbahçe'nin bütün Avrupa maçlarından uzaklaştırılmasına rağmen kulüpten kupayı almadı.

Ayrıca şike yapılmasında mecburi küme düşmeyi öngören TFF talimatları Yıldırım Demirören'in futbol federasyonu başkanlığında nerede ise gizlice değiştirilerek Fenerbahçe'nin küme düşmesi önlendi.

Yıldırım Demirören daha önce Beşiktaş'ın başkanı idi. Başkan yardımcısı ve antrenörü 2010/11 senesinde kupa maçında şike yapan Beşiktaş da bizzat şike skandalına karışmıştı. Ceza mahkemesinin kararının onaylanmasından sonra geçen hafta TFF, " durum bizim için kapanmıştır" diye açıklama yaptı. Trabzonspor taraftarları bu durumu kabul etmeyerek, önümüzdeki günlerde İsviçre'de bulunan FIFA ve UEFA merkez binaları önünde durumu protesto için eylemler yapmayı planlıyorlar.

Öte tarafta hüküm giyen Fenerbahçe başkanı kendisini bir komplo kurbanı olarak sahneliyor. Yargıtay kararının açıklanmasından sonra Fransa'daki tatilinden İstanbul'a geri döndü. Ve binlerce Fenerbahçe taraftarı tarafından kahraman olarak karşılandı. Türk toplumunun kutuplaşması ve ülkeyi sarsan siyasi siper kavgaları futbola da çoktan ulaştı. Aralık ortasından beri Başbakan Erdoğan'ın iktidarı bir rüşvet skandalı tarafından sarsılıyor.

Erdoğan bu durumdan bakanlarını sorumlu tutmuyor. O, Fethullah Gülen hareketini sorumlu tutuyor. Erdoğan'a göre, bir zamanlar kendisini destekleyen bu hareket yargı ve polis teşkilatına sızmış. Bundan dolayı Erdoğan iktidarı son haftalarda 2000 üzerinde polis ve savcıların yerlerini değiştirdi.

Yıldırım şimdi Erdoğan'ın iddialarını alıyor ve aynı başbakan gibi kendisinin Gülen Hareketi komplosunun bir bölümü olarak görüyor. Sonuç olarak şike skandalını ortaya çıkaran savcı görevinden uzaklaştırıldı, diyor. Yıldırım, son bir kez daha itiraz edebilir. Ve davanın yeni hakim ve savcılarla tekrar edilir diye umut edebilir.”

medyatrabzon

Yorum

• forum yine kağnı gibi

Yorum

Çalışıyor...
                                X