Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon'un Mahalli Oyunu Kolbastı (Hoptek)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak ayşii tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    anacuğumun bilgileri ben aracıyım
    Elçiye zeval olmazmış.

İlk olarak ayşii tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    giresunun yerel oyunlarıda azımsancak kadar az değil..yaklaşık onbeş yirmi oyun var ama birçoğu horon çeşitlemesidir. ben en çok karşılamayı severim özellikle kızlar çok tatlı oynar yada çiftler şeklinde veyahut toplu .
    yine çandır tüfek oyunu , şebinkarahisar tamzara oyunu ki buda halay şeklinde var daha bir çok ama Kolbastı diye oyunu yok
    Sanırım aradığınız bütün cevaplar bu mesajda mevcut. Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Bu arada Tüfek oyunu favorimdir. Giresun kalesinde oynanırsa bide,tadından yenmez.
    ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• ben teşekkür ederim
      bende severim tüfek oyununu ama kalede izlemedim
      !!!!!!!!!!!!!!

Yorum

• Offff haklikaten sıkıldım bu muhabbetten ne bu ya daha düne kadar serseri oyunu deyilip kimsenin sahiplenmedi oyun için iki ilin bu kadar birbirini kırması anlaşılacak birşey değil ya BMN ailesi olarak aklı başında insanlarız diyoruz burada dahi bu şekilde saçma bir tartışmaya bulaşan arkadaşlar varsa diğer bu konuyu tartışan arkadaşlara diyecek laf bulamıyorum. Lütfen arkadaşlar yapmayın bu saçma tartışmaya tek bir ses halinde cevap verelim

'' KOLBASTI BİR KARADENİZ OYUNUDUR. ''

Lemi ÇELİK 'in bana dediği KARADENİZ RÜZGARI gibi bir organizasyona girerse adadolu ateşi gibi ben artık merak etmiyorum kesin akçabatlılar, sürmeneliler, ağasarlılar tonyalılar en çok bizimki seyrediliyor deyip en güzel bizim oyun diye birbirlerine girer birbirini vururlar.
        sadist trabzonsporun mazoşist yaptığı taraftarı

Yorum

• Bence Giresunlu'la milletin oyununu çalmaya çalışcağına kendi karşılamalarını tanıtsınlar.Karşılamada güzel oyun çünkü.
          Kahrolsun endüstiryel futbol.
          YAŞASIN HOLİNANİZM!

Yorum

• İlk olarak Mustafa Uzuner 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Offff haklikaten sıkıldım bu muhabbetten ne bu ya daha düne kadar serseri oyunu deyilip kimsenin sahiplenmedi oyun için iki ilin bu kadar birbirini kırması anlaşılacak birşey değil ya BMN ailesi olarak aklı başında insanlarız diyoruz burada dahi bu şekilde saçma bir tartışmaya bulaşan arkadaşlar varsa diğer bu konuyu tartışan arkadaşlara diyecek laf bulamıyorum. Lütfen arkadaşlar yapmayın bu saçma tartışmaya tek bir ses halinde cevap verelim

'' KOLBASTI BİR KARADENİZ OYUNUDUR. ''

Lemi ÇELİK 'in bana dediği KARADENİZ RÜZGARI gibi bir organizasyona girerse adadolu ateşi gibi ben artık merak etmiyorum kesin akçabatlılar, sürmeneliler, ağasarlılar tonyalılar en çok bizimki seyrediliyor deyip en güzel bizim oyun diye birbirlerine girer birbirini vururlar.
            Sonuna kadar haklısın ama bak hemen aşağıdaki yoruma. Yazık ya.

İlk olarak Gökhan ÖZDEMİR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Bence Giresunlu'la milletin oyununu çalmaya çalışcağına kendi karşılamalarını tanıtsınlar.Karşılamada güzel oyun çünkü.
            Boşa konuşuyoruz biz boşa !.

Yorum

• Sanane kardeşim.Asıl sana yazık kültürüne sahip çıkmayanlara yazık
              YAŞASIN HOLİNANİZM!

Yorum

• He Gökhan he.

Yorum

• Giresunlu arkadaşlar doğal olarak biraz duygusal davranıyor.Bu da çok normal çünkü kim memleketinin hırsızlıkla suçlanmasına tahammül edebilir ki?

Tartışmaların çoğunu okudum genel olarak dolduruşa gelmeyelim bizi birbirimize kırdırtmak istiyorlar aramızı bozmaya çalışıyorlar diye söylemler var.

Bir kaç gün öncesine kadar kolbastı tartışması sadece bireysel tartışmalardan ibaretti.

Fakat Giresun Valiliğinin açıklamasından sonra iş Resmi boyut kazandı.Sağduyulu davranması gerekenler aragazı verince adnan şensese varancaya kadar bir sürü tartışma kaçınılmaz oldu.

Ayrıca sanki Trabzonlular Kolbastıyı kimsenin oynamasını istemiyor gibi bir anlayış var.Aksine Trabzonlular Kolbastının farklı yörelerde sevilip ilgi gördüğüne seviniyor gurur duyuyor.

Keşke Giresun Valiliği Bugün bizim dedikleri kolbastıya serseri oyunu yakıştırması yapıldığında bu kadar sahiplenici davranabilseydi!!!
                  Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Başımdan Mezarlığın,
                  Seher Aydınlığında Taze İnsan Yanık Benzin Kokusu

Yorum

• Ya giresun valisininde hiç bişeyden çaktığı felan yok zaten.Adam halkın gözbebeği olmak için üçkağat yapıyor işte.
                    YAŞASIN HOLİNANİZM!

Yorum

• Şu Mubarek Oyunun Güzelliğini tartışacağımız yerde...

Bu Arada Çok Gündeme geldi..
                      Garibim Horonumuzu unuttuk.
                      En son Kubilay ŞAHİN tarafından düzenlendi; 28.02.2009, 16:52.
                      Diyrım Diyrım Demiyrım Niyeda Diyecuğum ...

Bir şehir takımından fazlası...

Yorum

• Giresun valisi aykırı bir açıklama mı yapmış Gökhan ?
                        Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Kolbastı bizimdir felan diye açıklama yaptı
                          YAŞASIN HOLİNANİZM!

Yorum

• Trabzon kolbastıcı Giresun horoncu olacak galiba boyle giderse
                            Önce TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak Gökhan ÖZDEMİR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Kolbastı bizimdir felan diye açıklama yaptı
                              Valilerde Provakatör olabilir mevki konum tanımaz.
                              Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Rant kavgası hesabı..
                                A Revolution without dancing is a Revolution not worth having.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X