Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Turkish Airlines Euroleague

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Uzun zamandır Katar'ın, EL'ye girme çabası var.Önümüzdeki hafta EL hissedarları bu konuyu görüşecek.Ne karar çıkarsa çıksın 2024-2025 sezonunda Katar takımı olmayacak ama sonraki sezonlar için olumlu bir karar çıkabilir.Bence EL hissedarları eninde sonunda buna yeşil ışık yakacak. EL'nin en büyük sorunu para. Futbol'da ŞL gelirleri çok üst düzeyde ama basketbolun şampiyonlar ligi EL için aynı şey geçerli değil.Bu düzeyde bir organizasyon için komik paralar söz konusu.Ama takımların bütçeleri çok yüksek.Katar takımı demek para demek.Ciddi sponsorluklar,reklam vs. EL hissedarları böyle yüksek bir gelire hayır diyemez.2025-2026 sezonunda bir Katar takımı görebilme ihtimalimiz yüksek.

Şahsi fikrim paranın,sporun ruhunu satın alamaması yönünde.Her spor dalında böyle düşünüyorum.Amatör ruh her zaman önde olmalı.Ama bir de realite var.Para artık sporun en önemli parçası.Bu organizasyonlar belli bir para olmadan bu kalitede ne kadar sürdürülebilir belirsiz.Katar basketbol kültürü olan bir ülke. Asya'nın basketbol ülkelerinden birisi.Futbol gibi değil. Ama yine de Lübnan ve İran gibi basketbol ülkelerinin değil,Katar'ın EL için konuşulması basketbol kültüründen çok paranın tek düşünce olduğunu gösteriyor.Bakalım ne karar çıkacak.
    En son Larking tarafından düzenlendi; 22.11.2023, 12:20.
    DUYDUĞUMU UNUTURUM,BİLDİĞİMİ HATIRLARIM,YAPTIĞIMI ÖĞRENİRİM.

Yorum

• Larkin, Partizan maçında oynayacakmış.

Rakipte Punter, Avramovic ve Trifunıvic olmayacak.

*

Obradovic'in takımını bu sezon seyrettiğim kadarıyla, mümkün olduğunca çembere gidiyor. Zaten Nunnally haricinde dış tehditleri yok. Clyburn için güzel bir eşleşme. Ben olsam Nunnally'ye Clyburn'le (Ve Erkan'la) tam sahada top aldırmam. Onu da devre dışı bırakırsa Efes, yaratıcı kimse kalmıyor.

Avramovic'in olmaması Efes için avantaj. Belki Larkin'i gerek kalmadıkça oynatmayabilir.

Gelelim uzunlara... Smailagic, Caboclo, Kopravica, Kaminsky, Leday vs. Jones, Zizic, Ercan

Dediğim gibi Nunnally'ye oynama izni verirsek bu uzunlarla çok avantajlılar. Rakip potada ise uzunların üstüne gidip erken faul aldırıp yumuşatmak lazım.
      En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 23.11.2023, 16:50.
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Larkin, Partizan maçında oynayacakmış.

Rakipte Punter, Avramovic ve Trifunıvic olmayacak.

*

Obradovic'in takımını bu sezon seyrettiğim kadarıyla, mümkün olduğunca çembere gidiyor. Zaten Nunnally haricinde dış tehditleri yok. Clyburn için güzel bir eşleşme. Ben olsam Nunnally'ye Clyburn'le (Ve Erkan'la) tam sahada top aldırmam. Onu da devre dışı bırakırsa Efes, yaratıcı kimse kalmıyor.

Avramovic'in olmaması Efes için avantaj. Belki Larkin'i gerek kalmadıkça oynatmayabilir.

Gelelim uzunlara... Smailagic, Caboclo, Kopravica, Kaminsky, Leday vs. Jones, Zizic, Ercan

Dediğim gibi Nunnally'ye oynama izni verirsek bu uzunlarla çok avantajlılar. Rakip potada ise uzunların üstüne gidip erken faul aldırıp yumuşatmak lazım.
        Maç her yönüyle ilginç olacak.El öpme olayından sonra ilk karşılaşma.Tribünlerin reaksiyonu ne olacak merak ediyorum.Sakatlıklar korkulan gibi değilmiş. Larkin kadroda ama oynar mı,ne kadar verimli olur soru işareti. Tibor ve Elijah kesin oynamayacak. Avramovic'in yokluğu büyük avantaj.Uzunlar konusu zaten malum. Caboclo'yu Efes'in disiplinsizlik nedeniyle düşünmediği dedikodusu var. İlk maçında çok iyi oynadı. Leday yine çok mobil bir uzun.Bizde olmayan şey. DT-Babuş-Clyburn üçlüsünü uzun süre parkede göreceğiz.Bu üçlünün performansı ve Partizan uzunlarının kötü gününde olması maçın sonucunu belirleyecek.Maçın başından itibaren sertliği koymak lazım.Partizan en çok sayı atan ikinci takım.Yumuşak oynarsak hiç şansımız olmaz.Erkan Yılmaz'ın savaşacağı,Ercan Osmani'nin x faktör olacağı gibi bir his var içimde.Türk oyuncular hep EL'de oynatılmamaktan şikayet eder,işte onlara fırsat kimse onlardan maçı alıp götürmelerini beklemiyor çekecekleri bir ribaunt,yapacakları savunma,getirecekleri enerji bile çok değerli. Efes için kritik maç,üst taraftan özellikle mental olarak kopmamak gerekiyor.Partizan doğrudan rakip,biz de varız mesajı için güzel fırsat.
        En son Larking tarafından düzenlendi; 24.11.2023, 10:33.

Yorum

• İlk olarak Larking tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Maç her yönüyle ilginç olacak.El öpme olayından sonra ilk karşılaşma.Tribünlerin reaksiyonu ne olacak merak ediyorum.Sakatlıklar korkulan gibi değilmiş. Larkin kadroda ama oynar mı,ne kadar verimli olur soru işareti. Tibor ve Elijah kesin oynamayacak. Avramovic'in yokluğu büyük avantaj.Uzunlar konusu zaten malum. Caboclo'yu Efes'in disiplinsizlik nedeniyle düşünmediği dedikodusu var. İlk maçında çok iyi oynadı. Leday yine çok mobil bir uzun.Bizde olmayan şey. DT-Babuş-Clyburn üçlüsünü uzun süre parkede göreceğiz.Bu üçlünün performansı ve Partizan uzunlarının kötü gününde olması maçın sonucunu belirleyecek.Maçın başından itibaren sertliği koymak lazım.Partizan en çok sayı atan ikinci takım.Yumuşak oynarsak hiç şansımız olmaz.Erkan Yılmaz'ın savaşacağı,Ercan Osmani'nin x faktör olacağı gibi bir his var içimde.Türk oyuncular hep EL'de oynatılmamaktan şikayet eder,işte onlara fırsat kimse onlardan maçı alıp götürmelerini beklemiyor çekecekleri bir ribaunt,yapacakları savunma,getirecekleri enerji bile çok değerli. Efes için kritik maç,üst taraftan özellikle mental olarak kopmamak gerekiyor.Partizan doğrudan rakip,biz de varız mesajı için güzel fırsat.
          Seyrediyor musunuz maçı? Tepe pick and roll'leri nasıl zorluyorlar? Kaminsky de Smailagic de şuta açılıyor veya devrilince boş koridorda çembere gidiyorlar.

Şuna tedbir alamıyor on maçtır. Neyse ki Nunnally'yi oyuna sokmadık.
          En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 24.11.2023, 21:24.
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Berbat bir çeyrek oynadı Efes. 14-29...

Son topu bile savunamadı. Willis'i oynatmıyor Erdem Paşa. İlk yarının iyisiydi çocuk. Sakat filan mı?

Düzeltme: Sağ elinde bandaj var Willis'in. Ters açımdaydı, görmedim.

*

Son çeyrek rüzgar tersine döndü. Clyburn ve Larkin'e özgürlük tanınınca üretkenlikleri ortaya çıktı. Ancak burada bir nokranın altını çizmek lazım. Dört kısa oynarken, Jones doşında herkes çembere bakabilirken Efes ciddi spacing sorunu yaşadı. Jones'un perdeleme zaman ve açıları işlevsiz. Kısaya şut veya penetre için alan açamıyor. Ona rağmen hem çalınan toplarla bulunan hızlı hücum sayıları hem de faul çizgisinden yüksek isabetle Efes kritik bir maç kazandı. Partizan'ın doksanları görmesi mucizeydi, oldu.

Bu arada üç başarısız alley-oop denemesi salonu çıldırttı. Zaten eski atmosfer yok. Yıllar öncesine döndük, Abdi İpekçi'deki gibi okullardan öğrenciler getirilmiş.

Son olarak oyuna bir türlü giremese de Beaubois'nun son anlarda iki ölü topu çalması maçı kopardı diyebilirim.

Jınes'un son sekiz saniyede zaman oynamayıp faul kovalamak yerine atak edip kaçırması, üstüne faul yapmamız acemilik kokuyordu.
            En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 24.11.2023, 23:56.

Yorum

• Larkin'in üstün performansı ile son çeyrekte maçı aldı Anadolu Efes şükür.
              S.V.A.K.O
              FATİH TEKKE

Yorum

• Monaco'da Mike James dışındakiker 19/51 attı. Baskonia iyi savunma yaptığı maçta son saniyede yenildi. Yedi dakika kala çift hanelerde gerideydi. Oradan geldi ama yetmedi. Dört maçlık seri evde bitti. Kazansaydı ilk altıya yerleşecekti. Howard faul sorunu yaşamasa maçı alırdı Baskonia. Çok formda... Bu arada uzun süre sonra sakatlar da döndü, sadece Yunan çocuk eksikti.

Yorum

Seyrediyor musunuz maçı? Tepe pick and roll'leri nasıl zorluyorlar? Kaminsky de Smailagic de şuta açılıyor veya devrilince boş koridorda çembere gidiyorlar.

Şuna tedbir alamıyor on maçtır. Neyse ki Nunnally'yi oyuna sokmadık.
                  İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Berbat bir çeyrek oynadı Efes. 14-29...

Son topu bile savunamadı. Willis'i oynatmıyor Erdem Paşa. İlk yarının iyisiydi çocuk. Sakat filan mı?

Düzeltme: Sağ elinde bandaj var Willis'in. Ters açımdaydı, görmedim.

*

Son çeyrek rüzgar tersine döndü. Clyburn ve Larkin'e özgürlük tanınınca üretkenlikleri ortaya çıktı. Ancak burada bir nokranın altını çizmek lazım. Dört kısa oynarken, Jones doşında herkes çembere bakabilirken Efes ciddi spacing sorunu yaşadı. Jones'un perdeleme zaman ve açıları işlevsiz. Kısaya şut veya penetre için alan açamıyor. Ona rağmen hem çalınan toplarla bulunan hızlı hücum sayıları hem de faul çizgisinden yüksek isabetle Efes kritik bir maç kazandı. Partizan'ın doksanları görmesi mucizeydi, oldu.

Bu arada üç başarısız alley-oop denemesi salonu çıldırttı. Zaten eski atmosfer yok. Yıllar öncesine döndük, Abdi İpekçi'deki gibi okullardan öğrenciler getirilmiş.

Son olarak oyuna bir türlü giremese de Beaubois'nun son anlarda iki ölü topu çalması maçı kopardı diyebilirim.

Jınes'un son sekiz saniyede zaman oynamayıp faul kovalamak yerine atak edip kaçırması, üstüne faul yapmamız acemilik kokuyordu.
                  Maçı izledim.Eğer dış şutu ulan uzununuz varsa Efes'e karşı tepe PNR'si her takım için bir maden. Zizic, tepeye çıkan rakip uzunu takip etmeye kalkarsa perdeleme sonrası ya şutu savunamıyor,rakip içeri devrilirse de yavaş ayakları nedeniyle ona yetişemiyor. Kaminsky gibi ağır ve atletizmi olmayan bir oyuncu bile bunu dün çok defa uygulamalı olarak gösterdi. Jones blok tehdidi dışında savunmada faydadan çok zarar veriyor.Pozisyon bilgisi zayıf ve zamanlama sorunları yaşıyor.Zaten undersize ve sırtı dönük uzunu da göğüsleyemiyor.Her takım Efes uzunlarının savunma zaafiyetini çok rahat değerlendiriyor. Partizan, Kaminsky ve hücum ribaunları ile ayakta kaldı.Nunally'nin perde çıkışı hücumlarına hiç izin vermedik ama 8 hücum ribaundu çekti ve sayıları öyle buldu.Rakip kısaya bu kadar hücum ribaundu vermenin bir izahı yok.

Maçı Larkin tek başına aldı diyebiliriz.Uzun zamandır bu kadar ritimli bir Larkin görmemiştik.Fiziksel ve mental olarak hazırsa ve maç içinde ritim yakalarsa halen daha durdurulması mümkün olmayan bir oyuncu olduğunu gösterdi.Hücumu tek başına sürüklemesinin yanında son çeyrekte savunmanın ateşini de o yaktı.Üstelik el tendonlarında ciddi bir problem varken. Ne yapsın karşısında Obradovic görünce dayanamıyor.

Willis 3.çeyreğin başında oyundan alınıp,bir daha girmeyince ben de şaşırmıştım.Sakatlanmış.Erdem Can'ın dün en büyük hatası 3.çeyrekte Clyburn-Ercan-Zizic üçlüsüyle sahada kaldığı bölüm oldu.5 sayı öndeyken momentumu Partizan'a verdik,10 sayı geriye düştük.Sakatlıklardan dolayı rotasyon mecburen daraldı gir-çık bitti bence bu olumlu yansıdı ve dün özelinde Larkin başta olmak üzere oyuncular daha özgür hareket etti.Bu takım biraz akışına bırakılacak bir takım,oyuncularda bunu istiyor,kalıplaşmış setlerle oynamak yerine biraz daha esnek olmak lazım. Clyburn 3 çeyrek gezindi,son çeyreğin başında devreye girdi.Ama halen çok formsuz ve isteksiz.O olmadan Efes'in bir hedefe ulaşması çok zor.

Ercan ve Erkan için bu maçta beklentim olduğunu yazmıştım ama galiba onların bile kendilerinden beklentisi yok.Takımın uzun ihtiyacı varken,Pleiss sakat diğer uzun Willis maç içinde sakatlanmışken,rotasyona girdiği uzunlar Zizic ve Jones'ken Ercan'ın alabildiği süre 5-6 dakika ve onu da çok kötü oynadı,vasata çıksa 15 dakika oynayacak bir daha bu fırsatı nerede bulacak çok merak ediyorum. Ercan'ın verimlilik puanı -1,o oyundayken Efes -8.Gerçekten 6 dakikada çok iş başarmış(!)
                  En son Larking tarafından düzenlendi; 25.11.2023, 12:00.

Yorum

• İlk olarak Larking tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Maçı izledim.Eğer dış şutu ulan uzununuz varsa Efes'e karşı tepe PNR'si her takım için bir maden. Zizic, tepeye çıkan rakip uzunu takip etmeye kalkarsa perdeleme sonrası ya şutu savunamıyor,rakip içeri devrilirse de yavaş ayakları nedeniyle ona yetişemiyor. Kaminsky gibi ağır ve atletizmi olmayan bir oyuncu bile bunu dün çok defa uygulamalı olarak gösterdi. Jones blok tehdidi dışında savunmada faydadan çok zarar veriyor.Pozisyon bilgisi zayıf ve zamanlama sorunları yaşıyor.Zaten undersize ve sırtı dönük uzunu da göğüsleyemiyor.Her takım Efes uzunlarının savunma zaafiyetini çok rahat değerlendiriyor. Partizan, Kaminsky ve hücum ribaunları ile ayakta kaldı.Nunally'nin perde çıkışı hücumlarına hiç izin vermedik ama 8 hücum ribaundu çekti ve sayıları öyle buldu.Rakip kısaya bu kadar hücum ribaundu vermenin bir izahı yok.

Maçı Larkin tek başına aldı diyebiliriz.Uzun zamandır bu kadar ritimli bir Larkin görmemiştik.Fiziksel ve mental olarak hazırsa ve maç içinde ritim yakalarsa halen daha durdurulması mümkün olmayan bir oyuncu olduğunu gösterdi.Hücumu tek başına sürüklemesinin yanında son çeyrekte savunmanın ateşini de o yaktı.Üstelik el tendonlarında ciddi bir problem varken. Ne yapsın karşısında Obradovic görünce dayanamıyor.

Willis 3.çeyreğin başında oyundan alınıp,bir daha girmeyince ben de şaşırmıştım.Sakatlanmış.Erdem Can'ın dün en büyük hatası 3.çeyrekte Clyburn-Ercan-Zizic üçlüsüyle sahada kaldığı bölüm oldu.5 sayı öndeyken momentumu Partizan'a verdik,10 sayı geriye düştük.Sakatlıklardan dolayı rotasyon mecburen daraldı gir-çık bitti bence bu olumlu yansıdı ve dün özelinde Larkin başta olmak üzere oyuncular daha özgür hareket etti.Bu takım biraz akışına bırakılacak bir takım,oyuncularda bunu istiyor,kalıplaşmış setlerle oynamak yerine biraz daha esnek olmak lazım. Clyburn 3 çeyrek gezindi,son çeyreğin başında devreye girdi.Ama halen çok formsuz ve isteksiz.O olmadan Efes'in bir hedefe ulaşması çok zor.

Ercan ve Erkan için bu maçta beklentim olduğunu yazmıştım ama galiba onların bile kendilerinden beklentisi yok.Takımın uzun ihtiyacı varken,Pleiss sakat diğer uzun Willis maç içinde sakatlanmışken,rotasyona girdiği uzunlar Zizic ve Jones'ken Ercan'ın alabildiği süre 5-6 dakika ve onu da çok kötü oynadı,vasata çıksa 15 dakika oynayacak bir daha bu fırsatı nerede bulacak çok merak ediyorum. Ercan'ın verimlilik puanı -1,o oyundayken Efes -8.Gerçekten 6 dakikada çok iş başarmış(!)
                    BSL başlığında yazışmıştık sizinle, Ercan büyük hayal kırıklığı oldu. Çember dibinde bitiremeyen uzuna dönüştü çocuk.

Larkin için ciddi sakat diye açıklama yapılmıştı, dün salon MVP! diye inliyordu.

Koçla ilgili küçük bir detay ekleyeyim: Partizan faul atarken uzunu çıkardı. Hücum ribaundu verdik ve faul yaptık. Koçlar kritik dakikalarda savunma - hücum değişikliği yapar ama rakip faul atarken uzun çıkarırsanız cezasını keserler.

Bu arada DSK Timma'yı bırakmış. Fiziksel testlerinde sorun yoksa Efes'in yerinde olsam alırım.

Bir: Tecrübesi var. Derinlik katar.
                    İki: Üç - dört / iç-dış eşleşme sorunu yaratır. Clynurn'e top verildiğinde dört numarada alan açar. Belli ki Clyburn bu sezon şut ritmini yakalayamayacak (14 EL ve BSL maçında 11/55 yani 20%).
                    Üç: 42%'yle üçlük atıyor. Bunu hem sabit şutör hem de kendi şutu üzerinden yapabiliyor.
                    Dört: Takım savunmasına sertlik getirir.
                    En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 25.11.2023, 12:57.

Yorum

• Kötü haber: Willis'te kırık varmış. 6-8 hafta oynamayacak.

Tam da takımdaki rolüne oturmuştu. Dün de oyunda kaldığı ilk devrede iki üçlük sokmuştu. Tek şutör uzununu kaybetti Efes. Artık ekleme yaparlar zahmet olmazsa.

Yorum

Kötü haber: Willis'te kırık varmış. 6-8 hafta oynamayacak.

Tam da takımdaki rolüne oturmuştu. Dün de oyunda kaldığı ilk devrede iki üçlük sokmuştu. Tek şutör uzununu kaybetti Efes. Artık ekleme yaparlar zahmet olmazsa.
                        Sezon başından bu yana en istikrarlı ve en faydalı uzunumuz da yaklaşık 2 ay yok.Ne planlıyorlar gerçekten merak ediyorum.14 Aralık'taki Maccabi maçı da muhtemelen deplasmana alınacak yani önümüzdeki 5 maçın 4'ü deplasman.Çok kritik yerlerden geçiliyor,herkesin galibiyet sayısı birbirine çok yakın.Bu deplasman fikstüründen sadece kısaların varlığıyla çıkmak çok zor. Ercan ve Pleiss'tan EL'de bir verim alınacak gibi durmuyor,Willis'de uzun süre yok. Zizic ve Jones ile olacak bir iş değil. İki uzun eklemesi gerekiyor.

Not: Şimdi baktım Efes 5 günde 3 maç oynayacak,2'si deplasman.Korkunç bir şey.

1 Aralık Kızılyıldız deplasman(maç 22.00'da başlayacak,teknik olarak 2 Aralık'ta bitecek maç)
                        3 Aralık Aliağa deplasman
                        5 Aralık iç sahada Pana.

İnsanlık dışı bir takvim.Sakatlıklardan dolayı rotasyon da daralmışken oyunculara büyük bir eziyet. TBF bir erteleme yapar mı?Tabii ki hayır.Ben olsam Aliağa maçına yıldız takımıyla çıkarım.
                        En son Larking tarafından düzenlendi; 27.11.2023, 16:08.

Yorum

• Efes, Mike Daum isimli bir uzun ile anlaşmak üzereymiş.Oyuncuyu tanımıyorum,özelliklerine bakarsak Willis'in yokluğu için alınmış gibi duruyor.Uzun ihtiyacı o kadar fazla ki isme cisme bakmıyoruz artık kör,topal alınsın biri yeter ki.Ama bu tarz bir uzun eklemesi yeterli değil, bir de çember savunucusu gerekiyor.

Not:Zizic'de de yırtık varmış.1 ay yok.İş iyice dramatik bir hal almaya başladı.
                          En son Larking tarafından düzenlendi; 27.11.2023, 22:14.

Yorum

• Her geçen hafta kadro daralıyor. Bryant'ın dönüşü kolay olmayacak. Pleiss yavaş yavaş gelexek ama bu saatten sonra ne vereceğini kestiremiyorum. Willis iki, Zizic bir ay yok. Doğuş zaten uzun süre olmayacak.

Daum, Obradoiro'da oynamış ama hatırlamadım. İnşallah PnR savunuyordur.

Keşke Timma'yı da alsa Efes.

*

Justin Gorham da gündemdeymiş. Daha tecrübeli birinin adaptasyonu kolay olurdu çünkü Tyrique Jones gibi o da EL çaylağı. Fakat rol olarak tam aradığım adam.
                            En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 28.11.2023, 17:46.

Yorum

• Zalgiris, Detroit çocuğu Edmond Sumner'ı getirmiş. Çok iyi savunmacıdır, delicidir, topsuz oyunu bilir.

*

Dubai takımı yatırımı için altı yıl 150 Milyon Dolar garanti verilmiş. Ayrıca THY sonrası için 2025'ten itibaren Emirates ana sponsorluğu gündeme gelmiş.
                              En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 28.11.2023, 17:37.

Yorum

Zalgiris, Detroit çocuğu Edmond Sumner'ı getirmiş. Çok iyi savunmacıdır, delicidir, topsuz oyunu bilir.

*

Dubai takımı yatırımı için altı yıl 150 Milyon Dolar garanti verilmiş. Ayrıca THY sonrası için 2025'ten itibaren Emirates ana sponsorluğu gündeme gelmiş.
                                Katar'ın en azından bir basketbol kültürü var,Emirlik sadece para koyacak.Ayrıca yıllık 25 M.Dolar onlar için çekirdek parası bu rakamlarla bir takımlarının EL'ye alınması bana mümkün görünmüyor.Ama bir de dev bir sponsor getirmeleri söz konusu,eğer öyleyse rakam büyüyecek.Pastayı büyütmek zorunda olan EL yönetiminin Arap sermayesine hayır demesi çok kolay değil.Oralardan 1-2 takımı birkaç yıl içinde göreceğiz gibime geliyor,pastanın büyümesiyle Arap takımları ile birlikte ligi 18 takıma çıkarmaları da çok yüksek bir ihtimal.Hatta bir gün bitecek ambargo ile Rus takımları da dahil olunca 20-22 takımlı Nba gibi kapalı bir lig bile olabilir.
                                En son Larking tarafından düzenlendi; 29.11.2023, 10:29.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim