* Meşaleler
* Karaplı tribün tarafının 2. katının yıkılacak gibi sallanması ve alt taraftaki insanların hayatına resmen kasıt
* Rakip takımın tercümanının kafasının yarılması
* Korner atışı sırasında buna izin vermeyecek yabancı maddeleri sahaya atmak
* Tribünden sahaya bir taraftarın girmesi. Güvenlik yetişemese belki futbolcuya dalacaktı.
* Sürekli ve organize bir şekilde Emre'ye başta olmak üzere küfürler etmek
1 maç saha kapatma.. 1 maç seyircisiz öyle mi?
masum bir 61. dakika kutlamalarında kullanılan balonlar yüzünden alınan para cezalarını bir düşününce bu yapılanlar ile birlikte gs nin bi sezon kendi evinde oynamaması lazım gibi geliyor bana.
bu verilen cezalar eski türk filimlerinde zengin adamın oğlunun babasının parasına güvenerek her türlü pisliği yapmnasına benziyor. gs gene dayıları sayesinde her türlü pisliği yapmış ve nerdeyse hiç ceza almamıştır.
şampiyonluğun gttiği senede olayları bu şekilde kapatarak taraftarlarını avutma çabaları boşuna çıkmamıştır iki kulübünde.
görevinin yaptığı için tff ye de ayrı bir teşekkür benden.
Vaayyy cezalara bak!!!
Federasyon ne kadar büyük cezalar vermiş öyle!!!
Yazık şimdi gs ne yapacak,adamlara bu kadar da ceza verilmez ki!!!
Aman Yarabbim,Türk futbolu böyle bir federasyona sahip olduğu için ne kadar övünse az!!!
Mahmut Özgener ve ekibinin adalet ve ceza anlayışı çok etkileyici!!!
Ardaya maç öncesi yaptığı hareketlerden dolayı extra 3 maç ceza bekliyorum.
Böyle terbiyesizlik olmaz.
Ceza detayına bakmak lazım. Haber sitelerinde dolaşan görüntüsü ceza da konu edilmemişse emsal teşkil eder ki. Böyle bir terbiyesizliğin önü nasıl alınır bilinmez. Hele de böyle aciz boş bir federasyon başkanı başkan iken.
Arda Turan o hareketleri maç sonu yapsa maç hırsı yorgunluk stres kavga ortamı herşeye bağlayabilirsiniz. Ama ortada daha fol yok yumurta yok. Profosyonel futbolcunun yaptığı terbiyesizliğe bak. Arda Turan Türkiyenin en sempatik futbolcusu ha ?
Hadi canım sende !
Trabzonspor √
Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
Medya yapacağını yapıyor. "Rekor ceza", "TFF Ceza yağdırdı" "Amansız PFDK" vs. vs. haberlerle sanki adaletli davranılmış gibi TFF'nin cezalarının çok bile olduğunu vurgulayacaklar neredeyse.
Gerçekten Anadolu takımları için üzülüyorum yahu. Hatta başta biz olmak üzere tüm Anadolu takımları için oturup ağlayasım var. Birileri bize ana avrat sövüyor diyorum başka da bir şey demiyorum.
- Şht! Anadolu takımları aklınıza başınıza alın. Medeniyetin başkenti İstanbul'da olur böyle şeyler. Ama Anadolu da olmaz! 5 maç saha kapatırlar, bir futbolcu transferi parası kadar ceza kitlerler.
“Ben basit bir 'iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
“Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”Eduardo Galeano
"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar
Tüm Türkiye'ye (Dünya'ya değil, çünkü dünya futbol otoriteleri-kamuoyu takmıyor bile) Dünya'nın en büyük derbisi diye pazarlanmaya çalışılan bu rezil tiyatro, 12 Nisan Pazar gecesi Ali Sami Yen sahnesinde gösterime girmiştir. Dünya'nın en önemli derbisini(!) Dünya'da hiç bir ülke yayınlamazken, olaylardan sonra bir çok ülke flaş haber olarak bu rezilliğin haberini ülke vatandaşlarına geçmişlerdir. Yani bu derbinin adı bundan böyle ''Dünya'nın en büyük rezil derbisi'' olarak tarihin sayfalarında yer alacaktır.Hemde 100. yıllarında...
Şimdiye kadar çok şirin, sempatik ve ahlaklı gösterilen sözüm ona milli futbolcuların bu sozumsuzluğu Dünya ülkelerinde futbola ilgi duyan çocuklara ders olarak okutulacak niteliktedir. Fransız yıldız Zinedine Zidan, 2006 dünya kupası'nda İtalya ile oynana maçta Matteraziye attığı kafadan sonra hem futbolu bırakmış, hemde bu görüntüleri izleyen tüm Dünya çocuklarından özür dilemişti.Neden kafa atmıştı? Çünkü Annesine ve kız kardeşine Matteratzi maç boyunca küfür etmişti.O da dayanamayıp Matteratzi'ye bir kafa atarak aktif futbol hayatına noktayı koymuştu.İşin ilginç tarafı bu olaya diğer futbolcular hiç karışmamışlardı.Ne Fransa'dan, ne de İtalya'dan kimse ceza almamıştı.Ve o Zidan ki hala daha Matteratzi'nin maçtan sonraki özürlerini kabul etmemiştir.Yani eyymcılık yapmamıştır...
Ama maalesef bizim futbolcuların sahadaki rezilliğini görünce Zidan gibi futbolcuların değerini bir kez daha anlıyorsunuz.Biz bu görüntülerle tüm dünyaya haber olduk.İşin ilginç tarafı işi futbolculuk olan sözüm ona milli futbolcular(!) maçtan sonra Türk halkından ve futbol severlerden özür dileyeceklerine, kameraların önüne geçip amiyane tabirle birbirlerine gider yapmaları, racon kesmeleri, delikanlı pozları takınma şekilleri ise tam fiyaskoydu.Bu futbolcu bozuntularını dinleyenler bir an karşılarında Polat Almedar ile Büyük İskender'in repliklerini dinliyor zannetmişlerdir.
Türkiye'deki dejenerasyona en güzel örnek bu maçtaki görüntüler ve maçtan sonra yaşananlardır.
İşin federasyon kısmı ise zaten beni yanıltmadı.Hak, hukuk, adalet hepsi hikâye... Sistem belli, İstanbul'un 3 ezik takımı kesinlikle ceza almamalı.Onlar esas oğlan, evin şımarık çocukları rolünde oynuyorlar.Diğerleri ise figüran.Eğer ceza alırsalarda en az şekilde almalılar...
Daha cezalar açıklanmadan, olayların olduğu günün ertesinde, yandaş medya ve kalemşörler ağızlarında Ali Sami Yen stadı'nın 1 maç saha kapatma ile cezalandırılacağını yazıp, hukuk sürecine müdahele etmişlerdir.Yani onlar o akşamki rezillikleri elbirliği ile örtmeye kalkmışlardır.Federasyon, Futbolcuların kendi aralarında yaptıkları kavgayı oturup değerlendirip hepsine ceza vermişlerdir.Cezalar eksik olmuştur, fazla olmuştur bu tartışılabilir.
Ama tartışılmayacak bir şey var o da seyircinin çıkarmış olduğu olaylardır(!) Bu olaylar toplumsal bir boyut kazanıp daha vahim bir görüntü ortaya çıkabilirdi.Galatasaray tribünlerinde yanan meşaleler, saha içinde olaylar olduğunda kapalı tribünün önünde bulunan sundurmanın üzerine hücum eden taraftarların sorumsuzluğu, sahaya atılan yabancı maddeler ve kırılan koltuklar, küfürlü tezahüratlar, sahaya giren Galatasaray'lı taraftarın görüntüsünden sonra Galatasaray kulübünün almış olduğu 1 maç saha kapatma, 1 maçta seyircisiz oynama cezası komik olmuştur.
Toplum vicdanını rahatlatmak istiyorsalar, futbola itibar kazandırmak , futbol'un marka değerini yükseltmek istiyorlarsa cezaları adaletli bir şekilde vermek zorundadırlar.Neden? çünkü bundan sonra bu cezalar başka stadlarda çıkacak olaylara emsal gösterilecektir.
Futbol'a itibar kazandırmak, sadece Trabzonspor'un sahasını 5 maç kapatmayla olmaz!!!
En son Badaloglu tarafından düzenlendi; 17.04.2009, 10:29.
Bu federasyondan da ancak bu kadarı beklenir. Utanmaz GS'liler cezalara itiraz edeceklermş. zaten federasyon size olabildiği kadar az ceza verdi daha neyine itiraz ediyorsun. Gerçi onlarda biliyor itirazlardan sonra cezalarda indirim olacak,bu fırsat kaçar mı?
“Ben basit bir 'iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
“Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”Eduardo Galeano
"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar
İşte asıl REZALET!!!!
gs-fb kepazeliği TFF ve MHK tarafından ödüllendirildi.Birbirlerini boğazlayan fatih gerim'in talebeleri milyonları ekranları karşısına kilitlediği ve rayting rekorları kırdığı için ayrıca değerlendirilmeliydi diye düşünüyorum.Türkiye'de bu gibi olaylar hersene yaşanmıyor,bize bu seyir zevkini sağlayan arkadaşlara başka ne gibi ödüller verilebilirdi diye düşünmeye devam ediyorum,aklıma hemen Türkiye'nin Yurt dışında tanıtımına yaptıkları katkılar dolayısıyla bu takımlara ve idarecilerine Turizm Bakanlığı ve Kültür Bakanlığının birlikte hareket ederek Nakdi Yardımlarını esirgememelerini de hasseten rica ediyorum.100 yıllık maziye sahip bu takımlarımızın böylesine ''Spora Kaliteli Katkıları'' sadece TFF'nun ellerine bırakılmamalı.Spordan sorunlu Devlet Bakanımız ve Maliye Bakanımızıda göreve çağırıyorum.Haydi ne duruyorsunuz.....
''Zirveye Balans ayarı yapıldı'' diyen Başkana 2 Ay hakk mahrumiyeti veren ile ''Türk Futbolunun iki büyük kulübüne Tuzak kuruldu,ligden ihrac edildiler'' diyen adama 1,5 ay ceza verenler aynı kişiler mi? diye düşünüyoruz amma işin içinden çıkamıyoruz.
Bu yaşanan rezaletleri ve bunlara verilen cezaları okudukça bu memleketin neden düzelemeyeceğine olan inancımız dahada artmakta ;Türkiye'de hakim ve savcıların neden ''KARA CÜBBE'' giydikleri daha da anlamlı olmakta.....
Yüzüne çarpmak gerek zamanenin fendini...
Göster: Kabaran sular nasıl yıkar bendini?
Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini
Yorum