İlk olarak UğurB tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Turkish Airlines Euroleague
Daraltma
X
-
Iki Turk takimi arasinda olacagi icin sorun olmaz. Efes sponsor oldugu icin Efes'e yaranma ihtimali daha yuksek.İlk olarak winner tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBu akşamki Efes-fb maçının baş hakemi.
Efes dagitip gecsin...Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
You'll Never Walk Alone...
https://twitter.com/UgurBerkin
Yorum
-
Janning'in bizim maç dışında iyi oynadığı maç var mı acaba?Yazık oldu.Deplasmanda yeneceğiz inşallah şikecileri.Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti. KAZIM KOYUNCU
Yorum
-
Malaga var.İlk olarak Ogün' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleJanning'in bizim maç dışında iyi oynadığı maç var mı acaba?Yazık oldu.Deplasmanda yeneceğiz inşallah şikecileri.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Efes Pilsen takim olarak cikan, takim olarak batan bir takim.
11 kisinin kullanildigi kadroda en fazla 3 oyuncu vasat alti olabilir. Onlari tolore edebiliyorlar. Ama tek basina cikip mac alabilecek oyunculari yok. Buna en yakin olan oyuncu Heurtel o da takima daha yeni isinmaya basladigi icin bunu henuz yapamiyor.
Takimda dun vasat altitam 5 oyuncu vardi Janning, Cedi, Saric, Bjelica ve Krstic. Bir de Lasme'nin verimsiz olmasi, kalan 5 oyuncunun vasat ve ustu katkilarini anlamsiz kildi. Yine de savunmasiyla ayakta durabildi.
Dun aksam iki point guard oldukca iyiydi ve 17'de 10 sut atip 30 sayi, 6 rebound, 8 asist, 1 top calma, 2 top kaybiyla oynadilar. Bundan iyisi can sagligi.
Ama iki numarada alinan katki 27 dakikada 8 sayi, 3/11 sut, 2 rebound, 1 asist, 1 top calma, 2 top kaybi. Buradaki sorunu Draper ve Heurtel'i yan yana oynatarak bir nebze kapamayi basardilar.
3 numarada Cedi savunma katkisi ve enerjisini koyamadi.
Ancak asil kirilma noktasi 4 numarada yasandi. Saric ve Bjelica, toplam 37 dakikada, 3/8 sut (cok az top kullanimi), 3 rebound, 2 asist, 2 top calma, 3 top kaybi. Ustune ustluk Nikola Bjelica tek basina 36 dakika sahada kalarak ikisine ustunluk sagladi.
5 numarada Krstic oyunda oldugunda savunmada yumusak kaldi, Lasme oyunda oldugunda size olarak etkisiz kaldi.
Diger macta rovans alinabilir. Ancak bu takim bu yil kurulurken Top 8 hedeflenerek kuruldu. Gelecek sene Final 4 hedefi konuldu. Bu seneki hedefe ulasmak icin ic sahada kalan 3 maci kazanmak yetecek gibi gozukuyor. Ozellikle ilk mac olan Laboral maci kazanildiginda buyuk surprizler olmazsa Top 8 garantilenecek. Cunku kalan 6 macta Laboral'in 5 mac kazanmasi neredeyse imkansiz.
Efes Pilsen gelecek sene 3 yabanci bir yerli takviyesiyle (dogru yapilacak takviyeler) Final Four'a goz kirpacaktir.
Ben olsam yabancilardan Heurtel, Draper, Perperoglou, Saric ve Lasme'yi tutardim. Iki numaraya skorer ve sutor bir oyuncu, 4 numaraya savunmasi iyi, atletik dis sutu olan bir oyuncu ve 5 numaraya uzun, kalipli, savunma yonunden kuvvetli, hucumda da 10 sayi civari katki verebilecek bir uzuna ihtiyaclari var. 4 numaraya bir de yerli oyuncu.
Ben genel olarak Efes'in dogru yolda gittigini dusunenlerdenim. Cunku savunma prensiplerini yerlestirmek hucuma gore zaman alir. Su anda burada onemli asama kaydettiler. Hucumu bu takimin yukseltmesi cok zor, belki bir adim ama o kadar. Gelecek sene bireysel hucum yetenekleri gelismis oyuncularla bu sorun daha rahat cozulebilir...Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
Yorum
-
Oguz ve Erdogan,
Yukarida Efes'e dair tespitler yaparken ihtiyaclari belirtmistim. Asagida ihtiyaclari olan oyuncu isimlerini listelemeye calistim.
2 numara:
Oncelikle NBA'den gelecek herhangi savunmasi vasat ustu olan bir iki numara fayda saglar. Benim radarima bu sene Lakers'tan Jordan Clarkson girdi. Eger Lakers opsiyonunu kullanmazsa iyi bir secenek. 1-2 oynayan iyi bir oyuncu...
Jordan Farmar yine bir secenek. Topu getirme baskisi olmayacak bir Farmar, Goudelock'tan daha fazla katki verir.
Onun disinda Avrupa'dan AJ Slaughter (PAO), Jamar Smith (Limoges), Marshon Brooks (AJ Milano) ve Petteri Koponen (Khimki) var.
NBA'den Avrupa'ya donmesi muhtemel Luigi Datome (2-3 numara oynayabilecek), Sergey Karasev (2-3 oynayabilir), Alexey Shved (Rus takimlarindan koparabilirsek De Colo etkisi yaratabilir, 1-2 numarada katki verir) ve Zoran Dragic var.
4 numara:
Burada atletik, savunmada katki verecek ve sutu olan oyuncular tercih edilmeli. Benim bir numarali tercihim 4-5 numara oynayabilmesi ve size etkisiyle Lokomotiv Kuban'dan Anthony Randolph. 4-5 macini izledim ve cok begendim. Onun disinda NN'dan Trey Thompkins ve James Gist Efes'in aradigi tipte oyuncular. Dis sut katkisini cok aramayacaklarsa (Ivkovic arar ve ister) Alba'dan Hamel Mc Lean (bu sene tum Avrupa uzerine yuklenecek), Maccabi'den Brian Randle ve Lokomotiv Kuban'dan Richard Hendrix diger secenekler.
5 numara:
Buradaki tum oyuncular fizigi kuvvetli, pota savunuculari. 4 metreden uzaga gittiklerinde etkileri olmayan oyuncular. Ama elinizde orta mesafesi olan yedek Lasme varsa, 4 numaralariniz, stretch 4 seklindeyse zaten fazla ihtiyaciniz yoktur. Bazi onerecegim oyuncular tipki sezon basinda Draper'a burun kivirildigi gibi burun kivrilacak oyuncular olabilirler. Ama Draper gibi fayda saglayacak oyuncular bunlar. Draper'in Top 16 istatistikleri 22 dakikada %55 ile 9.7 sayi, 2 asist, 2.7 rebound. Savunmadaki katkisi da ortada. Efes'in ihtiyaci olan 5 numara tanimi da burada. Ayni surede 10 sayi, 1 asist, 6 rebound, 1.5 blok yapacak bir oyuncu. Benim adaylarim;
Boban Marjanovic - tabii ki iclerinde en goze batani. Olma ihtimali az, ama getirecegi cozum fazla.
Artiosm Parakhouski - son zamanlarda one cikti. P&R'da cok iyi bir oyuncu. Iyi yer kapliyor. Bloklarda etkili. NN'da Top 16'da oldugu kadar etkili olamaz Efes'te ama Efes'in bir cok defosunu orter.
Tibor Pleiss - NBA'e gitmeyecekse dusunulebilir. Ama Stanko Barac etkisi de yaratabilir. Kendini oyuna cok fazla vermeyen bir yapisi varmis gibi geliyor.
Salah Mejri - Bu adamin getirdigi enerji cok farkli. Muhtemelen bekledigim sayi katkisni veremez ama savunmada isi bambaska boyuta tasiyabilir.
Patric Young - Sanirim Avrupa'da yilin surprizi. Galatasaray'in lotaryadan buldugu adam. Ellerinde tutmalari cok zor. Istanbul'da tutabilirler. Sorunu sabah aksam faul calistirmak lazim ve biraz daha denge lazim...
Turk oyuncu ise - Samet Geyik, Ilkan Karaman, Izzet Turkyilmaz uclusunden secilecek bir tanesi... Lig rotasyonu icin lazim...Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
Yorum
-
Uğur,İlk olarak UğurB tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOguz ve Erdogan,
Yukarida Efes'e dair tespitler yaparken ihtiyaclari belirtmistim. Asagida ihtiyaclari olan oyuncu isimlerini listelemeye calistim.
2 numara:
Oncelikle NBA'den gelecek herhangi savunmasi vasat ustu olan bir iki numara fayda saglar. Benim radarima bu sene Lakers'tan Jordan Clarkson girdi. Eger Lakers opsiyonunu kullanmazsa iyi bir secenek. 1-2 oynayan iyi bir oyuncu...
Jordan Farmar yine bir secenek. Topu getirme baskisi olmayacak bir Farmar, Goudelock'tan daha fazla katki verir.
Onun disinda Avrupa'dan AJ Slaughter (PAO), Jamar Smith (Limoges), Marshon Brooks (AJ Milano) ve Petteri Koponen (Khimki) var.
NBA'den Avrupa'ya donmesi muhtemel Luigi Datome (2-3 numara oynayabilecek), Sergey Karasev (2-3 oynayabilir), Alexey Shved (Rus takimlarindan koparabilirsek De Colo etkisi yaratabilir, 1-2 numarada katki verir) ve Zoran Dragic var.
4 numara:
Burada atletik, savunmada katki verecek ve sutu olan oyuncular tercih edilmeli. Benim bir numarali tercihim 4-5 numara oynayabilmesi ve size etkisiyle Lokomotiv Kuban'dan Anthony Randolph. 4-5 macini izledim ve cok begendim. Onun disinda NN'dan Trey Thompkins ve James Gist Efes'in aradigi tipte oyuncular. Dis sut katkisini cok aramayacaklarsa (Ivkovic arar ve ister) Alba'dan Hamel Mc Lean (bu sene tum Avrupa uzerine yuklenecek), Maccabi'den Brian Randle ve Lokomotiv Kuban'dan Richard Hendrix diger secenekler.
5 numara:
Buradaki tum oyuncular fizigi kuvvetli, pota savunuculari. 4 metreden uzaga gittiklerinde etkileri olmayan oyuncular. Ama elinizde orta mesafesi olan yedek Lasme varsa, 4 numaralariniz, stretch 4 seklindeyse zaten fazla ihtiyaciniz yoktur. Bazi onerecegim oyuncular tipki sezon basinda Draper'a burun kivirildigi gibi burun kivrilacak oyuncular olabilirler. Ama Draper gibi fayda saglayacak oyuncular bunlar. Draper'in Top 16 istatistikleri 22 dakikada %55 ile 9.7 sayi, 2 asist, 2.7 rebound. Savunmadaki katkisi da ortada. Efes'in ihtiyaci olan 5 numara tanimi da burada. Ayni surede 10 sayi, 1 asist, 6 rebound, 1.5 blok yapacak bir oyuncu. Benim adaylarim;
Boban Marjanovic - tabii ki iclerinde en goze batani. Olma ihtimali az, ama getirecegi cozum fazla.
Artiosm Parakhouski - son zamanlarda one cikti. P&R'da cok iyi bir oyuncu. Iyi yer kapliyor. Bloklarda etkili. NN'da Top 16'da oldugu kadar etkili olamaz Efes'te ama Efes'in bir cok defosunu orter.
Tibor Pleiss - NBA'e gitmeyecekse dusunulebilir. Ama Stanko Barac etkisi de yaratabilir. Kendini oyuna cok fazla vermeyen bir yapisi varmis gibi geliyor.
Salah Mejri - Bu adamin getirdigi enerji cok farkli. Muhtemelen bekledigim sayi katkisni veremez ama savunmada isi bambaska boyuta tasiyabilir.
Patric Young - Sanirim Avrupa'da yilin surprizi. Galatasaray'in lotaryadan buldugu adam. Ellerinde tutmalari cok zor. Istanbul'da tutabilirler. Sorunu sabah aksam faul calistirmak lazim ve biraz daha denge lazim...
Turk oyuncu ise - Samet Geyik, Ilkan Karaman, Izzet Turkyilmaz uclusunden secilecek bir tanesi... Lig rotasyonu icin lazim...
Öncelikle dünkü maçı küçük bir sağlık probleminden dolayı izleyemedim,özetine biraz baktım.Ama yorumuna göre vasat altı oynayan çok oyuncu olmasına rağmen küçük detaylardan maçı kaybedildi hem de istim üzerindeki fb'ye.Efes 2 sayı öndeyken Son 1.30 kala Zizis'in dipten attığı 3'lük olmasa Efes maçı alıp götürecekti belki de.
İvkoviç imza töreninde bu sezon hedefin iyi bir takım oluşturmak, gelecek sezon ise hedefi bulmak olduğunu söylemişti.Bence bu sezon ki hedefini şimdiden gerçekleştirdi.İyi bir iskelet oluştu.final 8 bence garanti dediğin gibi laboral maçını da kazanırsak tamamdır,final 4 elbette işin kreması olur. Birkaç takviye ile seneye çok daha iyi bir takım göreceğiz.
Kalacak yabancılar için Janning dışında ben de aynı şeyi düşünüyorum. Savunmasını da belli seviyeye getiren Janning'in takımda kalmasından yanayım.Daha iyisini bulabilirsek gidebilir tabi ama ivkoviç'in tuttuğu bir oyuncu. Ayrıca Sariç nba çıkış hakkını kullanabilir.76'ers seneye onu kadroda düşünecektir.
Güzel bir oyuncu skalası hazırlamışsın.
1 ve 3 numarada takviye ya değişiklik olmayacaktır gerek de yok bence.
2 numara için Dragiç benim tercihim olur.Çeşitlilik katabilecek bir oyuncu.İvkoviç savunma da yaptırmak isteyeceği için ona göre bir tercihte bulunmak isteyecektir.Tabii Janning'den memnun olup oraya yeni bir oyuncu istemeyebilir de.Artık rotasyonun doğal parçası olan Furkan'ın yanında Cenk ve Birkan gibi opsiyonları da seneye kullanabilecek.Bence 2 numarada da değişiklik yada takviye gelmeyecek.
Efes'in kesinlikle transfer yapması gereken yer 4 ve 5 numara.Sariç nba çıkışını kullanmasa da Bjelica ve bence Krstiç'in yerine yeni oyuncular gelmeli. Krstiç'in muhtemelen yüklü kontratı göndermeye engel olabilir benzeri bir teklif almazsa ki zor.
4 numarada McLean tüm takımları peşinden koşturacaktır.Sanki İspanyollar kapacak gibi.Bu pozisyonda geçen sezon da adı Efes'le geçen ama Barca'ya giden Justin Doelman'da olabilir.Barca'da yeterli süre alamadı ve beklenen seviyede değil.Barca onunla devam etmeyebilir ya da o ayrılmak isteyebilir.Çok iyi şartlarda alınabilir.
5 numara için Young hakikaten neden olmasın.Böyle bir performans kimse beklemezdi.Ama ilk geldiğinde Murathanoğlu onunla ilgili çok iyi şeyler söylemişti.Avrupa basketboluna biraz alışırsa çok etkili oyuncu olur demişti.Dedikleri çıktı.Sert,atlet,hucumu da savunması da belli seviyede var.
Türk oyuncu için kesinlikle Samet Geyik.Efes onu alırsa önümüzdeki 5-6 sene için iyi ve genç bir Türk oyuncu kadrosu oluşturmuş olur.En son winner tarafından düzenlendi; 15.02.2015, 12:42.ÖNCE TRABZONSPOR DİYECEKSİN…ENDÜSTRİYEL FUTBOLA HAYIR!!! #DİREN TRABZONSPOR
UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN...#KORAY ÇAPOĞLU
Yorum
-
Erdoğan öncelikle geçmiş olsun. Umarım iyisindir.
Tespitlerin doğru.
Janning konusunda haklı olabilirsin ama çok istikrarsız bir oyuncu. Lig ile Euroleague istatistikleri arasında dağlar kadar fark var. Baskı altında verim vermeyen bir oyuncu görüntüsü veriyor.
Sariç'in NBA çıkışı 2015-16 sonrasında. Bu sene için ciddi bir bonservis bedeli var sanırım.
Samet Geyik inşallah olur...Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
Yorum
-
Geçmiş olsun Erdoğan Ağabey. Neyiniz var, iyisinizdir inşallah.
Uğur Ağabey,
Bizim Euroleague takımlarının bence en büyük hatası senelerdir, yabancı sayısı istikrarsızlığından kaynaklanan kadro mühendisliği hataları. TBL'de en fazla 6 yabancı kullanacaklarından 8 yabancılı takımlar hafta sonu iki oyuncuyu tribüne çıkarıyor. Oyun planları da ister istemez aksıyor.
Mesela Draper... Hafta içi kurtarıcı oluyor, hafta sonu tribüne çıkıyor. Süreler, roller değişiyor. Kadro genişliği bir bakıma dezavantaj yaratıyor.
Bu fikrimi belirttikten sonra sizin tespitleriniz üzerinden devam edeyim:
Heurtel, Draper, Perperoglou, Lasme ve Saric kalacak diyorsanız;
SG: Marcus Brown
Şaka bir yana, keşke hem kendi şutunu yaratabilen hem de birebirde adam geçip korkusuzca çembere gidebilen bir skorer bulabilse Efes. Avrupa'da da böyle iki numara pek kalmadı. Çoğu takım çift gard oynuyor zaten. Top getiren ve şut atan iki gardla oyun temposunu kontrol ediyorlar.
Erdoğan Ağabey'in dediği gibi Dragic harika olur. O kontratla döner mi?
Langford'u getirebilirlerse büyük iş yaparlar. Hala umutluyum ondan.
*
C: Lasme'yi tamamlayacak biri olmalı. Post up'ı olan, pick and roll oynayabilen, kalın biri olmalı. Fran Vazquez'in ölüsü Efes'te rahat oynar.
*
Son pozisyon PF: Mclean'in çıkışını hayranlıkla izliyoruz ama bahsettiğiniz şablonu tamamlayacak tarz oyuncu değil. Bence eğer Bjelica olmayacaksa Efes'i dışa açacak, yeri geldiğinde üç uzuna dönebilecek bir şutu olan atletik tweener bulunabilir. Doelmann olabilir mesela... Biraz savunması olsa Erceg olabilir. Ya da Printezis...En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 16.02.2015, 00:50.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum