İlk olarak SEDER tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!
Daraltma
X
-
UEFA, Fenerbahçe'ye bu kez akıl verdi
UEFA Basın Bürosu'ndan bir yetkili Fenerbahçe'nin men cezası alıp almadığına, ya da ileride ne kadar ceza alacağına ilişkin sorularımızı yanıtladı. İşte UEFA yetkilisinin yaptığı açıklamalar:
ŞU AN BİR CEZA DOSYASI BULUNMUYOR
"UEFA aldığı her kararı, önce o ülke federasyonu, ardından kulüp ve son olarak da basınla paylaşır. Şu anda Fenerbahçe'nin 3 yıl men cezası aldığıyla ilgili bir karar yok. Şu anda UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nun önünde Fenerbahçe ile ilgili bir ceza dosyası bulunmuyor.
UEFA'NIN FENER ÜZERİNDE YETKİSİ YOK
UEFA, kendi düzenlediği turnuvalara katılmama cezasını sıralı vermez. Fenerbahçe eğer üç yıl ceza alırsa, bu ceza 5 yıl içinde 3 yıl olarak hayata geçirilir. Eğer 5 yıl içinde ceza alırsa bu da 8 yıl içinde 5 yıl olarak hayat bulur. Bu sezon Avrupa kupalarında yer almadığı için UEFA'nın Fenerbahçe üzerinde herhangi bir yetkisi yok.
ŞİKE KANITLANIRSA DURUM KÖTÜ
FENERBAHÇE gelecek sezon kendisinden istenecek olan 'temiz belgesini' (son 5 yılda herhangi bir olumsuzluğa karışmadığını kabul eden belge) UEFA'ya ulaştırır, ancak turnuvaya katıldıktan sonra herhangi bir illegal olay içinde olduğu kanıtlanırsa, uygulama şöyle hayata geçer:
AVRUPA'YA BEŞ YIL GİDEMEYEBİLİR
TÜRKİYE Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin 'temiz' olmadığına inanırsa, gelecek sezon da Avrupa kupalarına katılmasına izin vermeyebilir. Eğer federasyon geçen sezon Fenerbahçe'nin şike yaptığına inanırsa, 5 yıl boyunca Avrupa kupalarında yer almasını engelleyebilir.
MAHKEMELERİN KESİN KARARI ŞART
TABİİ ki bahsettiğiniz tüm bu maddeler Fenerbahçe'nin illegal bir yola saptığının kanıtlanması durumunda geçerli. UEFA'nın disiplin talimatlarının hayata geçmesi için bağımsız mahkemelerin verdiği ve temyiz sonucunda da kanıtlanan kararlar olması gerekir.
F.BAHÇE KENDİ İSTEĞİYLE 5 YIL GİTMEMELİ
EĞER yasa dışı işler yaparak Avrupa kupalarına katılmayı hak ettiği kanıtlanırsa Fenerahçe 5 yıl boyunca kendi isteğiyle turnuvalarda yer almamalıdır. Eğer 5 yıl boyunca katılırsa, UEFA'ya gönderdiği 'temiz' belgesi gereğince 8 yıl içinde 5 yıl Avrupa kupalarından men cezası ile karşılaşabilir."
Herkese Merhaba
Yorum
-
İlk olarak lazkopat_61xxx tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleonlar Trabzon a ve Trabzonspor luların tümüne hakaret ederken ağır olmuyormu ?KING M'BİA
Yorum
-
İlk olarak SEDER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüledün başbakan kapağı verdi bunların eline..bu yap boz tahtası değildir dedi..trt sporda aykut vardı akşam bunu ona söyleyince yüzünün aldığı hal, tuvalette büyük çıkaran adamın ifadesi gibiydi..zevkten dört köşe oldum.."efendim kamuoyu değişmesini istiyomuşda, yanlışda ısrar etmemek daha büyük erdemmiş" diye bir şeyler zırvaladı..
sonuç: başbakan yasanın değişmesini istemiyor..
Yok mu şunun videosu? Bizde bir kaç köşe olalımTARAFTAR TARAF OLANDIR...TARAFTAR ALMAZ VERİR!...
Yorum
-
İlk olarak SEDER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüledün başbakan kapağı verdi bunların eline..bu yap boz tahtası değildir dedi..trt sporda aykut vardı akşam bunu ona söyleyince yüzünün aldığı hal, tuvalette büyük çıkaran adamın ifadesi gibiydi..zevkten dört köşe oldum.."efendim kamuoyu değişmesini istiyomuşda, yanlışda ısrar etmemek daha büyük erdemmiş" diye bir şeyler zırvaladı..
sonuç: başbakan yasanın değişmesini istemiyor..
tam saatini söylersen nette bakayım merak ettim bende
Yorum
-
Trabzonspor taraftarından yasa tepkisi
Trabzon Fikir Kulübü, şike yasasının değiştirilmesi girişimlerine karşı 7 maddeden oluşan bir kampanya başlattı.
06 Ekim 2011 Perşembe - 16:58
Sporx.com
3 Temmuz 2011 günü başlayan şike operasyonunda her geçen gün yeni gelişmeler yaşanırken, Trabzonsporlu taraftarlardan oluşan Trabzon Fikir Kulübü, şike yasasının değiştirilme girişimlerine karşı bir kampanya başlattı.
Son dönemde şike yasasında öngörülen cezaların hafifletileceği iddialarına karşı birlik olan Trabzonspor taraftarları, hukukçulara da danışarak bu değişikliği engellemek için bir yol haritası çıkardı.
Bu organizasyona dahil olan taraftarlar, yol haritasında bulunan 7 maddeyi yerine getirerek şike yasasının değiştirilmesine engel olmayı amaçlıyor.
Trabzon Fikir Kulübü'nün yol haritası, Türkiye Futbol Federasyonu'na ihtarname gönderilmesi, UEFA'ya son gelişmelerle ilgili memorandum gönderilmesi, TFF Başkanı, yönetim kurulu ve icra kurulu hakkında suç duyurusu bulunulması, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilere mektup, fax ya da mail gönderilmesi, basında konu ile ilgili 4 röportajın ayarlanması, Platini'ye Trabzon'da "Temiz Futbol" ödülü verilmesi ve "Şike: Organize suçlar ve futbol" kitabının yazarı Declan Hill'in Türkiye'ye davet edilerek panelde konuşturulmasından oluşuyor.
Yorum
-
Kanunda Yap-Boz olmaz
Kulüpler Birliği Vakfı, Sporda Şiddet Yasası'nda yapılması istenilen değişiklikler için dün başkent Ankara'da destek arayışında bulundu; ancak devletin zirvesinden olumsuz cevap geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mevcut kanunun tasarısını kulüplerin sunduğunu söyledi.
Güney Afrika'daki temasları sırasında Kulüpler Birliği'nin tavrını eleştiren Başbakan Erdoğan, "Şimdi değişiklik istemeleri pek yakışık almıyor. Yine de kendilerine 'Nedir görelim, ama bizim kanun yapma anlayışımıza yakışmıyor' dedik. Böyle yap boz olmaz." dedi. Yasanın çıkmasıyla birlikte şike içerisinde yer alanların bedelini ödemek zorunda olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Mevcut kanunun üzerinde oynama yapılırsa bu iş, kişiye dönük yasa düzenleme mantığına döner ki olmaz." ifadelerini kullandı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da önceki günlerde yaptığı açıklamada, kanunların uygulanmak için yapıldığına dikkat çekmişti. Yasanın yeni işlerlik kazandığına işaret eden Arınç, "Uygulamada eksiklikler ortaya çıkarsa bu daha sonraki süreçte değerlendirilir. Şike olaylarının soruşturulduğu zamanda, 'bu kanunu değiştirin' taleplerini, altını çizerek söylüyorum, şahsen olumlu bulmam. Bu hükümet konusu değildir." şeklinde konuşmuştu.
Kanunun, Meclis'te bütün partilerin ittifakıyla sporda şiddetin önlenmesi için çıkartıldığını anlatan Bülent Arınç şöyle devam etmişti: "Hukukçu bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Biz bu kanunu oynamak için yapmadık, uygulansın diye yaptık. 'Biz bu kanunun altından kalkamayız' düşüncesi kulüp yöneticilerinin acziyetini gösteriyor."
Sonunda Başbakan'da beklenen açıklamayı yapmış..
Yorum
-
Şike olaylarının patladığı ilk dönemlerde olayın üzerine en korkusuzca giden kurum trt idi...
Zamanla ne değişti bilmiyorum ama son günlerde bu tavırlarında 180 derecelik bir dönüş yaptılar..
Önce durup dururken sms ci emreyi stadyum programına konuk olarak aldılar..
Dünde aykut trt spordaki basın tribünü programındaydı..
Medya el birliği yapmış şikecilerin mağduru oynamalarına destek oluyor...
Hiç biri hakkı yenenin emeği çalınanın yanında yer almıyor...
Bir devlet kurumu ciddiyetinden gittikçe uzaklaşıyor ve hızla tipik istanbul medyası görüntüsüne giriyor trt...ömür umuttan önce bitmeli
Yorum
-
Dün başka topiğe yazmıştım , bu iş büyüyor, bunun arkasından bireysel davalar gelecek, Yönetim hem kendini hem klübü ateşe atıyor
SPK Trabzonspor'a dava açtı..
Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş.'nin, temettü dağıtma kararının hukuka aykırılığının tespiti için dava açılmasına karar verildi.
Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş.'nin 23 Mayıs 2011 tarihli olağanüstü genel kurul toplantısında alınan temettü dağıtmama kararının sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde değerlendirilmesi sonucunda; Sermaye Piyasası Kanununun ilgili maddesinin kurula verdiği yetkiye istinaden söz konusu kararın hukuka aykırılığının tespiti için dava açılmasına kurulca karar verildi. Şirket esas sözleşmesinin kar dağıtımına ilişkin hükümlerinin gereklerini yerine getirmeyen yönetim kurulu üyelerinin pay sahiplerine karşı sorumlu olduğunun, sorumluluğun şartları mevcut ise pay sahiplerinin zararlarını yönetim kurulu üyelerinden talep edebileceği hususunun Kurulun Haftalık Bülteni ile Kamuyu Aydınlatma Platformunda ilan edilmesi suretiyle ortakların bilgilendirilmesine karar verildi.
-----------
Yönetimin , Sadri Şenerin yaptığı yanlış işlerden birisi. Sportif AŞ de Temmetüleri hukuka aykırı bir şekilde dağıtmayarak suçlu durumu düşüyor. Bundan sonra yatırımcıların açacakları davalar Sadri Şeneri ve Külübü zor durumda bırakabilir.. Küiük hesaplar peşinde koşarken hep büyük zarara giriyoruz, Ayrıca hukusuz işler bize fayda getirmiyor.. Bir an önce bu yanlıştan yönetimin dönmesi lazım
Yorum
-
İlk olarak TSezgin61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleabi bu olay peki nezaman olacak...
iddianame ne zamana cikar? yani gercekten iddianamenin cikmasimi bekleniyor yoksa baska seylerde varmi bilmedigimiz?
bu olaylarla ilgili son durumu biliyormusun?
Benim Hukuk çevrelerinden aldığım duyum bu yönde,Zaten Bu konuda medyada haberlerde Çıktı.
Benim yazdıklarımı genelde takip edenler bilir Ben Ta baştan beri Özelikle Aziz yıldırım Tutuklandığından beri Görüşüm Şu FB bu işten kesinlikle sıyıramayacak.
Trabzonsporla ilgili sorgular başladığında Baştaki görüşüm Şu idi FB lilerin gazını almak İçin Bunları yaptılar ama İşin İçinde Fenerasyon olduğu İçin Trabzonsporun suçu olmasada Bu Fenerasyon Tazminatı ödeme pahasına Trabzonspora Darbe Vuracak diye endişe ediyordum,FB ile beraber Trabzonsporuda yakar diye endişe ediyordum.Çünkü FB lileri kızdırmamak adına Onların elinden Kupayı Alıp Trabzonspora vermeme adına Bunu yapabilirlerdi.Ne zamanki UEFA Trabzonsporu Şampiyonlar ligine aldı Trabzonsporun Yönetiminin yapamadığı dik duruşu PLATİNİ yaptı Benim için Trabzonspor artık aklanmıştır.
Zaten Mahkemelerden Trabzonsporla İlgili tek bir yöneticinin Tutuklanmaması özellikle medyada yazan NEVZAT ŞAKAR ın bir şeyler yaptığını yazanların iddialarına inat Nevzat Şakarın 2-3 saat gibi kısa sürede Serbest kalması kalması Beni dahada rahatlattı.Bizleri tek endişeye sevk eden Sadri Şenerin olayı oldu Onunda zaten Yutdışı yasağıda kalktı bizim İçin Konu kapandı.Eğer Trabzonsporla ilgili başka takımlardan Bir Oyuncu Yönetici teknik adam Teşviğe teşebbüsten sorgulansa yada içeri girse Ben o zaman çok derin endişerler taşırdım,
Kim Var Trabzonsporla ilgili Tutuklu.O yönden ben Rahatım.
Tekrar baştan Başladığım Konuya döneyim,
FB bu işten sıyıramayacak
Şu an Medyanın ve birçok çevrelerin sesiz kalma nedeni Konulan Yasak
İddianame açıklandığı gün Yasak kalkıyor,
yasak kalktığı gün her şey çarşaf çarşaf ortaya dökülecek
Bu belgeler ortaya döküldüğünde Fenerasyon kesinlikle bu taarruzlar karşısında duramayacak,
Ya kararını hemen verecekler yada istifa edecekler.
Süreci Tekrar hatırlayalım Savcı ve Emniyet ziyareti sonrası DURUM SANDIĞIMIZDAN DA VAHİM diyen bir fenerasyon başkanı,FB lilerin Basın toplantısı ve Taraftarların olay çıkartması ile Elimizde Belge Yok diye Kıvıran bir MAA vardı.
Daha Sonra Savcılık Bunlara Belge verdi Etik Kurulu inceledi.
Çıktılar dedilerki ETİK KURULU şike olduğu kanaatine varmamıştır,
Kişilerin ifadesi alınmamıştır.
Savunma hakkı kutsaldır,vs vs peşindende ETİK KURUL RAPORUNDAN pararğraf okdular Orda şikenin varlığından söz edildi.
Yaşanan olayları hepimiz biliyoruz,
Bundan sonra İddianame hazırlandığında Elimizde belge yok yalanı söylenemeyecek
Gizlilik kararı var açıklama yapılamaz diyemeyecekler.
Savunmalar alınmadı diyemeyecekler.
Bu dava ile ilgili yalan söyleyip zaman kazanamayacaklar.
Ve en kısa sürede UEFA bu sefer daha fazla baskı yaparak Bunlara Bir an önce karar vermeleri konusunda baskı yapacak,CAS da devam eden bir dava var CAS bunlar gibi beklemeyecek bir an önce kararını verecek bunlarda Onlara Uymak zorunda kalacak.
Benim tahminlerime göre Bu olay ilk devre bittiğinde Nihayete ermiş olur.
Şu an asıl bir şey yok asıl tehlike Bundan sonra diyelimki 3-4 takımı düşürdün Bundan sonra en az 30-40 takım mahkeme kapılarına Koşacak,
bakın Burdan yazıyorum TFF ile en samimi Pozlar veren Cavcav-Tüpçü en önde Koşup Bunlarla savaşa başlayacaklar şimdilik cicim aylarındalar Zannediyorlarki Biz bu olayı TFF ile çözeriz Nah çözersiniz.
ŞİKE ile ilgili yeni yasal düzenleme kesinlikle yapamayacaklar,
Ancak Bu olay kapandıktan sonra yaparlarsa yaparlar onunda KÜME DÜŞME KALDIRILSIN hiç kimse diyemez,
Bu yasa ilgili yapabilecekleri Düzenlemeyi söylüyorum.
1-Küme Düşme kesinlikle kaldırılamaz.(tek şartı var UEFA ve FİFA üyeliğini reddetmek şartı ile kalkabilir)
2-Şike ve Teşvik ayrıca Bunlara Teşebbüs ayrılıp cezaları değişebilir şu an hepsine aynı ceza öngörülmesi ŞİKE konusunda Olmasada Teşvik ve Teşebbüs olayına UEFA FİFA fazla karışmayacaktır,UEFA maç sonucunu kendi lehine etkileme yani Şike Olayına çok önem veriyor.
3-Hapis cezası değiştirilebilir Çükü UEFA buna karşımıyor UEFA-FİFA şike YAPANLARI MEN CEZASI ile ilgileniyor hapsine karışmıyor onu ülkelerin kendi yasasına bırakmış.
Yani Bu düzenlemeler yapılabilir ama onuda bu dönem için değil daha sonraki Dönemlerde ancak yaparlarsa yaparlar kimse endişe edip yasa değişecek Şike yapacak takımlar kurtulacak diye endişe etmesin.
FB KESİNLİKLE KÜME DÜŞECEK İSTEYEN HERKESLE İDDİAYA GİRERİM
Muhlama Yada HAMSİ tava ısmalarmasına,SABIRLA BEKLEDİK AVRUPADA UEFA CAS TA KİTAPTA YAZANLAR OLDU
BEKLİYORUZ ÜLKEMİZDE KİTAPTA YAZANMI YOKSA KİTAPSIZLARIN DEDİĞİMİ OLACAK
Yorum
-
Başbakanın açıklamaları; "Uygulamada eksiklikler ortaya çıkarsa bu daha sonraki süreçte değerlendirilir. Şike olaylarının soruşturulduğu zamanda, 'bu kanunu değiştirin' taleplerini, altını çizerek söylüyorum, şahsen olumlu bulmam. Bu hükümet konusu değildir."''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''Kazım Koyuncu
Yorum
-
İlk olarak CAFER52 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle.
FB KESİNLİKLE KÜME DÜŞECEK İSTEYEN HERKESLE İDDİAYA GİRERİM
Muhlama Yada HAMSİ tava ısmalarmasına,
abi ne deysun
ben kume dusmenin degil kupanin derdindeyim 7. kupa gelsin yeter benim icin ama kume de duserlerse canlari cehenneme
Yorum
-
Politikacıların derdi oydur. Diğer partileri altetmektir. Onların demeçlerine fazla güvenmeyinTürkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum