Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon'un Mahalli Oyunu Kolbastı (Hoptek)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Kolbastı Kapışması
    Tarih: 26.02.2009 09:14:50 (6237 okuma)

Hrant Dink cinayetinin katil zanlısı Ogün Samast ile gündeme gelen, “Serseri oyunu” diye lanse edilen, ancak o gün Trabzon dışında kimsenin sahiplenmediği “Kolbastı” Trabzonspor’un galibiyetleri ile popülerleşince, Giresun’un da aklına geldi.

Şimdi Mi Aklınıza Geldi?

Kolbastı’nın “Serseri oyunu” diye yerden yere vurulduğunda ortalıkta gözükmeyen Giresun Valiliği, dün bir açıklama yaparak, oyunun kendilerine ait olduğunu iddia etti. Valilik, “Trabzon Kolbastısı adıyla yaygınlaştırılan oyunun müziği Giresun`un, Trabzon`da söylenen, çalınan, oynanan biçimiyle de Erkan Ocaklı`nın başlattığı, yaygınlaştırdığı özgün beste değil Giresun Müziğinin söz değişikliğiyle yazıldığı biçimidir" diye bir açıklama yaptı

Kültür Etkileşimi

Açıklamada, raporda, Kolbastı`nın, Giresun`un türküsü olduğu ve kültür etkileşimi neticesinde de il dışına gittiği ve oralarda benimsendiğinin çok açık şekilde görüldüğü belirtilerek, "Türkiye`de bilimsel çalışmaların çoğu Cumhuriyet döneminde başlamıştır. İlk derleme çalışmasının 1926 da yapıldığı derlemelerde bulunmayan Kolbastı Havaları 1929, 1937, 1943 yıllarındaki derleme çalışmalarında saptanmıştır.” denildi.
    Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

Yorum

• şimdi star da kolbastı tartışması var
      Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
      Hayallerimizi Satmadık'ya,,,

Yorum

• ya bi gidin isinize...

kolbastinin "K"sini bilmeyen giresunlular kalkmis "bizimdir" diyorlar...

ayrica laila yada reynayi bilmem ama bizim burda ünlü diskotheklerde kolbasti geceleri yapiliyor...

Yorum

• İlk olarak zafer6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          şimdi star da kolbastı tartışması var
          Kolbastı Adına Anlam Veremediğim Bir Dans Yaptılar..
          Diyrım Diyrım Demiyrım Niyeda Diyecuğum ...

Bir şehir takımından fazlası...

Yorum

• İlk olarak TSezgin61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            ya bi gidin isinize...

ayrica laila yada reynayi bilmem ama bizim burda ünlü diskotheklerde kolbasti geceleri yapiliyor...
            Ben artık yoruldum burada dil dökmekten. Yiyin birbirinizi çok güzel !.

Kurduğun cümleler hiç hoş değil. Kültürümüze sahip çıkacağınız yere habire dalaşıyorsunuz.
            ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• Tolgahan Denen Adam Birşeyler Demeye Çalışıyor Ama.. Yahu ya bırakın yahu..
              Geçin Efendim Geçin İstemiyorum..
              Bitsin Artık Şu Çile İstemiyorum Kolbastı Felan..
              Ey Gidi Benim Akçaabat Horonum..
              Diyrım Diyrım Demiyrım Niyeda Diyecuğum ...

Bir şehir takımından fazlası...

Yorum

• Pazar günü ''yaşamdan dakikalar'' isimli programı seyrediyordum.Hıncal Uluç,Nebil Özgentürk,Haşmet Baboğlu ve Sunay Akın var programda.Orda bile kolbastı oynattılar.Program tarihinde ilk kez böyle bir şeye denk geldim..

Trabzonsporum sen ne kadar büyüksün..

Yorum

ya bi gidin isinize...

Tavrın hoş değil.
                  İngiltere'de ay yıldızlı bir takım var,Portsmouth! http://www.portsmouthfc.co.uk/
                  Ve Bordo Mavili Güzel Amblemli İngiliz Takımı http://theterras.co.uk/main.htm

https://twitter.com/HuseyinnKurt

Yorum

• Kolbastının kime ait olduğu zaten apaçık belli de
                    Medyanın bu kadar dönek olması canımı sıktı önce serseri dediler katil dediler
                    Şimdi kim önce çıkardı kim daha fazla yayınladı diye birbirleriyle yarışıyorlar
                    Togahanın takmayın herkes gibi oda nemalanmaya çalışıyor
                    Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

Yorum

• bu kolbastı uğurlu gelmedi bize pek.

Yorum

• Ben doğdum doğalı kol bastı var.
                        hatta çok daha da önceleri elbette.
                        ve de Trabzon da.
                        ve de farozda.
                        ve derler ki akçaabatta.

Yorum

• Carlos'tan KOLBASTI SÜPRİZİ

Sambacı düğününde kolbastı oynayacak.

Eskişehirspor maçı sonrası yaptığı açıklamada; nişanlısı Mairana ile evleneceği söyleyen Roberto Carlos, düğününde davetlilere bir süpriz yapmaya hazırlanıyor.

KOLBASTI OYNAYACAĞIM
                          Bu yaz Haziran ayında evlenecek olan Roberto Carlos, 'Bir Brezilyalı olarak düğünümde herkes benden samba yapmamı bekler değil mi? Hayır yapmayacağım çünkü samba yapmayı bilmiyorum. Ama düğünümde kolbastı oynayıp, davetlilere sürpriz yapacağım' dedi. Hazirandaki düğünün ardından eşiyle Beykoz Konakları'ndaki villasında yaşamaya devam edecek.

SAMBA NEDİR?
                          Kökenleri Afrika'ya dayanan samba, asıl gelişimini Brezilya'da tamamladı. Her yıl düzenlenen geleneksel Rio Karnavalı sayesinde tüm dünyanın yakından tanıdığı bu hareketli dans, tek veya eşli olarak yapılabiliyor.

KOLBASTI NEDİR?
                          GiresunlularlaTrabzonlular'un paylaşamadığı kolbastı oyunu, genelde düğünlerde ve çeşitli eğlencelerde oynanıyor. Kürek çekme, yüzme, ağ atma, olta atma, ağ çekme, balık tutma gibi bölge insanlarının uğraşlarının simgelendiği oyun oldukça hareketli figürlerden oluşuyor. (Akşam)
                          Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

ya bi gidin isinize...

sezgin ayip ediyorsun, böyle deyipte.
                            2-3 deli var diye genelleme yapman yanlis.
                            ona bakarsanda trabzonlular kemencenin K sini bilmeden bizim diyorlar.
                            kemence asil göreleden cikmadir

hepimiz kültürümüze sahip ciksak daha iyi olmazmi. ne fark eder giresun, trabzondan yada x bi yerden olmasi.

Yorum

• Bu topraklarda Birbirini Çekememezlik ve Dedikodu Hiç eksik Olmadı ve Olmayacaktır.
                              Ve bu topraklardan kafasını İleriye çeviremeyen Hiç bir insan başarılı olamayacak ve Hakları Herzaman yenecektir.

Karadenizlilerin Kaderi Budur.Hiç bir zaman başarılı olamayız.
                              Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Nasıl bu kadar popüler oldu anlamadım Trabzonspor sayesinde daha çok kitleye ulaştı tamam da bu oyunun oynanmadığı tv programı adının geçmediği tartışma programı kalmadı,reklama bile konu oldu.Alakasız programlarda birden bir bakıyorsun kolbastı oynayan gençler, valiler felan açıklama yapar hayret ediyorum.Ben kendimi bildim bileli düğünlerimizde oynanır bu oyun hatta avni aker tribünlerinde zaten vardı senelerdir o maçlarıda yayınladı televizyonlar o zaman bu kadar ilgi görmemişti tam kavrayamadılar herhalde.Ünlülerde merak salmış öyle enteresan insanlar kolbastı oynamaya çalışıyor ki ağzım açık seyrediyorum.Tez konusu olur herhalde.Eninde sonunda bir dans bu.Horondan bahseden yok unutuldu resmen.
                                Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X