Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Fındık Piyasası ve Sorunlarımız

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Arkadaşlar .Bor meselesi de öyle kolay mesele değil. Birincisi evet çok kıymetli bir maden. Ancak halihazırda alıcısı fazla değil. İkinicisi neden işleyerek satmıyoruz. Çünkü işleyecek tesisimiz yok ve çok pahalı. Hem fındık taban fiyatını yüksek isteyip hem de neden bor umuzu işleyecek tesis kurmuyoruz diyoruz. Tam da orda tıkanıyoruz işte )
    Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel

Yorum

• Ağabeyim ben boru örnek teşkil etmesi bakımından söyledim..
      Pek tabiî olarak onu işleyenler burada otomobil fabrikası yaparken boru işleyecek bir tesis de kurabilir..
      Bu işten çok büyük zararımız var, o kesin..
      Hoş..
      Dediğim gibi biz boru satmıyoruz..
      Bilim ve Teknik dergisinin bir sayısında okumuştum (2004-2005 yıllarında bir sayı idi sanırım, ya da daha eski).. Bu madeni Amerikalı bir şirket kazıyor, çıkarıyor ve memleketine götürüyor... Bizim tek kazancımız bu şirkette çalışan Türk işçileri için sağlanan istihdamdır desem fazla abartmış sayılamam... Hele ki elimizden gidenleri düşündüğümüzde..
      Facebook

Sakin çocuk KHE

Yorum

Bu konu ile ilgii bu linkte acıklayıcı bilgiler var , giriş yazısı yeteri kadar fikir vermez ise alttaki tartışmayada göz atmanız iyi olabilir.
        İçeriğin doğrulu hakkında bir fikrim yok ancak bana mantıklı geldi
        "Çocuklar ölmesin şeker de yiyebilsinler"
        Nazım Hikmet

Yorum

şimdi benm anlamdıgım şu.
          diyelım benm gecen sene 1 ton fındıgım vardı fındık 1.5 ytl idi ben 1.5 milyar gelır elde ettım.
          dıelım bu sne de 1.5 tonn fındıgım oldu fındıgın fıyatı 1 ytl oldu ben yıne 1.5 mılyar gelır elde ettım.
          pekı seneye fındık yandı hiç fındıgım olmadı ben napıcam kardeşim soylesenıze??

Yorum

fındıkta sorun morun yok.kimse boşuna ağlamasın.nasılmı yok?merak edenler falancı partinin fındık bölgesinden aldığı oy oranına baksın.herkes işine baksın.bir elinde yağda olacak biride balda.nerdeeee!!!hani halk sokaklara dökülmüştü.nerdeeeeeeeee!!!hani falancı partiyi oralara sokmayacaklardı.nerdeeee!!!
            kendi düşen ağlamaz kardeşim.yok sorun falan!!!

Yorum

Kofol

Teşekkür ederim. Ayrıca alttaki yorumları da okudum. Mesele çok basit değil. Eyvallah
              Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel

Yorum

Fazla para verse bu sefer diyilecektiki devletin parasını oy toplamak için kendi menfaatlerine millete dağıtıyorlar.
                Özkan SÜMER

Yorum

ulan yarılığa verdim güya.
                  bütün ağır işini ben yaptım. patosa bilem ben vurdum.
                  1.5-2 arası sonuçlandıracaz sanırım.

ama en az 3 ay bekletirim. 5 liraya gelene kadar mola.

fındık politikası hükümetçe belirlenmez normalde..
                  fiskobirliğin beceriksizliği yüzünden bu iş devlete kalıyor.

engin orada hata var yeni seçilen başkan da hükümetin adamı falan değil.
                  konuşmuştuk bi sordum falan.. hükümet destekli gelen biri değil.

3 sene önce 8 milyon fındık parası verip yeni silinen borçlarını gene tepeye vurduran fiskobirlik profosyonelleşmediği sürece bu çile sürer.
                  fındık borsası acele kurulmalı.

devlet eli piyasadan çekilmediği sürece bu çile sürer..

faik bi de etme gözüm yok %3 faizle bu iş çözülür falan.

o faiz oranları %60 lardan %15 lere indi.

sen ha deyince faiz inmiyor.
                  serbest piyasa dengesi bu.

Yorum

Burda fiskobirlikin suçu var...

Eğer fiskobirlik bir sene fındıkçısına dayanabileceği parayı verip, dünyaya 1 sene fındık satmasın bakın görün siz fındıktaki zammı

EĞİTİM ŞART!!!

Yorum

İlk olarak Erdal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Kofol

Teşekkür ederim. Ayrıca alttaki yorumları da okudum. Mesele çok basit değil. Eyvallah

Bir de bunu okumanızı önereyim o zaman aynı yazarın fındıkta daha sonraki gelişmelerle ilgili acıklamaları.

İlk yazının ve yorumlarda konulan yazının doğruluğunu isbat ediyor.
                      Nazım Hikmet

Yorum

Bu da ikinci yazı altından bir yorum
                        "Ah be güzel kardeşim. Fındık, sanayi mamülüdür. Tüm dünya ihtiyacının %70~ türkiye karşılar. Ciddi bir rakibi de yoktur.
                        Türk ihracatının önemli bir kısmını tedarik eder. O sebeple halkımız fındık yiyemiyor diye fındık fiyatı düşürülmez. Gerekirse iç piyasaya bedava dağıtılır. Her eve bi kilo gönderilir ama fiyat düşürülmez. Fiyat düşürülürse işte böyle ülkemiz yıllık 1 milyar dolar kaybeder."
                        Nazım Hikmet

Yorum

Bir şeyler yazacaktım zehir zemberek ama zehirli olsa da sükût elzem. Aklıma Abdürrahim Karakoç'un bir mısraı geldi:

"Oy dedi yutkundu, eğdi başını!"
                          En son poetricus tarafından düzenlendi; 04.09.2008, 22:18.

Yorum

Fındığı toplaması yevmiyesi patosu kurutması (ki hâlâ harmanda kurumadı) ettiğim masraf 1600 ytl. Eğer 4 YTL den verebilirsek alacağım para 2 bin ytl. Çekdiğimiz eziyet de çabası.

Yok abi yok. Bitmiş bu memleket.
                            ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
                            "Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''

Yorum

İlk olarak CAFER KILIÇSOY tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Fındığı toplaması yevmiyesi patosu kurutması (ki hâlâ harmanda kurumadı) ettiğim masraf 1600 ytl. Eğer 4 YTL den verebilirsek alacağım para 2 bin ytl. Çekdiğimiz eziyet de çabası.

Yok abi yok. Bitmiş bu memleket.
                              4 ytl ye satabilirsen haber ver banada

Kesintiler filan kaça inecek o fiyat

Fiskobirliğin başkanının hükümet yanlısı olup olmadığı hakkında kesin bilgim yok sadece yeni bir başkan seçildi. Hatırladığım kadarıyla cüneyt zapsu'nun kardeşi fiskobirliğe başkan olmak için seçime girmişti gerisi ne oldu filan bilmem...

Yorum

4 ytl %50 randımanlı fındığa..
                                düşecektir fiyat biraz daha.

kılı kılına maliyete anca..

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X