Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Tercih formu teslimi için süre başladı
    23 Temmuz 2008 10:20
    ÖSS tercih formlarının teslimi için süre bugün başladı. Adaylar, 4 Ağustosa kadar tercih formlarını ÖSYM'ye gönderecekler. İşte dikkat edilecek hususlar:

2008-ÖSS'ye giren adaylardan 145 ve daha fazla puan alan adaylar ile meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar tercih formu doldurabilecek.
    ÖSS'de 145-164.999 arasında puan alan adaylar ön lisans programlarını, 165 ve üstünde puan alan adaylar hem ön lisans hem de lisans programlarını tercih edebilecek. Sınavsız geçiş için başvuran meslek lisesi mezunu adaylar da kendi alanlarıyla ilgili bölümler arasından tercihte bulunabilecek.
    2008-ÖSS'de 165 ve üstünde puan alan adaylar, tercihlerini 2008-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndaki Tablo-4, Tablo-3A ve Tablo-3B'den, 145-164.999 arasında puan alan adaylar ise sadece Tablo-3A ve Tablo-3B'den ve Tablo-4'teki Açıköğretim Fakültesi programlarından (İngilizce Öğretmenliği hariç) tercih yapabilecek. ÖSS puanına göre ön lisans programı tercih edecek adayların Tablo-3A'dan tercih yaparken önceliğin sınavsız geçiş için başvuran adaylara verildiğini göz önünde bulundurmaları isteniyor.
    -EN FAZLA 24 TERCİH-
    Adayların, yükseköğretim programı tercihlerini yaparken alanlarıyla ilgili programlar olmasına dikkat etmeleri gerekiyor. Alanlarıyla ilgili tercihte bulunacak adaylar, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının 0.8, alanları dışında tercihte bulunacak adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının 0.3 katsayıları ile çarpılmış Y-ÖSS puanlarını dikkate almaları gerekiyor.
    Adaylar, yükseköğretim programları arasından en fazla 24 tercih yapabilecek. Tercih sırasında yükseköğretim programlarının taban puanları yerine, adayın başarı sırasını karşılaştırması ve buna göre tercihlerini sıraya koyması öneriliyor.
    -FORMLAR NASIL GÖNDERİLECEK-
    Tercih işlemlerini tamamlayan adaylar, formları internetten veya başvuru merkezleri aracılığıyla ÖSYM'ye gönderebilecek.
    Tercih formunu başvuru merkezinden yapacak adayların, tercih işlemini yapacağı başvuru merkezinden randevu alması ve tercihlerini yazdıkları listeyle başvuru merkezlerine gitmesi öneriliyor.
    Bu adayların tercihleri, başvuru merkezindeki görevli tarafından sisteme girilecek ve ÖSYM'ye gönderilecek. Aday, işlem tamamlandıktan sonra görevliden tercih formunun bir örneğini vermesini isteyecek ve tercih hizmet ücreti olarak 3 YTL ödeyecek.
    Tercih formunu internet üzerinden göndermek isteyen adayların, bu konuda deneyimli olması gerekiyor. İnternet üzerinden tercih formu gönderecek adaylar, yine aynı süre içinde ÖSYM'nin web sayfası üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Bu işlem için aday, T.C Kimlik Numarası ve ÖSYS şifresini kullanacak. Bu adayların ekranda ''Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir'' uyarısını görmeleri gerekiyor.
    ÖSYM, tercih bildirim işlemi gerçekleştirildikten sonra tercihlerde ve sıralamada bir değişiklik yapılması mümkün olmayacağı için adayları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
    ÖSYM, tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından üniversitelere yerleştirme yapacak. Yerleştirme sonuçlarının 20 Ağustosa kadar tamamlanması bekleniyor.
    AA
    Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Ya burada yerleştirme sonuçları 20 ağustosa kadar açıklanacak diyor ancak bu eve gelecek değil mi sonuclar şöyle olmayacak değil mi ayın 20'sinde internetten öğrenemiyoruz sanırım?

Yorum

• İlk olarak 61Emirhan61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Ya burada yerleştirme sonuçları 20 ağustosa kadar açıklanacak diyor ancak bu eve gelecek değil mi sonuclar şöyle olmayacak değil mi ayın 20'sinde internetten öğrenemiyoruz sanırım?
        Bildiğim kadarıyla 20 sinde netten öğreneceksiniz 1-2 gün içindede sonuçlar elinize ulaşacak.Bizim dönemde öyle olmuştu.Sıkma canını Emirhan her şey gönlünce olur inşallah
        Teşekkürler TrabzonSpor'um...Senin yolunda verilen şehitlere hediye ettiğin 2010 TÜRKİYE KUPASI ve SÜPER KUPA için...
        Her Türlü

Yorum

• Forumda Besyo okuyan yok mu arkadaşlar?
          Varsa ya da bilgi sahibi olanlar bana özelden ulaşsınlar.
          Bir bordon var bir de mavin
          Sevgin ömrünü yedi senelerin...

Yorum

• saat 17.30'da tercihler sona eriyor..Sona bırakanlar acele etsin
            Bir Gün Mutlaka!!

Yorum

• sonuçlar ne zaman açıklancak ? 20 sindemi
              bordomavi.net | Trabzonsporlular Birliği 1999

Yorum

• İlk olarak EyüpKILIÇ61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Bildiğim kadarıyla 20 sinde netten öğreneceksiniz 1-2 gün içindede sonuçlar elinize ulaşacak.Bizim dönemde öyle olmuştu.Sıkma canını Emirhan her şey gönlünce olur inşallah
                Eyvallah sağolasın İnşallah herkezin gönlünden geçen olur

Yorum

• Tercihlerim:

01.1281212İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği
                  02.1151461DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği
                  03.1051482ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği
                  04.1171379EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği
                  05.1011411ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği
                  06.1323255KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İÖ)
                  07.1041444AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği
                  08.1321298KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği
                  09.1171354EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği
                  10.1323247KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği (İÖ)11.1483124TRAKYA ÜNİVERSİTESİ (EDİRNE) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği (İÖ)12.1051356ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık
                  13.1011403ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık
                  14.1151478DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği
                  15.1171395EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği
                  16.1153105DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği (İÖ)17.1321326KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Mühendislik Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği
                  18.1323263KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Mühendislik Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği (İÖ)
                  19.1151514DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği
                  20.1171415EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği
                  21.1011391ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği
                  22.1153138DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği (İÖ)23.1271757İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği
                  24.1321342KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği
                  En son #10 Fietra tarafından düzenlendi; 04.08.2008, 22:01.
                  keyif adamı ..

Yorum

• Bunlarda Benim Tercihlerim;

1.) 1411035 — Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. — ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (SAMSUN)

2.) 1261377 — Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. — İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ (MALATYA)

3.) 1011359 — Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. — ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU)

4.) 1361409 — Bilgisayar Öğretmenliği — MERSİN ÜNİVERSİTESİ

5.) 1321012 — Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. — KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON)

6.) 1071281 — Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. — ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)

7.) 1451321 — Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. — SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

8.) 1511385 — Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. — YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ (VAN)

9.) 1571047 — Bilgisayar Öğretmenliği — DÜZCE ÜNİVERSİTESİ

10.) 1083183 — Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. — (İÖ) BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ

11.) 1413017 — Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. — (İÖ) ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (SAMSUN)

12.) 1453275 — Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. — (İÖ) SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

13.) 1323296 — Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. — (İÖ) KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON)

14.) 1231226 — Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. — GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ (TOKAT)

15.) 1363057 — Bilgisayar Öğretmenliği — (İÖ) MERSİN ÜNİVERSİTESİ

16.) 1691094 — Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. — AMASYA ÜNİVERSİTESİ

17.) 1621125 — Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. — ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

18.) 1311243 — Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. — KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

19.) 1481509 — Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. — TRAKYA ÜNİVERSİTESİ (EDİRNE)

20.) 1551121 — Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr. — AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ (KIRŞEHİR)

21.) 1325559 — Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama — KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON)

22.) 1325583 — Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama — KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON)

23.) 1015339 — Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama — ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU)

24.) 1685011 — Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama — ORDU ÜNİVERSİTESİ

Yorum

• Osman,

Görünen o ki geleceksin bu taraflara doğru İlk 5 tercihten 2si İzmir

Umarım dilediğiniz yerlere yerleşebilirsiniz arkadaşlar.
                      Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
                      iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
                      “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
                      Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

• İlk olarak ilhan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Osman,

Görünen o ki geleceksin bu taraflara doğru İlk 5 tercihten 2si İzmir

Umarım dilediğiniz yerlere yerleşebilirsiniz arkadaşlar.
                        AhahaYok be abi ben okuduğum için puanım kırık toplam 221 benim.Laf olsun torba dolsun diye tercih yaptım.
                        keyif adamı ..

Yorum

• Boşu boşuna ne heyecan yaptiriyorsun

Forumda bir senin tercihlerinde gördüm İzmir'i. Aha dedim birileri gelecek hiç olmazsa
                          Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
                          iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
                          “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
                          Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

• Ehehe.Yok yahu,o kadar kombine aldık.
                            keyif adamı ..

Yorum

• puanlar çok düşecek ona göre tercih yapmışsınızdır umarım

U.D.D (Uyuşturucuya Dur Diyenler)

Yorum

• düşecek derken
                                bordomavi.net | Trabzonsporlular Birliği 1999

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X