Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon'un Mahalli Oyunu Kolbastı (Hoptek)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Çetin Can tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Birkaç sene önce kolbastı için serseri oyunudur denilirken neredeydi bu giresunlular, o zaman neden seslerini çıkarmadılar sadece Trabzonlular bu oyun için uğraştı, Madem oyun sizindi o zaman da çıkıp savunacaktınız ya da şimdi çenenizi kapatacaksınız!!!!!
    Şu başlıkta kaç kere dedim. Genelleme yapmayın diye.

Ne demek ya çeneninizi kapatacaksınız. Saçma sapan yorumlar yapmayın şurda.
    ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• Üzgünüm ama Kolbastımız kirlenmiştir...
      Bugün ülkenin her tarafında oynanan kolbastı değildir.
      ABD'deki zencilerin oyununa benzemektedir.
      Biz bildiğimiz Faroz Kesmesine sahip çıkalım. Tüm orjinalliğiyle. Artık bunun dışında yapabileceğimiz kalmamıştır.
      Adnan Şensesin sülalesi de sahip çıkıyorsa artık kolbastıya artık söz bitmiştir. Aslında bu kültür Özal'dan kalma bir kültürdür. Özal'dan itibaren millet hırsızlığı iş edinir ve bununla gururlanır olmuştur. Bugün içimize yerleşen bu yaklaşım ile Trabzonun bile değil mahellesinin bir oyunu olan Faroz kesmesini kolbastı adında sahiplenen çakalları hayretle seyretmekteyiz. Başa dönelim ve 4. cümleyi tekrar okuyalım..."Biz bildiğimiz...
      En son zisinoli tarafından düzenlendi; 28.02.2009, 17:16.

Yorum

Birkaç sene önce kolbastı için serseri oyunudur denilirken neredeydi bu giresunlular, o zaman neden seslerini çıkarmadılar sadece Trabzonlular bu oyun için uğraştı, Madem oyun sizindi o zaman da çıkıp savunacaktınız ya da şimdi çenenizi kapatacaksınız!!!!!

Tespit doğru. Bu oyun için serseri oyunu denirdi. Çene kapatma niyetine ise destek veremeyeceğim.
        Trabzon aşkımız çukurda biriken yağmur suyu değil ki güneşte kurusun; deniz misali buharlaşıp yağmur misali akar Ağasar vadisinden tekrar aşağı, olur kocaman kara bir deniz...

Yorum

• Ya bu arada bu Giresun'lu kardeşlerimizin abilerimizin oynadığı oyunu ben hiç izlemedim burda yaşca büyük Giresun'lu veya Giresun'u iyi bilen birileri var mı anlatabilir mi onların oynadığı nasıl birşey benim gerçekden bilgim yok ama Giresun'un oynadığı karşılama diye duydum sadece.
          Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

haddinin sınırını zorlama biraz sakin ve yapıcı yorumlar lütfen.Seviyesizlik yapma Bizide kapsar bu yazın..

Yorum

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Ya bu arada bu Giresun'lu kardeşlerimizin abilerimizin oynadığı oyunu ben hiç izlemedim burda yaşca büyük Giresun'lu veya Giresun'u iyi bilen birileri var mı anlatabilir mi onların oynadığı nasıl birşey benim gerçekden bilgim yok ama Giresun'un oynadığı karşılama diye duydum sadece.

Karşılama çok farklı kolbastıdan Emirhan. Kolbastının farkı yok.

Sadece yeni yeni fügürler eklenip oynanıyor.

Yorum

• İlk olarak Poyraz_28 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Karşılama çok farklı kolbastıdan Emirhan. Kolbastının farkı yok.

Sadece yeni yeni fügürler eklenip oynanıyor.
                Yani Poyraz ben şu soruları sorarım arkadaş

Giresunun Oynadığı oyun Kolbastinin Aynısımıdır ?
                Giresun kendi mi oynamışdır Trabzondan mı görmüşdür?
                Bu oyun'un neden diğer adı faroz kesmesidir?
                Tarihi bir belge olarak bunun kanıtı yok mudur?
                Ve Karadeniz insanı neden hep gaza gelir Oyun hepimizin ne Trabzonlular "Oyun bizim siz oynamayın" dediler Nede Giresunlular bunu söyledi Oyun hepimizin isterse papao yeni Ginelide Oynasın !

Yorum

• Giresun karşılamasının kolbastıyla ALAKASI yok karşılama çifte telli gibi çok yavaş ayrıca
                  HAMSİ
                  Dünyanın gördüğü en büyük başarı önce bir hayaldi, en büyük çınar önce bir tohumdu, en büyük kuş, bir yumurtada gizliydi.

Yorum

• kolbastıyı giresunlu kardeşlerimizde oynasın orduluda oynasın roman vatandaşlarda oynasın bu bize ancak onur verir zevk verir ama şuda var ki adı üstünde olan bir oyununda yok bizimdir yok onundur diye sahiplenmek yada tartışmak yersizdir..
                    karşılamaya gelince güzel bir oyundur oda 9-8dir ama sürtme şeklinde oynanır. kolbastı ile alakası yoktur..sakın atıp tutuyo demeyin annem foklor hocası oraya dayanarak konuşuyorum
                    !!!!!!!!!!!!!!

Yorum

Yani Poyraz ben şu soruları sorarım arkadaş

Giresunun Oynadığı oyun Kolbastinin Aynısımıdır ?
                      Giresun kendi mi oynamışdır Trabzondan mı görmüşdür?
                      Bu oyun'un neden diğer adı faroz kesmesidir?
                      Tarihi bir belge olarak bunun kanıtı yok mudur?
                      Ve Karadeniz insanı neden hep gaza gelir Oyun hepimizin ne Trabzonlular "Oyun bizim siz oynamayın" dediler Nede Giresunlular bunu söyledi Oyun hepimizin isterse papao yeni Ginelide Oynasın !
                      Kolbastı nerede farklı ki bizde de farklı olsun.
                      Ben ilk olarak Espiye'lilerin oynadığını biliyorum Giresun'da. Trabzon'da Faroz tabiki.
                      Faroz kesmesidir adı. Çünkü doğduğu yer Faroz'dur. Bunu ayrıntıları ile bilemem.
                      Tarihi bir belge olup olmadığını bilmiyorum.
                      Bakın genelleme yapmayın !. Giresun'luların genelinde böyle bir sahiplenme yoktur. Her yerde çıkar ara sıra ayrımcılıklar. Sen benim " Kolbastı Giresun'undur ", dediğimi gördün mü hiç. Dediğim gibi genelleme yapmayın sakın. Giresun ile Trabzon arası çok iyidir. Bozmaya çalışanların kulaktan dolma zerzenişidir bunlar. Lütfen !.

İlk olarak ayşii tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      kolbastıyı giresunlu kardeşlerimizde oynasın orduluda oynasın roman vatandaşlarda oynasın bu bize ancak onur verir zevk verir ama şuda var ki adı üstünde olan bir oyununda yok bizimdir yok onundur diye sahiplenmek yada tartışmak yersizdir..
                      karşılamaya gelince güzel bir oyundur oda 9-8dir ama sürtme şeklinde oynanır. kolbastı ile alakası yoktur..sakın atıp tutuyo demeyin annem foklor hocası oraya dayanarak konuşuyorum
                      Çok haklısınız. Sizin bilgilerinizden yararlanmamız lazım bizim.

Yorum

• İlk olarak ayşii tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        kolbastıyı giresunlu kardeşlerimizde oynasın orduluda oynasın roman vatandaşlarda oynasın bu bize ancak onur verir zevk verir ama şuda var ki adı üstünde olan bir oyununda yok bizimdir yok onundur diye sahiplenmek yada tartışmak yersizdir..
                        Bak senin burda olman iyi sonuçda işin ehlinden bilgi almış oluruz ya bana söylesene Giresun'un kolbasti diye bir oyunu var mı Giresun'un yerel oyunları hangisi ?

Yorum

• Sabah yazdığım yazı üzerine alınan arkadaşlardan özür dilerim (özellikle Poyraz_28 kardeşimden) Benim sözüm kolbastı bizimdir diye ortaya çıkıp nara atanlaraydı diğer bütün Giresunlulardan özür dilerim.
                          19*20

Yorum

Sabah yazdığım yazı üzerine alınan arkadaşlardan özür dilerim (özellikle Poyraz_28 kardeşimden) Benim sözüm kolbastı bizimdir diye ortaya çıkıp nara atanlaraydı diğer bütün Giresunlulardan özür dilerim.
                            Estağfurullah. Bizimde kırıcı laflarımız oldu ise eğer affola.

Dediğim gibi iki güzide şehrin arasını bozmaya çalışanların amansız çırpınışıdır bu.

Yorum

• İlk olarak Poyraz_28 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Çok haklısınız. Sizin bilgilerinizden yararlanmamız lazım bizim.

anacuğumun bilgileri ben aracıyım
                              !!!!!!!!!!!!!!

Yorum

Bak senin burda olman iyi sonuçda işin ehlinden bilgi almış oluruz ya bana söylesene Giresun'un kolbasti diye bir oyunu var mı Giresun'un yerel oyunları hangisi ?
                                giresunun yerel oyunlarıda azımsancak kadar az değil..yaklaşık onbeş yirmi oyun var ama birçoğu horon çeşitlemesidir. ben en çok karşılamayı severim özellikle kızlar çok tatlı oynar yada çiftler şeklinde veyahut toplu .
                                yine çandır tüfek oyunu , şebinkarahisar tamzara oyunu ki buda halay şeklinde var daha bir çok ama Kolbastı diye oyunu yok
                                !!!!!!!!!!!!!!

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X