Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Çaykur Rizespor

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• bu konuda kesinlikle tartışmak istemiyorum... Trabzonspor taraftarı büyüklüğünü gösterdi ! Rize'nin küme düşmesine çok üzüldüm ama geçtiğimiz sezonlarda biz şampiyonluğa oynarken (abartmamak lazım yakın zamanda iki şampiyonluk kaybettik !) fener bayrağı sallayan hangi takımın taraftarıydı? !
    Tarihe Not: Trabzonspor 2010-2011 sezonunda sadece 2 kez yenildi ve ligin en az gol yiyen takımı oldu.

Yorum

• Yazık oldu. Daha birinci hafta teknik direktöre edilen küfürler ve kaçınılmaz istifa.

Rizeliler bizim kadar düşünseydi Rizespor'u, bu durumlara düşmezdi.
      A Revolution without dancing is a Revolution not worth having.

Yorum

• İlk olarak EMHOTEP tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        büyük takımın kardeşi,abisi,amcası olmaz.büyüklük tek başına yürümeyi gerektirir.büyük acımaz.acırsa acınak duruma düşer.kıskanılmıştır çünkü hep.güçsüz düştüğünde dost bildiklerin vurur ilk tekmeyi.
        farklı bir örnek vereyim;bir istanbul takımın başkanı federasyonla,klüpler birliğiyle,tüm takımlarla,hakemlerle kavgalıydı.bu kavga sizce normal şekilde olması gerektiği gibimiydi?bence zorlama bir kavgaydı.bu sayede taraftarı kenetlendi.ürün satışları arttı.biletler pahalıda olsa stadları doldu.biz ve diğerleri durumuna geldi taraftarı.bu gün bu şerefsizliği yapan(kendi takımı açısından doğru buydu)takımın karşısında olan diğer istanbul takımları yarın fırsatı bulunca aynısını yapacaktır.bizim taraf olmamamız lazımdı bu oyuna.
        trabzonsporun kardeşliğinden bahsediyorsunuz.bu takıma yıllarca karşılıksız sevda beşlemiş,onunla sevinmiş,ağlamış insanlara istemiyorsanız yazmayın diyemezsiniz.bu takım hakkında yorum yapmak sizin olduğu kadar sizin gibi düşünmeyenlerinde hakkıdır.rizespor hakkında 48 sayfalık 10 larca yorum olan bir başlığın trabzonspor formunda yer alması bana göre abes.bu kadar uzun trabzonsporla ilgili kaç başlık var bu forumda.rize yi şahsen sevebilirsiniz rizelileride.şunu ayırmak lazım rize,rizespor,trabzon,trabzonspor bu 4 kavram birbirinden farklı....3-5 kişinin desteklemesiyle koskocaman trabzonspor camiası rizesporu asla KARDEŞ görmeyecektir.ancak sizin içinizdeki 2. takım sevgisi olarak kalacaktır.
        bizim için asıl olan trabzonspordur.bizim 2. 3. 100. takımımız yoktur.kalbimde trabzonspor dışında milyonda 1 de olsa başka takıma ilgi sevgi yoktur.bizim sebatspora ya da trabzonun diğer ilçe takımlarına bile sempatimiz yoktur.sebat süper ligi şampiyonuda olsa beni sevindirmez.beni sadece TRABZONSPOR un başarıları ve şampiyonluğu sevindirir.

48 sayfayıda okudum inatla.3-4 sayfa önce tayfun coranın söylediklerini yeni okudum.galiba bu forumları çok okuyor 2. sınıf stoperimiz çok etkilenmiş anlaşılan.
        ne demek rizespor için gençlerbirliğini yenmeliydik tarzı sözler?.sadece bordo mavi forma için oynayacaksın.eğer ondan büyük rizespor sevgisini görüp oynamaya çalışıyorsan sen bir eziksin tayfun cora.o üzerindeki forma bizlere bırak rizeyi dünyanın tüm klüplerinden asil ve şereflidir.
        bu forumun amacı rizespor kardeşliği değil TRABZONSPOR taraftarlarının buluştuğu,paylaştığı forum olmalıdır.rizesporun ya da başka bir klübün zorlama savunulması değilir.

sadece ve sadece TRABZONSPOR.....
        arkadaşın görüşlerine harfi harfine katılıyorum evet sadece ve sadece trabzonspor....
        TrabzonSporlu olmak ayrıcalıktır...

Yorum

• Bu hafta Rize-Ankaraspor maçında statda seyirci yoktu.Bir takım böyle mi tutulur.Oyuncular ne yapsın seyirci maça gelir yuhlar sonrada gelmez.yazık oldu ben üzüldüm.Ama rize seneye ağustosta tekrar gelir.Ben yakın takımların birbirinden yardım beklemesini doğru bulmuyorum.Takım kendisi oynayacak hak edecek.

TRABZONSPOR ŞEHİR TAKIMI DEĞİL TÜRKİYENİN TAKIMIDIR

Yorum

• İlk olarak simavii tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Bu hafta Rize-Ankaraspor maçında statda seyirci yoktu.Bir takım böyle mi tutulur.Oyuncular ne yapsın seyirci maça gelir yuhlar sonrada gelmez.yazık oldu ben üzüldüm.Ama rize seneye ağustosta tekrar gelir.Ben yakın takımların birbirinden yardım beklemesini doğru bulmuyorum.Takım kendisi oynayacak hak edecek.

TRABZONSPOR ŞEHİR TAKIMI DEĞİL TÜRKİYENİN TAKIMIDIR
            maçtaydım.1000 kişi civarı bir taraftar.Küsmüş Rize halkı.Bu maça kadar en az %70-80 oranında dolmuştu stad.Konya,Bjk maçları full idi.
            Kolay değil.Rizesporlu değilim.Ben dahi çok üzüldüm.Taraftar görevini sene içi yapmıştır.Taraftarımız Avni Aker de 2 ytl verirken onlar 5 ytl verip maçlara gitmişlerdir.
            ....................Celliac ..................

Yorum

• Seneye göreceğiz desteği.Bakalım 2.ligde taraftar takımına sahip çıkacak mı?Ama son maçta görülenler gerçekten içler acısı.Tribünde 100 kişi göremedim ben.Premier ligde küme düşmeyi sezon başında garantileyen Derby Country'nin her maç stadı full.Futbol kültürümüzü çok geliştirmemiz lazım, eğer onlarla baş etmek, başarının devamlılığını sağlamak için.
              Colmandante

Yorum

• İlk olarak EMHOTEP tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                büyük takımın kardeşi,abisi,amcası olmaz.büyüklük tek başına yürümeyi gerektirir.büyük acımaz.acırsa acınak duruma düşer.kıskanılmıştır çünkü hep.güçsüz düştüğünde dost bildiklerin vurur ilk tekmeyi.
                farklı bir örnek vereyim;bir istanbul takımın başkanı federasyonla,klüpler birliğiyle,tüm takımlarla,hakemlerle kavgalıydı.bu kavga sizce normal şekilde olması gerektiği gibimiydi?bence zorlama bir kavgaydı.bu sayede taraftarı kenetlendi.ürün satışları arttı.biletler pahalıda olsa stadları doldu.biz ve diğerleri durumuna geldi taraftarı.bu gün bu şerefsizliği yapan(kendi takımı açısından doğru buydu)takımın karşısında olan diğer istanbul takımları yarın fırsatı bulunca aynısını yapacaktır.bizim taraf olmamamız lazımdı bu oyuna.
                trabzonsporun kardeşliğinden bahsediyorsunuz.bu takıma yıllarca karşılıksız sevda beşlemiş,onunla sevinmiş,ağlamış insanlara istemiyorsanız yazmayın diyemezsiniz.bu takım hakkında yorum yapmak sizin olduğu kadar sizin gibi düşünmeyenlerinde hakkıdır.rizespor hakkında 48 sayfalık 10 larca yorum olan bir başlığın trabzonspor formunda yer alması bana göre abes.bu kadar uzun trabzonsporla ilgili kaç başlık var bu forumda.rize yi şahsen sevebilirsiniz rizelileride.şunu ayırmak lazım rize,rizespor,trabzon,trabzonspor bu 4 kavram birbirinden farklı....3-5 kişinin desteklemesiyle koskocaman trabzonspor camiası rizesporu asla KARDEŞ görmeyecektir.ancak sizin içinizdeki 2. takım sevgisi olarak kalacaktır.
                bizim için asıl olan trabzonspordur.bizim 2. 3. 100. takımımız yoktur.kalbimde trabzonspor dışında milyonda 1 de olsa başka takıma ilgi sevgi yoktur.bizim sebatspora ya da trabzonun diğer ilçe takımlarına bile sempatimiz yoktur.sebat süper ligi şampiyonuda olsa beni sevindirmez.beni sadece TRABZONSPOR un başarıları ve şampiyonluğu sevindirir.

48 sayfayıda okudum inatla.3-4 sayfa önce tayfun coranın söylediklerini yeni okudum.galiba bu forumları çok okuyor 2. sınıf stoperimiz çok etkilenmiş anlaşılan.
                ne demek rizespor için gençlerbirliğini yenmeliydik tarzı sözler?.sadece bordo mavi forma için oynayacaksın.eğer ondan büyük rizespor sevgisini görüp oynamaya çalışıyorsan sen bir eziksin tayfun cora.o üzerindeki forma bizlere bırak rizeyi dünyanın tüm klüplerinden asil ve şereflidir.
                bu forumun amacı rizespor kardeşliği değil TRABZONSPOR taraftarlarının buluştuğu,paylaştığı forum olmalıdır.rizesporun ya da başka bir klübün zorlama savunulması değilir.

sadece ve sadece TRABZONSPOR.....
                Bastan asagi sacmalik, sen karadenizli degilsin ama bu tuttugun takim karadeniz takimi ve bu takimi tutanlarin,yonetenlerin buyuk bir cogunlugu da karadenizli.Ve bu insanlarin bir karadeniz takiminin daha ligde olsun demesine,kendi yoresinin bir takimini desteklemesini ne siz ne de baska bir karadenizli olmayan trabzonsporlu biri yargilayabilir ve tartismaya acabilir.Desteklersin, desteklemezsin ama boylesine buyuk bir platformda Trabzonspor basin sozcusu gibi bu camia Rizeyi kardes gormuyor diyemezsiniz.Bu tuttugun takimin baskani yani Sadri Sener bile bu kardesligi savunurken,sizin gibilere sadece buna saygi duymak duser.
                Trabzon-Rize ayni yorenin iki kardes ilidir ve bu yorenin insanlarinin birbirini desteklemesinin nesi kotu,anlayamadim.

Bir de sunu anlamiyorum, butun Rize'liler istanbul takimlarini tutuyor gibi genelleme yapiliyor,halbuki Rize'de en fazla tutulan takim Trabzonspor'dur.Orayi az cok bilen,orda az cok yasayan herkes bilir.Gonul isterki kimse istanbul takimlarini tutmasin ama bu Rizenin sorunu oldugu kadar Trabzon disindaki butun sehirlerin sorunu.Gecmiste Trabzonspor bu kadar basarili olmasaydi,Trabzonspor bu kadar desteklenirmiydi,bu kadar taraftari olurmuydu?Bu bile tartisilir.Sahsi fikrim,diger anadolu sehirleri gibi olurdu.Onun icin disarda dogmus,buyumus Rizelilerin istanbul takimlarini tutmalarina bu kadar takilmayin.
                Taraftardan cok Rizeli is adamlarinin takima sahip cikip,kume dusmeye oynayan takim modundan hedefi olan bir takim moduna sokmasi gerekiyor.Yarin super lige tekrar cik,ertesi yil tekrar kumeye oyna.Boylesine hedefsiz bir takimi insanlar niye tutsun.Onun icin biz kendi takimimizi destekliyoruz,Trabzonda baska takim tutulmuyor,Rize'lilerde bizim gibi desteklesin gibi duz mantikla hareket etmeyelim.

Yorum

• Rizespora destek vermeyen Trabzonspor taraftarlarınada saygı duymak gerek.
                  Rizeli olupda istanbul takımlarını tutan Rizeliler,Trabzonspor un başarısız olmasını canı gönülden istiyorlar.bu bir iftiradır demeyin öyle.Gördüm duydum hissettim...
                  Şimdi bunlardan yola çıkarak Rizespora destek çıkmayan Trabzonsporlu taraftarların yazılarına saçma sapan,sen karadenizli değilsin vb gibi kelimeler kullanmak ne kadar doğru?
                  Ne kaderime küstüm Ne Devlete küstüm…
                  Çünkü inanmak, iman etmek varsa bir şeye, bedel neyse onada katlanır. Yarabbi Kahrında hoş, Lütfunda hoş dedik… iki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için fırıldak olmaya gerek yok, ben fırıldaklık istemem…( M . Y )

Yorum

• Kısacası
                    Hiç bir Rizeli Trabzonsporlu olmak zorunda olmadığı gibi, Hiçbir Trabzonsporluda Rizesporu desteklemek zorunda değil tabiiki.
                    Kimseyi zorla destekleyin denmiyor bu başlıkta. ama yarım saat mesafedeki bir takıma üstelik Trabzondan sonra en fazla Trabzonspor üyesinin olduğu şehirin süperligde kalmasını istemek gayet doğal.
                    Rizesporu sevmeyen destek vermeyen varsa , en azından bu başlığa yorum bırakmasınlar.
                    Sevmekten dost olmaktan kimseye zarar gelmez .
                    2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                    Gerçek budur. ☆

Yorum

• Rize yeni uyandı

Sezonun son haftasına girilirken, küme düşmesi geçen hafta kesinleşen Çaykur Rizespor'dan ilginç bir talep geldi. Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Abdülkadir Çakır, Türkcell Süper Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği ile Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü'nün aynı olduğunu, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü'nün ligden ihraç edilmesi gerektiğini iddia etti.

Çakır yaptığı açıklamada, 1989 yılında Bursaspor Kulübü'nün ikinci takımının lige çıkmayı hak ettiğini, fakat aynı ligde iki takım bulundurulmayacağı için dönemin Futbol Federasyonu tarafından kabul edilmediğini anımsattı.

OFTAŞ'ın sadece Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü'nde sponsor firma olduğunu belirten Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu firmanın sahibinin de Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Muammer Akyüz olduğunu öğrendik. Akyüz, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü ile ilgili bir çok beyanat vermiştir. Futbolcular sezon içerisinde iki ekip arasında bedelsiz kulüp değiştirmiştir. OFTAŞ Kulübü yöneticileri aynı zamanda Gençlerbirliği Kulübü'nde delege veya yönetim kurulunda görev yapmaktadır. Forma renkleri dahi aynı. Gençlerbirliği Spor Kulübü ile Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü aynıdır, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü'nün ligden ihraç edilmesi gerekir."
                      Kulüp avukatları aracılığı ile çalışmalara başladıklarını kaydeden Çakır, şöyle devam etti: "Altay ve Malatyaspor kulüpleri, Futbol Federasyonu yönetmeliklerinde belirtilen 'Müsabakalara katılacak kulüplerin federasyonca tescil edilmiş olması zorunludur. Her kulübün yerel amatör kümelerde yalnız bir takımı bulunur' ifadesi nedeni ile federasyona, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor yerine kendilerinin lige alınması yönünde müracaat etmişti. Fakat bir sonuç çıkmamıştı. Biz de gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Haklı gerekçelerimizi bir rapor halinde hazırlayarak FIFA'ya şikayetimizi ulaştıracağız. FIFA'nın vereceği karar Futbol Federasyonu tarafından bağlayıcı özellik taşıyor. En doğru kararın verileceğine inanıyoruz."

kaynak : Ligtv.com.tr
                      Büyük Takım Büyük Futbolcularla Olur !..
                      Real Madrid
                      Manchester United
                      twitter.com/TSerdarSx

Yorum

• Sözün bittiği yerde fotoğraflar herşeyi anlatır...

“Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
                        Malik bin Dinar

Yorum

• İlk olarak lazboy_oflu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Rizespora destek vermeyen Trabzonspor taraftarlarınada saygı duymak gerek.
                          Rizeli olupda istanbul takımlarını tutan Rizeliler,Trabzonspor un başarısız olmasını canı gönülden istiyorlar.bu bir iftiradır demeyin öyle.Gördüm duydum hissettim...
                          Şimdi bunlardan yola çıkarak Rizespora destek çıkmayan Trabzonsporlu taraftarların yazılarına saçma sapan,sen karadenizli değilsin vb gibi kelimeler kullanmak ne kadar doğru?
                          evet işte bu, bizde bunu anlatmaya çalışıyoruz bazı arkadaşlarda diyorlarki o zaman bu sayfaya yorum yazmayın bende diyorumki haklısınız ama adamlardaki istanbul sempatisini bildiğim için böyle bir konu açılması bana tuhaf geldi... bilmem anlatabildimmi?
                          TrabzonSporlu olmak ayrıcalıktır...

Yorum

• İlk olarak 50TS61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            evet işte bu, bizde bunu anlatmaya çalışıyoruz bazı arkadaşlarda diyorlarki o zaman bu sayfaya yorum yazmayın bende diyorumki haklısınız ama adamlardaki istanbul sempatisini bildiğim için böyle bir konu açılması bana tuhaf geldi... bilmem anlatabildimmi?
                            YAzılar saçma değil...
                            Yazıların bu başlığa yazılması saçma..
                            Başka bir başlık açınız,istiyorsanız orada yazınız...
                            Rizespor a neden destek verelim ki ? cinsinden olabilir..
                            Olmasa çok daha iyi de..Bu tarz şeyler illa da yazacağız diye diretiyorsanız , sonuç ta form dur bu..Açın..
                            ....................Celliac ..................

Yorum

• İlk olarak GolaMTuRi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Bastan asagi sacmalik, sen karadenizli degilsin ama bu tuttugun takim karadeniz takimi ve bu takimi tutanlarin,yonetenlerin buyuk bir cogunlugu da karadenizli.Ve bu insanlarin bir karadeniz takiminin daha ligde olsun demesine,kendi yoresinin bir takimini desteklemesini ne siz ne de baska bir karadenizli olmayan trabzonsporlu biri yargilayabilir ve tartismaya acabilir.Desteklersin, desteklemezsin ama boylesine buyuk bir platformda Trabzonspor basin sozcusu gibi bu camia Rizeyi kardes gormuyor diyemezsiniz.Bu tuttugun takimin baskani yani Sadri Sener bile bu kardesligi savunurken,sizin gibilere sadece buna saygi duymak duser.
                              Trabzon-Rize ayni yorenin iki kardes ilidir ve bu yorenin insanlarinin birbirini desteklemesinin nesi kotu,anlayamadim.

Bir de sunu anlamiyorum, butun Rize'liler istanbul takimlarini tutuyor gibi genelleme yapiliyor,halbuki Rize'de en fazla tutulan takim Trabzonspor'dur.Orayi az cok bilen,orda az cok yasayan herkes bilir.Gonul isterki kimse istanbul takimlarini tutmasin ama bu Rizenin sorunu oldugu kadar Trabzon disindaki butun sehirlerin sorunu.Gecmiste Trabzonspor bu kadar basarili olmasaydi,Trabzonspor bu kadar desteklenirmiydi,bu kadar taraftari olurmuydu?Bu bile tartisilir.Sahsi fikrim,diger anadolu sehirleri gibi olurdu.Onun icin disarda dogmus,buyumus Rizelilerin istanbul takimlarini tutmalarina bu kadar takilmayin.
                              Taraftardan cok Rizeli is adamlarinin takima sahip cikip,kume dusmeye oynayan takim modundan hedefi olan bir takim moduna sokmasi gerekiyor.Yarin super lige tekrar cik,ertesi yil tekrar kumeye oyna.Boylesine hedefsiz bir takimi insanlar niye tutsun.Onun icin biz kendi takimimizi destekliyoruz,Trabzonda baska takim tutulmuyor,Rize'lilerde bizim gibi desteklesin gibi duz mantikla hareket etmeyelim.
                              sizin gibilerin sadece saygı duyması gerekir dediğiniz adamların,yani bizlerin;trabzon şehriyle hiç alakamız olmasada,bazılarımız karadenizli olmasada her zaman bu takım için atmıştır yürekleri.siz hadi ordan desenizde bu takımı bırakmayız biz.bizim trabzonspora gönül vermemiz apayrı sebeplerdendir.zorla hiçbir şeye amenna diyemeyiz.baş eğen yapıda olsa bu kişiler zaten gidip istanbul takımlarının taraftarı olurdu.bu takım sizin olduğu kadar bizimdirde.trabzonspor yöresellikten kurtarılmalıdır.bu gibi küçük düşünceler takımın genel kabul görmesinin önündeki engeldir.bu takımı sen benden daha fazla sevmiyorsun diyemezsiniz hiç kimseye.

söylediklerimin hiçbirisi saçma değil.trabzonsporun misyonunda bölge takımını kardeş görmek,desteklemek,yukarı çıkartmak mı var?varsa ben bilmiyorum.varsa daha çok yıllar şampiyonluk görememe,basında fazla yer alamama,tv de yayınlamamayla karşılaşırız.vizyonumuz tek büyük olmak üzerineyse yalnız olacağımızı bilmeliyiz ve buna göre hamleler yapmalıyız.kimse bize koltuk değneği olmaz.bizde istemeyiz zaten.hepimiz aynı takıma aynı ölçüde değer verip peşinde koşuyoruz.görünüyor ki bazı trabzonlu arkadaşlar hissi davranıp yörenin takımlarına da sevgi besliyorlar.benim gibi düşünenlerse sadece trabzonspor sevgisi diyoruz.ne işi var benim bordo mavimin rizesporun ya da başka takımın tribünlerinde ya da onlarınkinin bizin tribünlerde.bu düşüncelerine saçmalık ya da başka bir isim vermiyorum.saygı duyuyorum.
                              büyüksek büyüklüğümüzün icabettirdiği gibi olmalıyız..siz bölgenin olsun az olsun bizim olsun diyebilirsiniz.ama trabzonspor yaptıklarıyla bölgesellikten kurtulup ülkeye malolmuştur.trabzonspor asla klasik şehir klübü değildir.
                              trabzondaki bölgesel duygusallığın ne boyutta olduğu bu başlıkta görülmektedir. benim arzum trabzonsporumuzu trabzonlu olmayan bir başkanın,yönetimin uzun seneler yönetmesidir.zihniyet devrimi olmalıdır artık.ülkeye malolmuş bir klüp olduğunu bilen ve kalıcı uluslararası başarılarla dünyada tanınan,saygı duyulan bir camianın temellerini atacak yöneticiler lazımdır.inşallah o günleride göreceğiz(trabzonspor asla trabzondan kopartılp ist. a şuraya buraya taşınmamalıdır.trabzonsporun kalesi trabzon şehridir.)
                              trabzonlu olmayan trabzonsporlu hissi davranmaz,rize şu bu umrunda değildir, sadece umrunda olan trabzonsporumuzdur.takımın yöresellikten kurtulup ajax gibi liverpool gibi evrensel değerlere ulaşması için bu olay elzemdir.

not:bu başlıkta alıntı yapılsada yazmayacağım bir daha.rizenin ve yörenin düşmanı gibi anlaşılmaya başladım.benim için asılolan sadece trabzonspor dur.büyüklük nedir ne değildir bunu bilmemiz gerek.biz 6 kez şampiyon olduk o yüzden büyüğüz demekle büyük olunmuyor.

Yorum

• Rizespor-Beşiktaş Maçı,Rize Atatürk Satadyumu...YORUMSUZ...
                                Bizler,PUAN değil Trübün Kardeşliğinden Yanayız.....................
                                Son ağaç kesildiğinde,
                                Son nehir kirlendiğinde,
                                Son balık avlandığında, İşte O zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız...

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X