Bu şehir başka şehir sahiden...Zira diğeri mazide kaldı...O şehirdeki güzel insanlar güzel atlara binip gitmişler...
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Eskişehirspor
Daraltma
X
-
İlk olarak Orhan Aydın tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSelamlar. Epeydir girmediğim foruma girdiğimde forumdan atılan controller26 abi bana bir mesaj atmış...
Merhaba orhan. Forumda bizim konuya yazmak istedim ama konu kapalı. Belki sen uygun bir zamanda paylaşırsın...
Eskişehirde oynanan fener maçını da, trabzon maçını da tribünden izledim. O kadar hevesli o kadar hırslı gitmiştim fener maçına, maç öncesi herşey çok güzel, tribünler ateşli. Tamam dedim bu maç bizim. 8. dakikada golü attığımızda gırtlağımı parçalarcasına bağırdım. Henüz gol sevincini bile tam anlamıyla yaşayamadan gol yedik, derken ikinci golü yedik. Tribünler sus pus kaldı. Herkes şokta. O dakikadan sonra tribünde kimseyi bağırtamadık. Benim hayatımda gördüğüm en kötü Eskişehirspor tribünüydü. Ve bunu içim acıyarak söylüyorum, etrafımdaki insanların birçoğu fenerliydi sanki. Kendi aralarında fenerli futbolcular hakkında konuşuyorlar, yorum yapıyorlar ve ben birşey diyemiyorum. Kahroluyorum sadece. Nasıl bu kadar fenerli sızabilmiş aramıza anlamış değilim.
İkinci yarı takım daha derli toplu oynamaya başladı, yükleniyoruz, pozisyon kovalıyoruz ve kaçırıyoruz. Bir topumuz direkten dönüyor. Ben gol gelecek inancındayım. Fakat bir türlü atamıyoruz ve son dakikalarda yüklenirken fener kontraya çıkıyor ve 3.golü yiyoruz.
Maç öncesi o kadar ateşli olan tribünler gitti, yerine sadece susan bir tribün geldi. Bazı gruplar fener taraftarıyla atışıyor, etrafımızdaki bir çok kişi sadece izliyor. Aramıza sızmış birçoğu.
Trabzon maçında ise daha maç başlamadan tribünler dolmuştu, ama son derece sessiz bir ortam vardı. Trabzon taraftarının bir kısmı kendi tribününe sığmamış, polis kordonu çekilerek bizim bulunduğumuz tribüne alınmışlardı. Ne kadar güzel dedim, kimseye yapılmamıştı böyle bir uygulama, sadece Trabzona yapılmıştı. Derken Trabzon tribünleri "Bize her yer Trabzon" diye bağırmasıyla tribünler hareketlenmeye başladı. Bizim tribüne alınan Trabzonlulardan bazıları üzülerek söylüyorum bize el kol hareketi çekti ve ortam iyice gerildi. Sonra tribünden çıkarttılar onları. kendi tribünlerine geçirildiler ve aşağıdan izlemek zorunda kaldılar maçı.
Maç başladı, dengeli bir futbol var. Jaja'nın direkten dönen topu vs.. Trabzon kazanacak dedim. Yenilmeyi bu kadar isteyeceğim 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.
Fener maçında aramıza sızan fenerliler sanki tekrar aramızdaydı. Çok fazla provakatör vardı tribünde. Benim yanımdaki bir adam koltuk kırdı, kavga edecektik neredeyse. Gerçek Es-Es'li kırmaz o koltuğu, kıramaz.
Maç ilerledikçe Trabzon oyundan düştü, kendi futbolundan çok uzak bir görüntü çizmeye başladı. Colman resmen yoktu sahada ve Şenol hoca ısrarla sahada tuttu onu. Trabzon oyundan düştükçe ben üzüldüm.
Tribündeki gerilimler artarak devam ediyor. Trabzon tribününden "Fenerin köpeği s....miş Es-Es" tezahuratı geliyor. Yahu Trabzon top oynamıyor ki, fener de oynayamadı aslında ama en azından yakaladığı pozisyonları attılar. Trabzon da atabilse yakaladıklarını yenecek zaten. O tezahurat ipleri tamamen kopardı. "Trabzon olamazsın şampiyon" tezahuratı başladı bir anda bizim tribünde. Ben hayretler içinde izliyorum ve kahroluyorum. Fener maçında hiç böyle bağırılmamıştı
Maç sonrası daha bir üzücü. Sanki şampiyon olmuş gibi seviniyoruz, stad hoparlöründen çiftetelli çalıyor ve ben gözlerime, yaşadıklarıma inanamıyorum.
Kimilerine göre 95-96'nın intikamı alınmış oldu. Neymiş efendim? bizi trabzon düşürmüş. 34 maçın 33'ünde aklımız neredeydi diye sorasım geliyor.
Forumda bizim başlıkta yazılanların hepsini okudum. Gerçekten çok üzücü bir durum. Ama herkes kendine göre haklı. Fakat Es-Es fenere yattı, maçı sattı gibi söylemler bana göre gerçeği yansıtmıyor ve çok üzücü.
Dün akşamki feneri izledikten sonra anladım ki bu fener bir yerlerde takılır. Ve sonunda inşallah siz şampiyon olursunuz. Bunu tüm kalbimle istiyorum...
Bahsettiğim gibi fener maçında aramıza sızan fenerliler sanırım Trabzon maçında da aramızdaydı ve tribünü fena bir şekilde provoke ettiler. Herşeye rağmen Trabzon benim gözümde Anadolu'dur, efendidir, delikanlıdır... Sıkılmayıp okuduysan teşekkür ederim orhan. Bunları bizim forumda da yazmak isterdim aslında. Fakat forumdakilerle ters düşmek istemiyorum. İçimdekileri sana aktarabildim ancak... Görüşmek dileğiyle, kendine iyi bak...
bu kadar kötü bir açıklama olamaz..meşhur bestenzi maç oynanırken mi yaptınız... ya pankartlar.. bunlara bi cevap versin o arkadaş.. hiç te öle anadoludan isterim sizi severim ayağı yapmasın...üç cücüklerin yalancı sevdaları bir yana, çıkarsız sevenlerinin sana bağlanmaları ayrı bir yana...
Yorum
-
Trabzona gelip sıkıntı mı yaşamış bu eskişehirspor? Hayır hatta alkışlanmıştır bile. Biz eskişehire gidiyoruz her yıl bi ton küfür yiyip dönüyoruz. Ama buraya kadar. Bundan sonra deplasman nasıl olur gösterirler size trabzonda.
Trabzonspor maçında tribündeki duruşunuz nedeniyle bundan sonra benim saygımı yitirdiniz. Başkalarının elinde kukla olmuşsunuz.
eskişehir-trabzonspor ve eskişehirspor-fenerbahçe maçlarındaki performansınızı da hiç unutmayacağım.
Unutmadan 7-1 rövanşı deniyordu. Lige çıktıgınız zaman delikanlı gibi söyleseydiniz tavrınızı koysaydınız madem ne oldugunuzu bilseydik. Ama sizde ne gezer delikanlılık.
Yorum
-
Benim Saf Trabzonspor taraftari.Bu Anadolu takimlardan ne zaman bize hayir gelmis.Is ciddiye bindigi an satiyorlar bizi.Benim icin ne Eskisehir var ne Kayseri ne Rize vs.Benim icin saadece Trabzonspor var.Düsene sende bir tekme vuracan elini uzatip kaldirmiyacan.Devir bunun devri.çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Yorum
-
Aynen sizin gibi düşünüyorum, nasıl ki Türkün Türkten başka dostu yok, Trabzonsporun da Trabzonsporludan başka dostu yokİlk olarak Ertan1982 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBenim Saf Trabzonspor taraftari.Bu Anadolu takimlardan ne zaman bize hayir gelmis.Is ciddiye bindigi an satiyorlar bizi.Benim icin ne Eskisehir var ne Kayseri ne Rize vs.Benim icin saadece Trabzonspor var.Düsene sende bir tekme vuracan elini uzatip kaldirmiyacan.Devir bunun devri.
Yorum
-
Anti Bizans dediğiniz hayal dünyasında yaşamaya devam edin. Bu satılmışlığı kotaracak kurguya sahip hayal dünyası da zor bulunur. Mezhebiniz ne kadar geniş ki kaldırabiliyorsunuz bu durumu.
Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
Yorum
-
Eskişehir'de yaşadığım 5 senedeki gözlemlerimi yazınca forumda çok tepki almıştım.
Vazgeçip aksini yazmaya başladım olan oldu diyerek bu sefer de bana tepki gösteren büyüklerim benim eski düşüncelerime paralel yorumluyor durumları.
Ben şahsen Eskişehirspor'un bizden puan almasına, şampiyonluk yolunda çelme takmasına falan üzülmüyorum. Bunda yanlış olan bir durum da göremiyorum.
Ama alakalı alakasız her eskişehirspor trabzonspor maçında bize yapılan muamele tekrar etti. Buna üzülüyorum.
Belki bu başlık altında yorum yazan veya kendi forumlarındaki aklı selim adamların çizgisine ulaşmaktan çok uzak, aciz Eskişehirspor taraftarına üzülüyorum.
Ben sadece şu basit örneği verdim.Eskişehir'de yaşadığım seneler boyunca her Es-Ts maçından önce Trabzonspor taraftarı trabzonspor'u desteklemeye başlamadan önce eseses kikiki diye bağırır ve karşılığında küfürler duyar. Eskişehir açık tribününde 2008-2009 yılında bjk'nin gs'ye attığı gol o maçta eskişehir'in trabzonspor'a attığı ilk golden daha yüksek desibelle kutlanmıştır.
Her stada gittim, hepsi hakkında fikrim var ancak Eskişehir'de 5 sene yaşamış, Eskişehirspor'un 2.lig b'den süper lig'e yükseliş sürecinin tamamına şahit olmuş birisi olarak Eskişehirspor hakkında çok şey gözlemledim.
Beşiktaş'ın köpeği mevcut başkanları ve Fener'in köpeği hocaları başlarında olduğu sürece, Eskişehirspor taraftarı acaba biz nerede yanlış yapıyoruz demediği sürece Eskişehirspor mevcut takımına sempati ile bakmak mantıksızdır.
Sürekli de bunu kanıtlıyorlar.Delikanlı kız arkadaşına "Sana olan aşkım 4 kardeşiminki gibi olacak.Bedenen ölse de onu ruhen hep yaşatacaklar" diyordu.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum