Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
2022 FIFA Dünya Kupası | Katar | Şampiyon Arjantin!
Daraltma
X
-
İlk olarak kaçarava tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleMessi içimde ukde bırakmadı. Hak etmişti. 35 yaşında bunu yaptı üstelik.
Sistem, takım oyunu falan önemli ama iş bir yerden sonra yani iki taraf da modern futbolun gerekleri gösterdikten sonra iş bireysel yeteneklere ve bire bir eşleşmelere kalıyor. Fransa'da sonradan girenler neydi abi öyle? Zehir zehir. Scaloni uyudu, maçı penaltıya kalmadan veriyordu neredeyse.
Futbolun messiye bir borcu vardi hak yerini buldu diyelim
Dediginiz gibi scolini son 30 dakikada uyudu bence yedekte bekleyen stoper martinezi oyuna alabilirdi futbol sansiyla yirtmis oldu!
Yorum
-
Benim çocukluğumdan beri Maradona sevdalısı biri olarak dünya kupalarında tuttuğum takım hep Arjantin olmuştur...Teknik kapasite bakımından dünyanın en özel oyuncularını yetiştirme konusunda ekol olan iki ülkeden biridir Arjantin diğeri Brezilya tabiiki...Sonunda kupayı aldık şükür...Dünyanın en iyi futbolcularını tarlasından çıkardığı halde bunun meyvesini yiyemeyen sadece 2 adet dünya kupasıyla Brezilya'nın ve Almanların gerisinde kalması futbola ihanetti açıkçası...Messi gibi bir adama o kupa yakışırdı..Kempes ve Maradona'dan sonra 3. kupayı Messi ile taçlandırmak güzel oldu..
Afrika kökenli futbolcuları devşirerek futbolda söz sahibi olmaya çalışan Fransa ise futbolda tarih boyunca hiçbir dönem ekol oluşturamadı...İtalyanların İngilizlerin İspanyolların Yugoslavların Brezilyanın Şili'nin bile kendine has bir futbol ekolü bir bir oyun stili bir metodu vardır, hepsi için şu oyunu oynar şu tarz futbolcular çıkarır piyasaya sürer diyebilirsiniz ama Fransa gibi karmakarışık ne oynadığı belli olmayan devşirme oyuncularla turnuvalarda başarılı olmaya çalışan bir ülkenin yani aslında çekirdekten oyun kültürü ekolü metodu olmayan bir ülkenin dünya kupasını alması tam bir saçmalık olurdu..98 Fransa kadrosunda safkan fransızlar da vardı ama Brezilya'yı finalde tokatlayan da Cezayir asıllı bir Fransızdı..Fransızlar bence tarih boyunca futbola fransızlar..
Final maçına gelirsek..Maçı tamamen normal sürede bitirmesi gerekirken Arjantin oyuncularının 5 10 dakikalık maçtan kopma-konsantrasyon kaybı tangocuların bu gece gözyaşı dökmesine sebep olabilirdi..Ne diyorduk futbolda artık oyun hızından ziyade oynattığınız 11'deki oyuncuların atlet olması çok önemli..Maçın baştan sona hakimi olan Arjantin ki 2-2den sonra telaş yaptıkları topu rakibe bıraktıkları anları saymıyorum tarihi farka koşabilirdi..Arjantin'in üstünlüğünün sebebi rakibe oranla daha hızlı daha atlet oyunculara sahip olması ve bu oyuncuların teknik kapasitelerinin dribling özelliklerinin Fransız oyunculardan daha üstün olmasıdır..Ben 4 5 gol atar diye düşünmüştüm maçtan önce Arjantin için..Dikkat edin Arjantinli oyuncular çok az pas hatasıyla oynadılar topu ayaklarına yapıştırdılar topla hemen hemen bütün oyuncular feyk atarak rakiplerini oyundan düşürdüler ve bunun üzerine bir de boş alana dribling yaptılar..Bu sayede geçiş oyunundan gol buldular setten de bulabilirlerdi..
Scaloni'nin Di maria'yı oyundan alması skandal bir tercihti..O esnada maça bakmıyordum sakatlıktan çıkardıysa ona bir şey diyemem..Aynı şekilde Deschamp'ın Koman ve Camavinga gibi hem seri çevik hızlı hem de adam eksiltme özellikleri bulunan adamları kenarda oturtması da ayrı bir skandaldı..Oyuna hız getirecek ya da Messi gibi hunharca çalım atabilecek bir oyuncuyu çalım yese bile tekrar karşısına çıkacak hızı bünyesinde bulundurup etkisiz hale getirecek adamları kenarda oturtup Fransa'nın çaresizliğini durağan oyununu 70 80 dakika izlemesi akıl alır şey değildi...Sırf bu iki adam oyuna girdikten sonra Fransa 3.bölgede Mbappe'yi devreye sokabildi..
Sonuç olarak Fransa'yı hızlı atletik oyunu geriden iyi okuyup mevkisini boşaltarak ileri çıkıp pres yapan topa basan temaslı oynayan aldığı topları da Messi ile buluşturup onun radar vari saha taraması yaparak attığı ölümcül paslarıyla rakiplerini bir bir ekarte edip kupayı aldılar..
Bu gece Tango zamanı...78 Dünya kupasında BuenosAires'de yağmurlu bir akşamda halk otobüsüne bindim ve otobüsde herkes Vamo vamo Argentina bağırıyor tango ile eğleniyor diyordu rahmetli Halit Kıvanç ki kendisi dünya kupalarını yerinde seyreden spikerlerimizdendi..86'da ise Tansu Polatkan Maradona'yı anlatıyordu..Gel gelelim bugünkü finalde boğuk sesli bir spiker Hünkar Mutlu diye bir adama maçı anlattırarak bu Trt nereye varmak istemekte bilemiyorum ama Messi'nin tarihe geçtiği bu finale Levent Özçelik sesi yakışırdı bence...
Kempes
Maradona
Messi
On'lar kazandı..Before Elvis There was Nothing
John Lennon
Yorum
-
79'a kadar Fransa'nın kaleye şutu yoktu.İlk olarak kayseriliyiz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleFransa 3 pas yapamazken 2-2yi buldu.
Şimdi de Arjantin 3 pas yapamıyor.
Envoyé de mon 2107113SG en utilisant Tapatalk
80-82 iki kere geldiler, geri döndüler.
Arjantin hak etti bence.
Messi'nin kupayla vedası güzel oldu.
M'babpe de gol kralı oldu, ona da yakıştı.
Bu dünya kupasına penaltılar ve kurtaran kaleciler damga vurdu.
Çok keyifli bir final oldu.2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
82 HELAL PUANLA
TRABZONSPOR
Yorum
-
Çok doğru İsa'cığımİlk olarak İsa Gündoğdu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülemaçın yıldızı DiMaria dır.
Sırf 2-0 oldu Messi maçın adamı olsun diye çıkardılar adamı
Maçın en iyisini çıkarırsan böyle ard arda saplarlar.
Adam çıktı skor 2-2 oldu.
Arjantin Hocası büyük hata yaptı.
Kalecisine dua etsin, onu ipten aldı.2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
82 HELAL PUANLA
TRABZONSPOR
Yorum
-
120+3'de Arjantin kalecisi kupanın bir kulpuna uzanmış oldu.İlk olarak samatyaboy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
O gol nasıl kaçar?
Helal sana Arjantin kalecisi2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
82 HELAL PUANLA
TRABZONSPOR
Yorum
-
Bir Dünya kupasını daha bitirdik.Sürprizli başlayan turnuvanın finali de kupaya yakışır şekilde bitti.
Aklımda kalan izlenimleri paylaşırsam gördüğüm en önemli nokta futbolun her geçen gün biraz daha sistematik hale dönmeye başladığı.En güçlüsünden en zayıfina kadar her takımın oyuna kontrollü başladığını gördüm.Top rakibe geçtiğinde topun önünde sürekli onbir kişi vardı.Disiplinden uzaklaşılan nadir maçlar oldu.
Keyif aldığım bölümleri sayarsam grup maçları,çeyrek final maçları ve final maçı diyebilirim.
Eski turnuvalardaki kadar yıldızların ön plana çikabildigi bir turnuva olmadı.Sadece final maçındaki messi ve mbabbe düellosu güzeldi.
Kupayı kazanan Arjantin belki turnuvanın en kaliteli kadrosu değildi ama en dinamik ve aç kadrosuydu.Zaten şampiyonluk için 11 tane yıldıza ihtiyaç yok.2,3 yıldız ve 7,8 görev adamı dengeli bir takım kupalar kazanmak için yeterli olabiliyor.fransa ise geniş futbolcu yelpazesi sayesinde finallerin takımı olmaya devam ediyor.
Turnuva başlarken favorim Arjantin idi.Hatta Arjantin Brezilya finali umuyordum.Taa ki turnuva ağacında ikisinin finalden önce kapışacak olma ihtimalini görene kadar.Zaten Hırvatistan o ihtimali de ortadan kaldırdı.
Turnuvanın en büyük çıkışını Fas yaptı.Arjantinden sonraki en dinamik takım idi.Onunda birçok görev adamı ve bir iki yıldızı vardi.Dengeli takim olmanın ödülünü yarı final oynayarak aldılar.
Birde turnuvalarda Asya ulkelerı genelde averaj takımı olurdular.Bu turnuva da onlarında kafa kafaya maçlar oynadığını görmek sevindiriciydi.
Turnuvanın hayal kırıklığı ise kuşkusuz Almanya ve Belçika idi.
Son olarak final maçından çıkarılacak en önemli ders şuydu.Maç bitmeden gevşemeyeceksin.Arjantin bunun bedelini çok ağır ödeyebilirdi.Bu da biz ve tüm kulüplere örnek olsun.
Yorum
-
Arjantin daha turnuva baslamadan kupaya inanmis ve almisti bile..messi onderliginde sadece takim degil butun ulus kenetlendi messi de kariyerinin muhtemelen son dunya kupasinda eksik parcayi kendi adina tamamlayip tarihe gecti , son olarak messi mi ronaldomu tartismalari dun aksam itibariyle bitmistir..turnuvanin favorisi arjantindi benim icin sonucta kazandilar surprizi ise fas oldu. hirvatisnanin da 3.bitirecegine ihtimal vermiyordum gecen turnuvanin ardindan ,oynadiklari futbola ve takimlarina gore cok iyi derece yine..1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.
Yorum
-
İlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleArjantin daha turnuva baslamadan kupaya inanmis ve almisti bile..messi onderliginde sadece takim degil butun ulus kenetlendi messi de kariyerinin muhtemelen son dunya kupasinda eksik parcayi kendi adina tamamlayip tarihe gecti , son olarak messi mi ronaldomu tartismalari dun aksam itibariyle bitmistir..turnuvanin favorisi arjantindi benim icin sonucta kazandilar surprizi ise fas oldu. hirvatisnanin da 3.bitirecegine ihtimal vermiyordum gecen turnuvanin ardindan ,oynadiklari futbola ve takimlarina gore cok iyi derece yine..
Fas basarili bir wk oynarken cezayirin dramatik bir son dakika goluyle averajla elenmesi aklima geldi buyuk ihtimal katilsaydi basarili olacakti bence afrikanin en sistemli takimi cezayirdi arka planda kaldi
Ayrica messi dinlenerek dolasiyor gorunur gibi ancak her an pusuda oldugunu tum dunya gormus oldu bizde ayni seyleri kendi capinda waka yapmaya calisiyordu degeri yeni anlasiliyorEn son objek tarafından düzenlendi; 20.12.2022, 20:41.
Yorum
-
Arjantin ve Brezilya maclarini izledim dünya kupasi sonrasi. Arjantin tat vermedi problemler var herhalde ama Brezilya maci müthisti gerci Bolivyaya her zaman 5 falan atiyolar, Neymar Peleyi geride birakti, düsünüyorum böyle bir milli takimimiz olsa müthis ya.
Neymari falan kimse sevmiyor ama adam Peleyi gecti. Bir dahaki dünya kupasi Brezilyanin diyeyim.burasi türkisch.
Are you not entertained?
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum