Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Millilere de Turkuaz Forma...

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Yilmaz ozdilden Fatih Terim Ve Turkuaz forma icin

Yılmaz Özdil

Sensin turkuaz!

Mesela, Alex Ferguson...

9 defa İngiltere Şampiyonluğu.

1 defa İskoçya Şampiyonluğu.

2 Kupa Galipleri Kupası.

2 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu.

2 Süper Kupa.

1 Kıtalararası Kupa aldı.

Ola ola "sir" olabildi.

*

Bizimki "imparator..."

Bu yalakalıkla 2-0 gene iyi.

*

Şenol Güneş, Gucci giymiyor.

Lucescu "çingene."

Löw "köylü."

Bosque "Yeniköy kasabı."

Zico "stajyer" bu arada.

*

Ama benim takıldığım yer başka...

*

Turkuaz Türk rengi değildir.

Turkuaz Türk rengi olsa...

En azından Türklerin haberi olur!

*

Turkuaz dediğin, aslında bir taş, firuze...

Türkiye'de yok!

Çin'de çıkarılıyor, İran'da çıkarılıyor. Türkiye üzerinden Avrupa'ya gittiği
    için, Fransızlar "Turquoise" demiş.

*

Renk, Doğu'dan.

Sıfat, Batı'dan.

Forma, okyanusun öte yanı...

Amerikalı Nike'tan.

Bunun neresi Türk?

*

Gıcıksanız kırmızı-beyaz'a açık açık söyleyin kardeşim, hiç lafı
    dolandırmayın.
    13 Vitor Hugo

Yorum

bizim BAYRAĞIMIZ Kırmızı-Beyaz ama bu turkuğaza çevriliyor nasıl iştir bu Türksen Kırmızı-Beyaz forma taşımalısın

Yorum

Turkuaz tepkisine anlam veremiyorum dogrusu. Fena mi olmus? Bence gayet güzel formalar. Sanki bayragimizi turkuaz - beyaz yaptilar.

Hem girip Vikipedi'de biraz arastiranlar Göktürk'lerin turkuaz (mavi) bayrak kullandiklarini görürler.
        Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
        Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

Deplasman formasi bu arakdaslar, yani kirmizi agirlikta olmasi mümkün degil, bu olmasaydi ayni formanin turkuaz renkleri yerine kirmizi olacakti ama bence böyle daha iyi. Özellikle Asya'li arkadaslari olan turkuaz rengini ne kadar sevdiklerini bilir. Taa dünyanin öbür ucundan benden turkuaz taki istediler Türkiye'den.
          "Hoy, mañana y siempre con el Barça en el corazon"
          "Bütün kış işedikleri denizlere/Yazın yüzmeye gidenlere yuh...
          Sana da yuh, bana da yuh..."

Yorum

formamızın turkuaz olmasında sakınca görmüyorum, yukarıda bir yazı var, "Turkuaz Türk rengi değil" miş...

Turkuaz Türk rengi olmayabilir, peki o zaman Hollanda ile özdeşleşen lale gerçekten Hollanda' ya mı ait, yoksa bize mi ait? Bu bir imaj işi, insanlara neyin reklamını yaparsanız onu alıyorlar. Bence bu rengi deplasman formamızda kullanmamız gayet hoş bir olay.

Yorum

turkuaz forma hiç hoş değil ..
              hiç güzel görünmüyor ve benim gibi terim faktörü yüzünden milli takım ve futbola ilgisi azalmış kişilerin içini ısıtmıyor.
              ama kırmızı beyaz ne olursa olsun içinizde bir şeyleri kıpırdatıyor.

Yorum

Bu turkuaz formanın sanki biraz Türkü az gibi çok kötü olmuş bence...
                Ali Şükrü Paşa ...

Yorum

Güzel forma değil bence; rengi bayrağımızın kıyısında köşesinde bile yok
                  .

Yorum

yukarda bi arkadaşın dediği gibi asyalı arkadaşı olan turkuazı asyalıların nasıl sevdiğini benimsediğini bilir gök rengi olması hasebiyle göktürklerin bayrağındada vardır.bi de rengin seçilme sebebi önemli galibiyetlerde görüyoruzki türkiye türkü azerisi kırgızı kazakı habeşlisi afrikalısı hepsi bizle seviniyor kısacası ortak duygu oluşturmak amaç yine bir başka arkadaşın dediği gibi lale hollandanınmı sizce
                    hollanda turuncu rengi kraliyeti ve laleyi temsil etmek için giydiğinde siz bu rengin sebebini öğrendiğinizde aklınızda hollanda kazınmıyormu işte turkuaz rengi öğrenen diğer insanlarda da aynı duygu oluşacak anlatabildimmi bilmem biraz yazma kıtlığım vardır...

Yorum

Bu aksam kirmizi beyaz formalar giyilecek
                      Gitme demek cok da Zor olmamali

Yorum

insallah bu aksam kırmızı formayla oynarlar turkuaz formanın uguru yok formamızdaki kırmızı kan, beyaz kuşak sargı dır

Yorum

İlk olarak Can basten tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Haber asparagas mı, değil mi onu bilemeyeceğim fakat eğer gerçekleşirse bu rengin Milli Takım'a kırmızı-beyazdan daha çok yakışacağı kesin. Zira Turkuaz Türklerin eskiden beri kullandığı renktir, hatta Türklüğü simgelemektedir.

Göktürk bayrağının rengine bir göz atın isterseniz;

Ya da Doğu Türkistan'ın bayrağına;

İlk devletten Selçukluya kadar çoğu oğuz devleti bu rengi kullanmıştır. Ayrıca bakınız: Turkuaz taşı. Bu taşta Türk taşı demek ve rengi turkuazdır
                          Kamu bimarına canan devay-ı derd eder ihsan / Herkesin derdine derman olan sevglim

Niçin kılmaz bana derman beni bimarı sanmaz mı? / Neden bana derman olmaz, beni hastası sanmaz mı?

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                          Yükleniyor...
                          X