Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Bütün öğretmenler aynı değil maalesef. Bu yüzden mecburen okul puanını kaldırmaları gerekiyor. Yahu adam okuldaki dersi niye dinlemesin. Hem okulda hem dershanede görür. ÖSS'ye bu derslerle giriyor sonuçta. Kimse bu kadar takmamazlık yapmaz yapan olursa da 3-5 kişi çıkar bu da bütün okulu etkilemez.
    Bütün öğretmenler eşit değil. Bu yüzden okul puanını kaldırmaları gerekiyor.
    Bu kadar saçma bir neden olamaz.
    Yahu dersi dinlesin,anlasın anlamasın 2 alsın 5 alsın ne farkı var. Sadece anlamak mı farkı. Okul niye var o zaman. Okullardaki sınavlar kalksın. Herşey 1 sınava bağlansın. Bu kadar saçma bir görüş olamaz. Okullardaki sınavlar değerlendirmeye alınmayacaksa, dalgasına not defteri dolsun diye mi yapılacak.

Okulda öğretmenin sınıf susmazken hiç mi sözlü notuyla tehdit etmedi. Bunları yaşamadıysan okula gitmiyorsun diyeceğim artık. Sana öğretmenlerin elinde not kozu olmazsa değil düzen hiç bir şey sağlanmaz. Lise 1-2 ye giderken Öss'yi eğer düşünecek durumda olan 30 kişide 2-3 kişiyi geçmez asıl. Dersi dinleyende dediğinin tam aksi 3-5 i geçmez.
    Öyle olsa Öss'ye hazırlanılırken 4 senede dersaneye gidilirdi ama %90'ı son sene gidiyor.4 sene boyunca hazırlanan kaç kişi var?

Okul puanı olmazsa okullarda düzen sistem 0'a iner. Öğretmenleri öğrenci saymayı bırak, tanımaz takmaz bile.
    Sadece 1 ay deneseler notun önemi olmadığı bir sistemi 2.ay pes ederler o kadar kesin konuşuyorum!
    Ey Türk Gençliği!
    Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• İlk olarak (Yunus emre) tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Eğer 4 yıllık bir egitim veriyorsan ve devamsızlık sınırın 19 ise bunu birşeyle neticelendirmek lazım.. O zaman İlkokul mezunlarınıda sınava almak lazım Adam belki 4 sene dershaneye gitmiştir )
      Lise diploması lay lay lom diyene veriliyor renktaş?
      Sınavın ne önemi var. Bunun güzel bir tarafı var.Türkiyede İlkokul mezuları sınavsız sorgusuz sualsiz Lise mezunu olmuş oluyor aynı zamanda.Eğitim seviyemiz bir anda artıyor. Liseye de tatile gitmiş gibi 4 sene gidiyorsun.
      Ey Türk Gençliği!
      Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• Her sene sistem değiştirmek ne kadar sağlıklıdır? Liseye eski sisteme göre başlayanların hakkı yenmiyor mu? Ve daha da önemlisi, belirli bir mesleğe yönelmesi için düz lisedeki öğrenciye harcanan paranın 10 katı harcanan meslek lisesi mezunlarının alâkasız mesleklere yönelmesi kaynakların çarçur edilmesi değil midir? Elektronik teknisyeninin elektronik mühendisi olamaması saçmaydı ama biyolog olabilmesi daha büyük saçmalık değil midir? Meslek liselerinde okutulmayan derslerin ÖSS'de sorulması, o öğrenciler için büyük bir dezavantaj değil midir? Okul puanının kuşa çevrilmesiyle birlikte, zâten öğrencilerine sözünü çok fazla geçiremeyen lise öğretmenleri ne duruma düşecekler? memleketteki dersâneleri bitireceğine söz veren (ki çok doğru bir hareket olurdu, eğitim devletin sorumluluğunda ve tekelinde olmalıdır, ayrıca eğitimde ikilik kabûl edilemez.) başbakanımız bu konuda bir adım atmış mıdır?
        En son Özkan tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 19:59.
        Stand-upçı başkan istemiyoruz!

Yorum

• İlk olarak Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Her sene sistem değiştirmek ne kadar sağlıklıdır? Liseye eski sisteme göre başlayanların hakkı yenmiyor mu? Ve daha da önemlisi, belirli bir mesleğe yönelmesi için düz lisedeki öğrenciye harcanan paranın 10 katı harcanan meslek lisesi mezunlarının alâkasız mesleklere yönelmesi kaynakların çarçur edilmesi değil midir? Elektronik teknisyeninin elektronik mühendisi olamaması saçmaydı ama biyolog olabilmesi daha büyük saçmalık değil midir?

İlk olarak Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Okul puanının kuşa çevrilmesiyle birlikte, zâten öğrencilerine sözünü çok fazla geçiremeyen lise öğretmenleri ne duruma düşecekler?
          En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 20:10.
          Ey Türk Gençliği!

Yorum

• İlk olarak Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Her sene sistem değiştirmek ne kadar sağlıklıdır? Liseye eski sisteme göre başlayanların hakkı yenmiyor mu? Ve daha da önemlisi, belirli bir mesleğe yönelmesi için düz lisedeki öğrenciye harcanan paranın 10 katı harcanan meslek lisesi mezunlarının alâkasız mesleklere yönelmesi kaynakların çarçur edilmesi değil midir? Elektronik teknisyeninin elektronik mühendisi olamaması saçmaydı ama biyolog olabilmesi daha büyük saçmalık değil midir? Meslek liselerinde okutulmayan derslerin ÖSS'de sorulması, o öğrenciler için büyük bir dezavantaj değil midir? Okul puanının kuşa çevrilmesiyle birlikte, zâten öğrencilerine sözünü çok fazla geçiremeyen lise öğretmenleri ne duruma düşecekler? memleketteki dersâneleri bitireceğine söz veren (ki çok doğru bir hareket olurdu, eğitim devletin sorumluluğunda ve tekelinde olmalıdır, ayrıca eğitimde ikilik kabûl edilemez.) başbakanımız bu konuda bir adım atmış mıdır?
            13-14 yaşındaki çocuğun kendi geleceğini belirlemesi sağlıklı mıdır?

Yorum

• Bundan 4 sene önce yani biz OKS ye girerken orta okuldaki notlarının hiçbir önemi yoktu. Ama yinede herkes yüksek not almak için bir taraflarını yırtardı.

Yorum

• İlk olarak (Yunus emre) tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                13-14 yaşındaki çocuğun kendi geleceğini belirlemesi sağlıklı mıdır?
                Tüm dünyâdaki trend, ilgiye göre değil beceriye göre meslek seçimi yönündedir ve böylesi daha sağlıklıdır. Aklı başındaki ülkelerde kimin neye yetenekli olduğu ve hangi meslek grubuna yöneleceği aşağı yukarı 12 yaşındayken belirmeye başlar.
                Stand-upçı başkan istemiyoruz!

Yorum

• İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Bundan 4 sene önce yani biz OKS ye girerken orta okuldaki notlarının hiçbir önemi yoktu. Ama yinede herkes yüksek not almak için bir taraflarını yırtardı.
                  İlkokulda diploma notum 4.99 'du Resim son sene 4 gelmişti.
                  Bunun bi işe yaramaması acayip sinirimi bozmuştu. Haberim yoktu etki etmeyeceğinden. Üstün başarı belgeleri Takdir belgeleri sadece gösteriş olduğunu sonradan öğrendim.Evet o zaman da 1 veya 2 sene olmuştu liseye diploma notlarının etki etmeyişinin.İlkokul öğrencisi ile Lise öğrencisini aynı kefeye koymak aynı şey olamaz. Liselerde youtubelere yansıyan tv lere çıkan onlarca skandal görüntü varken daha ilk okulad böyle bir disiplinsizliğe rastlamadık.
                  İlkokulda not etki etmese bile, öğretmenlerden nasıl tırsardık biz. Lisede öğretmenlerle laubalilik diz boyu. Hoca hepinize 0 veririm demese susacak kimse yok. Ders başlamıcak.

İlkokul ile Lise arasında dağlar kadar fark var!
                  Ey Türk Gençliği!

Yorum

• İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Bütün öğretmenler eşit değil. Bu yüzden okul puanını kaldırmaları gerekiyor.
                    Bu kadar saçma bir neden olamaz.
                    Yahu dersi dinlesin,anlasın anlamasın 2 alsın 5 alsın ne farkı var. Sadece anlamak mı farkı. Okul niye var o zaman. Okullardaki sınavlar kalksın. Herşey 1 sınava bağlansın. Bu kadar saçma bir görüş olamaz. Okullardaki sınavlar değerlendirmeye alınmayacaksa, dalgasına not defteri dolsun diye mi yapılacak.

Okulda öğretmenin sınıf susmazken hiç mi sözlü notuyla tehdit etmedi. Bunları yaşamadıysan okula gitmiyorsun diyeceğim artık. Sana öğretmenlerin elinde not kozu olmazsa değil düzen hiç bir şey sağlanmaz. Lise 1-2 ye giderken Öss'yi eğer düşünecek durumda olan 30 kişide 2-3 kişiyi geçmez asıl. Dersi dinleyende dediğinin tam aksi 3-5 i geçmez.
                    Öyle olsa Öss'ye hazırlanılırken 4 senede dersaneye gidilirdi ama %90'ı son sene gidiyor.4 sene boyunca hazırlanan kaç kişi var?

Okul puanı olmazsa okullarda düzen sistem 0'a iner. Öğretmenleri öğrenci saymayı bırak, tanımaz takmaz bile.
                    Sadece 1 ay deneseler notun önemi olmadığı bir sistemi 2.ay pes ederler o kadar kesin konuşuyorum!

Adam okuldaki dersleri zaten ÖSS için takacak diyorum anlatamıyorum. Takmışsınız dershaneye gider orada öğrenir diye. Eğer o kadar takmıyorsa zaten ondan ÖSS'de bir şey beklemek anlamsız. Yani dersi istediği kadar takmasın umrumda değil. Takan adam yine gider bir yere. Anlaşamayacağız bir türlü sanırım.

Yorum

İlkokulda diploma notum 4.99 'du Resim son sene 4 gelmişti.
                      Bunun bi işe yaramaması acayip sinirimi bozmuştu. Haberim yoktu etki etmeyeceğinden. Üstün başarı belgeleri Takdir belgeleri sadece gösteriş olduğunu sonradan öğrendim.Evet o zaman da 1 veya 2 sene olmuştu liseye diploma notlarının etki etmeyişinin.İlkokul öğrencisi ile Lise öğrencisini aynı kefeye koymak aynı şey olamaz. Liselerde youtubelere yansıyan tv lere çıkan onlarca skandal görüntü varken daha ilk okulad böyle bir disiplinsizliğe rastlamadık.
                      İlkokulda not etki etmese bile, öğretmenlerden nasıl tırsardık biz. Lisede öğretmenlerle laubalilik diz boyu. Hoca hepinize 0 veririm demese susacak kimse yok. Ders başlamıcak.

İlkokul ile Lise arasında dağlar kadar fark var!
                      Vallahi nasıl bir sınıfta geçirdiniz liseyi merak ediyorum. Biraz fazla abartıyorsunuz liselerdeki disiplinsizliği.

Yorum

• Herşeyin bir çözüm yolu var iş öğretmende biter tamamiyle. Öğretmen adam gibi öğretmen olursa yiyorsa dinlemesinler.

Yorum

Adam okuldaki dersleri zaten ÖSS için takacak diyorum anlatamıyorum. Takmışsınız dershaneye gider orada öğrenir diye. Eğer o kadar takmıyorsa zaten ondan ÖSS'de bir şey beklemek anlamsız. Yani dersi istediği kadar takmasın umrumda değil. Takan adam yine gider bir yere. Anlaşamayacağız bir türlü sanırım.

Okul puanı.Okuldaki başarı değil mi. Okuldaki başarı olmaz ise. Bir kıstas olmaz ise. Sadece ders öğretilir ise. O zaman okulda sınav olmayacak demektir. Yani boşu boşuna sınava gerek yok. Ben şayet o sınavda resim çizerim niye kasayım akşam sınava çalışacağım diye dersi dinliyorum. O zaman sınav kalksın. Lise diploması neye göre verilecek. Kara kaş kara göze göre mi.
                          Lise diploması olmasın o zaman. Arkadaşın dediği gibi ilkokul mezunları da Direk Öss'de denesin kendini.
                          Şayet Liselerde şu anda düzensilik diz boyu ki Öğretmenlere saygısızlığı hocalar not kozuyla biraz biraz dengeliyorlar. Hocanın sadece dersi anlattığı ve hiç bir yetkisi olmayan bir sistemde. Lise 1-2 hatta 3 sınıflarını dizginlemek İmkansız olur.
                          Lise 1'e başlayan her 100 öğrenciden 95-96 sı öss'ye 4 sene olduğunu düşünür ve Lise 1'de hele bir Anadolu Lisesi falan kazandıysa kendini biraz salar.Bunu hakkı olarak görür. Bu 14 yaşında öğrencinin o an aklında Öss sınavı şekillenmemiştir.
                          15 yaşında Lise 2 de alan tercihi yapar ancak bu 100 öğrenciden 80'i halen Öss sınavının 3 yıl sonra olacağını düşünür.Henüz dersi dikkatle dinleyecek durumda Öss sınavının öneminin farkında değildir.
                          16 yaşında Lise 3 e geçer ve önünde 2 senesi kalmıştır.Bu 100 öğrencinin yarısı bu sene işe koyulayım derken yarısı halen işin ciddiyetinde değildir.
                          17 yaşında son sene başlayınca Öss moda girilir ve derler dinlenir.Hocalar daha önem kazanır.100 öğrenciden 90'ı artık öss modundadır.

İşte bu ortamda senin dediğin sadece lise 4 belki kısmen lise 3 te olur. Öğrencileri direk Lise 3 veya 4 ten başlatamayız. Lise 1 ve 2 de düzensizlik diz boyu gider sınavların etkisi de yok öğrenci farkında mı öss'nin 1 ve 2 de değil.

Bunu geçtim dediğim gibi Şırnakta okuyan bir öğrencinin dersaeneye gitme şansı yoksa, okul puanı da etki etmiyorsa ne yapacak bu öğrenci. Okul puanı etki etmiyor iş 1 sınava bakıyor. Bu kız diğerleriyle aynı eşit durumda nasıl yarışacak. Batıdakiler dersanede. O evde mi?
                          NE kadar adilsin.
                          Ey Türk Gençliği!

Yorum

Vallahi nasıl bir sınıfta geçirdiniz liseyi merak ediyorum. Biraz fazla abartıyorsunuz liselerdeki disiplinsizliği.
                            Youtube a lise yaz, ve videoları izle.
                            Sınıftaki uzun eşşekleri, hocalar yapılan şakaları okulda olanları bir gözden geçir. Bir de ilkokul yaz.
                            Öğrencilerin 23 nisan şenliklerini izlersin ancak! Aradaki en büyük fark bu.
                            İlkokulda cep telefonu dahi okula götüremezdik. Lisede dersin ortasında çekim yapanlar, hoca dışarı çıkınca masasına sakız yapıştıranlar bunlar youtube da var ve hepsi TV de gösterildi.
                            İlkokul ile Liseleri karıştırma. Lise insanın kanının kaynadığı en çılgın olduğu dönem bence Sen herkesin idiot gibi oturduğu sessiz sakin bir lisede falan okudun. Lise ortamı nedir hiç görmemişsin. Dediğimi yap. DNS yi değiştir ve Youtube a gir.;D hak vereceksin renktaş.

İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Herşeyin bir çözüm yolu var iş öğretmende biter tamamiyle. Öğretmen adam gibi öğretmen olursa yiyorsa dinlemesinler.
                            Evet en iyisi dayak, sınıfa 2 metrelik sopalarla gelmeli hocalar. Bu çok daha adil. Adam gibi hoca böyle oluyor galiba. Sertlik le mi dizginliceniz gençleri?
                            Hey allahım ya!
                            Adam gibi hoca tarifin nedir?
                            Ey Türk Gençliği!

Yorum

Youtube a lise yaz, ve videoları izle.
                              Sınıftaki uzun eşşekleri, hocalar yapılan şakaları okulda olanları bir gözden geçir. Bir de ilkokul yaz.
                              Öğrencilerin 23 nisan şenliklerini izlersin ancak! Aradaki en büyük fark bu.
                              İlkokulda cep telefonu dahi okula götüremezdik. Lisede dersin ortasında çekim yapanlar, hoca dışarı çıkınca masasına sakız yapıştıranlar bunlar youtube da var ve hepsi TV de gösterildi.
                              İlkokul ile Liseleri karıştırma. Lise insanın kanının kaynadığı en çılgın olduğu dönem bence Sen herkesin idiot gibi oturduğu sessiz sakin bir lisede falan okudun. Lise ortamı nedir hiç görmemişsin. Dediğimi yap. DNS yi değiştir ve Youtube a gir.;D hak vereceksin renktaş.[/B]
                              Bizim sınıf gayet neşeli ve eğlenceli idi ancak her şeyi dozunda yapıyorduk. Youtube'daki videolara göre mi hareket edeceğiz ki o video çekimlerini okul yönetimi rahatlıkla engelleyebilir. Yaparsın arama cebinde telefon çıkanların telefonunu alırsın yıl sonuna kadar vermezsin. Buna hakkı var okul yönetiminin (Eğer telefon açıksa). Eğer bunu beceremeyecek kadar gerizekalı okul yönetimleri varsa o zaman MEB alır o müdürü oradan. O şebek herif de boş boş gezer etrafı.

Anti parantez şunu da belirteyim youtube'a girmek için DNS değişmesine gerek yok. İstersen özelden anlatayım nasıl yapıldığını.

Yorum

Okul puanı.Okuldaki başarı değil mi. Okuldaki başarı olmaz ise. Bir kıstas olmaz ise. Sadece ders öğretilir ise. O zaman okulda sınav olmayacak demektir. Yani boşu boşuna sınava gerek yok. Ben şayet o sınavda resim çizerim niye kasayım akşam sınava çalışacağım diye dersi dinliyorum. O zaman sınav kalksın. Lise diploması neye göre verilecek. Kara kaş kara göze göre mi.
                                Lise diploması olmasın o zaman. Arkadaşın dediği gibi ilkokul mezunları da Direk Öss'de denesin kendini.
                                Şayet Liselerde şu anda düzensilik diz boyu ki Öğretmenlere saygısızlığı hocalar not kozuyla biraz biraz dengeliyorlar. Hocanın sadece dersi anlattığı ve hiç bir yetkisi olmayan bir sistemde. Lise 1-2 hatta 3 sınıflarını dizginlemek İmkansız olur.
                                Lise 1'e başlayan her 100 öğrenciden 95-96 sı öss'ye 4 sene olduğunu düşünür ve Lise 1'de hele bir Anadolu Lisesi falan kazandıysa kendini biraz salar.Bunu hakkı olarak görür. Bu 14 yaşında öğrencinin o an aklında Öss sınavı şekillenmemiştir.
                                15 yaşında Lise 2 de alan tercihi yapar ancak bu 100 öğrenciden 80'i halen Öss sınavının 3 yıl sonra olacağını düşünür.Henüz dersi dikkatle dinleyecek durumda Öss sınavının öneminin farkında değildir.
                                16 yaşında Lise 3 e geçer ve önünde 2 senesi kalmıştır.Bu 100 öğrencinin yarısı bu sene işe koyulayım derken yarısı halen işin ciddiyetinde değildir.
                                17 yaşında son sene başlayınca Öss moda girilir ve derler dinlenir.Hocalar daha önem kazanır.100 öğrenciden 90'ı artık öss modundadır.

İşte bu ortamda senin dediğin sadece lise 4 belki kısmen lise 3 te olur. Öğrencileri direk Lise 3 veya 4 ten başlatamayız. Lise 1 ve 2 de düzensizlik diz boyu gider sınavların etkisi de yok öğrenci farkında mı öss'nin 1 ve 2 de değil.

Bunu geçtim dediğim gibi Şırnakta okuyan bir öğrencinin dersaeneye gitme şansı yoksa, okul puanı da etki etmiyorsa ne yapacak bu öğrenci. Okul puanı etki etmiyor iş 1 sınava bakıyor. Bu kız diğerleriyle aynı eşit durumda nasıl yarışacak. Batıdakiler dersanede. O evde mi?
                                NE kadar adilsin.
                                Bakın yine işi dershaneye vurmuşsunuz. Eğer okumak istiyorsa birisi her türlü Lise 1-2 dinlemeden okulunda görür dersleri okur.

Lise 1-2'de durumun vehametini anlamamak ÖSS'de başarısız olmayı gerektirmez ayrıca. Bu örneği vermek istemiyordum ama ben doğru dürüst çalışmaya Lise 4'ün şubat tatilinde başladım ve en azından bir yerler kazandım. Yani isteyen bu işi 1 senede de halleder, 1 dönemde de.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X