Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak altinkaya08 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Uefa nın bunca zamandır henüz bir karar almaması tek kelimeyle fiyasko dur hayal kırıklığıdır.
    fifa'yı da eklemek lazım.

az önce

sepp blatter wembleyde seyirci tarafından yuhalandı.
    @tsmustafakemal
    "Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti." KAZIM KOYUNCU

Yorum

• ganzilis tv ‏@ganzilistv
      Sepp Blatter rüşvet skandalı nedeniyle Wembley'de yuhalanmış. Bilgiyi @changeFIFA adresi geçiyor meraklısı takip edebilir.

changeFIFA,FIFA'ya karşı olan alternatif bir grup. Bunları Şenes Erzik'in yediği naneler konusunda bilgilendirelim diyorum. Yıllar önce TFF'nin başkanıykenki Malatyaspor mevzuunu ayrıntısıyla bilen var mı?

Yorum

• UEFA ceza vermezse ilk avrupa ligi macına kocaman pankart hazırlanmalı
        "Yes Match Fixing
        Yes Racism
        UEFA - TFF "
        diye
        Sabır + Sabır + Sabır = 8, 9, 10, ...
        İyi Hücum maç alır İyi Defans Şampiyon Yapar !!!

Yorum

• fifa başkanı rüşvet ve yolsuzlukla suçladığı ortamda

uefa ve fifa dan şikeye karşı duruş bekliyoruz

şenes erzik'te içlerinde
          @tsmustafakemal
          "Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti." KAZIM KOYUNCU

Yorum

• Beyler bir aralar ultra garanticiler, talipçikler, baransucuklar falan vardı ne oldu onlara?

Yorum

• İlk olarak uyanık tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Ben sana şöyle örnek vereyim,diyelim ki FB,playoffta BRAGA ile eşleşti.İki maç oynandı,FB turu geçti ya da elendi,önemli değil..UEFA bu maçlardan sonra FB ye avrupadan en az 2 yıl men cezası verirse,BRAGA kulübü , playoff maçlarının sonucu ne olursa olsun otomatikmen CL gruplarına katılmış olacak..

Peki bu durumda VASLUI kulübü hakkını nerde arayacak?Yani avrupadan men cezası daha evvel verilmiş olsaydı en azından playoff maçları oynayacaktı VASLUI takımı ve gruplara kalma şansı olacaktı..hatta CL kupası alma şansı da olacaktı..

VASLUI kulübü,hakkını FB ye karşı arayamaz çünkü FB ,VASLUI kulübünün muhatabı değil..VASLUI kulübünün tek muhatabı UEFA'dır ve tazminatı UEFA dan ister..Tazminat miktarı ise bir takımın şampiyon olması halinde CLden kazanacağı para miktarı kadar olur..

UEFA ,sıfır tolerans ilkesi gereği nasıl ki TFF ye eğer FBnin ceza almama ihtimali yoksa CL ye gönderme talimatını vermişse,şimdi aynı şeyi kendisi yapmak zorunda..yani UEFA'nın şuan yapması gereken şey,FB nin ceza alma ihtimalini değerlendirip,eğer ceza almama ihtimali yüzde sıfırsa,burada TEDBİR kurumunu devreye sokacak,FByi CLye almayacak,kararını ise diyelimki 2 ay sonra verecek...

Yani ben UEFAnın nihai kararını 2-3 güne kadar vermesi gerektiğini söylemiyorum,eğer kararı yetiştiremeyecekse,en azından TEDBİR uygulamalı,ve şimdilik geçici kararını açıklamalı..tabi bu dediğim ,UEFA nın FBye bakış açısının olumsuz olduğu durum için geçerli..

Eğer UEFA FBye olumsuz bakmıyorsa,kararını geç açıklayabilir..

Özetleyecek olursam,UEFA FB nin durumunu aşağı yukarı bilir,ceza alması gerekip gerekmediğini de bilir,eğer UEFA FB nin ceza alacağından eminse,en azından TEDBİR uygulamalı....eğer 1 seneden fazla ceza almayacağı kanaatindeyse,şuan için karar almak zorunda değil...

Tüm bu açıkladığım sebeplerden ötürü,UEFA önümüzdeki bir hafta içinde herhangi bir karar açıklamazsa,daha sonraki kararında FB ye 1 seneden fazla avrupadan men cezası vermez diye tahmin ediyorum...
              Renkdas, eger UEFA FB'ye hak ettigi bir ceza verecekse yazdigin gibi bir an once tedbir koymali, buna tamamen katiliyorum. Ayrica boyle bir ceza durumunda Vaslui de kaldigi yerden devam edecektir diye dusunuyorum.

Ote yandan simdi onumuzdeki gunlerde ayni UEFA tutup da FB'ye komik otesi gostermelik bir ceza verse bile (su an icin boyle bir kararda hakkinda acilacak davalardan bir sekilde yirttigini kabul edelim UEFA'nin. Oyle bir durumda bile) Vaslui CAS'ta UEFA aleyhine bir dava acarsa kazanir diye dusunuyorum. Vaslui'nin argumani da su olabilir: Vaslui, "Kardesim FB'ye verdigin ceza umrumda degil ancak biz maclarimizi oynadigimizda Turkiye'den aldigimiz haberler FB'nin ustu ortulemeyecek derecede sikeye bulastigi yonunde idi (bu kaniya nasil ulastiklarini kanitlamak icin Turkiye'den gelecek tum belgeler ayrintili olarak sunulur). Bunun uzerine takimin psikolojisi bozuldu, nasilsa bir ust tura cikacagiz diye takim rehavete kapildi, vs." der. Bunun uzerine UEFA "Bana ne kardesim, size garanti mi verdik FB'yi atacaz diye?" der. Bunun uzerine Vaslui "Iyi de kardesim, benim ne sucum vardi? Niye diger takimlar gibi ustunde saibe olmayan, karari beklenmeyen bir takim ile karsilasmadim? Bu esitsizlik degil mi?" der ve bence davayi da kazanir bu "esitlik" argumani uzerinden. Yanlissam bir hukuk adami yanlissin desin

Yorum

• İlk olarak melekcilingir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                ganzilis tv ‏@ganzilistv
                Sepp Blatter rüşvet skandalı nedeniyle Wembley'de yuhalanmış. Bilgiyi @changeFIFA adresi geçiyor meraklısı takip edebilir.

changeFIFA,FIFA'ya karşı olan alternatif bir grup. Bunları Şenes Erzik'in yediği naneler konusunda bilgilendirelim diyorum. Yıllar önce TFF'nin başkanıykenki Malatyaspor mevzuunu ayrıntısıyla bilen var mı?
                Oradan bir twit:
                There are two types of person in the world: 1, People who like Sepp Blatter. 2, People who aren't Sepp Blatter.

(Dunyada iki tip insan vardir: 1. Sepp Blatter'i seven insanlar. 2. (Adi) Sepp Blatter olmayan insanlar.
                En son fteotdgs tarafından düzenlendi; 10.08.2012, 00:35.

Yorum

• İlk olarak Ayazoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  fifa başkanı rüşvet ve yolsuzlukla suçladığı ortamda

uefa ve fifa dan şikeye karşı duruş bekliyoruz

şenes erzik'te içlerinde
                  UEFA şikefb'yi men edip, seni şampiyonlar ligine aldı. bunları hatırlayınız

Ya da sen yorum yapma ya yapma katil olacağım!!!

Yorum

• Bi gelişme mi var?
                    StopMatchFixing.Com

Yorum

• Bu soruma varmı bilgi yada tahmini olan, tamam fenere ağır ceza verecekler ama Tff ye nasıl ağır ceza verecekler, ben şimdiki yönetimi tanımıyorum değiştirin dese bu bir ceza olmaz bence, Sonuçta Tff ülkeyi temsil ediyor çok merak ediyorum para cezasımı acaba. varmı fikri olan.

Yorum

• İlk olarak uyanık tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Ben sana şöyle örnek vereyim,diyelim ki FB,playoffta BRAGA ile eşleşti.İki maç oynandı,FB turu geçti ya da elendi,önemli değil..UEFA bu maçlardan sonra FB ye avrupadan en az 2 yıl men cezası verirse,BRAGA kulübü , playoff maçlarının sonucu ne olursa olsun otomatikmen CL gruplarına katılmış olacak..

Peki bu durumda VASLUI kulübü hakkını nerde arayacak?Yani avrupadan men cezası daha evvel verilmiş olsaydı en azından playoff maçları oynayacaktı VASLUI takımı ve gruplara kalma şansı olacaktı..hatta CL kupası alma şansı da olacaktı..

VASLUI kulübü,hakkını FB ye karşı arayamaz çünkü FB ,VASLUI kulübünün muhatabı değil..VASLUI kulübünün tek muhatabı UEFA'dır ve tazminatı UEFA dan ister..Tazminat miktarı ise bir takımın şampiyon olması halinde CLden kazanacağı para miktarı kadar olur..

UEFA ,sıfır tolerans ilkesi gereği nasıl ki TFF ye eğer FBnin ceza almama ihtimali yoksa CL ye gönderme talimatını vermişse,şimdi aynı şeyi kendisi yapmak zorunda..yani UEFA'nın şuan yapması gereken şey,FB nin ceza alma ihtimalini değerlendirip,eğer ceza almama ihtimali yüzde sıfırsa,burada TEDBİR kurumunu devreye sokacak,FByi CLye almayacak,kararını ise diyelimki 2 ay sonra verecek...

Yani ben UEFAnın nihai kararını 2-3 güne kadar vermesi gerektiğini söylemiyorum,eğer kararı yetiştiremeyecekse,en azından TEDBİR uygulamalı,ve şimdilik geçici kararını açıklamalı..tabi bu dediğim ,UEFA nın FBye bakış açısının olumsuz olduğu durum için geçerli..

Eğer UEFA FBye olumsuz bakmıyorsa,kararını geç açıklayabilir..

Özetleyecek olursam,UEFA FB nin durumunu aşağı yukarı bilir,ceza alması gerekip gerekmediğini de bilir,eğer UEFA FB nin ceza alacağından eminse,en azından TEDBİR uygulamalı....eğer 1 seneden fazla ceza almayacağı kanaatindeyse,şuan için karar almak zorunda değil...

Tüm bu açıkladığım sebeplerden ötürü,UEFA önümüzdeki bir hafta içinde herhangi bir karar açıklamazsa,daha sonraki kararında FB ye 1 seneden fazla avrupadan men cezası vermez diye tahmin ediyorum...
                        Dediklerinizi anliyorum. Vaslui takiminin olasi bir magduriyetini iyi özetlemissiniz.

Ancak öncelikle tazminat konusuna gelirsek. Sikebahce neden muhatabi olmayacakmis? O takim onlari elemedi mi? Haksiz yere elemis oluyorlar. CAS icin gerekli durumlar ortaya cikmistir. Bir ülkenin takimi baska bir ülkenin takimi ile problemi varsa, bunu CAS'ta cözmesi gerekebilir eger UEFA ile olmuyorsa. Bu yolun kapali oldugunu söyleyemezsiniz, tek muhatap UEFA degildir. Ha diyelim UEFA muhatabi. Mantiken ihtimali daha yüksek.
                        O zaman UEFA tazminati ödeyecek.
                        Ama UEFA'da sikebahceden tazminat almayacak mi? Yani sonucta sikebahceden alacagini Vaslui'ye verecek ve sikebahce ödemis olmuyor mu?
                        Ama tabi verebilecekleri en fazla ceza 1 milyon €. Ancak istisnai bir karar cikarsa fazla ceza verme haklari var.
                        Böyle bir durum ile hic karsilasmadigim icin ben ne oluru tam olarak kestiremiyorum.

Ikincisi tedbir olayina gelirsek.

Tedbiri koymak icin kendinizin anlattigi gibi az cok ceza alacagini bilmeleri gerekir. Bunu zaten bilselerdi bu maci oynatirlar miydi?
                        Hadi digelim o zaman bilmiyorlardi. Simdi yeni biliyorlar diyelim. O zaman tedbir yerine karari aciklarim daha neden tedbir koydurayim ki?

Siz en son ki UEFA'nin yaptigi aciklamayi dikkate almiyorsunuz.

UEFA's Control and Disciplinary Body has issued its decision on the eligibility of Turkish club Fenerbahçe SK to take part in the 2012/13 UEFA Champions League competition.

Orda sikebahcenin o belirli maddeler göre oynamasinin uygun olduguna karar verildigi yaziyor. Yani UEFA resti cekmis zaten. Eger kendinden eminsen ver temiz kagidini demis, onlarda vermisler. O temiz kagidina göre (maddelere göre) sikebahce maclarini oynadi. Tedbir koyamaz ki UEFA. Sonra sikebahce demez mi ben sana temiz kagidi verdigim halde sen tedbir koyduruyorsun diye. O hakki tanimak zorundalar vede tanidilar. Temiz kagidinin bir anlami kalmiyor yoksa. Bütün takimlar neden temiz kagidi veriyor o zaman?

Ayrica iki tarafinda son tamamlayici belgelerinin verilmesi istenmis. Birde TFF tarafindan son nihai kararlar daha yeni gelmis. Bakmaya ve incelemeye daha zamanlarin olmadigini söylemisler. Aradan 6 hafta gecmis ama kim söyleyebilirki bu dosyalari incelediklerini? Belki hala bakmamislardir, yani tedbir vermeleri icin yeterli kanaat olusmamistir belki.

Gördügünüz gibi belirsizlik var. Kesin bir sey diyemeyiz. 1 hafta icinde olursa olur gibi cümleler cok yanlis bana göre.

Yorum

• 200 kişi var başlıkta hayrola

Yorum

• Bu gece Wembley'de Blatter'in yuhalanmasi mukemmmmmmel bir gelisme. Orada ha Blatter yuhalanmis, ha sikeyi, yolsuzlugu, serefsizligi futbola karistiranlar yuhalanmis. Ne mutlu ne mutlu!

Yorum

• İlk olarak fteotdgs tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Bu gece Wembley'de Blatter'in yuhalanmasi mukemmmmmmel bir gelisme. Orada ha Blatter yuhalanmis, ha sikeyi, yolsuzlugu, serefsizligi futbola karistiranlar yuhalanmis. Ne mutlu ne mutlu!
                              Blatterin şike dolayısıyla yuhalandığını nerden biliyoruz?
                              StopMatchFixing.Com

Yorum

• Hayırdır?
                                Her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır. (Alija Izetbegović)

Yorum

Yükleniyor...
                                X