Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eskişehirspor

Daraltma
X
Daraltma

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Es-Es 'in taraftarı beni zerre kadar ilgilendirmiyor..Ben Es-Es'in duruşuna, kulübün yaptıklarına, tarihine saygı duyuyordum.. O noktadan sapmadım hâlâ saygı duyuyorum..

Anadolu muhabbeti bu sene baygınlık verici, mide kaldırıcı duruma getirildi.. Getirenler malum zatende.. Ben kardeşlik, abilik falan beklemiyorum.. Ben Eskişehir'e saygı duyuyorum sadece karşılık beklemiyorum..

Aralarında bize saygı duyanlara şapka çıkarırım sadece.. Ama beklenti içerisinde değilim kendi takımım ilgilendirir beni..

Kısaca; Nasıl bizim içimizdeki 3-5 deli koskoca Trabzonspor'un tarihine gölge düşüremeyecek kadar küçük ise kendini Eskişehirspor taraftarı adlandırıp iğrenç şeyler yapanlarda Es-Es'e olan saygıyı alamaz benden..
    Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...

Yorum

• İlk olarak Anıl Caner tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      33. haftaya kadar yorum yapmayın bence, pişman olacaksınız
      Madem sezonu da bitirdik, Eskişehir macerası da bu sezon için noktalandı ben ufak bir durum özeti yapayım.

Ne kadar maça aylar varken bu başlıkta methiyeler düzüp, maç akşamında hemen herkes yelkenleri suya indirmiş olsa da bazı şeyleri açıklığa kavuşturalım.

Eskişehir'de yaşamama rağmen, Eskişehirspor'u ve tribünlerini çok iyi tanımama rağmen bir Allah'ın kulu demedi ki "bu uşak ne anlatıyor"

Dün yoğun bir gece geçirdik.

Galip gelip üzülen olduk belki de diğer sonuçlar neticesinde. Eskişehirspor ise aksine mağlup olmasına rağmen kümede kalmayı garantiledi, hem de Eskişehirspor camiasını küçük düşürecek, küçük gözüken ancak başımıza gelse sanırım canlı bomba olup, patlatmak isteyeceğiz tarzda icraatlar yapan bir iki yönetici bahanesiyle yönetimlerini protesto etme şansı yakaladılar. Onlar açısından üzülecek bir şey yok skorda. Olsa olsa "ulan çiftetelli dedik gene kolbastıyı oynattık" olur üzülecekleri.Ama bilmiyorlar ki biz orada kazansalardı ve çiftetelli oynasalardı tribünden küfür etmek yerine tempo tutardık.

Benim Eskişehir'deki 4. yılım.Küçüklükten kalma sempatim vardır Eskişehirspor'a.Daha 7-8 yaşlarındayken televizyonda Hügo programını izlerdim , yayına katılan çocukların tuttuğu takımları sorardı Tolga Abimiz .Trabzonlular hariç kendi şehrinin takımını söyleyen bir tek onlar vardı.Zaten 96'da 7-0lık maçla beraber veda ettiler.Sonra yollarımın kesişeceğini pek tahmin etmiyordum.Kocaeli tribünlerine gittikçe öğrendim Eskişehirspor ile kardeş olduğumuzu, olduklarını...

Eskişehir'de okula başladığım sene Eses 2.lig b kategorisindeydi. Avni Aker'de biletlerin 3 ile 5 lira arası değiştiği dönemlerde, 7.5 liradan full stad oynuyorlardı. Öğrenciliğin acemiliği de üstümüzde, harçlığımızdan arttırıp Eskişehirspor tribününe girerdim.Bazen Kocaelispor atkımla, bazen Trabzonspor atkımla.Bana bakıp bir şeyler konuşurlardı, rahatsız olurdum.Ama sesimi çıkarmaz, Eskişehir'i desteklemeye devam ederdim.

Sonra Eses 2.lig A'ya yükselme hakkı kazandı. Yurttan izin alıp, çarşıya gittik.Hasretlik işte. Ben öyle ya da böyle hiç şampiyonluk yaşamadım, 3-5 türkiye kupası hariç sokaklara dökülerek kutlayacak hiç bir başarım olmadı benim.Trabzonspor formamı ve Eskişehir atkımı giyinip saatlerce kutladım 2.lig A'ya yükselişi. Benzer zamanlarda GaySe şampiyonluğu geldi ve kesinlikle kutlatılmadı bu şampiyonluk. Daha çok sevdim.

Sonraları 2.lig A kategorisi macerası başladı.Kocaeli'ye ailemin yanına ziyaretlerimi maçlara göre ayarlamıştım. Bir hafta Kocaeli stadına, bir hafta Eskişehir stadına.İçinizden de söyleyenler oluyor, ulan ne işin var bunlarla sen Trabzonsporlusun diye.Ben Bursa hariç hiç bir anadolu takımının karşısında olmadım bugüne kadar.Varsın i.ne trabzon diye bağırsınlar,varsın şampiyonluğumuzu istemesinler ama istanbul takımını tutmaktansa, kendi şehrinin takımına sahip çıkıp, destekleyen her taraftar benim futbol görüşüme göre değerlidir.

Elbetteki sokakta 10-20 tane salağın yaptığını Eskişehirspor tarihi ve camiasına bağlamam. Daha önce de anlattım gene anlatayım madem bu kadar Eskişehirspor yazdık.2 sene evvel annem ve dayımın kızı Eskişehir'e ziyaretime geldi.Onları uğurlamak için tren garına götürüyordum.Havanın soğukluğu ile evden çıkarken annem boynuma kaşkolumu attı.Aynı gün esesin maçı var, ben annemleri götürürken sürekli arkadaşıma maçın skorunu soruyorum stadyumdaki, eses kaybediyor.Biz gara gidene kadar da taraftarlar şehir merkezine doğru gelmişler tabiki.Moralimin bozukluğu esesin yenilmesine ama annem onu gönderiyorum diye üzülüyorum sanıyor.Bozuntuya vermiyorum.Derken kızılcıklı da 50-60 kişilik başlarında 2-3 tane abileri olan liseli tayfası geliyor Esesin."Bu şehirde o atkıya dolaşamazsın ulan" diye bağırıyor.Annem kolumu morartırcasına sıkıyor,"oğlum ne olur cevap verme" diye, annem öğretmendir benim, öğrencileri kavga ederken korkar ve ağlar.Sesimi çıkarmıyorum.Yürüyorum, arkadan bir ses daha duyuyorum mutlu oluyorum "Oğlum annesi var adamın yanında, saçmalama", sonra duyduğum cümle ise "... annesini lan" tadında oluyor.Ne annemin kavga korkusu, ne eses sempatim hiç bir şey kalmıyor bende artık. Dönüp burnunun ortasına kafa atıyorum arkadaşa.Diğer arkadaşları da tabiki haklı haksız ayıracak konumda değiller ve bana saldırıyorlar.Sağdan soldan iteleseler de vursalar da yerde yatan o şerefsizden gözlerimi ayıramıyorum.Çünkü benim kavgamın esesle olmadığı aşikar.Abileri kavgayı ayırıyor "birader annen yanında diye uzatmıyoruz olayı, şansını zorlama istersen" diyor.Ben o gün annemi trene bindiremiyorum.Ağlıyor, sarılıyor, "g,tmem de gitmem".Atkımı alması koşuluyla ikna ediyorum.O gün evime nasıl döndüğümü ben biliyorum.

Şanssız bir tesadüf, ergen bir çocuğun saçmalığından ibaret olmadığını görüyorum durumun.Zira 2.lige çıkış kutlamalarına da katılıyorum takımın geçen sene. Trabzonspor forması ve eses atkısı ile çıktığım için hoş olmayan cümleler duuyorum civardan.Sevsinler sevmesinler adamlar sadık ulan boşver caner diyorum kendi kendime.

Üniversitede okuyan Trabzonsporlu arkadaşlarla beraber izlemeye başlıyoruz maçları. Herkesin ayrı bir hikayesi olduğunu öğreniyorum. Şehrin ortasında forması yakılan da var, forması çıkarılıp şehrin merkezinde tokat yiyeni de.Daha fazlası da.

Sonra ufaktan mevzu açılınca Eskişehirsporlu arkadaşlarla futbol konuşmaya başlıyoruz. Bir kin bir nefret dinliyoruz.Kocaelispor ile olan dostluklarının bitişini de canlandırınca gözümde, kardeşim sen bu şehirde yaşıyorsun, bu takımı da çocukluğundan beri seviyorsun ama malesef saflarınız ayrı demek zorunda kalıyorum kendi kendime.

Ben burada bir şeyleri anlatırken, Eskişehirspor taraftarı açısından çok da pozitif yaklaşmamak gerektiğini söylerken bunu kastetmiştim. Ben her şeye rağmen stadyumdaydım, her şeye rağmen gene "eses" diye bağırdım.Trabzon'da krallar gibi karşılanıp, krallar gibi uğurlandılar. Skor farklı olsaydı da bu böyle olacaktı, bunu bilemediler.Karşılığında "i.ne trabzon olamazsın şampiyon"u gene bir anadolu takımı tribününde içim acıya acıya dinledim.Yukarıda Eskişehirsporlu bir abimizin mesajını okudum, içim ısındı.Keşke yeni yetişen gençleri de kendileri gibi yetiştirebilseler.

Ben burada Eskişehirspor taraftarının bizi sıcak karşılamayacağını daha sezon başından beri en az 50 kez yazdım, yahu Anıl abartıyorsun, yok canerim yanlışın var, caner hayırdır senin sıkıntın ne diye bıy bıy bıy mesaj yağdı kutuma.Şimdi kimse kusura bakmasın.Ben dün gece yaşadıklarımızdan fazlasını bekliyordum, dışarıdan gelen taraftarlımız, hele ki olası bir tersliğe hazırlıklı olmayan taraftarlarımız ucuz bile atlattı.

Eskişehirspor camiası haftaiçi çok kötü olaylar yaşadı, bunlar futbolcuların parasının ödenmemesi gibi basit yönetimsel zaaflar değildi.Çok daha ters muhabbetler vardı.Bu sebeple onların tribünlerinde olan gerginliğe çok da sinirlenmemek lazımdı ama işte Trabzonsporluluk sabırsızlıkla aşırı sabırın kesişiminde garip bir kavram olduğu için, önce eses çekip, sonra karşıdan tepki gelince eses kümeye diye bağırmaya sebep olabiliyor .

Bizim yapmamız gereken eses çekip, devamında onlara hiç bulaşmadan takımımızı desteklemekti. Benim şaşırdığım ve üzüldüğüm tek nokta Eskişehirspor tribününde Beşiktaş'ın attığı golün kutlanmasıydı.İçimi acıtan bu oldu.

Kızıp lanetler okuduğunuz Kocaelispor stadında Kocaelispor'a yapılan saygısızlıkların hiç birisini yapmadı taraftarımız bu deplasmanda.Aldığımız karşılığı gördünüz.

Ben Allah ömür verirse, 1 sene daha Eskişehirdeyim.Geldiğim ve tanıştığım zamanki Eskişehirspor sempatimi malesef yitirme noktasındayım.Bu tarihine, geçmişine saygı duymadığım anlamına gelmez.Sadece şunu hatırlatmak isterim, genel bakış olarak bizim onlara duyduğumuz saygı ve sevginin 1000de 1ini duymazlar bize. Duymayacaklar da.Ama Eskişehir bizim kardeş takımımızdır, Eskişehir'de bizi çok severler zırvalarını artık bana okutmayın kardeşim.

Sempatisi olanlar elbette ki sempatilerini devam ettirebilirler.Ettirsinler de zaten.Anadolu takımı bu, şehrine sahip çıkarken yanlışlara düşse de aslanlar gibi Anadolunun kalelerinden birisi. Ancak bir şeyleri yazarken de Eskişehirspor'da sadece maç günü yaşadığımız 3-5 taş olayını değil de bu şehirde yaşayan Trabzonsporluları da düşünün.

Kocaeli-Antalya, 061626, Göztepe-Sakarya,Bursankara gibi fuzuli kelime oyunları ve tribün dostlukları ile geçirecek zamanımız yok.Bu mesajı okuyan Bursa hariç tüm anadolu takımlarının taraftarları da bilsin bunu.Hepsini çok seviyoruz, ne halt ederlerse etsinler sevmeye de devam edeceğiz.Devamında tutumumuzu belirleyecek olan sizlersiniz. Allah'a çok şükür , "bize her yer trabzon" olmaya devam edecek.
      Delikanlı kız arkadaşına "Sana olan aşkım 4 kardeşiminki gibi olacak.Bedenen ölse de onu ruhen hep yaşatacaklar" diyordu.

Yorum

• Eskişehir taraftarı benim için bitmiştir.

Ben değil kendi taraftarı söylüyor bunlar öyle bir Eskişehirli ki maç içerisinde 500 kişi 500 sefer Beşiktaş - Galatasaray / Sivassspor -Gençlerbirliği maçını soruyor. Bilmem ne Trabzon olmazsın şampiyon diye bağaran taraftar müsvetteleri.. peki kim olsun Beşiktaş mı ? yarın öbür gün biz yine İstanbul takımları ile çekiştiğimizde yine onların tarafına geçmeyeceğinin garantisini kim verebilir ? Hani dik duruşun ? hani o diline doladığın anti bizans söylemi ?
        Gördük.. ilk fırsatta nasıl bütün bu duruşların nasıl ayaklar altına alındığını...
        O kadar saygı duyduğumuz hatta onlar için maçlarına gittiğim taraftar profili benim için bitmiştir.
        Trabzonspor √
        Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
        İki Renk ve Asalet √
        BordoMavi.Net √

Yorum

• Bizim için bitmelerine sebep olan olaylar, genç taraftarlardan kaynaklanıyor. Akıl 5 karış havada misali. Çoğunun ilk takımı falan değildir Eskişehirspor. Basit haftasonu eğlencesidir o stad onlar için.
          A Revolution without dancing is a Revolution not worth having.

Yorum

• Ben yine de seviyorum Es Es'i.
            Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
            iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
            “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
            Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

• Küçüklüğümden beri hayran olduğum kulüplerden biriydi.Hatta unutmuyorum geçen sezon lige çıktıklarında az sevinmemiştim seneye renkli tribünler göreceğiz diye.Mizaçımızdan mıdır,doğamızdan mıdır nedir bunu hala çözemedim Anadolu'nun alev alev yanan o coşkulu tribünlerini hep kendi takımımın kardeşi gibi görmüşümdür nedense,duruşu itibariyle de ''işte aynı benim gibi düşünüyor'' diyebildiğim tek takımdı Es-Es.İlk maçta bile ''oyuna gelmeyin'',''bize yaranmak için Eskişehir'i ezmeyin'' diyecek kadar kendimizden görüyorduk ve feragat etmeyi göze alıyorduk bazı şeylerden.Bu sene istisnasız bütün deplasmanlarda duyduğum ''olamazsın şampiyon'' tezahüratını duymayacağımız tek deplasman bu olacak diyordum ama yanıldım.Yaşadığım sadece hayal kırıklığı oldu BMN Ankara'nın kırık camlı arabasını görünce.Yakışmadı size.Harbiden olmadı.
              T R A B Z O N S P O R

Yorum

• Eskişehir taraftarını bende çok beğenirdim. İstanbul eziklerine karşı dik duran tek taraftar olarak görürdüm. Bu maçtan sonra onlara karşı sempatim epey azaldı...
                BMN|KOCAELİ

Yorum

• İlk olarak ilhan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Ben yine de seviyorum Es Es'i.
                  Ben de, ben de.

Gelecek sene daha bir iddaalı takım çıkarırlar inşallah.

Yorum

• Özeleştiri yapıp gereken dersi alabilirler,hadlerini bilip ona göre davranırlarsa birçok takım taraftarından iyi olduğunu ispatlarlar.
                    Aksi takdirde asansör bir takımın haddini bilmeyen üfürükten teyyare taraftarı olarak kalırlar.
                    Beklemeyi bilen amacına ulaşır. JOSEPH DE VILLELE.

Yorum

• 2 hafta öncesine kadar kardeş takımımız dediğim Kocaelispor, ve bu hafta da aynı durumda ki Eskişehirspor benim için farksızdır artık Bursaspor'dan.

Gelin gerisini siz düşünün artık. Camı kırık arabanın içinde buz gibi bir hava da Ankara'ya nasıl geliniyormuş, öğrettiler bize. Ondan da geçtim, attıkları o taş bizden birine gelseydi, neler olurdu tahmin etmek istemiyorum bile. Tribünde yaralanan 7 yaşındaki çocuktan bahsetmiyorum bile !
                      Yaşamak Direnmektir!

Yorum

• Yaşananlardan rahatsız olan epey Eskişehirspor'lu taraftarlar var. Forumlarında durumu eleştirmenin yanında "özür diliyoruz" adlı başlık bile açmışlar...

Yine kendi tribün grupları ile alakalı sıkıntılardan da bahsetmişler...

Açıkçası Kocaelispor taraftarlarından maç sonrası böyle bir tutum görmemiştik...

Özür dilemekten çekinmeyen bir taraftar kesimi olduğunu görmüş olduk Eskişehirspor'un...
                        “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
                        Malik bin Dinar

Yorum

• Bizim kareşimiz yok biz tek çocuğuz bu alemde'de

Es Es'e Sempati duyuyorum ama normal şartlarda bizi satıcağı,küfür edeceği,minimum her türlü çirkefliği yapacağından adım gibi eminim yani kocaeli balonu gibi patladı eses bu sene bizim gözümüzde ama ben emindim Trabzonsporlular'luları kimse sevmez sevmeyecekte.
                          Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• İlk olarak Kaya tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Yaşananlardan rahatsız olan epey Eskişehirspor'lu taraftarlar var. Forumlarında durumu eleştirmenin yanında "özür diliyoruz" adlı başlık bile açmışlar...

Yine kendi tribün grupları ile alakalı sıkıntılardan da bahsetmişler...

Açıkçası Kocaelispor taraftarlarından maç sonrası böyle bir tutum görmemiştik...

Özür dilemekten çekinmeyen bir taraftar kesimi olduğunu görmüş olduk Eskişehirspor'un...
                            Kocaelispor taraftarı tepeden tırnağa haklıydı. Arada böyle bir fark olmasın sakın?
                            Delikanlı kız arkadaşına "Sana olan aşkım 4 kardeşiminki gibi olacak.Bedenen ölse de onu ruhen hep yaşatacaklar" diyordu.

Yorum

• Eskişehirde doğup büyümeme ve Eskişehir'i çok sevmeme rağmen artık Eskişehirspor taraftarı benim için küçülmüştür.Es-Es'i hala seviyorum ama taraftarını değil.

Eskişehir'de yine formamla dolaşacağım,eve bayrağımı asacağım,sorunu olan varsa gelir yanıma...
                              En son Hüseyin Kurt tarafından düzenlendi; 27.05.2009, 08:19.
                              İngiltere'de ay yıldızlı bir takım var,Portsmouth! http://www.portsmouthfc.co.uk/
                              Ve Bordo Mavili Güzel Amblemli İngiliz Takımı http://theterras.co.uk/main.htm

https://twitter.com/HuseyinnKurt

Yorum

• İlk olarak Anıl Caner tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Kocaelispor taraftarı tepeden tırnağa haklıydı. Arada böyle bir fark olmasın sakın?
                                Anıl "tepeden tırnağa" demişsin de, haklı oldukları yön nedir ?
                                Trabzonspor √
                                Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
                                İki Renk ve Asalet √
                                BordoMavi.Net √

Yorum

Yükleniyor...
                                X