Necati kim ya . En formda hali Umut'un tirnagi olamaz. Kendi futbolcularimizin degerini ne zaman anlayacagiz? Komsunun tavugunu kaz gormeyi birakalim artik. 7 macta 9 gol atan bir forvetimiz var hala Necati laflari ediliyor. Inanamiyorum.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Umut Bulut
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
Necati 1 pozisyona girer 2 gol atar, Umut Bulut ise 10 posizyona girer 2 gol atar.
Necati Galatasaray'ın şampiyon olmasında emeği büyüktür. Umut'un henüz böyle bir özelliği yoktur.@tsmustafakemal
"Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti." KAZIM KOYUNCU
Yorum
-
İlk olarak Ayazoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleNecati 1 pozisyona girer 2 gol atar, Umut Bulut ise 10 posizyona girer 2 gol atar.
Necati Galatasaray'ın şampiyon olmasında emeği büyüktür. Umut'un henüz böyle bir özelliği yoktur.
Yorum
-
kendinizi kandırmayın umut 5 maç sonra yedek kalır sene sonu yollanır ligin zirvesindeki ekiplere karşı tutukluğunu göreceksiniz bu hafta bursaya karşı ne kadar etkisiz olduğunu görünce umut bizde oynayamaz sesleri çok yükselecek şimdiden uyarıyorum şenol hocayada sesleniyorum kariyerini bu çocuk için harcama yeteneksiz
Yorum
-
İlk olarak Selman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleMaçları izlerken tırnaklarımı yemeye, gün geçtikçe saçlarımın dökülmesine alıştım da, 3 yıl daha Umut Trabzonspor'da oynarsa "karanti" kanseriz demektir
Yorum
-
İlk olarak delikoyun tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülekendinizi kandırmayın umut 5 maç sonra yedek kalır sene sonu yollanır ligin zirvesindeki ekiplere karşı tutukluğunu göreceksiniz bu hafta bursaya karşı ne kadar etkisiz olduğunu görünce umut bizde oynayamaz sesleri çok yükselecek şimdiden uyarıyorum şenol hocayada sesleniyorum kariyerini bu çocuk için harcama yeteneksiz
Yorum
-
İlk olarak yakarcı tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleumut bulut trabzonu geri getiriyor giddikçe ama farkına varamıyor taraftar trabzon her maçda gol pozisyonuna giriyor bunlardan kaç tanesini atıyor umut belki 9 golü var ama onun yerinde başka forvet olsa 15 golü çok ama çok rahat vardı umut golcü degil trabzonu bitiriyor gol sıkıntısı çekiyoruz
Mesela , şu "onun yerinde başka forvet olsa" kısmının altını doldurmaya başlayarak işe koyulabilirsiniz .
Kim?
Yorum
-
Makakula Trabzonspor'da olsaydı , hakettiği takdirde formayı giyerdi . Olasılıklardan bahsediyorsak , Makakula'nın Kayseri'de oynadığı futbolun aynısını bir karbon kağıdından geçmişçesine kopyasını Trabzonspor'da oynayabileceğini iddia etmek rasyonel bir yaklaşım olmaz . Maalesef futbolcunun herhangi takımdaki verimini etkileyen etkilerden ancak 1/3'ü bireysel yetenekleriyle alakalı .
Eğer şunu söyleseydiniz ; Makakula sahip olduğu fizik avantajları ülkemizdeki müdafalarda olumlu sonuç vermektedir . O halde , santrafor pozisyonunda yapmamız gereken takviylerde bu mutlaka göz önüne alınmalıdır . Toplara yerden düzgün vurabildiği gibi fiziksel direnci olabildiğince üst noktada ve uzun boylu forvetlere yönelmeliyiz . Bu önermeye katılıyorum . Makakula benim için Sevilla'da gözden düşen bir adam olarak Portekiz'in yolunu tuttuğunda da değerli bir adamdı . Bu gün 15 gol attı diye vay efendim forvete bak diyenlerden değilim .
Bu sezon için konuşursak Kayserispor'un Trabzonspor'dan çok daha az pozisyona giren bir takım olduğunu söyleyemeyiz . Ancak bu parametre forvet elemanlarının zaafını değil , başka bir niteliğine işaret eder . Örneğin Kayseri'nin özellikle bu sezon ciddi pozisyon üreten bir takım olmasında , ortasahada topu iyi paylaşan ve forvette özellikle Makakula ve Cangele uyumunun rolü büyüktür . Cangele , ona arkadaşlarınca dripling alanları açıldığında ve demarke kalabildiğinde anormal etkili olabilen bir oyuncu olduğunu biliyoruz . Nitekim bu sezonun görünmeyen yıldızlarından biri .
Trabzonspor'un hangi yapısal özellikleriyle çok pozisyona girebilen bir takım olduğu geçen sezondan bu yana çokça konuşuldu . Şenol hoca dönemini bir kenara ayırırsak ; Umut'un bu açıdan katkısını anlayabilmek için , geçen sezon orta alanın forvet ile nekadar uzak kaldığını ve Colman-Selçuk ikilisinin ne kadar çok uzun pas yaptığını buna karşın yine ortasaha elemanlarının ne kadar az topla ilerlemeye çalıştığını incelemeniz faydalı olacaktır .
Umut'un kusursuz özelliklerde olduğunu savunan bir forum yazarı olduğunu sanmıyorum . Ancak Umut taraftarı olarak yaftalanan ve sizin anlamakta zorlandığınız konu bu futbolcunun geçen 4-5 yıllık sürede sürekli olarak hem gol istatistiklerinde hem diğer istatistiklerde sürekli en üst sıralarda yer almayı başarmış olmasıdır .
İstatistik demek , var olmuş bir aksiyonun rakamsal ifadesidir . Olan bir şeyi ifade ettiği için reddedilemez . Olacak olanı söylemez , olmuş olanı ifade eder . Takdir edersiniz ki , burada bir kısım forum okurunu sinirlendirende ( duruma göre güldüren ) bu gerçekleri görmeyen , görüpte söylemeye yüreği yetmeyen bazı yazarlardır .
Trabzonspor , konumu gereği durağan bir kulüp olamaz . Hedefi sürekli daha yukarısıdır , daha ilerisidir . Dolayısı ile , Trabzonspor sürekli olarak her oyuncusunun daha iyisine muhtaçtır . Umut bir istisna değil , ya daha iyi , sona daha da iyi olmayı başaracak , ya da yolları Trabzonspor ile ayrılcaktır .
Şu an Trabzonspor kadrosu içerisinde o bölgede oynayabilen en iyi futbolcu Umut Bulut . Son bir kaç yıldır da değişen bir şey yok . O halde , Umut'un forma giyiyor olmasında sakınca yaratan nedir ?
Yorum
-
İlk olarak yakarcı tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülekayseri spormu daha fazla gol pozisyonuna girdi yoksa trabzonmu makakulanın 15 golü var umutun 8 golü var ayıp gerçekten yer degişseler kimbilir kaç golü olur acaba umutun
Umut bazı arkadaşların söylediği gibi Türkiye'nin en iyi forvet oyuncusu değil.Hatta bunu söyleyene gülerim ama bu ligin en istikrarlı ve faydalı uç oyuncularından bir tanesi.Yine -bana göre- özellik olarak Umut'tan çok daha donanımlı forvet oyuncuları var ancak ortaya istikrar gibi bir somut bir unsur koyamadıkları için Umut, bu ligin son 3 sezonda en çok gol ortalamasına sahip futbolcusu.Birazcık Bobo'yu biraz Semih'i katabiliriz bu kategoriye.
Bu nedenle Umut bizim için bir değerdir.
Yorum
-
İlk olarak Ayazoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleNecati 1 pozisyona girer 2 gol atar, Umut Bulut ise 10 posizyona girer 2 gol atar.
Necati Galatasaray'ın şampiyon olmasında emeği büyüktür. Umut'un henüz böyle bir özelliği yoktur.
Şu an ki misyonu da Antalya'yı küme de tutmak.. Ne büyük futbolcuymuş gerçekten.. nereden nereye..
Yakarcı adlı arkadaşa da bir lafım var..
Bakıyorum buraya 10 tane yorum yazılıyorsa 8 tanesi olumlu 2 tanesi olumsuz.. sen gidip 2 tane olumsuz yorumu alıntı yapıp evet yahu katılıyorum falan diyerek sallamaya başlıyorsun.. acaba fırsat mı kolluyorsun birisi çıkıp da Umut'u eleştirse de ben de bundan yolumu bulsam diye.. ?
Yorum
-
2010 yılında oynadığı 8 maçta 9 gol atarak müthiş bir istatistik yakalayan Trabzonsporlu Umut Bulut'a Avrupa'dan sürpriz bir talip çıktı.
Almanya Ligi Bundesliga'da şampiyonluk mücadelesi veren Bayer Leverkusen'in yıldız futbolcuya resmen talip olduğu belirtiliyor. Umut'un son 3 maçını yakın takibe alan Alman kulübünün sezon sonunda Trabzonspor'la masaya oturması bekleniyor.yaşamım buymuş meğer... sufle vermek ve unutulmak. madam! christian bir akşam balkonda sizinle konuşmuştu, hatırlar mısınız? tüm yaşamım bu... ben karanlık bir köşeye çekilmiş gizlenirken, başkaları şöhretin busesini topluyordu. ve son nefesimde şunu söylüyorum. "moliere bir dahiyse, christian da güzeldi..."Cyrano De Bergerac
Yorum
-
İlk olarak Mustafa Önder tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle2010 yılında oynadığı 8 maçta 9 gol atarak müthiş bir istatistik yakalayan Trabzonsporlu Umut Bulut'a Avrupa'dan sürpriz bir talip çıktı.
Almanya Ligi Bundesliga'da şampiyonluk mücadelesi veren Bayer Leverkusen'in yıldız futbolcuya resmen talip olduğu belirtiliyor. Umut'un son 3 maçını yakın takibe alan Alman kulübünün sezon sonunda Trabzonspor'la masaya oturması bekleniyor.
Yorum
-
İlk olarak Mustafa Önder tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle2010 yılında oynadığı 8 maçta 9 gol atarak müthiş bir istatistik yakalayan Trabzonsporlu Umut Bulut'a Avrupa'dan sürpriz bir talip çıktı.
Almanya Ligi Bundesliga'da şampiyonluk mücadelesi veren Bayer Leverkusen'in yıldız futbolcuya resmen talip olduğu belirtiliyor. Umut'un son 3 maçını yakın takibe alan Alman kulübünün sezon sonunda Trabzonspor'la masaya oturması bekleniyor.Hakkı gel sırrını eyleme zahir,
Olmak ister isen bu yolda mahir,
Harabat ehlini hor görme şakir,
Defineye malik viraneler var.
Yorum
Yorum