Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Jeoloji diyen arkadaşlar, kendilerine güveniyolarsa bir sene daha hazırlanmalarını tavsiye ederim...

Jeolojide okuyan arkadaşlarım var...

Yorum

• İlk olarak Ahmet Faruk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Jeoloji diyen arkadaşlar, kendilerine güveniyolarsa bir sene daha hazırlanmalarını tavsiye ederim...

Jeolojide okuyan arkadaşlarım var...
      deme yav..bi sene daha hazırlanamam..sizce fizik mi jeoloji mi?

Yorum

• İlk olarak Fatih Ay tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        deme yav..bi sene daha hazırlanamam..sizce fizik mi jeoloji mi?
        Fizikte okuyan arkadaşım da var

O memnun bölümünden...

Ama ben tabi bu iki bölümünde içeriğini bilmiyorum, onlardan duyduklarım, gördüklerimi, izlenimlerimi söylüyorum...

Ben ikisini de tercih etmezdim, ama sen daha iyi bilen birine danış

Yorum

Fizikte okuyan arkadaşım da var

O memnun bölümünden...

Ama ben tabi bu iki bölümünde içeriğini bilmiyorum, onlardan duyduklarım, gördüklerimi, izlenimlerimi söylüyorum...

Ben ikisini de tercih etmezdim, ama sen daha iyi bilen birine danış

tercihlerde sallicam artık neresi tutarsa..tutmazsa yallah dön fiziğe

Yorum

tercihlerde sallicam artık neresi tutarsa..tutmazsa yallah dön fiziğe
            O nerden çıktı, öyle biter mi Üniversite...
            Okuması, girmesi kadar zor.

Dışardan görüldüğü gibi değil.
            (azcık korkutiim gözünü )

Yorum

O nerden çıktı, öyle biter mi Üniversite...
              Okuması, girmesi kadar zor.

Dışardan görüldüğü gibi değil.
              (azcık korkutiim gözünü )
              okuması zor diye zaten bende fizikten kurtulmak için öss ye girdim ama kötü geçti sınav sıram 75 bin..valla ortam çok kötü fiziğe dönmek istemiyorum alttanda baya dersim var..bakalım hayılrısı..

Yorum

benimde istanbul jeoloji muh. tutuyo ama jeoloji için türkiyede iş yok diyorlar..puandanda belli zaten mühendisliklerde en düşüklerden biri..bende kararsız kaldım...

bide ayrı bi sorum olcak..ben şimdi yıldız fizikteyim..diyelim tercihlerde bir okul kazandım ama kayıt yaptırmadım..nolcak ikisini birden mi kaybetmiş olcam?
                Kazandığın bölüme kayıt yaptırmazsan eski bölümüne devam edebilirsin

Kayıt yaptırırsan zaten yeni bölümdesin

İkisini birden kaybetmen mümkün değil.

Ben öyle kazanmıştım zamanında.

Yorum

okuması zor diye zaten bende fizikten kurtulmak için öss ye girdim ama kötü geçti sınav sıram 75 bin..valla ortam çok kötü fiziğe dönmek istemiyorum alttanda baya dersim var..bakalım hayılrısı..
                  Allahım kime ne anlatıyorum, tam da fizik zor bölüm diyecektim

Yorum

• İlk olarak Uzunoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Kazandığın bölüme kayıt yaptırmazsan eski bölümüne devam edebilirsin

Kayıt yaptırırsan zaten yeni bölümdesin

İkisini birden kaybetmen mümkün değil.

Ben öyle kazanmıştım zamanında.
                    tamam.teşekkürler.rahatladım şimdi..en azından boşta kalmicam..

Yorum

tamam.teşekkürler.rahatladım şimdi..en azından boşta kalmicam..
                      İstanbul Dısına Cıkmayı Düşünücek Olursan Sakarya Kimyaya Girersin
                      Benimde Bi Ark Im Var Yıldız Fizikte Sakarya Kimya İçin Uğraşıcağız Onun İçinde
                      Professional Unemployed

https://twitter.com/KobalasYakup

Yorum

• aklıma bi soru daha takıldı..şimdi 75 bininciyim..benim önümde benden fazla yapan ea2 ciler var..o zaman ben gerçek sıramöı görememeiş oluyorum..bunlar say2 den tercih yapamayacağına göre yapsada 0.3 le çarpılacağına göre sıram daha üstlerde o zaman..acaba yaklaşık kaç kişi vardır ea2 ciler önümde..

Yorum

• Skandal !

ÖSS'de düzeltilemeyecek hesaplama skandalı

ÖSS puanlamasında onlarca beklemeli öğrencinin ‘Orta Öğretim Başarı Puanı’ 100 olarak işlendi. 1 puanla 20 bin kişinin önüne geçilen sistemde, bu 1.4 milyon adayı etkileyecek.
                          Antakya Lisesi’nden diploma notu farklı 8 öğrencinin okul birincisi gibi 100 tam puan avantajından yararlandığı ortaya çıktı. İstanbul’daki okullarda da benzer hesaplama hataları ortaya çıkınca, bu ÖSYM’ye bildirildi.
                          ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, ÖSS'deki hesaplama hatasına ilişkin 24 muhabirine açıklama yaptı. Yarımağan "Hesaplama sisteminin azizliğine uğradık. Düzelitmesi mümkün değil" dedi.
                          Aynı okuldan 8 öğrenci
                          Antakya Lisesi’nden sınava giren H.A 55.15 diploma notuyla 100 tam puan alırken aynı okuldan farklı puan türlerinde 8 öğrenci daha 100 tam puan olarak okul birincisi gibi puan avantajından yararlandı. Aynı liseden S.Ö, 65.6 diploma notuyla 100 tam puan, M.B. 61.2’lik diploma notuyla OBP’si 100 tam puan geldi. Aynı okuldan B.B. 58.9 diploma notuyla OBP’si 100 tam puan, Ö.Ö.T. ise 54.3 diploma notuyla 100 tam puan aldı.
                          İstanbul-Beykoz’dan T.G adlı öğrenci 55.8 diploma notuyla OBP’si 100 gelirken, R.Ü adlı öğrencinin de OBP’si 100 tam puan geldi. Puan Skandalı’nı ortaya çıkararak ÖSYM’ye bildiren 24 televizyonu Eğitim Atölyesi proğramı yapımcıları ve Kültür Dershaneleri Rehberlik Koordinatörleri Salim Ünsal ve Servet Gülsün Şirin, çarpıcı tabloyu Star’dan Sultan Uçar'a değerlendirdi.

Sıralama değişir

Gülsüm Şirin, ‘ÖSS sonuçlarını incelerken, diploma notları farklı beklemeli öğrencilerin OBP’de 100 tam puan aldığını gördük. İlk bakışta normal bir değerlendirme olabileceğini düşünmemize rağmen, aynı okuldaki beklemeli bir öğrencinin sonuçlarını incelediğimizde büyük bölümünün aynı şekilde değerlendirildiğini ve diploma notlarının farklı olmasına rağmen OBP’lerinin 100 tam puan geldiğini farkettik’ dedi. Diploma notları farklı olmasına rağmen üniversiteye yerleşmede kullanılan puan hesaplamasına doğrudan katkısı olan ortaöğretim başarı puanındaki durum binlerce öğrencinin sıralamasını değiştirerek hayatını etkileyeceğini belirten Şirin,’Bu yıl beklemeli olarak sınava giren 59 bin 925 adayın sıralaması bu şekilde yapıldıysa sıralamanın tamamen değişmesi gerekir’ diye konuştu. Salim Ünsal ise, ‘Türkiye’nin her yerinden benzer örneklere rastladık. Çok önemli bir hata. İlk 75 binin dışındaki 1.4 milyon adayın sıralaması dolayıyla da sınav sonuçları değişir’ dedi.
                          Adaylar dava açabilir
                          Ünsal, bunu bir örnekle şöyle açıkladı; Diploma notu 63 olan bir öğrenciye OBP’sinin 80’li bir puan olması gerekirdi. Bu öğrenciye 100 puan gelince puanı otamatik olarak 20 puan arttı. Sınavda 276 yerine 283 puan alan öğrenci var. Şimdi bu öğrenci sıralamada 183 bininci değil yaklaşık 283 bininci kişi olacaktı. Yani sayısalda 100 bin kişinin önüne geçti Bir puan bile 20 bin kişiyi elerken, 0.1 puan bile öğrencilerin hayatında hayati önem taşırken bu çok önemli bir hatadır. Tüm sıralamanın yeniden yapılması gerekir’ diye kaydetti. ÖSYM’nin beklemelilere ayrı sınıf oluşturulduğu gibi bir savunma yapabileceğini kaydeden uzmanlar, böyle bir durumda bile herkesin 100 tam puan alamayacağının altını çizdi. Adayların çok sayıda dava açması bekleniyor.

(UEFA)

Yorum

• şansa bak ya..
                            ~ İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Müh ~
                            ~Twitter ~

Yorum

• buna gülerim işte
                              "İçinde ilerle, ama korkunun seni hareket ettirdiği şekilde ilerleme"

Yorum

• Her sene benzeri durumlar yaşanıyor.Zaten gergin durumda olan öğrencileri iyice geriyorlar bu haberlerle.
                                Sen ağlat biz severiz seni...
                                Aşkın rengi:BORDO-MAVİ
                                ts_mania

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X