Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Turkish Airlines Euroleague

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak UğurB tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Bende Draper'dan memnunum, bekledigimden iyi verim verdi. Janning'teki problem ceza sutlarini sokamamak. Benim acimdan bekledigini bulamadigini dusundugum konu bu.
    Draper konusunu bilemem ama Janning'in secilmesinin en onemli nedeni dis sutu ve profili sebebiyle Cedi, Furkan ve Okben'i rahatlikla oynatabilecek olmalariydi.
    Benim Gordon ve Seibutis dememin sebebi bana gore Draper ve Janning'e gore daha iyi oyuncu olmalari. Tahminim asagi yukari maliyetleri aynidir...
    Ben Ivkovic'in ne yapip edip bu takimi Top 8'e sokacagini dusunuyorum.
    Final Four olur mu? Olursa Madrid'e giderim...
    Doğru Janning'in en büyük özelliği dış şutu.Takıma dahil edilmesinin en büyük nedeni bu.

Ama İvkoviç sezon başından bu yana ondan komple bir oyuncu yaratmak istiyor.İlk geldiğinde sadece şut atan oyunun diğer kısımlarını hiç oynamayan,oynayamayan bir oyuncuydu.Ama şimdi savunma da yapmaya başladı.Janning'e maçın son çeyreğinde rakibin skorerini sen tutacaksın deseler inanmazdı.Ama son maçta maçın en kritik anında Lofton'u Janning'e verdi İvkoviç.O da işini iyi yaptı.Ama diğer işleri yapmak onun şutunu etkiliyor.Bunu çözmeliler.

İvkoviç biraz bu tarz oyuncular istiyor.Euroleague şampiyonu yaptığı Olympiakos kadrosu Spanoulis dışında diğer şampiyonluk adayı takımlara göre mütevazi bir kadroydu.Ama herkesten katkı alarak,bireysel değil takım oyunuyla başarıya ulaştı.

Efes Janning'den daha kariyerli ve yıldız bir oyuncu alamaz mıydı?Çok rahat alırdı.Ama İvkoviç Drapper ve Janning tercihlerini bence takım kimyasını da gözeterek yaptı.Orada atlanan nokta Drapper sakatlansa Efes'in tek oyun kurucusunun Doğuş olacağıydı.Ki herkes sağlıklı olsa bile Drapper-Doğuş ikilisi ile sezonun tamamı oynanamazdı.Onu da Heurtel'i alarak kapattılar.

Bu arada fb'de de görev yapan meşhur nba menajeri maurizo bir anket yapmış sorular arasındaki "beklentinin üzerine çıkan oyuncu kim"? sorusuna murat murathanoğlu "kesin Janning" yanıtını vermiş...

Daha iyisini yapamaz mı...Yaparsa zaten Efes final 4 oynar.
    En son winner tarafından düzenlendi; 07.01.2015, 12:36.
    ÖNCE TRABZONSPOR DİYECEKSİN…ENDÜSTRİYEL FUTBOLA HAYIR!!! #DİREN TRABZONSPOR

UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN...#KORAY ÇAPOĞLU

Yorum

• fanatik.com.tr'ye göre bir oyuncunun diğerini sakatlaması bir takıma "kıyak"...Utanmasalar zil takıp oynayacaklar...Tamam gazeteci değilsiniz de insan da mı değilsiniz...

"Jawai'den Galatasaray'a kıyak"

Galatasaray Liv Hospital'den İspanya Ligi takımı Morabanc'a transfer olan Nathan Jawai, Real Madrid'in oyuncusu Maciulis'i sakatladı. Genç oyuncu Euroleague'de Sarı-Kırmızılılara karşı forma giymesini engelledi.

Yorum

• İlk olarak winner tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Doğru Janning'in en büyük özelliği dış şutu.Takıma dahil edilmesinin en büyük nedeni bu.

Ama İvkoviç sezon başından bu yana ondan komple bir oyuncu yaratmak istiyor.İlk geldiğinde sadece şut atan oyunun diğer kısımlarını hiç oynamayan,oynayamayan bir oyuncuydu.Ama şimdi savunma da yapmaya başladı.Janning'e maçın son çeyreğinde rakibin skorerini sen tutacaksın deseler inanmazdı.Ama son maçta maçın en kritik anında Lofton'u Janning'e verdi İvkoviç.O da işini iyi yaptı.Ama diğer işleri yapmak onun şutunu etkiliyor.Bunu çözmeliler.

İvkoviç biraz bu tarz oyuncular istiyor.Euroleague şampiyonu yaptığı Olympiakos kadrosu Spanoulis dışında diğer şampiyonluk adayı takımlara göre mütevazi bir kadroydu.Ama herkesten katkı alarak,bireysel değil takım oyunuyla başarıya ulaştı.

Efes Janning'den daha kariyerli ve yıldız bir oyuncu alamaz mıydı?Çok rahat alırdı.Ama İvkoviç Drapper ve Janning tercihlerini bence takım kimyasını da gözeterek yaptı.Orada atlanan nokta Drapper sakatlansa Efes'in tek oyun kurucusunun Doğuş olacağıydı.Ki herkes sağlıklı olsa bile Drapper-Doğuş ikilisi ile sezonun tamamı oynanamazdı.Onu da Heurtel'i alarak kapattılar.

Bu arada fb'de de görev yapan meşhur nba menajeri maurizo bir anket yapmış sorular arasındaki "beklentinin üzerine çıkan oyuncu kim"? sorusuna murat murathanoğlu "kesin Janning" yanıtını vermiş...

Daha iyisini yapamaz mı...Yaparsa zaten Efes final 4 oynar.
        Ivkovic hamlesi iddia ediyorum Turk Basketbolunun basina kisisel bazda, Aydan Siyavus ve Aydin Ors'ten sonra gelen en iyi olaydir. Ben Tuncay Ozilhan'in yerinde olsam, gelecek sezon kontrati bittiginde Ivkovic'e, al bu kulubun anahtari, olene kadar nasil istiyorsan oyle yonet derim... Altyapidan ne oyuncular cikar, takima oyle bir sistem oturur ki...
        Olympiakos'tan ayrilali uc sezon gecti. Adamlar hala ayni istikrar, ayni sistem devam ediyorlar.
        Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
        You'll Never Walk Alone...
        https://twitter.com/UgurBerkin

Yorum

Ivkovic hamlesi iddia ediyorum Turk Basketbolunun basina kisisel bazda, Aydan Siyavus ve Aydin Ors'ten sonra gelen en iyi olaydir. Ben Tuncay Ozilhan'in yerinde olsam, gelecek sezon kontrati bittiginde Ivkovic'e, al bu kulubun anahtari, olene kadar nasil istiyorsan oyle yonet derim... Altyapidan ne oyuncular cikar, takima oyle bir sistem oturur ki...
          Olympiakos'tan ayrilali uc sezon gecti. Adamlar hala ayni istikrar, ayni sistem devam ediyorlar.
          Yüzde yüz.

Hayran olmamak elde değil.

71 yaşında,mükemmel bir kariyer ama hala basketbola bir şeyler vermek peşinde.

Çok rahat parasını alıp,pahalı yabancılar transfer ettirip fazla uğraşmadan Efes'teki kontratını bitirebilirdi.Kimseye ispatlayacak bir şeyi yok,kariyer derdi bulunmuyor.

Yıldız takımında oynayan,17 yaşındaki bir oyuncudan 1-2 ayda Euroleague oyuncusu yaratmak kolay iş değil.

Bir diğerini Zalgiris deplasmanında ilk 5 başlattı.O da mükemmel işler yaptı.

Üstelik bunları mecburiyetten yapmıyor,elinde oyuncular varken yapıyor.

Diğer taraftan milli takım koçu elinde 5-6 oyuncu kalmışken aynı beşle maçı oynamaya çalışıyor.Alt tarafta kim var-yok umurunda değil.
          En son winner tarafından düzenlendi; 08.01.2015, 10:24.

Yorum

Yüzde yüz.

Hayran olmamak elde değil.

71 yaşında,mükemmel bir kariyer ama hala basketbola bir şeyler vermek peşinde.

Çok rahat parasını alıp,pahalı yabancılar transfer ettirip fazla uğraşmadan Efes'teki kontratını bitirebilirdi.Kimseye ispatlayacak bir şeyi yok,kariyer derdi bulunmuyor.

Yıldız takımında oynayan,17 yaşındaki bir oyuncudan 1-2 ayda Euroleague oyuncusu yaratmak kolay iş değil.

Bir diğerini Zalgiris deplasmanında ilk 5 başlattı.O da mükemmel işler yaptı.

Üstelik bunları mecburiyetten yapmıyor,elinde oyuncular varken yapıyor.

Diğer taraftan milli takım koçu elinde 5-6 oyuncu kalmışken aynı beşle maçı oynamaya çalışıyor.Alt tarafta kim var-yok umurunda değil.
            Elinde potansiyelini ortaya cikarabilecegi Ege Arar var. Hadi diyelim ki Eurolig cok agir onun icin, ligde 5-10 dakika sure ver, 37 yasindaki Kerem Gonlum ve Zoran Erceg biraz nefes alsinlar bu takvimde.
            Efes'in elinde 14 kisilik kadro var (Cenk ve Birkan ile 16), Ivkovic herkesi kullaniyor. Eurolig'de son Caja macina baksalar oyuncudan nasil verim alinir diye. 11 oyuncu sure almis en kisasi 10 dk, en uzunu 24 dakika. Boylece oyuncu yorulmuyor. Arroyo persembe 37 dakika, pazar 35 dakika kullaniliyor, Efes'te onemli bir oyuncu (Perperoglou mesela) uc, belki de 4 macta o sureyi aliyor.
            Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...

Yorum

Elinde potansiyelini ortaya cikarabilecegi Ege Arar var. Hadi diyelim ki Eurolig cok agir onun icin, ligde 5-10 dakika sure ver, 37 yasindaki Kerem Gonlum ve Zoran Erceg biraz nefes alsinlar bu takvimde.
              Efes'in elinde 14 kisilik kadro var (Cenk ve Birkan ile 16), Ivkovic herkesi kullaniyor. Eurolig'de son Caja macina baksalar oyuncudan nasil verim alinir diye. 11 oyuncu sure almis en kisasi 10 dk, en uzunu 24 dakika. Boylece oyuncu yorulmuyor. Arroyo persembe 37 dakika, pazar 35 dakika kullaniliyor, Efes'te onemli bir oyuncu (Perperoglou mesela) uc, belki de 4 macta o sureyi aliyor.
              ergin ataman'ın öyle bir derdi yok.

Şampiyon olayım,polemik çıksın,hep gündemde olayım derdinde.Basketbolun vitrin ve magazin yönü onun için daha önemli.

Bologna'dan Türkiye'ye döneli 4-5 sene oldu...Kimi kazandırdı Türk basketboluna?

İvkoviç'in her oyuncudan verim alması ve süreleri ayarlaması da maçların anahtarı.Efes 9-10 sayı geri düşse bile çok rahat geriye dönüyor ve son çeyrekleri çok iyi oynuyor.Çünkü süreler iyi ayarlanınca kimse yorgunluktan sürünmüyor. Son olarak bjk maçında Efes bunu gösterdi. Lofton kolunu kaldıramazken Janning yarasa gibi karşısındaydı.

İki kariyerli yabancı koçun gelmesi ve gençlere şans tanıması yerli hocaların defolarını ortaya serdi.Onlar bu durumdan hiç hoşnut değil.Onun için bu koçlara karşı oynarlarken yüzlerine bakın hafiften nefret bile var.
              En son winner tarafından düzenlendi; 08.01.2015, 12:07.

Yorum

• Tofas organizasyonunu haric tutuyorum, gercekten Ivkovic ve Obradovic (ki ben Obradovic'in bile yeterli seviyede oldugunu dusunmuyorum) olmasa genclere sure verebilecek bir tane cesur koc yok ulkede.
                Cem Akdag derdim o da kontenjan kalkinca sarildi yabancilara sadece Kartal Ozmizrak'a 5-10 dk veriyor. Metecan forma bile gormuyor...
                Bir de Banvit'te Lukic Tolga Gecim'i kazaniyor...
                Biz akilli bir takim olsak tum potansiyelli Turk oyunculari bunyemizde toplamaya (kiralik bile olsa) calisirdik. Hem maliyeti dusuk olurdu, hem de Markovic o tip oyunculari kullanabilecek bir koc gibi gozukuyor. Nusret'e yaptigindan bu cikarimi yapiyorum...

Yorum

• Ege Arar, Real karşısında 4,28 dakika şans buldu.Kenarda 4 uzun varken.

TBL'de bu sezon toplam 6 dakika oynadı o da tek maçta.Birçok maçta kenarda hiç uzun yokken.

ergin ataman Real deplasmanında genç Ege'yi cesurca sahaya mı sürdü yoksa sahaya çıkmadan zaten kaybedilen bir maçta "genç oyuncu şovu" mu yaptı?

Yorum

• Müthiş bir savunma oyunu ile Efes harika bir galibiyet aldı.
                    - you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.

Yorum

• Efes 15 sayı farkı eritip maçı aldı helal olsun...
                      S.V.A.K.O
                      FATİH TEKKE

Yorum

• Efes ikinci yarı Malaga'ya sadece 21 sayı atma şansı tanıyınca 15 sayıdan geri döndü.

İlk yarı hem takım savunması hem de birebir savunma çok kötüydü.Malaga'da hem çok iyi hücum etti hem de her attıkları girdi.

Plaza'nın ikinci yarının ilk 5 dakikasındaki oyuncu tercihleri Efes'i maça kısa sürede tekrar ortak etti.Efes'in sertleşeceğini kendisi söylediği halde Vasiliadis gibi asla sertliğe gelemeyen ve hemen geri adım atan,Markoviç gibi çembere bakmayan iki kısa ile oyuna başladı,fark kısa sürede eridi.

Efes ciddi dirençli bir takım maçtan kopmuyor.Zaten f4 diyorsanız böyle bir takım olmalısınız.

İvkoviç Heurtel'i bir an önce takıma katmak,Heurtel'de bir an önce beklentilere cevap vermek istiyor.Ama bu hem onu hem takımı kötü etkiliyor.Şu anda Efes'te işler yolunda ve takım oturmuş durumda.Bence İvkoviç Heurtel'in rol alacağı zamanı beklemeli ve doğal sürecine bırakmalı bazı şeyleri.En azından Heurtel ülkeye ve takıma alışana kadar özelikle kritik maçlarda benchten getirmeli, skora ihtiyaç olduğunda ya da takım iyi hücum edemediğinde rotasyona sokmalı.Özellikle Drapper sahanın iki tarafında da çok formda.Şu anda Heurtel'in pozisyonu onu yedeklemek olmalı.Zaman içinde katkısı büyük olacak ama onu kazanayım derken maç kaybetme lüksü yok.Bir ev bir deplasman mağlubiyeti derken sıkıntı çabuk kapıyı çalar.Dün bunun işareti geldi.

Cedi ve Furkan'ın maç sonu sohbetleri çok güzel ve samimiydi.Bu arada maçta Furkan 2.10'luk Vazquez'in üzerinden smaç vurmaya çalıştı.Faul olmasa neredeyse babası yaşındaki adamı poster yapıyordu.İkisininde gözü çok kara.Böyle devam...

Bu arada İvkoviç'li Godfather tişörtleri müthişti.Kim yaptırdı bilmiyorum ama bulursam alırım.
                        En son winner tarafından düzenlendi; 10.01.2015, 15:03.

Yorum

Efes ikinci yarı Malaga'ya sadece 21 sayı atma şansı tanıyınca 15 sayıdan geri döndü.

İlk yarı hem takım savunması hem de birebir savunma çok kötüydü.Malaga'da hem çok iyi hücum etti hem de her attıkları girdi.

Plaza'nın ikinci yarının ilk 5 dakikasındaki oyuncu tercihleri Efes'i maça kısa sürede tekrar ortak etti.Efes'in sertleşeceğini kendisi söylediği halde Vasiliadis gibi asla sertliğe gelemeyen ve hemen geri adım atan,Markoviç gibi çembere bakmayan iki kısa ile oyuna başladı,fark kısa sürede eridi.

Efes ciddi dirençli bir takım maçtan kopmuyor.Zaten f4 diyorsanız böyle bir takım olmalısınız.

İvkoviç Heurtel'i bir an önce takıma katmak,Heurtel'de bir an önce beklentilere cevap vermek istiyor.Ama bu hem onu hem takımı kötü etkiliyor.Şu anda Efes'te işler yolunda ve takım oturmuş durumda.Bence İvkoviç Heurtel'in rol alacağı zamanı beklemeli ve doğal sürecine bırakmalı bazı şeyleri.En azından Heurtel ülkeye ve takıma alışana kadar özelikle kritik maçlarda benchten getirmeli, skora ihtiyaç olduğunda ya da takım iyi hücum edemediğinde rotasyona sokmalı.Özellikle Drapper sahanın iki tarafında da çok formda.Şu anda Heurtel'in pozisyonu onu yedeklemek olmalı.Zaman içinde katkısı büyük olacak ama onu kazanayım derken maç kaybetme lüksü yok.Bir ev bir deplasman mağlubiyeti derken sıkıntı çabuk kapıyı çalar.Dün bunun işareti geldi.

Cedi ve Furkan'ın maç sonu sohbetleri çok güzel ve samimiydi.Bu arada maçta Furkan 2.10'luk Vazquez'in üzerinden smaç vurmaya çalıştı.Faul olmasa neredeyse babası yaşındaki adamı poster yapıyordu.İkisininde gözü çok kara.Böyle devam...

Bu arada İvkoviç'li Godfather tişörtleri müthişti.Kim yaptırdı bilmiyorum ama bulursam alırım.
                          Winner (kusuruma bakma lütfen adınla hitap etmek isterdim ama bilmiyorum), tespitlerin çok yerinde. Bir de Duda'nın çözüm üretmesi gereken Sariç, Bjelica sorunu var. Her ikisinin de savunma sertlikleri çok düşük seviyede. Bu da bazen maç sonlarında Perper'le, Cedi'nin beraber oynamasını getiriyor. Sariç ve Bjelica hücumda da verim vermezlerse sistem sıkıntıya giriyor. Sariç çok yetenekli ancak birçok şeyi aynı anda yapmaya çalışıyor. Bu da oyununda hatalara, top kayıplarına yol açıyor. Cedi'deki zihinsel olgunluk, Sariç'te yok...

Final Four hala uzak bir ihtimal. Ama sene başında olmaz derken, artık neden olmasın noktasına geldim...

Bir de Godfather t-shirtlerini bildiğim kadarıyla Efesliler grubu yaptırdı... Bunu öğrenmeye çalışırım...

Yorum

Winner (kusuruma bakma lütfen adınla hitap etmek isterdim ama bilmiyorum), tespitlerin çok yerinde. Bir de Duda'nın çözüm üretmesi gereken Sariç, Bjelica sorunu var. Her ikisinin de savunma sertlikleri çok düşük seviyede. Bu da bazen maç sonlarında Perper'le, Cedi'nin beraber oynamasını getiriyor. Sariç ve Bjelica hücumda da verim vermezlerse sistem sıkıntıya giriyor. Sariç çok yetenekli ancak birçok şeyi aynı anda yapmaya çalışıyor. Bu da oyununda hatalara, top kayıplarına yol açıyor. Cedi'deki zihinsel olgunluk, Sariç'te yok...

Final Four hala uzak bir ihtimal. Ama sene başında olmaz derken, artık neden olmasın noktasına geldim...

Bir de Godfather t-shirtlerini bildiğim kadarıyla Efesliler grubu yaptırdı... Bunu öğrenmeye çalışırım...
                            Estağfurullah ne kusuru adım Erdoğan...

Bjelica ve Sariç'te yaşadığı problem İvkoviç'i en çok zorlayan konu.

Bjelica konusu ilginç.Geçen sezon takımdan kalan tek yabancı.Aggelou nasıl bir rapor verdi ya da İvkoviç ne düşündü bilmiyorum.Bjelica İvkoviç'in oyun tarzına uymayan bir oyuncu.Savunması zayıf,temas sevmeyen,sert çember altı mücadelesinden kaçan bir yapıda.Bu geçen sezonda böyleydi, bu sezonda öyle.Niye takım da tutuldu muamma.Ama Bjelica'nın menajeri Krstiç ve Sariç ile ile aynı"beobasket".Aynı zamanda İvkoviçi'n menajeri.İvkoviç'in istemediği bir oyuncuyu sırf bu nedenden takımda tutacağına inanmıyorum ama soru işaretleri dolaşmıyor değil.İvkoviç'te ondan ümidini kesmiş gibi.Süreleri iyice azaldı.Bu 4 numara rotasyonunda Efes'i çok zorlayacak.

Sariç'in durumu daha farklı bence.20 yaşında ve 1. tur 12. sırada seçilmiş bir oyuncu.Efes onun transferi için çok uğraştı.Kafasında nba var ve kesin gidecek.Efes'e ilk geldiğinde sanki nba hazırlanmak,özellikle topla oynamadaki eksikliklerini gidermek için gelmiş gibiydi.Yani bir hazırlık dönemi. İvkoviç onu biraz kızağa çekince babası"eğer Efes onu oynatmayacaksa nba'de sezon başlamadan biz gidelim"demişti.Efes buna gelecek bir kulüp değil.Hedefleri çok büyük.Yani cibona değil.Zaten sezon başına göre Sariç'i biraz törpüledi İvkoviç.Ama yine de zaman zaman takımdan ayrı tek başına işler yapmaya çalışıyor ve İvkoviç cezayı hemen kesiyor.Biraz da haksızlık yapılıyor aslında.Cedi'den sadece 1 yaş büyük.İlk kez ülke dışında ve bu kadar yüksek bir seviyede oynuyor.Ama draft sırası ve yıldız adayı olması ondan beklentiyi yükseltiyor.Hele de Kukoç'un tahtına aday gösterilmek Sariç'i de baskılıyor biraz.Yetenekleri ve fiziği tartışılmaz ama haha çok eğitilmeye ihtiyacı var.İvkoviç onun ilacı olur.Aslında Sariç için nba öncesi İvkoviç ve Efes büyük bir şans.Bunun farkında olmalı.
                            En son winner tarafından düzenlendi; 11.01.2015, 09:34.

Yorum

• İlk olarak Oruç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Müthiş bir savunma oyunu ile Efes harika bir galibiyet aldı.
                              Macin özeti i-net'e düstümü ?
                              *
                              * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

• Efes ilk yarıda fark yedi Nizhny'den.Ne attıysa soktu adamlar.Çok kötü oldu bu Efes için.
                                Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti. KAZIM KOYUNCU

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim