Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Meslek Lisesi Öğrencisiyim 220 puan aldım sayısaldan ki sayısaldan tercih yapıyorum okul puanım 74 sayısaldan başarı sıram 21.967 bilgisayar bölümü öğrencisiyim puanım hesaplandığında 297,174 oluyor yani son olarak puanım bu 297,174 acaba bu puanla 4 senelik bir üniversiteye girebilirmiyim

Birde ek olarak bu aşamadan sonra ben başarı sırasına bakarak mı kendimi değerlendireceğim acaba daha mı önemli puandan başarı sırası
    Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Emirhan,başarı sırası çok daha önemli.Mesela kendi istediğim makine mühendisliği bölümünden örnek verecek olursam,2006'da puanlar düşüktü bildiğiniz gibi,2007'de baya bir yükseldi ama başarı sıraları aynı gibiydi son öğrencilerin,yani puanın önemli olmadığı buradan anlaşılıyor.Aşağıda eklediğim linkte bunu görebilirsin,son 5 yılda giren öğrencilerin başarı sırası mevcut Ktü Makine mühendisliğine;

Yorum

• Hüseyin yani o zaman ben bu senenin üniversitelerinin belirlediği başarı sıralarına göre tercih yapacağım anladım birşeyler belirdi kafamda okullara forum dapıtılmamış galiba internetten indireceğiz başarı sırasının yazdığı tabloyu

Yorum

• Benim arkadaş aradı bugün beni,Samsun'daki okullara gelmiş kılavuzlarda ben daha almadım.İstanbul'a da gelir yakında,doğudan-batıya doğru gidiyordu.
          Bu sene kontenjanlarda artış olduğu için,başarı sıranın üstlerinide yaz,rehber hocaları öyle diyor genelde.%15'e varan bir düşüş olabilirmiş.Kısacası puanı kıstas alma,başarı sırasını al.%15,hatta %20 oynamalarla.

Yorum

• Bak şimdi hüseyin hemen bir tahlil yaptım senin verdiğin linkden bilgisayar sistem öğretmenliğinin süleyman demirel üniversitesinin bu bölüme aldığı öğrencinin başarı sırasına baktım 2007 yılının 29.191 yazıyor yani bu demek bu üniversite 29.191'e kadar başarı sırasında olan öğrencileri almış demek değil mi o zaman ben geçtiğimiz sene örneğin bu sene aldığım başarı sırasını yani 21.967'yi alsam ve tercih yapsam süleyman demirel üniversitesine giriyordum yani peşinden hemen şu kıyası yapıyorum bu sene bu başarı sırası daha çok düşecek ve senin demene %20 daha yüksek başarı sırasını tecih et diyorsun o zaman benim girme şansım yüksek mi acaba?

Yorum

• 29.191 son aldığı kişinin başarı sırası.Bence verdiğin bilgiler ışığında girme ihtimalin yüksek,%99 girersin.Ki ikinci öğretimide varmış,şimdi baktım,Süleyman Demirel olur kanımca.Onun üstünde ki üniversiterin ikinci öğretimleride olabilir,sen rehbercilerle görüş Emirhan,onlar daha detaylı bilgi verirler sana bu konuda.Ama bence girersin rahatça.

Yorum

• tamam hüseyin kardeşim sağolasın bu hafta içinde tercih işlerine bakacağım inşallah hayırlısı olur

Yorum

• EA-2 den başarı sıralamanın tahminen 10bin olması için kaç puan gerekir

Yorum

• Ya bu Üniversitelerin başarı sıralamalarının olduğu kitapçığı nereden indiriyoruz ösym'nin sitesinde aradım aradım bulamadım pek bilgim yok yardımcı olabilirmisiniz? Üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamaları puanları olan tabloyu nereden bulabilirim?

Yorum

• Emirhan;

Sana uygun olanı indir,içindekileri indirdikten sonra hangisi sana uygun orada bulursun.

Atılay Yeşilyurt;
                      Ea2 hakkında bilgim yok ama benim bir arkadaş 316 ile 30 binlerde olmuş,Ea'cılar daha detaylı bilgiyi verir sana abi.

Yorum

• İlk olarak pReN@_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        ÖSS'de düzeltilemeyecek hesaplama skandalı

ÖSS puanlamasında onlarca beklemeli öğrencinin ‘Orta Öğretim Başarı Puanı’ 100 olarak işlendi. 1 puanla 20 bin kişinin önüne geçilen sistemde, bu 1.4 milyon adayı etkileyecek.
                        Antakya Lisesi’nden diploma notu farklı 8 öğrencinin okul birincisi gibi 100 tam puan avantajından yararlandığı ortaya çıktı. İstanbul’daki okullarda da benzer hesaplama hataları ortaya çıkınca, bu ÖSYM’ye bildirildi.
                        ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, ÖSS'deki hesaplama hatasına ilişkin 24 muhabirine açıklama yaptı. Yarımağan "Hesaplama sisteminin azizliğine uğradık. Düzelitmesi mümkün değil" dedi.
                        Aynı okuldan 8 öğrenci
                        Antakya Lisesi’nden sınava giren H.A 55.15 diploma notuyla 100 tam puan alırken aynı okuldan farklı puan türlerinde 8 öğrenci daha 100 tam puan olarak okul birincisi gibi puan avantajından yararlandı. Aynı liseden S.Ö, 65.6 diploma notuyla 100 tam puan, M.B. 61.2’lik diploma notuyla OBP’si 100 tam puan geldi. Aynı okuldan B.B. 58.9 diploma notuyla OBP’si 100 tam puan, Ö.Ö.T. ise 54.3 diploma notuyla 100 tam puan aldı.
                        İstanbul-Beykoz’dan T.G adlı öğrenci 55.8 diploma notuyla OBP’si 100 gelirken, R.Ü adlı öğrencinin de OBP’si 100 tam puan geldi. Puan Skandalı’nı ortaya çıkararak ÖSYM’ye bildiren 24 televizyonu Eğitim Atölyesi proğramı yapımcıları ve Kültür Dershaneleri Rehberlik Koordinatörleri Salim Ünsal ve Servet Gülsün Şirin, çarpıcı tabloyu Star’dan Sultan Uçar'a değerlendirdi.

Sıralama değişir

Gülsüm Şirin, ‘ÖSS sonuçlarını incelerken, diploma notları farklı beklemeli öğrencilerin OBP’de 100 tam puan aldığını gördük. İlk bakışta normal bir değerlendirme olabileceğini düşünmemize rağmen, aynı okuldaki beklemeli bir öğrencinin sonuçlarını incelediğimizde büyük bölümünün aynı şekilde değerlendirildiğini ve diploma notlarının farklı olmasına rağmen OBP’lerinin 100 tam puan geldiğini farkettik’ dedi. Diploma notları farklı olmasına rağmen üniversiteye yerleşmede kullanılan puan hesaplamasına doğrudan katkısı olan ortaöğretim başarı puanındaki durum binlerce öğrencinin sıralamasını değiştirerek hayatını etkileyeceğini belirten Şirin,’Bu yıl beklemeli olarak sınava giren 59 bin 925 adayın sıralaması bu şekilde yapıldıysa sıralamanın tamamen değişmesi gerekir’ diye konuştu. Salim Ünsal ise, ‘Türkiye’nin her yerinden benzer örneklere rastladık. Çok önemli bir hata. İlk 75 binin dışındaki 1.4 milyon adayın sıralaması dolayıyla da sınav sonuçları değişir’ dedi.
                        Adaylar dava açabilir
                        Ünsal, bunu bir örnekle şöyle açıkladı; Diploma notu 63 olan bir öğrenciye OBP’sinin 80’li bir puan olması gerekirdi. Bu öğrenciye 100 puan gelince puanı otamatik olarak 20 puan arttı. Sınavda 276 yerine 283 puan alan öğrenci var. Şimdi bu öğrenci sıralamada 183 bininci değil yaklaşık 283 bininci kişi olacaktı. Yani sayısalda 100 bin kişinin önüne geçti Bir puan bile 20 bin kişiyi elerken, 0.1 puan bile öğrencilerin hayatında hayati önem taşırken bu çok önemli bir hatadır. Tüm sıralamanın yeniden yapılması gerekir’ diye kaydetti. ÖSYM’nin beklemelilere ayrı sınıf oluşturulduğu gibi bir savunma yapabileceğini kaydeden uzmanlar, böyle bir durumda bile herkesin 100 tam puan alamayacağının altını çizdi. Adayların çok sayıda dava açması bekleniyor.
                        ee nolcak şimdi..herhangi bir değişiklik olmayacakmı..

Yorum

• Hüseyin Bak Şimdi Tablo 4 bana uygun indirdim ancak başında 2008-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yazıyor ama başarı sırasının başında 2007-y yazıyor şimdi benim kafa karıştı bu tablo yani bu tablodaki bilgiler bu senenin bilgileri mi 2007'nin bilgileri mi?

Yorum

• İlk olarak 61Emirhan61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Hüseyin Bak Şimdi Tablo 4 bana uygun indirdim ancak başında 2008-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yazıyor ama başarı sırasının başında 2007-y yazıyor şimdi benim kafa karıştı bu tablo yani bu tablodaki bilgiler bu senenin bilgileri mi 2007'nin bilgileri mi?
                            evet 2007 de o üniversiteye giren son kişinin başarı sırası..kriter alın diye koymuşlar..

Yorum

• İlk olarak Fatih Ay tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              evet 2007 de o üniversiteye giren son kişinin başarı sırası..kriter alın diye koymuşlar..
                              yani o kritere göre bakıp kendi başarı sıramıza bakıp tercih yapacağız hemi

Yorum

• İlk olarak 61Emirhan61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                yani o kritere göre bakıp kendi başarı sıramıza bakıp tercih yapacağız hemi
                                evet yalnız bu sene kontenjanların artmasıyla biraz değişik olcak..mesela geçen sene en son 50 binle alan bir yer kontanjan artmasyıla 60 bininciyi alabilir..

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X