arkadaslar bakın yazıyorum rahat okumak istiyosanız hacettepe fizik müh.ve elektirik elektronık müh. odtu makina muh. insaat muh.fizik böl. yazmayın bunlar adamı deli ediyor cok calısmanız lazım calısmayı sevmeyen bu okullardan hele hele bu bölümlerden uzak dursun mühendislik isteyen arkadaslar bence sizde bu kararlarınızı bır daha gözden gecirin cünkü mühendislik artık ölmek üzere türkiyede ciddi ciddi tıp düsünün bence veya diger saglık bransları onların önü baya acık
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi
Daraltma
X
-
birsey daha söylim genc kardeslerime önce bir gecmis olsun hepinize artık bu isin en kolay yanı ama sakın puanlara bakarak tercih yapmayın puanlar cok yanıltır insanı her zaman yüzdelik diliminize ve türkiyedeki sıralamanıza bakın ona göre tercih yapın isteyen arkadaslar bana özel den ulassın daha fazla bilgi verebilirim bu konuda baya bilgim vardır tekrar gecmis olsun hepinize!
- Alıntı
Yorum
-
puanım 358.318 türkiye sıralamam 4745 say 2 için
istediğim yerlere girebilirim muhtemelen.HADDİNİ BİLEN MERTTİR,VATAN BÖLÜNMEZ TEKTİR,CUMHURİYET İÇİNDE CUMHURİYET KURAN NAMERTTİR!NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
SERHAT KIRKAYAK,BÜNYAMİN KAHRİMAN,AHMET MUHAMMET DEMİREL VE MESUT KELEŞ!SİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ!21.12.2009
Takım tutmak farklı, adam tutmak farklı...
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Bartuğ13 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülepuanım 358.318 türkiye sıralamam 4745 say 2 için
istediğim yerlere girebilirim muhtemelen.
- Alıntı
Yorum
-
eyw abi sağolasınHADDİNİ BİLEN MERTTİR,VATAN BÖLÜNMEZ TEKTİR,CUMHURİYET İÇİNDE CUMHURİYET KURAN NAMERTTİR!NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
SERHAT KIRKAYAK,BÜNYAMİN KAHRİMAN,AHMET MUHAMMET DEMİREL VE MESUT KELEŞ!SİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ!21.12.2009
Takım tutmak farklı, adam tutmak farklı...
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Bartuğ13 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülepuanım 358.318 türkiye sıralamam 4745 say 2 için
istediğim yerlere girebilirim muhtemelen.Stand-upçı başkan istemiyoruz!
- Alıntı
Yorum
-
7 yıl aradan sonra bu senenin sorularına bakayım dedim. Sosyal 1 diye bi şey neyse başladım çözmeye güzel kebap kolay. Neyse bitti 3 yanlış çıktı. Sonra Sosyal 2'yi çözmeye başladım. One kazık, direk bilgi istiyorlar. Baya kastırdı ordan da 7 yanlış çıktı. 7 senede ne çok şey değişmiş baya kopmuşum olaydan bu sene ÖSS'ye tekrar girip hayırlısı İstanbul'da güzel bir bölüm kazanmak istiyorum. Çocukluktan beri Tarih bölümünü istemiştim. Bilmem bu bünye ikinci bir üniversiteyi kaldırır mı ama Tarih bölümünde ısrarcıyım. Kaç net lazım bu yeni sisteme göre İstabul'da tarih kazanmamız için.Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
(Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)
- Alıntı
Yorum
-
yeni sistem beni de şaşırttı, ben de 1. bölümde bütün soruları yaptım, yalnız matematiğin 2. bölümü de eskilere nazaran çok kolay, ÖYS kısımları hariç. Bu kadar kolay geometri soruları şaşırttı beni, Fen de keza kolay sayılırdı.(2.bölüm) Yalnız sosyal ve türkçede dondum kaldım. Aşırı ezbere dayalı bilgi istenmiş. İyi ki bu sınava girmedim derken öğrendim ki sayısal öğrenci bunları cevaplamıyormuş. Gerçi yeniden başlasam eğitim hayatıma eşit ağırlıkçı olurdum da, kısaca sorular şaşırttı beni.
Bir de gerek OKSde gerek ÖSSde yerlerde sürünüyoruz. OKSyi inceledim 35. olmuşuz Trabzon olarak. Özellikle kızlar çok zayıf. (41.) Moralim bozuldu neden böyle diye. ÖSSde de o kadar birinci arasında Yomra Fenden kimse yok. Bu çok önemli değil ama yine de görmek isterdim.
Bir de tavsiye vereyim, Türkiye birincisi de olsanız Boğaziçiyi seçmeyin, hadi seçtiniz Makineyi seçmeyin. Yoksa benim gibi 2 senedir yazın 1 gün bile tatil yapamazsınız. Yaz programı bellidir. (Yaz okulu+staj) Lanet olsun...OF Republic! (Doka, Doumbia, Yarmolenko, Jay Emanuel Thomas, Ndongala)
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Bartuğ13 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülepuanım 358.318 türkiye sıralamam 4745 say 2 için
istediğim yerlere girebilirim muhtemelen.TSira- Şükran
"Ne mutlu "insanım" diyene. Ne mutlu "Türk'üm" diyene. Ne mutlu "bordooo" sesine "maviiii" diyerek karşılık verene."
- Alıntı
Yorum
-
WERTHeR
İlk olarak Emorfo tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle7 yıl aradan sonra bu senenin sorularına bakayım dedim. Sosyal 1 diye bi şey neyse başladım çözmeye güzel kebap kolay. Neyse bitti 3 yanlış çıktı. Sonra Sosyal 2'yi çözmeye başladım. One kazık, direk bilgi istiyorlar. Baya kastırdı ordan da 7 yanlış çıktı. 7 senede ne çok şey değişmiş baya kopmuşum olaydan bu sene ÖSS'ye tekrar girip hayırlısı İstanbul'da güzel bir bölüm kazanmak istiyorum. Çocukluktan beri Tarih bölümünü istemiştim. Bilmem bu bünye ikinci bir üniversiteyi kaldırır mı ama Tarih bölümünde ısrarcıyım. Kaç net lazım bu yeni sisteme göre İstabul'da tarih kazanmamız için.
- Düzenle
- Alıntı
Yorum
-
makine mühedisliğini tercih etmeyi düşünenler aşağıdaki yazıdan bölümle ilgili özet bilgi edinebilirler. özellikle çalışma alanları kısmına dikkat edin.
Makine Mühendisliği :
Her türlü mekanik sistemlerin ve enerji dönüşüm sistemlerinin tasarımı geliştirilmesi ve üretiminin planlanması konularında eğitim ve araştırma yapılır. Geniş bir çalışma alanına sahiptir. Özel sektörde ve kamu sektörüne ait fabrika veya işyerlerinde her türlü mekanik sistemlerin, gaz ve buhar tirbünlerinin, pistonlu kompresörlerin, nükleer reaktörlerin, içten yanmalı motorların, soğutma, havalandırma, ısıtma sistemlerinin tasarımında çalışılabileceği gibi, serbest çalışma imkanı da vardır.
Programın Amacı: Makine mühendisliği programı, her türlü mekanik sistemlerin ve enerji dönüştürüm sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve üretiminin planlanması konularında eğitim ve araştırma yapar.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Makine mühendisliği programının ilk yılında matematik, fizik, kimya, geometri, teknik resim gibi temel dersler okutulur. Daha sonraki yıllarda, termodinamik, ısı transferi, akışkanlar mekaniği, mekanik, makine elemanları, makine tasarımı, nükleer enerji ve enerji dönüştürüm sistemleri konularında dersler, kuramsal ve uygulamalı olarak verilir.
Gereken Nitelikler: Makine mühendisliği programına girecek ve makine mühendisliği alanında çalışacak kişinin üstün bir akademik yeteneğe, hayal gücüne ve yaratıcılığa, uzay ilişkileri yeteneğine ve el becerisine sahip; matematik, fizik, teknik resim ve tasarı geometri ile ilgili ve bu alanlarda başarılı bir kimse olması gereklidir.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Makine mühendisliği bölümünden mezun olanlara "Makine Mühendisi" ünvanı verilir. Makine mühendisi, çalıştığı kurumun yapısına göre, her türlü mekanik sistemlerin, gaz ve buhar tribünlerinin, pistonlu kompresörlerin, nükleer reaktörlerin, içten yanmalı motorların, soğutma, ısıtma, havalandırma sistemlerinin tasarımını yapar, geliştirir. Bunu yaparken kullanışlılık ve ucuzluk faktörlerini göz önünde bulundurur.
Çalışma Alanları: Kalkınma çabasında olan ülkemizde, diğer teknik elemanlar gibi makine mühendislerine de ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak ülkemizde teknoloji üretimi henüz yeterli düzeyde olmadığından makine mühendisleri bilgi ve becerilerini kullanabilecekleri iş alanları bulmakta zorluk çekmektedirler.elbet bir gün toprak olup gideceğiz...
TRABZONLU DOĞDUK TRABZONSPORLU ÖLECEĞİZ...
legends never die ...
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak m@rdi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTebrikler,güzel bir puanla güzel bir gelecek gelir umarım. Hayırlı olsunİlk olarak Kokturk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTebrikler. ODTÜ İnşaat'a girersin bu dereceyle. Gazi'yi de ikinci tercihe yaz bence. Oradaki arkadaşlar öneriyor. Eğitimi gâyet iyiymiş ve piyasada da burayı bitirenler tutuluyormuş.
zaman ne getirir bilinmez ama tek tercih yapabilirim.HADDİNİ BİLEN MERTTİR,VATAN BÖLÜNMEZ TEKTİR,CUMHURİYET İÇİNDE CUMHURİYET KURAN NAMERTTİR!NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
SERHAT KIRKAYAK,BÜNYAMİN KAHRİMAN,AHMET MUHAMMET DEMİREL VE MESUT KELEŞ!SİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ!21.12.2009
Takım tutmak farklı, adam tutmak farklı...
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak The Legend tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleMezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Makine mühendisliği bölümünden mezun olanlara "Makine Mühendisi" ünvanı verilir. Makine mühendisi, çalıştığı kurumun yapısına göre, her türlü mekanik sistemlerin, gaz ve buhar tribünlerinin, pistonlu kompresörlerin, nükleer reaktörlerin, içten yanmalı motorların, soğutma, ısıtma, havalandırma sistemlerinin tasarımını yapar, geliştirir. Bunu yaparken kullanışlılık ve ucuzluk faktörlerini göz önünde bulundurur..Mühendislik tercih edecek arkadaşları öyle güllük gülistanlık bir üniversite hayatı beklemediğini de hatırlatmak isterim
.Herkesin gönlüne göre olsun
Her daim TRABZONSPOR!Türkiye Kyoto'yu imzaladı"7"
- Alıntı
Yorum
Yorum