Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• remzi bölüm ne ,neyi istedinde olmadı 2 senelik yazacan mı?
    Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• İlk olarak 61Emirhan61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      remzi bölüm ne ,neyi istedinde olmadı 2 senelik yazacan mı?
      TM Bölümüm ama bu sene Sözel çözerek SÖZ2 den girmeye çalıştım..Ama yeterli puanı alamadım. 2 senelik düşünmüyorum..1sene daha hazırlancam.. Sos2 çözmeme rağmen aldığım EA puanıyla KTÜ'de birçok yere rahatça girebilirmişim Halkla ilişkiler ve Reklamcılık yazdım olmadı..
      Bir Gün Mutlaka!!

Yorum

• eee 2. tercihde yaz işte

Yorum

• ÖSS için son şans!

ÖSS için son şans!

Ek yerleştirme başvuruları başlıyor..

16.09.2008 17:09

Yüksek Öğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamada, ÖSS'de 8 bin 400 yeni ek kontenjan verildiği bildirildi.

YÖK'ten, dün gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında alınan kararlarla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, Genel Kurul'da 2008 ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu incelendi. Ek yerleştirme başvuru tarihleri 8–13, kayıt tarihleri ise 20–22 Ekim olarak belirlendi.

Bu yıl Ek Yerleştirme Kılavuzu'ndaki yeni kontenjan yaklaşık 8 bin 400 olarak belirlendi. Merkezi yerleştirme sonucunda 24 bin kontenjan boş kalmıştı. Kayıtlar sonucunda boş kalan kontenjanlar da üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilmeye devam ediyor.

Toplantıda, ayrıca Mersin Eğitim Vakfı tarafından kurulmak istenen Toros Üniversitesi ile ilgili Genel Kurul kararının olumlu görüşle Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesine karar verildi.

Bilge Adam Teknoloji Vakfı tarafından kurulmak istenen Bilgi Teknolojileri Meslek Yüksekokulu'na ilişkin sunum izlendi.

Üniversiteler ve yüksek teknoloji enstitüleri tarafından gönderilen ''öğretim üyeliğine atama ve yükseltme kriterleri'' incelenerek onaylandı.

AA

haberturk.com
          Ñâpî¥Ìm ß€Ñ ßØRDØ DÎ¥ÎÑ¢€ MåVÎ D€MÎ¥£Ñ
          • MåÑÎŦà¥I •

Yorum

• Çok Geç Bir Tarih

Yorum

• İlk olarak Mert M. tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              geçen sene Beşikdüzü MYO - bilg. tekn. ve Prog. bölümüne ek kontenjandan kişi giri bilen varmı ya yada nasıl öğrenebiliriz..

Normal öğretime 11 kişi, ikinci öğretime 13 kişi yerleşti.
              Trabzon aşkımız çukurda biriken yağmur suyu değil ki güneşte kurusun; deniz misali buharlaşıp yağmur misali akar Ağasar vadisinden tekrar aşağı, olur kocaman kara bir deniz...

Yorum

• İlk olarak agasaro tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

haydi bakalım bu sene inşallah bana nasip olur 2. tercihlerde yazacağım yine en başa bu sefer gelir inşallah gerçi 11-13 kişiden oraya girmek zor ama Allah'dan ümit kesilmez bu sene daha mı fazla olur acaba?

Yorum

• İlk olarak Remzi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  TM Bölümüm ama bu sene Sözel çözerek SÖZ2 den girmeye çalıştım..Ama yeterli puanı alamadım. 2 senelik düşünmüyorum..1sene daha hazırlancam.. Sos2 çözmeme rağmen aldığım EA puanıyla KTÜ'de birçok yere rahatça girebilirmişim Halkla ilişkiler ve Reklamcılık yazdım olmadı..
                  Mat 2 senin için içinden çıkılmaz bir durum ise bence SÖZ 2 den bir kez daha hazırlan. Ama unutmamak lazım, SÖZ 2 alanı kontenjanı en az ve test ortalaması en yüksek alan. Rekbatin en üst düzeyde olduğu alan bu alan. İyi hazırlanmak gerekir.
                  Trabzon aşkımız çukurda biriken yağmur suyu değil ki güneşte kurusun; deniz misali buharlaşıp yağmur misali akar Ağasar vadisinden tekrar aşağı, olur kocaman kara bir deniz...

Yorum

haydi bakalım bu sene inşallah bana nasip olur 2. tercihlerde yazacağım yine en başa bu sefer gelir inşallah gerçi 11-13 kişiden oraya girmek zor ama Allah'dan ümit kesilmez bu sene daha mı fazla olur acaba?
                    Yanlış anlaşılma olmasın benim söyledğim rakamlar 2007 ye ait. BU sene ki boş kontenjanları ancak kılavuz yayımlandığında görebilecez. Ayrıca bu bölüm geçen sene sınavsız geçişle almış. Bu sene de durum farklı olmayacak. Eğer meslek lisesi Bilişim ya da bilgisayar bölümü mezunu değilsek pek de umutlu olmamak gerekir.

Yorum

Yanlış anlaşılma olmasın benim söyledğim rakamlar 2007 ye ait. BU sene ki boş kontenjanları ancak kılavuz yayımlandığında görebilecez. Ayrıca bu bölüm geçen sene sınavsız geçişle almış. Bu sene de durum farklı olmayacak. Eğer meslek lisesi Bilişim ya da bilgisayar bölümü mezunu değilsek pek de umutlu olmamak gerekir.

Ben Bilgisayar Bölümü Mezunuyum mezun olalı 2 sene oldu okul puanım 74 Trabzonun istediği puan 61 ile 80 arasıydı 2 liseden mezun olalı 2 sene olduğu için giremedim şimdi yine yazacağım dağıtılacak olan klavuzlarda yazıyor mu kaç kişilik kontenjan kaldığı ve sizce şansım ne ?

Yorum

Ben Bilgisayar Bölümü Mezunuyum mezun olalı 2 sene oldu okul puanım 74 Trabzonun istediği puan 61 ile 80 arasıydı 2 liseden mezun olalı 2 sene olduğu için giremedim şimdi yine yazacağım dağıtılacak olan klavuzlarda yazıyor mu kaç kişilik kontenjan kaldığı ve sizce şansım ne ?
                        Geçen yıl normal öğretime yeni mezun ve dışarıdan öğrenci alınmış. İkinci öğretim ise 2004 mezunu ve yine dışarıdan almış. Geçen yıl İkinci öğretimi yazmamışsın belli ki, çünkü yazsaydın kesin yerleşecektin. Bu yıl normal öğretim biraz zor ama ikinci öğretim şansın yine yüksek. Hem ATL ve AML dışında yeni mezun yok hem de ön lisans kontenjanları ciddi oranda arttı. Benim önerim ikinci öğretimi de yazman. Burada can sıkıcı olan tek faktör bu sene Beşikdüzü MYO daha fazla öğrenci tarafından tercih edildi. Ek yerleştirme de durum ne olur bilinmez. İnşallah gönlüne göre olur ve yerleşirsin.

Yorum

• Peki ben Trabzonda bir beşikdüzü ikinci olarakda trabzonu seçme hakkım var fatih eğitim yani bunların hem 1 öğretimlerini hemde 2. öğretimlerini tercih edeceğim yani ilk 4 Trabzon olacak bu 2 kampüsde girme şansım yüksek olur mu acaba? Bu arada ben geçen sene hiç tercih yapmadım ilk bu sene tercih yapıyorum 2006 mezunuyum yerleştirilemedim diye düşünüyorum çünkü tercih ettiğim yer 58 puandı benim puaım 74 dü !

Yorum

Peki ben Trabzonda bir beşikdüzü ikinci olarakda trabzonu seçme hakkım var fatih eğitim yani bunların hem 1 öğretimlerini hemde 2. öğretimlerini tercih edeceğim yani ilk 4 Trabzon olacak bu 2 kampüsde girme şansım yüksek olur mu acaba? Bu arada ben geçen sene hiç tercih yapmadım ilk bu sene tercih yapıyorum 2006 mezunuyum yerleştirilemedim diye düşünüyorum çünkü tercih ettiğim yer 58 puandı benim puaım 74 dü !
                            Sınavsız geçişte OÖBP en son bakılan şey. Öncelikle mezuniyet yılı, okul tür be METEB içi-METEB dışı olma durumlarına bakılıyor. Yani teknik liseden mezun birisinin 50 puanı bile olsa endüstri meslek lisesinden 100 puanla mezun olandan daha önce yerleştiriliyor. Zannedersem sen endüstri meslke mezunusun. Bir de mezun olduğun lise hangi ilde? O da önemli. Trabzon MYO'ya yerleşme şansın yok denecek kadar az. Çünkü hem normal hem de 2. öğretimi geçen yıl 2007 mezunu ile kapatmış. Ama yine de ilk Tercihin Trabzon MYO normal öğretim 2. tercihin Beşikdüzü MYO normal öğretim 3. tercihin Trabzon MYO ikinci öğretim ve 4. tercihin Beşikdüzü MYO ikinci öğretim olursa fena olmaz. Eğer bu 4 tercih listene başka okulları almana engel olmuyorsa o zaman sorun yok. Fakat listeye daha fazla okul almak istersen bence TRabzon MYO'ları çıkar. Bence Beşikdüzü MYO ikinci öğretim büyük oranda olacak, tabiki boş kontenjan varsa. BUnu da ancak bayramdan sonra öğrenebilecez.

Yorum

Geçen yıl normal öğretime yeni mezun ve dışarıdan öğrenci alınmış. İkinci öğretim ise 2004 mezunu ve yine dışarıdan almış. Geçen yıl İkinci öğretimi yazmamışsın belli ki, çünkü yazsaydın kesin yerleşecektin. Bu yıl normal öğretim biraz zor ama ikinci öğretim şansın yine yüksek. Hem ATL ve AML dışında yeni mezun yok hem de ön lisans kontenjanları ciddi oranda arttı. Benim önerim ikinci öğretimi de yazman. Burada can sıkıcı olan tek faktör bu sene Beşikdüzü MYO daha fazla öğrenci tarafından tercih edildi. Ek yerleştirme de durum ne olur bilinmez. İnşallah gönlüne göre olur ve yerleşirsin.
                              abi bu yazdıkların en kontenjan'larmı yoksa normal yerleşmemi? yani bu 2004 mezunu arkadaşımız ek kontenjandanmı girmiş?
                              • MåÑÎŦà¥I •

Yorum

sağol abi.
                                • MåÑÎŦà¥I •

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X