Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Turkish Airlines Euroleague

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak ccd6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    spanoulisin bu kadar verimsiz oynadigi mac hayatinda yoktur herhalde

28 dk 2 sayi 1 rb 1 asist 3 tk
    İvkoviç Spanoulis'in eski hocası, onunla çok süpriz bir Euroleague şampiyonluğu da yaşadılar. İvkoviç hoca bırak ciğerini, aldığı nefesi biliyor Spanoulis'in.

Bilge bir basketbol dehası Türkiye'de hocalık yapıyor, hem de İspanyol Aragones gibi emekli ikramiyesi almaya da gelmemiş. Dediğini tınlamayan oyuncusuna (Doğuş Balbay) tekme atacak kadar heyecanlı
    BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

• Novgorod faciasının üzerine çok iyi bir galibiyet aldı Efes.

Tabiri caizse Avrupa'nın en organize takımını tokatlaya tokatlaya yendiler.

Maçın anahtarı pick&roll savunması.

Spanoulis ve diğer oyuncular arasındaki bağlantı kesilince Oly kontak kapattı.

İlk yarıda %60 (10/6) üçlük atmasaydılar maç daha erken kopacaktı.Bu üçlüklerin bir sebebi de ikili oyunları engellemek için Efes içeri gömüldü ve çembere yakın atış şansı hiç tanımadı onlara.Seken topları toplayıp ilk yarı iyi attılar.İkinci yarı bunlarda girmeyince Efes arkasına aldığı rüzgarla maçı kazandı.

Bir oyuncu sadece 2 dakika oyunda kalarak bir maçın tüm gidişatını değiştirebilir mi?Dün Doğuş değiştirdi.Bir turnike, bir jump shot, iki iyi savunma Efes orada aldığı rüzgarla maçı 20'lere kadar taşıdı.

Novgorod'daki sonucun en büyük nedeninin rakibe saygı duymamak ve motive olmadan maça başlamak olduğu dün Oly maçında belli oldu.

Bu arada Lasme gerçekten çok büyük bir oyuncu.Böyle karakterli oyuncular bulmak kolay değil.
      En son winner tarafından düzenlendi; 30.01.2015, 10:40.
      ÖNCE TRABZONSPOR DİYECEKSİN…ENDÜSTRİYEL FUTBOLA HAYIR!!! #DİREN TRABZONSPOR

UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN...#KORAY ÇAPOĞLU

Yorum

• İlk olarak oflubektas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        ivkoviç spanoulis'in eski hocası, onunla çok süpriz bir euroleague şampiyonluğu da yaşadılar. Ivkoviç hoca bırak ciğerini, aldığı nefesi biliyor spanoulis'in.

Bilge bir basketbol dehası türkiye'de hocalık yapıyor, hem de ispanyol aragones gibi emekli ikramiyesi almaya da gelmemiş. Dediğini tınlamayan oyuncusuna (doğuş balbay) tekme atacak kadar heyecanlı
        evet adam hala basketbolu yaşıyor desek yeridir..

Heurtel in sürekli topla yan çizgiye gitmesine de bi anlam veremedim açıkcası..ama parker dan çok şey kapmış belli ki..

2 hafta önce spanoulis fener macında da belkide onu ivkovic'ten sonra en iyi bilen hoca obrodovic'e ragmen ama fenerin ipini rahatca cekti.

Adamın şut stili yetiyor onu izlemek için

Yorum

• gs-maccabi maçı bugüne kadar izlediğim seyir zevki açısından en iyi maçlardan birisiydi.

Maccabi son 2.30'a 10 sayı önde girdiği halde dün akşam alev alan Devin Smith 5 faulle çıkınca gs maça ortak oldu hatta Erceg faulleri atsa normal sürede maçı kazanacaktı.

Gelelim Ender',in son pozisyonuna.Pozisyonu defalarca izledim top inişe geçmiş yani basket.Hele Young'un blokladığı top inişe geçmişse bu top çemberde bile diyebiliriz.Ama burada hakemlerin bunu yakalayamaması değil tekrar izlememesi büyük sorun.Çünkü maçın son dakikalarında kritik pozisyonlar hakem tarafından monitörden izlenebiliyor ve karara yeniden bakılıyor.

Hakemlerin dün kötü olduğunu düşünmüyorum.Hele la monica herhalde en iyi Türk takımı maçı performansı göstermiştir olumlu anlamda.gs 27 kez çizgiye gitmiş Maccabi 14 kez.Öyle akılda kalıcı bir hakem hatası da yok "ince ince" doğranmada.Ama Ender'in pozisyonunda tekrar izlemeyi reddetmek akla art niyetten başka bir şey getirmiyor.Bu hakem işi iyice ayyuka çıktı.Çok net bir şey var ki Eruleague'nin "derin" tarafı final 4'te sadece belli takımları veya ülkeleri istiyor.Onlar da biz değiliz.Diğer ülke ve takımlar, biz de dahil, garnitür sadece.Buna da ihtiyaç var çünkü ana yemeği garnitürsüz sunamazsın.

gs dün Arrroyo ve Micov'suz kadro ile iyi başa çıktı Maccabi'yle.Hele son 2.30'da o yorgunluk ve dar rotasyonla 10 sayıdan dönmek az iş değil.

Not: Bu arada Milano-Efes maçında da ispanyol hierrezuelo'yu verdiler. Adamın yüzünü görmek bile geriyor beni.
          En son winner tarafından düzenlendi; 06.02.2015, 11:59.

Yorum

• Erdogan, cok iyi ozetlemissin.
            Oyunun son ceyregi ve uzatmayi izleyebildim, hakemler basariliydi. Ama o pozisyonu izlememek bir cuval inciri berbat etti.
            Efes maci icinsoyleyecegim tek sey, Milano takim olarak ekstra sut sokmazsa, Efes'in maci almasi lazim.
            En kritik olay butun sezon berbat olsalarda gunluk performanslariyla zirve yapabilecek cok sayida oyunculari olmasi. Ragland, Brooks, Gentile, Kleiza hep bu tarz oyuncular. Bunlarin ucu, dordu bir arada etkili olursa cok tehlikeli bir takim. Yoksa top 16'da kaybettigi her maci 10 sayi ve ustunde kaybetmis bir takim. Tek galibiyetini de Unicaja'ya karsi aldi...
            Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
            You'll Never Walk Alone...
            https://twitter.com/UgurBerkin

Yorum

• İlk olarak UğurB tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Erdogan, cok iyi ozetlemissin.
              Oyunun son ceyregi ve uzatmayi izleyebildim, hakemler basariliydi. Ama o pozisyonu izlememek bir cuval inciri berbat etti.
              Efes maci icinsoyleyecegim tek sey, Milano takim olarak ekstra sut sokmazsa, Efes'in maci almasi lazim.
              En kritik olay butun sezon berbat olsalarda gunluk performanslariyla zirve yapabilecek cok sayida oyunculari olmasi. Ragland, Brooks, Gentile, Kleiza hep bu tarz oyuncular. Bunlarin ucu, dordu bir arada etkili olursa cok tehlikeli bir takim. Yoksa top 16'da kaybettigi her maci 10 sayi ve ustunde kaybetmis bir takim. Tek galibiyetini de Unicaja'ya karsi aldi...
              Sevgili Uğur bu saydığın ekibe Hackett hatta Moss'u da ekleyelim bence.

Kleiza hariç hepsi rakip savunmalara ters gelebilecek,hareketli,çembere giden,şutu olan kısalar.Özellikle Krstiç'in sahada olduğu dakikalarda çemberi çok zorlayacaklardır.Kısa oyuncularımızın birebir yenilmemesi çok önemli.

Top 16 başlarken Milano için bir takıma fena denk getirecekler demiştim.Umarım o biz olmayız.Eğer bu isimlerden birkaçının akşamı olursa Milano'yu durdurmak çok kolay değil.Bu akşam kısa savunması her maçtan daha önemli.Bizim kısalara özellikle atletizm olarak fiziksel bir üstünlükleri olacak gibi.Ritme sokmamak ve tempoyu düşürmek lazım.

Grupta ilk 4 için çok iddiası olmayan bu tip takımlara karşı kaybeden takımlar çok yara alacak.

Nizhny mağlubiyeti ile bu krediyi doldurduk.

Oly galibiyetinin anlamlı olması için mutlaka kazanmak lazım.
              En son winner tarafından düzenlendi; 06.02.2015, 15:03.

Yorum

• İlk olarak winner tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                gs-maccabi maçı bugüne kadar izlediğim seyir zevki açısından en iyi maçlardan birisiydi.

Maccabi son 2.30'a 10 sayı önde girdiği halde dün akşam alev alan Devin Smith 5 faulle çıkınca gs maça ortak oldu hatta Erceg faulleri atsa normal sürede maçı kazanacaktı.

Gelelim Ender',in son pozisyonuna.Pozisyonu defalarca izledim top inişe geçmiş yani basket.Hele Young'un blokladığı top inişe geçmişse bu top çemberde bile diyebiliriz.Ama burada hakemlerin bunu yakalayamaması değil tekrar izlememesi büyük sorun.Çünkü maçın son dakikalarında kritik pozisyonlar hakem tarafından monitörden izlenebiliyor ve karara yeniden bakılıyor.

Hakemlerin dün kötü olduğunu düşünmüyorum.Hele la monica herhalde en iyi Türk takımı maçı performansı göstermiştir olumlu anlamda.gs 27 kez çizgiye gitmiş Maccabi 14 kez.Öyle akılda kalıcı bir hakem hatası da yok "ince ince" doğranmada.Ama Ender'in pozisyonunda tekrar izlemeyi reddetmek akla art niyetten başka bir şey getirmiyor.Bu hakem işi iyice ayyuka çıktı.Çok net bir şey var ki Eruleague'nin "derin" tarafı final 4'te sadece belli takımları veya ülkeleri istiyor.Onlar da biz değiliz.Diğer ülke ve takımlar, biz de dahil, garnitür sadece.Buna da ihtiyaç var çünkü ana yemeği garnitürsüz sunamazsın.

gs dün Arrroyo ve Micov'suz kadro ile iyi başa çıktı Maccabi'yle.Hele son 2.30'da o yorgunluk ve dar rotasyonla 10 sayıdan dönmek az iş değil.

Not: Bu arada Milano-Efes maçında da ispanyol hierrezuelo'yu verdiler. Adamın yüzünü görmek bile geriyor beni.

Dünkü maçla ilgili düşüncelerimi paylaşmak isterim:

1) O pozisyona kadar övülen atmosferin (Gs taraftarı, tribün şovları) hiçbir işe yaramadığına şahit olduk. En kritik pozisyonda hakemi etkilemeyen atmosfer, mazide kalmış hoş bir anı olacaktır.

2) Ataman'ın maç sonrası talihsiz açıklamaları: "Parayı biz veriyoruz ama bizim canımız yanıyor."

Parayla satın alınmış wild cardla dünya şampiyonasına katılan milli takımımız olduğunu da unutmayalım. Biz bu kadar paraya endeksli miydik?

Daha da ilginci, bunu söyleyen koçun takımı ödeme sıkıntılarıyla anılan takım.

3) Sreten Radovic, kendi evinde Unicaja'yı doğradı. 5 alakasız teknik faul ve iki diskalifiyeyle maçı Malaga'dan alıp Tel-Aviv'e verdi. Sonuç?

Sonuç yok. Tabii bir soru daha var: THY ve Efes Pilsen'in ülkesinden miydi Unicaja?

*

Şimdi demişler ki, Türk takımları birleşip açıklama yapalım. Vay canına...

O değil de Daçka şampiyon olursa ve Gs ligde de kötü giderse gelecek sene hangi kupada oynar? Oturup bunu düşünsünler.
                Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Dünkü maçla ilgili düşüncelerimi paylaşmak isterim:

1) O pozisyona kadar övülen atmosferin (Gs taraftarı, tribün şovları) hiçbir işe yaramadığına şahit olduk. En kritik pozisyonda hakemi etkilemeyen atmosfer, mazide kalmış hoş bir anı olacaktır.

2) Ataman'ın maç sonrası talihsiz açıklamaları: "Parayı biz veriyoruz ama bizim canımız yanıyor."

Parayla satın alınmış wild cardla dünya şampiyonasına katılan milli takımımız olduğunu da unutmayalım. Biz bu kadar paraya endeksli miydik?

Daha da ilginci, bunu söyleyen koçun takımı ödeme sıkıntılarıyla anılan takım.

3) Sreten Radovic, kendi evinde Unicaja'yı doğradı. 5 alakasız teknik faul ve iki diskalifiyeyle maçı Malaga'dan alıp Tel-Aviv'e verdi. Sonuç?

Sonuç yok. Tabii bir soru daha var: THY ve Efes Pilsen'in ülkesinden miydi Unicaja?

*

Şimdi demişler ki, Türk takımları birleşip açıklama yapalım. Vay canına...

O değil de Daçka şampiyon olursa ve Gs ligde de kötü giderse gelecek sene hangi kupada oynar? Oturup bunu düşünsünler.
                  Oğuz'cum dünkü seyircinin övülecek bir tarafı bence yok.Öven spikerler,yorumcular tribüne oynuyorlar sadece.lö lö lö diye yerinde zıplayan,basketbolun kurallarını bilmeyen açık tribün seyircisi sahayı,hakemi filan etkileyemez,etkileyemedi de.

Ataman'a gelirsek açıklamanın elle tutulur bir tarafı yok.Evet dün mağdur oldular ama parasını biz veriyoruz hakkımız da yenmesin doğru değil.Türk takımları basketbola çok yatırım yapıyor,hem basketbolun hem de Euroleague'nin marka değerini yükseltiyor ama üvey evlat muamelesi görüyoruz minvalinden bir açıklama daha doğru olurdu.

Bu arada Ataman geçen hafta Banvit maçında maçın 1 dakikası henüz oynanmışken bir faule itiraz etti,sahaya girdi ve hakemi daha maçın başından baskılamak için bilerek teknik faul aldı.Ben hayatımda maçın 1. dakikasında bir faule bu kadar itiraz edildiğini ve teknik faul alınmak için uğraşıldığını görmedim.Banvit'in günahı neydi.İlk taşı sen atamazsın Ergin,otur "sıfır" .

Malaga ve diğer bazı takımların da bizden farkı yok. Euroleague'i hem resmi hem de derin yönetenler için önemli 5-6 takım var, konjonktüre göre 4 tanesi de final four oynayacak.Sistem bunun üzerine kurulu.Dışına çıkması istenmiyor.Gerisi kenar süsü onlar için.
                  En son winner tarafından düzenlendi; 06.02.2015, 15:51.

Yorum

• Bu arada bugun birsey okudum.
                    Hakemin son iki dakikada goruntuyu izlemesi icin hakem tarafindan verilmis bir karar olmasi gerekiyormus.
                    Yani calmadigi bir duduk icin goruntu izleyemezmis.
                    Burada da blok ve sonrasinda disari cikan bir top oldugu icin oyunun akisi kabul ediliyormus.
                    Eger boyleyse o zaman soylenecek soz kalmiyor. Hele bu kadar ince bir karar icin hakem hatasi bile demem yanlis bir karar bile olsa.
                    Biz panyaya carpip bloklanmis toplara normal blok, sayi yok karari verilmis, oyuncu hizli hucuma cikarken celme takilip faul dudugu calinmayan bir neslin cocuklariyiz.
                    Bu karar yanlarinda melek...
                    Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...

Yorum

• Bir de Eksisozluk'te Borys Ryzhyk hakkinda soyle bir entry var, boyle bir tablosu olan hakem oldugunu bilmezdim.
                      Benim Pascal Dorizon sonrasi mimli hakemlerim Lamonica, Hierezuello ve Christodolou'dur.

Yorum

Bu arada bugun birsey okudum.
                        Hakemin son iki dakikada goruntuyu izlemesi icin hakem tarafindan verilmis bir karar olmasi gerekiyormus.
                        Yani calmadigi bir duduk icin goruntu izleyemezmis.
                        Burada da blok ve sonrasinda disari cikan bir top oldugu icin oyunun akisi kabul ediliyormus.
                        Eger boyleyse o zaman soylenecek soz kalmiyor. Hele bu kadar ince bir karar icin hakem hatasi bile demem yanlis bir karar bile olsa.
                        Biz panyaya carpip bloklanmis toplara normal blok, sayi yok karari verilmis, oyuncu hizli hucuma cikarken celme takilip faul dudugu calinmayan bir neslin cocuklariyiz.
                        Bu karar yanlarinda melek...
                        Bana biraz garip geldi ama hakemlerin düdük çalmadıkları halde itiraz üzerine baktıkları kararlar var.Özellikle 24 saniyelerde top elde-değil yada çembere değdi-değmedi itirazlarında baktıklarını görüyoruz.24 saniye dolduğu için izlenip iptal edilen basketler var.Karardan dolayı ben de eleştirmem bazen topun pik noktasında olup olmadığı o kadar flu oluyor ki tespit etmek çok zor...Tekrar izlememek buradaki problem.Ama kural böyleyse bundan sonra buna benzer pozisyonlardaki tavrı takip etmek lazım.Ama hepsini geçtim bu pozisyonda kuralı filan unutup İspanya ya da Yunanistan'da ev sahibi itirazında tekrar bakarlar mı bakmazlar mı?

Çelme dedin de Skipper Bologna deplasmanında Ender'i bırak çelme neredeyse uçan tekme atarak indirdikleri pozisyon geldi aklımaBir de Kaya Peker'in faul çizgisine bastığı gerekçesiyle soktuğu faulü iptal edip topu rakibe verdikleri Pao deplasmanı var.Bu kararın ikincisini henüz görmedim.Hey gidi günler...
                        En son winner tarafından düzenlendi; 06.02.2015, 17:08.

Yorum

Bir de Eksisozluk'te Borys Ryzhyk hakkinda soyle bir entry var, boyle bir tablosu olan hakem oldugunu bilmezdim.
                          Benim Pascal Dorizon sonrasi mimli hakemlerim Lamonica, Hierezuello ve Christodolou'dur.
                          https://eksisozluk.com/borys-ryzhyk--3812243
                          Avarel'i eksik bir çete gibi duruyorİspanyol Jose Ortiz Garcia'da kareyi tamamlasın bari.

Bu akşam Hierezuello'nun maçı yöneteceği ve sakin olmam konusunda iki gündür kendimi hazırlıyorum...
                          En son winner tarafından düzenlendi; 06.02.2015, 17:19.

Yorum

• Milano'nun güçlü dediğimiz yönleri dün akşam sahada kendisini gösterdi.

Kısaları bizim kısalara büyük üstünlük sağladı.Hem çembere rahat gittiler hem de rahat şut buldular.

Janning kötü savunma yaptı, Heurtel'in zaten savunma seviyesi belli. Doğuş'a daha uzun süre verilebilirdi.

Efes çok iyi oynamadığı maçı İvkoviç'in coaching kalitesinin özellikle son çeyrekte Banci'ye ağır basmasıyla kazandı.

Maçın son çeyreğini pivotsuz iki 4 numarayla oynama kararı alması,son iki dakikada sürekli hücum ve savunma beşi ayarlaması yapması, kenarda sürekli hakemlere bağıran çağıran Banci'nini karşısında çok soğukkanlı kalması maçın kilidi oldu.

Perperoglou ile birlikte maçın yıldızı Bjelica bence.15 sayılık skor katkısının yanında son çeyrekte Samuels'in arkasında çok iyi durdu.İlk kez onu savunmada bu kadar istekli ve agresif gördüm.Bazı oyuncular için yarım takım değerinde derler ya Perperoglou'da öyle işte.

Hakemlere gelince korktuğumuz olmadı hatta Milano hakemden çok yakındı.İyi maç yönettiler bence. İki takıma da eğri doğru düdükler çaldılar ama bir takımı diğerine ezdirmediler,istikrarlı düdükler çaldılar.Banci'ye ise çok tahammül gösterdiler.
                            En son winner tarafından düzenlendi; 07.02.2015, 15:22.

Yorum

Bu sene Euroleague'de en çok faul yapılan ve faul çizgisine en sık giden oyuncu Alba Berlin uzunu Jamel McLean.

Bu çocuğu takip edin.
                              Dün Maccabi'yi yıktı.

Bu seviyede ne vereceğini merak ediyordum. Alex Tyus, B. Randle gibi atletik ve Sofo gibi kalın bir uzuna karşı pes etmedi.

Sert Avrupalı bir pivotla iyi ikili olur.
                              Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

Dün Maccabi'yi yıktı.

Bu seviyede ne vereceğini merak ediyordum. Alex Tyus, B. Randle gibi atletik ve Sofo gibi kalın bir uzuna karşı pes etmedi.

Sert Avrupalı bir pivotla iyi ikili olur.
                                Seneye Alba'da kalmayacağı kesin.

Bu arada dünkü maç belki de tarihe geçti.Maccabi'nin kendi sahasında 55 sayıda kaldığı maç var mı bilmiyorum. Maccabi düşüşte bunun sinyalini geçen hafta gs maçında vermişti zaten.

Bu akşam Efes-fb maçını kestrimek zor.İki takımın da birbirine üstün olduğu noktalar var.Efes ligde rahat kazanmıştı.Savunan takım maçı kazanacak.Maçı kazanan çok şey kazanacak ama kaybeden ilk dört için bence çok fazla şey kaybetmeyecek.Ama kaybedenin ilk ikiye girme hayali bu akşam bitecek.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim