Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Adem Öztürk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    'Rahat ol başkan düşme yok'

TFF Başkanı, Yıldırım'ın şikayetlerini dinledi, hak verdi. UEFA süreciyle ilgili öngörüsünü anlattı.

F.Bahçe Başkanı'na “Küme düşme, puan silme gibi cezalar olmaz, olamaz!” yanıtını verdi

UEFA'nın F.Bahçe ve Beşiktaş'ı Disiplin Kurulu'na sevk etmesinden sonra ortalık senaryo çöplüğüne döndü... Artık herkes bir UEFA yetkilisi konuşturuyor. Ortalık gizli UEFA yetkililerinin demeçlerinden geçilmiyor. 24 Haziran'daki karara kadar da bu durum böyle devam edecek...

Akşam Gazetesi'nin haberine göre Süreç ile ilgili F.Bahçe ve Beşiktaş ortak savunma için harekete geçti, federasyondan bu konuda destek istendi. Bu destek de resmi bir adımla önceki gün atılmıştı. Aziz Yıldırım ve Tolga Deniz Aytöre, İstinye'ye gidip durum değerlendirmesi yaptı.

PLATİNİ İLE KRİTİK GÖRÜŞMELER

Zirvenin ardından ilk gün ana tema F.Bahçe'nin “TFF arkamızda mı?” sorusu ön plana çıktı. Bunun cevabını veren Yıldırım Demirören'in görüşmede F.Bahçe'ye önemli bir garanti verdiği ortaya çıktı. F.Bahçe taleplerini iletirken UEFA ile başkan olduğu 28 Şubat 2012'den beri 3 kez Michel Platini ile görüşen, Nyon'a 2 kez giden Yıldırım Demirören, Aziz Yıldırım'a şu cümleleri söyledi:

AVRUPA'DAN MEN DÜŞÜK İHTİMAL

“Başkan canınızı sıkmayın... Bu işin sonunda küme düşme olmaz, puan silme hiç olmaz...” Demirören UEFA yönetimiyle 3 Temmuz süreci boyunca temaslarının sürekli devam ettiğini ifade ederken, “F.Bahçe ve Beşiktaş için ne ceza çıkar?” sorusuyla ilgili olarak ise “En fazla men verebilirler, bunu da küçük ihtimal görüyorum” yanıtını verdi.

ZİRVEDEN ÇIKAN KARARLAR

- Ortak metin ile Türk futbolunun zarar görmemesi için savunma yapılması.
    - F.Bahçe ve Beşiktaş'ın ortak avukatlarla temsil edilip aynı tezde savunma yapmaları.
    - UEFA'ya CAS ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitme tehdidinde bulunulması.

FB'nin UEFA'ya soruları

Peki zirveden çıkan mesajlar ne? Yıldırım Demirören ile Aziz Yıldırım görüşmesinden çok önemli dört soru işareti çıktı.F.Bahçe 4 sorunun cevabını istedi...

1 - UEFA, müfettiş raporunu hazırlarken TFF'nin kurullarını nasıl yok sayar?

PLATİNİ NEDEN ÇARK ETTİ

2 - Her açıklamasında “Kurullar futbolun omurgasıdır” diyen Michel Platini neden kurulların kararına karşı çıkar?
    3 - Tahkim Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti anayasasına göre kararı değişmez, son karar organıdır. Tahkim'in akladığı kulübümüz nasıl Disiplin Kurulu'na gönderilir?
    4 - YARGITAY, 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bozarsa ne olacak?

%95 UEFA ceza verir!..

PFDK'NIN eski üyesi Yusuf Reha Alp, UEFA sürecini Skyturk360'a değerlendirdi: “16. Ağır Ceza'da yargılanıp ceza alan başka kulüp yöneticileri de var. O kulüplerin de daha sonra sevk edileceğini düşünüyorum. Bir dosya PFDK'ya sevk edilmişse %95 ceza çıkar. Diğer ihtimal %5'tir.”

http://www.netgazete.com/haber/Rahat...ok_559284.html
    BUNLARA İTİBAR ETMEK İSTEMİYORUM
    AMA ONUN ADI ŞİKEBAHÇE
    2 YILDIR ŞİKEDEN CEZA VERİLEMEYEN KIÇI KIRIK BİR EMEK HIRSIZI CAMİA
    KUYRUĞU BEŞİKTAŞ'I DA ALIP ORTAK SAVUNMA YAPACAKLARMIŞ
    ULAN KAHPELER, HERŞEY ORTADA, NEYİ SAVUNACAKSINIZ
    KABUL EDİN ARTIK, SİZLER EMEK HIRSIZI, AHLAKSIZ, ŞEREFSİZ, NAMUSSUZ BİR GÜRUHSUNUZ
    SÜRENİN KISA OLMASINA GÜVENİYORUM
    KUPAMIZ VERİLMEDİĞİ İÇİN ÖFKEM KATLANARAK ARTIYOR BUNLARA
    AMA İNANIYORUM 24 HAZİRAN HAFTASI SİFON ÇEKİLECEK
    3 TEMMUZ 2013'E KALMADAN, YANİ 2 YIL DOLMADAN GEÇ DE OLSA KUPAMIZI ALACAĞIZ.
    UEFA SİFONU ÇEKİNCE, tffenerasyonu ağlayarak da olsa KUPAMIZI VERMEK ZOUNDA KALACAK.
    O ŞEREFSİZ MEDYAYA DA KAPAK OLACAK.
    2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
    82 HELAL PUANLA
    TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak vuralkara tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      ulan bu kadar şerefsizlik olur mu ya aklım almıyor.
      "uefa, tff kurullarının aldığı kararları nasıl yok sayar" mış
      tff kurulları, binlerce delil ile gün gibi ortada olan birşeyi nasıl yok saydıysa öyle
      ne güzel söyledin kardeş ama
      bunlar insan değil ki, anlasın.
      Köküne kadar pisliğe bulaşmışlar
      biz birşey yapmadık diyorlar hala
      2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
      82 HELAL PUANLA
      TRABZONSPOR

Yorum

• savunmalarında ne diyecekler çok merak ediyorum...
        TrabzonSporlu olmak ayrıcalıktır...

Yorum

• İlk olarak Adem Öztürk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          'Rahat ol başkan düşme yok'

TFF Başkanı, Yıldırım'ın şikayetlerini dinledi, hak verdi. UEFA süreciyle ilgili öngörüsünü anlattı.

F.Bahçe Başkanı'na “Küme düşme, puan silme gibi cezalar olmaz, olamaz!” yanıtını verdi

UEFA'nın F.Bahçe ve Beşiktaş'ı Disiplin Kurulu'na sevk etmesinden sonra ortalık senaryo çöplüğüne döndü... Artık herkes bir UEFA yetkilisi konuşturuyor. Ortalık gizli UEFA yetkililerinin demeçlerinden geçilmiyor. 24 Haziran'daki karara kadar da bu durum böyle devam edecek...

Akşam Gazetesi'nin haberine göre Süreç ile ilgili F.Bahçe ve Beşiktaş ortak savunma için harekete geçti, federasyondan bu konuda destek istendi. Bu destek de resmi bir adımla önceki gün atılmıştı. Aziz Yıldırım ve Tolga Deniz Aytöre, İstinye'ye gidip durum değerlendirmesi yaptı.

PLATİNİ İLE KRİTİK GÖRÜŞMELER

Zirvenin ardından ilk gün ana tema F.Bahçe'nin “TFF arkamızda mı?” sorusu ön plana çıktı. Bunun cevabını veren Yıldırım Demirören'in görüşmede F.Bahçe'ye önemli bir garanti verdiği ortaya çıktı. F.Bahçe taleplerini iletirken UEFA ile başkan olduğu 28 Şubat 2012'den beri 3 kez Michel Platini ile görüşen, Nyon'a 2 kez giden Yıldırım Demirören, Aziz Yıldırım'a şu cümleleri söyledi:

AVRUPA'DAN MEN DÜŞÜK İHTİMAL

“Başkan canınızı sıkmayın... Bu işin sonunda küme düşme olmaz, puan silme hiç olmaz...” Demirören UEFA yönetimiyle 3 Temmuz süreci boyunca temaslarının sürekli devam ettiğini ifade ederken, “F.Bahçe ve Beşiktaş için ne ceza çıkar?” sorusuyla ilgili olarak ise “En fazla men verebilirler, bunu da küçük ihtimal görüyorum” yanıtını verdi.

ZİRVEDEN ÇIKAN KARARLAR

- Ortak metin ile Türk futbolunun zarar görmemesi için savunma yapılması.
          - F.Bahçe ve Beşiktaş'ın ortak avukatlarla temsil edilip aynı tezde savunma yapmaları.
          - UEFA'ya CAS ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitme tehdidinde bulunulması.

FB'nin UEFA'ya soruları

Peki zirveden çıkan mesajlar ne? Yıldırım Demirören ile Aziz Yıldırım görüşmesinden çok önemli dört soru işareti çıktı.F.Bahçe 4 sorunun cevabını istedi...

1 - UEFA, müfettiş raporunu hazırlarken TFF'nin kurullarını nasıl yok sayar?

PLATİNİ NEDEN ÇARK ETTİ

2 - Her açıklamasında “Kurullar futbolun omurgasıdır” diyen Michel Platini neden kurulların kararına karşı çıkar?
          3 - Tahkim Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti anayasasına göre kararı değişmez, son karar organıdır. Tahkim'in akladığı kulübümüz nasıl Disiplin Kurulu'na gönderilir?
          4 - YARGITAY, 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bozarsa ne olacak?

%95 UEFA ceza verir!..

PFDK'NIN eski üyesi Yusuf Reha Alp, UEFA sürecini Skyturk360'a değerlendirdi: “16. Ağır Ceza'da yargılanıp ceza alan başka kulüp yöneticileri de var. O kulüplerin de daha sonra sevk edileceğini düşünüyorum. Bir dosya PFDK'ya sevk edilmişse %95 ceza çıkar. Diğer ihtimal %5'tir.”

http://www.netgazete.com/haber/Rahat...ok_559284.html

Hakkaten komik..

hala tffnin aldığı kararların geçerli olduğunu söylüyorlar..

eğer savunmaları buysa -ki zaten bunların savunacağı bir şey olamaz- yandı gülüm keten helva derler bu duruma..

bir de şikeciyi korumak için yapılacak lobiler falan var ya işte o lobicilerin haline kimseyi düşürmesin Allah..

namussuzluğu savunmaya gidecek olan da namussuzdur..bırakın kendi hesaplarını kendileri görsünler..
          Herkese Merhaba

Yorum

• UEFA Genel Kurulu’nda kabul edilen ve 1 Haziran’da yürürlüğe konan bir madde, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri ile idarecilerin yargılanmasının önünü açtı.
            Daha önce her konuda, “yerel federasyonların aldığı kararlara saygı duyuyoruz” diyen UEFA, Londra’da yapılan genel kurulda, artık kendilerinin de işin içine gireceğini ve yargılamalara müdahil olabileceğini karara bağlamıştı. UEFA’ya çok geniş yetkiler tanıyan madde, Disiplin Talimatı’nın 23. maddesine, 4. fıkra olarak konuldu. Maddede şu ifadeler yer alıyor:
            “UEFA, kendisine bağlı bir federasyonun ve/veya onun üyelerinin soruşturmayı başaramaması ya da uygun olmayan bir biçimde yürütmesi, UEFA talimatlarının ciddi ihlali durumlarında, UEFA Disiplin Kurulu da bununla ilgili yargılama yetkisine sahiptir.”
            Talimatta açık bir şekilde yer almasa da ciddi ihlallerin şike, doping, ırkçılık ve sahtecilik olduğu belirtildi. İlk kez gerçekleşen bu durum karşısında UEFA’nın dosyaya hangi gözle bakacağı, yerel talimatlarını mı, yoksa kendi kurallarını mı uygulayacağı netlik kazanmadı. Ancak spor hukuku uzmanları, bu konuda yerel federasyonlara ait talimatların geçerli olması gerektiğini ifade etti.
            aklı hala oynaşta şikede bizim insanımızın..şu boldladığım yere bakın..milliyet gazetesi kendi yorumunu katmış olaya..yerel talimatlar geçerli olsunmuş..kuşa çevrilmiş yerel talimatlar..

en çok merak ettiğim konulardan biri de tffnin 58. maddede yaptığı değişikliğe uefanın ne diyeceği..
            Herkese Merhaba

Yorum

• İlk olarak edimurphy_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Levent USTABAŞI ‏@narvent 6 dk
              TS üyesi Recep Bakıştaş,Trabzon Adliyesinde TS'nin Olağanüstü Genel Kurulunda alınan kararların iptali için dava açtı. 6 ay sonra kongre var

Doğru mu bu ?
              şu anda hiç sırası değil bu adam her kimse çok yanlış yaptı...
              2010 - 2011 Süper Lig Şampiyonu <<< Trabzonspor >>>

<<< Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, sende bana lazımsın. >>>

Yorum

• İlk olarak Celal Demir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Çok doğru yaptı , olağanüstü kongrede tüzük değişikliği yapılması hukuken yanlış zaten. Kongrenin yapıldığı gün bir çok hukukçu bu karar mahkemeden döner demişti.
                2010 - 2011 Sezonu Şampiyonu TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak Seyfi_B tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Emre Beleşoğlu 2011: Şampiyonluğumuz anamızın ak sütü gibi helaldir.
                  analar kutsal olduğu için bu lafa bir cevap vermiyorum...
                  2010 - 2011 Süper Lig Şampiyonu <<< Trabzonspor >>>

<<< Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, sende bana lazımsın. >>>

Yorum

• Küme düşecekler deseler, tff ib.lik yaptı deseler, ortalık ayağa kalkar adamı götürürler aziz maziz hikaye kalır...Bu duruma düşmemek için en iyi bildikleri şeyi yalan operasını oynuyorlar ve bunlarıda istedikleri gazete ve tv lerde oynatıyorlar...
                    Ne tesadüfdür ki azizde başbakanda bu kuvvete sahipler...Rıdvan terbiyesizi ortalıkda gözükmüyor, esasen bu işi başbakanla aziz arasındaki görüşmeleri sağlayan şahıs kendisi, kesin alttan çalışmalara başbakanlık seviyesinde tekrar başlamıştır. Yakında hafta sonu kahvaltıları başlar. Gezi parkından kafayı kaldıramadığı için başbakanımız bu konuya şu ana kadar eğilemediğini ancak platiniyi çağırıp fırçalıyacağını hatta kaşlarını çatacağını düşünüyorum.

Bütün bunlar geçti dostlar, 2 yıldır email faks çekiyorum, her akşam Allah'a dua ediyorum, ileride çocuklarıma mücadele ettim diyebilmenin rahatlığı içindeyim. Bu yolda hakkımı yiyenlere " HAKKIMI HELAL ETMİYORUM".
                    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFARRUATTIR
                    SAVAŞ, BAĞIMSIZLIK SÖZ KONUSU OLMADIKÇA CİNAYETTİR

bülent uygun--es es--korcan--aleks taşcıoğlu--egemen--selçuk-galatasaray

Yorum

• federasyon ne mahkeme kararlarını takıyor ne uefayı ne fifayı. bu keyfiyetin oluşturacağı felaketleri görecek akil birileri çıkar elbette...

Yorum

bu işin sırası olmaz... doğru bir karar ve olması gerekende buydu... seçimden kaçmamak gerek...
                        Başkan TARAFTAR,Antrenör TARAFTAR,Sportif Direktör TARAFTAR !!!

Yorum

• Ben bunlardan bütün takımları küme düşürme kararı almalarını beklerdim aslında. Çok daha kolay bir çözüm. O seneki bütün takımların şikeye karıştığının belirlendiğini iddia edip komple herkesi 1 küme alta düşürseler 1 sene uefaya gidemezdi kimse, yurt içi sıkıntıları olmazdı. Tabi takımların üçer üçer üst lige çıkmaları biraz zaman alacak

Nasıl düşünemediler hayret.
                          Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                          Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                          - Eomer -

Yorum

analar kutsal olduğu için bu lafa bir cevap vermiyorum...
                            Bu şerefsiz değilmiydi ben Kaanı aramadım diye 15 günlük çocuğunun üstüne yalandan yemin eden,sonra tapelerde aradığı ortaya çıkan.Ben işim gereği çok yalan söyleyene adam gördüm en namussuzu bile çocuğunun üstüne yemin etmemiştir.

Yorum

• Bunlar kadar haysiyetsiz, karaktersiz, midesiz adam görmedim!
                              Hala neyin peşindeler ?
                              Hamiş

Yorum

• İlk olarak Harun_ayar_ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                UEFA, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı Disiplin Kurulu'na sevk ederken, Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki TFF Yönetimi'nde yer alan avukat Yunus Egemenoğlu, Radyospor'a şike sürecinin başlangıcında yaşananlar ve UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı disiplin kuruluna sevk etmesiyle ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Egemenoğlu, "Bu fırtına. Tsunami gelebilir" dedi.

Radyospor'da Aydın Cingöz'le Haber Aktif programına katılan Yunus Egemenoğlu, "Biz UEFA ile anlaşmıştık. Eğer TFF Genel Kurulu kabul etseydi bu süreç yaşanmayacaktı" dedi.

İşte Egemenoğlu'nun açıklamaları:

Fenerbahçe'yi UEFA almadı

"Bilgi kirliliği yaratılmaya çalışılıyor. UEFA, sürecin başında acil koduyla bir yazı gönderdi. Bu yazıda dedi ki; Fenerbahçe Avrupa kupalarına katılmasın, men edin. Çok net emir veriyor. Bunu yapmazsanız da biz Türkiye'ye yurt dışı müsabakalarından men cezası veririz dediler. UEFA'nın isteği çok netti, ya bunu yapın ya da ceza vereceğiz. Bu kadar açık, kesin ve netti" diye konuştu. Bunun üzerine ülke futbolunu düşünerek böyle bir karar aldık" dedi.

UEFA: Fenerbahçe'ye 2 yıl Avrupa'ya "gelme" dedi

"UEFA ile Mehmet Ali Aydınlar Federasyonu olarak anlaşmıştık. Eğer o Genel Kurul'da puan silme, para cezaları ve Fenerbahçe'nin 2 yıl üst üste Avrupa Kupaları'na gitmemesi kabul edilseydi, disiplin soruşturması açılmaz, ülke federasyonu yaptırım ile karşı karşıya gelmezdi. Biz bunu Fenerbahçe'ye sunduk ama kabul etmediler. UEFA, Fenerbahçe'nin 2 yıl Avrupa Kupaları'na katılmamasını istedi. Hatta bunun üzerine 3 Fenerbahçe yöneticisi İsviçre'ye gidip UEFA yetkilileri ile görüştüler. Görüşmenin yapıldığı otelin adını bile verebilirim."

UEFA ile anlaşmada ne var?

"UEFA 3 Temmuz'dan sonra bizden üç şey istemişti. Birincisi Fenerbahçe'nin UEFA'nın isteği üzerine Avrupa'ya gidememesi üzerine CAS'ta açtığı davadan vazgeçilmesiydi. Fenerbahçe davadan vazgeçti. "

"İkincisi mutlak ve mutlak Fenerbahçe'nin 2 yıl süreyle Avrupa'ya gitmemesiydi. "

"Üçüncüsü ise adil bir yargılama sonrasında kamu vicdanını rahatlatacak bir hükümlerin konulmasıydı. UEFA bize ceza ver demedi; yargıla, savunmalarının al, eğer suçlu kanaati oluşursa o zaman küme düşme yerine puan silme cezası ver demişti"

Tsunami gelecek!

"Savunmalar yapılacak. Olumlu karar çıkarsa ülke olarak rahatlayacağız. Ceza çıktı, tahkime gidildi tahkim reddetti. Şu anki durum artçı, o zaman asıl tsunami gelecek. Çünkü UEFA Disiplin Komitesi ceza verirken, TFF akladı. Futbolun iki tane bölümünün aynı olayla farklı karar vermesi halinde yüzde yüz bir yazı gelecek. TFF'ye diyecek ki; bu olayla ilgili benim disiplin komitem ceza uygulaması yapmıştır. Oysaki aynı olayla ilgili TFF'nin vermiş olduğu kararlar böyledir. Size bu kadar süre. Kamu vicdanını rahatlatacak, UEFA kararıyla ters düşmeyecek, gerekli yargılamanın yapılıp kararın düzeltilmesini, eğer düzeltilmezse ülkeyle ilgili uluslararası müsabakalardan menle ilgili şunların şunların yapılacağı gibi bir ihtar gelir. Benim asıl korkum bu! Öyle bir şey olursa, bütün ülke olarak başlayacağız düşünmeye ne yapacağız diye."

TFF'nin kararı

"Demirören başkanlığındaki TFF Kurulları eşi benzeri görülmemiş şekilde şike sürecinde bir karar verdi. Kişilerle, kurumları ayırarak cezalandırma yaptı."
                                Bu konuşmada anlatılanlar eğer gerçekse iyi değil.

Bu demek oluyor ki, UEFA yı kısa vadeli men ve abuk subuk puan silme cezaları ile razı edip bu işten kurtulabilecekler.

Küme düşmeleri bana göre çok önemliydi. Yunus Egemenoğlunun anlattıkları gerçekse düşme hayal demektir.
                                En son Samet GÜVEN tarafından düzenlendi; 13.06.2013, 09:29.
                                Oscar CARDOZO
                                İlk olarak Manu61 tarafından gönderildi
                                Gerçek değeri gittikten sonra anlaşılacak olan bir sanatçı. Ortaçağ döneminde ''farklı'' olduğu için idam edilen insanlar gibi.

Yorum

Çalışıyor...
                                X