Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

CNN Türk Oradaydım Belgeseli | Abdullah Ercan '96

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İlk olarak dr.muhsin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Hiçbirisine katılmıyorum.
    Biz o maçta 1-0 öne geçmiştik atmosfer herşeyde iyiydi. Hatta kaç golü de becerip atamadık bir o kadar da Rüştü Hami nin topunu 90 dan çıkarmıştı. İyi izleyenler hatırlar. Çok iyi oynadık ama futbolda iyi oynarken de kaybetmek var malesef. Sonuç olarak olmadı işte olmadı. O gün çok lanet bir gündü. 1000 kere maç yapsak aynı kadroyla onları yenerdik ama o gün olmadı işte. Kimisi çıktı Şenol Güneş' e laf attı yok niye hücum emri veriyon beraberlik bile yeterdi diye kimisi çıktı Ali Şen' i suçladı ayak oyunları oldu diye bir sürü senaryo yazıldı biçildi.

Ama şu hep gözardı edildi. Biz ondan 2 maç öncesi Vanspor' a tam 25 gol pozisyonu bulmamıza rağmen gol atamamışken ve toplarımız direklerde patlarken 17 evet hiç unutmam daha maçın başında 17.dakikada daha sonra BJK ye gidecek olan Erkan ın attığı golle mağlup olmuştuk.

Hiç kimse o maçı anmaz nedense. Şimdi soruyorum o maçı alsaydık Fener maçı formalite olmayacakmıydı? Evet FEner o sezon çok haksız maçlar aldı ama bizi Avni Aker de malesef yendi. Sadece bizi değil ilerki yıllarda gelecek olan ardarda şampiyonluklarımızı da yendi. Toparlanamadık bir türlü çünkü birlik beraberlik kardeşlik yerine hep kaçan şampiyonluğu birilerine havale ettik. O gün canla başla oynayan başta futbolcular olmak üzere Şenol Hocama ve başkanımız Faruk Özak' a herşeye rağmen şükranlarımı sunuyorum. Olmadı işte o gün şansımız yaver gitmedi ne olursa olsun çünkü biz hakemi de yenecek bir kadroya zaten sahiptik olmayınca olmuyor...
    Evet, o insanlar sahip çıkabilseydik ertesi yıl şampiyon olabilirdik yine.
    Ama yönetim direnemedi ve en büyük kötülüğü yapıp M. Ali Yılmaz'ın kapısını çaldılar. Yönetim değiştiğinde Trabzonspor ilk yarıyı liderin 3 puan arkasında 2. bitirmişti. Moralsizdik belki ama o takıma, o hocaya ve o yönetime sahip çıkılsaydı lig sonunda şampiyon olabilirdik.
    Taraftarin iyisi

Eski kullanıcı adı : Tslidrist

Yorum

kardeş ellerine sağşlık..çok teşekkürler

Yorum

İlk olarak temel_yilmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        arkadaş bu takımın genlerine işlemiş bi kere şampiyonluk kimyasında var muhakkak birgün olucak bu iş ama muhakkak
        budur abicim
        BMN İZMİR

Yorum

drmuhsin kardeşim;benim yazdıklarıma katılmak zorunda değilsin elbette.Ama Ali Şen'in kendi ağzından ''Ben bu maçı TS'un elinden aldım, benden başka kimsede bu işi yapamazdı.İlgili bütün dinamikleri harekete geçirdik.'' beyanını unuttun herhalde.Daha maç olmadan önce hazırlanan senaryo layıkı ile sahnelendi ve TS'un elinden şampiyonluk çalındı.Stada can güvenliğimiz yok palavrası ile 700 km uzaktan Bolu Dağ Komando'dan asker getirten Ali Şen ve ekibi maç bitiminde Avni Aker'deki soyunma odasında futbolcuları ile birlikte ''Nası koydu Aykut Kocaman ,kocamaaaaaannn.'' diye tempo tutuyorlardı.Acaba o sahneleride hatırlayabildin mi?
          Faruk Özak başkan bütün sezon iki takviye için yalvar yakar olan Şenol Güneşi reddetmiş ondan sonra kaçırılan şampiyonluk olunca ''bu işi yapamadık en iyisi M.Ali Yılmaz beye gidelim.''demiştir.
          Bugün TS'la ilgili ilgisiz kime ''TS tarihinde en Dramatik An hangisidir?''diye sorarsanız sorun üzerinden geçen bunca seneye rağmen yine o maç akıllara geliyorsa bunun sizin anlattığınız kadar masumane bir hikaye ile geçiştiremezsiniz.Ben o maçın en masum kişisinin TS taraftarı olduğuna inanıyorum.Onun haricinde ne sizin gibi Faruk Özak'a şükran sunuyorum nede Ali Şen ve muadili fenerlilere hakkımı helal ediyorum.
          Yüzüne çarpmak gerek zamanenin fendini...
          Göster: Kabaran sular nasıl yıkar bendini?
          Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini

Yorum

Bebetonun 90. dakikada kaçırdığı penaltı ile şampiyonluktan olan Deportivo geliyor aklıma.
            Deportivo taraftarı ayakta alkışlamıştı takımını , bizde o kadroyu ayakta alkışlamalıyız.
            Sonuçta eğer amacımız güzel futbol izlemekse, bu oyunun heycanı yaşamaksa o sene trabzonspor bundan fazlasını verdi bize kaybettiğimiz maçlarda bile.
            "Çocuklar ölmesin şeker de yiyebilsinler"
            Nazım Hikmet

Yorum

evet cok dogru bencede. Aklima benimde bir kac yil önceki leverkusenin hali geliyor o kadar basarili bir takim ama elinde bir sey kalmadi ikinciliklerden dolayi.

Fenerbahce o sezon sampiyon olduda ne basardi avrupada. Yanilmiyorsam o sezon Sampiyonlar ligi yeni kurulmusdu ve böylelikle sampiyonlar liginede adim atmis oluyorduk hemde abdullah dedigi gibi ardindan 2-3 yil sampiyonluk yasama ihtimalinin yüksek olmasi ile birlikde.
              "Sir, I say that justice is truth in action." Benjamin "Dizzy" Disraeli

Yorum

İlk olarak AristotLe tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Abdullah Ercan Oradaydım Belgeseli
                Teşekkür Ediyorum...

Yorum

İlk olarak karatasof tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  O yılı dün gibi hatırlıyorum ve unutturulmak istenmesinide anlayamıyorum.Biz o sene avucumuzun içine gelmiş şampiyonluğu işbilmez yöneticiler ( ki kendileri bazı trabzonlular tarafından ''TS'un Derin Devleti'' , ''TS'un hamisi'' ilan edilen Faruk Özak' baş aktördür. ) ve siyasi ayak oyunları sebebiyle fb'ye hediye edilmesini kanlı göz yaşlarıyla seyretmişizdir.Bazı basın yayın organları uzun zaman sonra yaşanılan bu süreci ''TS'un 28 Şubatı'' diye adlandırmışlardır ki bence en yakışanda bu isimlendirme olmuştur.Devrin Rizeli olup gs amigoluğu yapmaktan hükümlü başbakanı ile içişleri bakanlığı-MSB elele vererek fb camiasının hizmetine girmişleridir.Ali Şen efendinin komutasındaki şer güçler yirmibin kişilik Avni Akere onbeşbin seyirci alınmasını sağlamış tribünlere ve saha kenarına konuşlandırılan asker-polis sayısıda en az onbeşbini bulmuştu.Bir hafta boyunca yapılan psikolojik harb teknikleri başarı ile Trabzonsporlular üzerinde denenmiş en nihayet hakemlerinde katkısı ile TS elinden şampiyonluk çalınmıştır.Bu olay Türk Futbol Tarihinde bir dönüm noktası olmuştur.Artık etkin güçler TS'u devre dışı bırakmışlar ve ligimizi üç sülükler hegemonyasına teslim etmişlerdir.Bu tarih TS'un fetret devrinin başlangıcı olmuştur ve bu tarihi yaşatan sevgili bakanımız bugün hala kendisini TS'un Hamisi olarak görebilmesi ne büyük bir talihsizliktir.O sene gerek deplasman maçlarına giderken trafik kazası neticesi hayatını kaybeden gerekse maçın kötü neticelenmesi üzerine intihar eden kişilerin vebalı bu olayın tertipçileri ile onlara engel olamayan ts yönetiminin boynunadır.Ben kendi adıma bu maçın bir tertip olduğuna inancımı hiç kaybetmedim.Sebep olanların bunun öte dünyada hesabını vereceklerini düşünüyorum.
                  hocam ...sadece insaf diyorum...O kadroyu kuran ,yöneten,motive eden insanlara bu kini anlayamıyorum..."bu arada 5 mayıs 1996 Trabzonspor un 28 şubatı" haberini ben yapmıştım..Ama sizin mantıkla Türk demokrasisine en büyük darbeyi vuran 27 mayıs zulmünün mesulu ve müsebbibide rahmetli menderes tir mutlaka !!!
                  Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel

Yorum

İlk olarak kofol tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Bebetonun 90. dakikada kaçırdığı penaltı ile şampiyonluktan olan Deportivo geliyor aklıma.
                    Deportivo taraftarı ayakta alkışlamıştı takımını , bizde o kadroyu ayakta alkışlamalıyız.
                    Sonuçta eğer amacımız güzel futbol izlemekse, bu oyunun heycanı yaşamaksa o sene trabzonspor bundan fazlasını verdi bize kaybettiğimiz maçlarda bile.
                    Daha sık yazın ne olur .))
                    Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel

Yorum

96 yılının Trabzonspor ruhu bir başkaydı önümüze geleni yeniyorduk sanırım üst üste deplasmanda 6 maç gol bile yememiştik takım tam bir makine gibi işliyordu.Vanspor maçı öncesi İstanbul takımlarını tutan arkadaşlarla birlikte Bakırköy sahillerinde geziyorduk güzel,güneşli bir gündü akşam maçı seyretmeye gidecektim onları da davet etmiştim bunun üzerine arkadaşlar:'' Ne gerek var bu Trabzon en az bu takıma 5 atar zevksiz maç olur demişlerdi''.O yıl kaybedilen Van ve Fener maçları bir şansızlığın unsuru olamazdı.....

Yorum

Benim yaşımdakilerin bildiği ama genç arkadaşların muhtemelen bilmediği ( benim de birgeç öğrendiğim ) Van maçı e ilgili bir 20 bin dolar hikayesi var ..Sadece o hikaye bile o dönemle ne kadar gurur duymamız gerektiğini anlatıyor diye düşünüyorum ...Eminim sen de bilsen sende gurur duyarsın Karatasof....

Yorum

O senenin bana hatırlattığı en önemli şey; Stadyuma 1 km uzakta olan evimin önünde jandarma beklemesidir..Anlayan anlasın..
                          Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...

Yorum

tamamıyle şans faktörünün van ve fener maçlarında rakipten yana olması sonucu kaçan bir şampiyonluk.o takım bize nice mutlu anlar yaşatmıştı ama sonu gelmedi maalesef.o zamanki yönetim ali şen karşısında biraz aciz kaldı bu gerçek ama sahada pek ali şen faktörü yoktu.top oynayan ve golleri kaçıran bizdik.şansa golleri atansa onlar.faruk özak,çok sonra yönetimi bırakırken mostovoi ile anlaşmıştık gitmeden önce fakat transferi gelen yönetime bırakmak istedik demişti.keşke o transferi yapıp gitseydiler.(gitmeselerdi dicem ama o zaman herkes bi kan değişikliği istiyordu,her nekadar yanlışlığı bugün ortaya çıkmış olsada) o transfer yapılmış olsaydı 96-97 sezonunda mutlak şampiyon biz olurduk.

Yorum

İlk olarak HAMSİ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Benim yaşımdakilerin bildiği ama genç arkadaşların muhtemelen bilmediği ( benim de birgeç öğrendiğim ) Van maçı e ilgili bir 20 bin dolar hikayesi var ..Sadece o hikaye bile o dönemle ne kadar gurur duymamız gerektiğini anlatıyor diye düşünüyorum ...Eminim sen de bilsen sende gurur duyarsın Karatasof....
                              Abi ben bilmiyorum bu hikayeyi anlatırsanız sevinirim?

EĞİTİM ŞART!!!

Yorum

Çalışıyor...
                              X