Joao Palhinha'dan birkaç defa bahsettim. Gösterişsiz, sade, faydalı, tempolu ve garanti oyunuyla dikkatimi çekmişti. Braga'da iki iyi sezondan sonra S. Lizbon'a döndü, kupayı kaldırdı.
Berat galiba ligde iki sene geçirdi. Artık çaylaklıktan çıktı, olgunlaşmaya doğru evrilecek. Öğrenmeye ise devam.
Maşallah, fiziği gayet iyi. Oyunu terse hızlı şekilde açması da kanattan hücum eden biz gibi takımlar için olumlu (Takımın geneli o kadar yavaş ki...). Berat'ın toplayken hızlı karar verdiğini gözlemledim. Bunlar artıları.
Rakibi karşılarken daha dirençli olmalı, omuz omuza mücadelede ayakta kalmalı. Bakasetas da yapıyor, orta sahada, hop bırakıyor kendini. Rakip yapınca sövüyorum, yalan yok. Oyunu soğutmak başka, Berat ve Bakasetas'ınki başka. O fiziği avantaja çevirmek, yukarıda söylediğim hızlı düşünmeyi harekete geçirmek ve fayda üretmek kendi elinde.
Palhinha'yı Trabzonspor'da seyretmek isterdim. Berat doğru adımları atarsa o seviyeye yaklaşabilir. Tabii yanında istikrarlı ve verimli bir tamamlayıcı ile oynamak da onu geliştirebilir. Baker-Flavio-Parmak sürekli değişti. Önümüzdeki sezon Berat için bir nev-i (Kalıcılık, devamlılık anlamında) rüştünü ispat sezonu olacak.
Berat galiba ligde iki sene geçirdi. Artık çaylaklıktan çıktı, olgunlaşmaya doğru evrilecek. Öğrenmeye ise devam.
Maşallah, fiziği gayet iyi. Oyunu terse hızlı şekilde açması da kanattan hücum eden biz gibi takımlar için olumlu (Takımın geneli o kadar yavaş ki...). Berat'ın toplayken hızlı karar verdiğini gözlemledim. Bunlar artıları.
Rakibi karşılarken daha dirençli olmalı, omuz omuza mücadelede ayakta kalmalı. Bakasetas da yapıyor, orta sahada, hop bırakıyor kendini. Rakip yapınca sövüyorum, yalan yok. Oyunu soğutmak başka, Berat ve Bakasetas'ınki başka. O fiziği avantaja çevirmek, yukarıda söylediğim hızlı düşünmeyi harekete geçirmek ve fayda üretmek kendi elinde.
Palhinha'yı Trabzonspor'da seyretmek isterdim. Berat doğru adımları atarsa o seviyeye yaklaşabilir. Tabii yanında istikrarlı ve verimli bir tamamlayıcı ile oynamak da onu geliştirebilir. Baker-Flavio-Parmak sürekli değişti. Önümüzdeki sezon Berat için bir nev-i (Kalıcılık, devamlılık anlamında) rüştünü ispat sezonu olacak.
Bunları Berat için yazmıştım. Palhinha'yı küçük yaşlardan beri seyrederim. Dün bir pozisyonda Alex'le top arasına o kadar temiz girdi ki... Alex ona çarpıp yerde kaldı. Hani YouTube'da Volvolu kaza videoları var ya, bizim Palhinha sanki Volvo.
Berat'ın mazisini bilmiyorum, sanırım orijinal bir 6 numara değil. Zaten şu koşulda öylesi değil Palhinha gibi oynayan adam lazım. Her topa yak uzatan, rakibin çıkışını yavaşlatan, rakip orta saha oyuncusu stoperlere yaklaşınca onu kovalayıp alan daraltan...
Bu arada yine Braga'dan Esgaio'yu almışlar. Onu hep sağ çizgide hatırlıyorum, dün solda oynadı girdikten sonra. JP sonrasında çok isterdim Esgaio'yu.
Maç sonunda S. Yalçın işi şansa bağlamış. Adamların iki net topu direkten döndü. Bir o kadar Ersin çıkardı. Nasıl şans? Skor da adil değilmiş. Biz başka maç seyrettik galiba...
Yorum