Hocam biz genel olarak İran' ı sadece bu günkü durumundan ibaret biliyoruz maalesef
Şu an düşünmeye kapalı bir yapıdaymış gibi gözükseler de başlı başına düşünce sporu olan satrancı dünyaya yayan medeniyettir aslında..
Hatta o caanım rakıyı bile onlara borçluyuz yahu
Bugünkü katı sansür mekanizmasına rağmen geliştirdikleri sembolik dille dünyada saygın bir yer edinen İranlı sinemacıları da unutmayalım bu arada:
Türk asıllı Abbas Kiarostami, Rahşan Beni İtimad, Muhsin Makhmelbaf ve daha niceleri...
Bugünkü katı sansür mekanizmasına rağmen geliştirdikleri sembolik dille dünyada saygın bir yer edinen İranlı sinemacıları da unutmayalım bu arada:
Türk asıllı Abbas Kiarostami, Rahşan Beni İtimad, Muhsin Makhmelbaf ve daha niceleri...
"Tabii ki unutmamak lazım" diyebilmek isterdim ama bu isimlerden siz yazınca haberim oldu benim de
Ama bundan sonra unutmam kesin
"söylediklerin kimseyi rahatsız etmiyorsa hiçbi' şey anlatmıyorsun demektir"
BMN’de şu anda 200’den fazla kişi var. Acaba ne diye kendilerini kasar dururlar, yok falanca oyuncu gelecek mi, niye gelmedi, madem gelmeyecekti neden geldi bir daha gitti vs. vs… diye? Gelip de şurada ruhlarını dinlendirseler ya… Sanki transferi onlar yapacaklar...
Biz teşekkür ederiz İlhan. Şahsen çok keyif aldım. Senin de keyifsiz halin buysa keyifli halini çok merak ettim doğrusu...
Değerli arkadaşlar, cümleten hayırlı geceler. Güzel sohbet için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayat akıp gidiyor, yıllar sonraya bu güzel an(ı)lar kalıyor. Neş'e ve keyfimiz daim olsun inşaallah...
Yorum