İlk olarak winner tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Cinayeti normalleştirmiyorum, aksine aydınlatılsın istiyorum. Salonda maçla ilgili olmayan tezahüratları da savunmuyorum.
En başa döneyim: Bu olayla ilgili rahatsız olduğum şey (belki tekrar olacak) basının olayı sadece ve sadece "milliyetçilik kötüdür" alt mesajıyla sunmasıdır.
Yukarıda hem sizin hem benim sorduğumuz soruları gündeme getiren yok. İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü'nü gören duyan var mı? "Ataman Sırplara terörist dedi", "Marko Ivkovic İkinci Milos Obilic mi?" gibi sapla samanın birbirine karıştırıldığı polemikten öteye gitmeyen magazin soslu zırvalarla gündem belirleniyor.
Sorun iddia edildiği gibi milliyetçilikse, Türkiye toplum yapısına göre çevremdekilerin katı milliyetçi olarak nitelendirdiği ben, sezon başındaki hazırlık maçlarında Novica Velickovic'le dostça sohbet etmezdim. Ya da geçen haftaki Kızılyıldız maçının son topunda Erceg'in basketiyle ülkece sevinmedik mi? "Sevinenler milliyetçi değildi" diyerek mi çıkacak basın bu döngüden?
Görevini ihmal edenler yetkililerin, Türkiye'de sporu artık şiddetin aracı haline getiren yöneticilerin, kavga ve küfür etmek için ortam arayan holiganların aklanıp olayla alakası olmayan fakat ÜLKE GÜNDEMİNİ her an meşgul edebilecek bir ideolojinin BAŞ SUÇLU gösterilmesi kabul edilemez.
Türkiye'de, İstanbul'da sokaklar güvenli değildir. Paralel maralel avına çıkıp siyasi ikballeri için emniyet teşkilatının içine ettiler. Metrobüslerde iş saatlerinde ot çekenler... Geçen hafta haber bültenlerinde yer aldı, Maslak'ta lüks jiplerin önünü kesip taşla camını kırmakla tehdit edip bahşiş isteyenler... Y.Bosna köprüsüyle Şirinevler köprüsü arasında sabah akşam (yolun her iki tarafı da) balici, tinerci kaynıyor... Eee, nerede bu şehrin polisi? Şimdi orada Allah korusun bir Sırp, bir Ermeni, bir Kürt öldürülse yarın başlıklar hazır:
"Kahrolsun Milliyetçilik"
İşte buna itiraz ediyorum.
Uzatıp vaktinizi aldım, kusura bakmayın ağabey.

Yorum