Uzun zaman sonra futbol izlediğim bir maç oldu. Hak eden de kazandı.. 1 aylık güzel bir futbol görseli sona erdi. Artık annemizin ligine dönme vakti..dedikodu yalan dolan, sahtekarlıkların yaşandığı annemizin ligine merhaba diyecez haftaya.
Arjantin gariban ülke insanlar kamyonların üstüne çıkmış tür atıyor aynı Türkiye pislik fransa kazanamadı brazilya olmazsa her zaman arjantini desteklerim 36 yıl sonra gelen şampiyonluk muhtemel messiden sonra 50 yıl daha şampiyon olamayacaklar o yüzden ülkede efsane olacak bir olay oldu Arjantinde dedelerin torunlarına anlatacağı bir şampiyonluk yıl dönümünü her sene kutlar arjantinliler.
Ayşema yan göz ilen kimseler bakmayacak O yaylaya çıkmadan çiçekler açmayacak Atın beni ateşe cayir cayir yanayim Koyun beni mezara ayşemla uyuyayim ......
Arjantin daha çok istedi ve hak etti. Mbappe tek başına bir yere kadar bu maçta, son olarak Haaland gibi bir oyuncuyu şu turnavada izleyememek çok kötü.
Messiye uygun takım kuramadığından Arjantin bugüne kadar turnuvalarda pek faydasını göremedi açıkçası kulüp performansının hep altında kaldı ülkesine verebildikleri fakat bu sefer farklı herşey daha ona uygun ve yeteneği hırsla harmanlamış bir takım var. Fransa'nın üzerine cesaretle gidildiğinde ne kadar aciz hallere düştuğünü Fas macında net gördük yine de formunun zirvesinde Mbappe tek başına her türlü ihtimali oluşturabilir inanılmaz bir turnuva geçiriyor bence.
Arjantin kazansa daha hoşuma gider ama bu maçı penaltilar belirleyecek gibi onunda tahmini olmuyor temennimiz yine Arjantin
Ilk karaladigim kismi ben de diyordum sagda solda, onun için Arjantin'in isi de kolay degildi ve bundan sebep gollü geçti maç
Ama 3-2'den sonraki penalti gereksizdi, penaltiya kalmamaliydi... Tabi 2 penalti atan Penbappé'yi de unutmayalim, Messi 1 penalti atinca Pessi oluyor, Mbappe olunca aauuu yok yaaa
Aman aman yarin da disini sksn hakemler de Fransa lehine 3 5 karar daha ciksin lutfen, Hobbitim ve antipatik arkadaslari Hollanda macindaki artistiklerini odemeli
Araplar normal 22 tane ulke mi ne var kuzey afrikada 3 ulke gerci. Avrupaya gelenlerde de en az 50 cocuk. Mental olarak daha onde bence Turk oyuncular ama ust kademeye kapak atabilen az. Faslilarin maslilar kafadan kirik geneli. Gerci sen daha iyi tanirsin sizin oradan. Bu arada su Fas MT`da ulke icinden gelen de cok oyuncu var.
Hollandalilar daha az pislik degil ki, penalti atislarinda da kiskirtmaya çalisiyorlardi,, yoksa Arjantin'i falan da çook sevmem ben normalde
Diger konuya gelirsek, mental olarak bizden biraz daha geride olabilirler, manyagi psikopati falan daha fazla (Ziyech'in gençligi misal), ama bizimkilerde mental olsa ne olur yetenek olmadikça
Fas takiminda ülke içinden bu sefer çok yoktu sanirim, yedeklerde belki... bir de eskiye nazaran Ispanya dogumlu/alt yapili sayisi artti, ve Belçika Hollanda... Fransa'dan eskisi kadar yok... kaleci Bono da misal Kanada dogumlu
Heh bundan dolayi da sevindim, fizikçi ezberciler çiksin meydana simdi... siyâhileri doldur rakibi temaslarla sindirmeye çalis olayi yemedi oohh
Bu arada penaltilara gidilince arkadaslara 2 ayri gruba yazdigimi buraya da yazayim :
Bir takimda bu kadar siyâhi afrikali varsa, o takimin penalti atislarini kazanmasi imkansiza yakin (rakip Afrika takimi degilse)
Hele de rakip Arjantin'se
Tabi Arjantinliler çok da iyi penalti kullanmadi, Lloris çöp gibiydi, ama Fransizlar daha berbatti ve disariya bile atani oldu
Aaaa o da ne, 100 melyon eeeroluk Cuameni, çerçeveyi bile bulamadi
Tabi buna irkçilik diyecek olana pesînen söylüyorum ya 2yüzlüdür ya da bombos kizil komünistin tekidir
Nasil atletizmde siyâhiler herkesten x3 daha iyiyse, ve bu anti beyaz irkçilik olarak sayilmiyorsa - ki dogrusu da bu
Benim dedigim de ayni sekilde, hiçbir fark yok
En son Sefer A. tarafından düzenlendi; 18.12.2022, 22:02.
Ayrica
Fransa'nin oynadigi oyunu begenip de bizim takimin oyununu dakikada bir elestirenler de 2yüzlüdür
Deschamps ve Avci'nin çok bir farki yok, fark oyuncularin kalitesi baska bir sey degil
Sende Trezeguet var, iyidir, ama heriflerde Mbappe var
Heriflerde Giroud var, sende golcü yok, geçen sene de onun 5 seviye alti Cornelius vardi
Ha misal, sisirilmis Varane'in aynisi bizde de var, Bartra
Isim topçulari bunlar, sahada bir var bir yoklar
Bu aksam da Varane takimini yakti, uzatmalarda geberiyordu oyundan çikti, tam bir çöp ve en iyi zamanlarinda bile hiçbir zaman begenmedim stoperligini
Beklere bakiyorsun, Kounde'nin sag bek performansi bizim Hüseyin'in sag bekliginden iyi degil anasini satayim
Sol bek Hernandez'e bakiyorsun, hücumda iyi, savunmada eh
Tabi Arjantin'de de aynisi var
Otamendi yillardir dedigim gibi tam bir latino arhentina juhador pasaport topçusu, herif tam bir çççööppp ve ayni zamanda pislik
Bize beles verseler almam, 5 sene önce de almazdim
Montiel, tam bir dangalak, belese almam, alan ezbercinin önde gidenidir, hediye ettigi penaltinin Edgar'in sakarliklarindan, Kuçka'nin Kadiköy'de verdigi penaltidan farksiz
En son Sefer A. tarafından düzenlendi; 18.12.2022, 22:12.
Ayrica
Fransa'nin oynadigi oyunu begenip de bizim takimin oyununu dakikada bir elestirenler de 2yüzlüdür
Deschamps ve Avci'nin çok bir farki yok, fark oyuncularin kalitesi baska bir sey degil
Heriflerde Giroud var, sende golcü yok, geçen sene de onun 5 seviye alti Cornelius vardi
Bu aksam da Varane takimini yakti, uzatmalarda geberiyordu oyundan çikti, tam bir çöp ve en iyi zamanlarinda bile hiçbir zaman begenmedim stoperligini
Beklere bakiyorsun, Kounde'nin sag bek performansi bizim Hüseyin'in sag bekliginden iyi degil anasini satayim
Otamendi yillardir dedigim gibi tam bir latino arhentina juhador pasaport topçusu, herif tam bir çççööppp ve ayni zamanda pislik
Montiel, tam bir dangalak, belese almam, alan ezbercinin önde gidenidir, hediye ettigi penaltinin Edgar'in sakarliklarindan, Kuçka'nin Kadiköy'de verdigi penaltidan farksiz
Coman olmasa maça bile giremezdi Fransa, mbappe isterse kendini parçalasaydı yine olmazdı.
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.
Coman olmasa maça bile giremezdi Fransa, mbappe isterse kendini parçalasaydı yine olmazdı.
Olabilir,, peki yine devreye ne giriyor ? hiz/patlayicilik
Onun için bu profilde futbolcun olmadiginda her zaman zorlanirsin, büyük hedeflere kosamazsin
Beyinsiz dahi olsa böyle bir topçun olacak, kenarda da olsa olacak, olmali
Bizim takimda yedekte beyinsiz bir Castillo'nun olmasini çok isterdim misal
Olabilir,, peki yine devreye ne giriyor ? hiz/patlayicilik
Onun için bu profilde futbolcun olmadiginda her zaman zorlanirsin, büyük hedeflere kosamazsin
Beyinsiz dahi olsa böyle bir topçun olacak, kenarda da olsa olacak, olmali
Bizim takimda yedekte beyinsiz bir Castillo'nun olmasini çok isterdim misal
+1
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.
Ayrica
Ben Arjantinin stoper Cristian Romeroyu beğendim.Hızlı ve cesur bir oyuncu.
Arjantinin bekleri teknik anlamda değilde hızları ve tempolarıyla ön plana çıktı daha çok.
Ayrıca orta alanda oynayan Rodrigo De Paula hayran kaldım,böyle iki yönlü bir adamımız olsaydı keşke.Enzo Fernandez ve Leandro Paradesde çok yetenekli oyuncular.
Fransada neden Kounde sağ bek oynadı anlayamadım esasen stoper sonuçta bu adam.Sol bek Theo Hernandez hızı ve temposuyla daha çok ön plana çıkan bir sol bek,teknik kapasitesi çok yüksek değil.Fransanın bek oyuncuları oyuna katkı sağlayamadı bu nedenlerle.
Fransada bence takımın herşeyi Mbappe net olarak.Mbappe olmasaydı finale gelemezdi Fransa.
Arjantin 4-3-3 düzeninde de 3 lük savunma düzeninde de çok iyi bir organizasyon örneği verdi.Takım oyununu en iyi oynayan takımdı turnuvada.Doğru hücum yaptılar,doğru defans yaptılar.Çok iyi alan daralttılar.Önde harika pres yaptılar.Topu erken kazandılar.Çok organize paslarla ataklar yaptılar.Buna büyük adam Messi de eklenince çok farklı bir Arjantin izledik bu turnuvada.
Geçtiğimiz yıllarda son derece bireysel ve takım olmaktan uzak bir Arjantin izliyorduk.Bu nedenle uzaylı genç Messi bile takımu kurtaramıyordu.Bu dönem ise Messi yaşlanmasına rağmen çok daha hırslı ve takım oyunu oynayan bir Arjantin olmasından dolayı kupa geldi.
Messi içimde ukde bırakmadı. Hak etmişti. 35 yaşında bunu yaptı üstelik.
Sistem, takım oyunu falan önemli ama iş bir yerden sonra yani iki taraf da modern futbolun gerekleri gösterdikten sonra iş bireysel yeteneklere ve bire bir eşleşmelere kalıyor. Fransa'da sonradan girenler neydi abi öyle? Zehir zehir. Scaloni uyudu, maçı penaltıya kalmadan veriyordu neredeyse.
Yorum