Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    15-25-26-26-?

? yerine gelecek sayıyı bulunuz.
    ya 26 yada 25 ???
    *Kurşunlarla yıkılmazdım, Yıktı beni bu aşk*
    ///Zinédine Yazid Zidane\\\

Yorum

• İlk olarak miaksoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      cevap 36 mi?
      Evet doğru cevap, açıklamayı da sizden alalım abi.

Yorum

Evet doğru cevap, açıklamayı da sizden alalım abi.
        15-25-26-26-?

15 ters yuz edersek 51 = 25+26 (kendisinden sonra gelen iki sayinin toplami)

25 ters yuz edersek 52 = 26+26

26 ters yuz edersek 62 = 26+36
        En son miaksoy tarafından düzenlendi; 03.08.2009, 15:03.

Yorum

The Crow hocamızı bekliyorum. Anında verecek cevabı diye tahmin ediyorum, şimdi cevabı söylemek olmaz.
          Yok Doğukan, bu aralar 3G sebebiyle gecemiz gündüzümüz karıştı, basit toplama işlemi bile yapamıyorum ki zeka sorusu çözeyim. En kısa zamanda eski formumla tekrar aranızda olacağım ama

Soru güzeldi ama zordu. Sonsuz tartışmasına gelince, işin içine "sonsuz", "sıfır", "nokta" girdiği zaman hiç bir şey net değildir.
          Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Yok Doğukan, bu aralar 3G sebebiyle gecemiz gündüzümüz karıştı, basit toplama işlemi bile yapamıyorum ki zeka sorusu çözeyim. En kısa zamanda eski formumla tekrar aranızda olacağım ama

Soru güzeldi ama zordu. Sonsuz tartışmasına gelince, işin içine "sonsuz", "sıfır", "nokta" girdiği zaman hiç bir şey net değildir.
            Hocam özledik sorularınızı..Arayı fazla açmayın..

Bileklik sorusunu hala unutmuş değilim..
            Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• Eyvallah Gökhan, kafayı az toparlayayım, sahalara bomba gibi döneceğim

Yorum

• Bir şans oyununda her hafta 1'den 30'a kadar sayılar arasından 5 farklı sayı çekilmektedir. Bir hafta çekilen sayıların en küçük 3 tanesinin, bir önceki hafta çekilen sayıların en küçük 3 tanesi ile aynı olma olasılığı nedir?

Şimdiden söyleyeyim: kesin cevabı bilmiyorum sadece benim bir tahminim var ama TheCrow abinin vereceği cevap kesin cevap olarak geçerlilik kazanacaktır.
                En son DKaraduman tarafından düzenlendi; 06.08.2009, 14:25.

Yorum

• %50 ya olur ya olmaz

Yorum

Bir şans oyununda her hafta 1'den 30'a kadar sayılar arasından 5 farklı sayı çekilmektedir. Bir hafta çekilen sayıların en küçük 3 tanesinin, bir önceki hafta çekilen sayıların en küçük 3 tanesi ile aynı olma olasılığı nedir?

Şimdiden söyleyeyim: kesin cevabı bilmiyorum sadece benim bir tahminim var ama TheCrow abinin vereceği cevap kesin cevap olarak geçerlilik kazanacaktır.
                    Soruyu şimdi gördüm, başlık çok gerilerde kaldığı için...

Bu soru hakkında benim yorumum şöyle:

Soru biraz tuzak soru gibi geldi bana. Sayıların küçük olması veya bir önceki çekilişte çıkması sonucu değiştirmez, çünkü iki çekiliş bir birinden bağımsız olaylar. Sonuçta 30'luk Sayısal Lotoda 3 tutturma olasılığını bulursak sorunun da cevabını bulmuş oluruz zannımca.

Yorum

• Burada epeydir sormak istediğim bir soru vardı. Bir türlü kısmet olmamıştı, bugün sorayım. Aslında çok zor bir soru değildir ama içerdiği mantık silsilesi çok hoşuma gider. Biraz "Üç vezir Beş kavuk" sorusunu andırır. Neyse, problem zaten basit, iyice kolaylaştırmayalım.

Hikâye bundan yaklaşık 45 sene önce babamın başından geçer. Birgün Paris Metrosu'nda bir şark müzik aleti çalan bir adam görür ve seyretmeye koyulur. Adamın hem enstrümanı hem de nağmeleri doğuya aittir. Sanatını icra eden adamın Arap ya da İranlı olduğuna emindir ama ikisi arasında şüpheye düşer. Tam aklından

-"Acaba Arap ya da İranlı olduğunu sorsam mı?"

diye geçirirken, çalgıcıya yaklaşan bir Arap adama

-"İranlı mısın, yoksa Türk müsün?"

diye sorar. Adam cevabını vermeden babam problemi kafasında çözer.

Evet. Adamın cevabı nedir, ve babam bunu nasıl anlamıştır?

.
                      -"Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı."
                      -"Burada klima yok mu?"
                      -"Renklerin en güzeli siyah-beyaz."

Kadem bastın gönül tahtıma a sultânım, safa geldin.

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

• İlk olarak Cyzio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Burada epeydir sormak istediğim bir soru vardı. Bir türlü kısmet olmamıştı, bugün sorayım. Aslında çok zor bir soru değildir ama içerdiği mantık silsilesi çok hoşuma gider. Biraz "Üç vezir Beş kavuk" sorusunu andırır. Neyse, problem zaten basit, iyice kolaylaştırmayalım.

Hikâye bundan yaklaşık 45 sene önce babamın başından geçer. Birgün Paris Metrosu'nda bir şark müzik aleti çalan bir adam görür ve seyretmeye koyulur. Adamın hem enstrümanı hem de nağmeleri doğuya aittir. Sanatını icra eden adamın Arap ya da İranlı olduğuna emindir ama ikisi arasında şüpheye düşer. Tam aklından

-"Acaba Arap ya da İranlı olduğunu sorsam mı?"

diye geçirirken, çalgıcıya yaklaşan bir Arap adama

-"İranlı mısın, yoksa Türk müsün?"

diye sorar. Adam cevabını vermeden babam problemi kafasında çözer.

Evet. Adamın cevabı nedir, ve babam bunu nasıl anlamıştır?

.
                        Türküm şu çalgıcıda arap kardeş demiştir ....
                        Twitter Adresim

Yorum

• İlk olarak Ahmet Başkaya tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Türküm şu çalgıcıda arap kardeş demiştir ....
                          Tam anlayamadım.
                          -"Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı."
                          -"Burada klima yok mu?"
                          -"Renklerin en güzeli siyah-beyaz."

Kadem bastın gönül tahtıma a sultânım, safa geldin.

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

• İlk olarak Cyzio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Tam anlayamadım.
                            Üstadım bende soruyu tam çakamadım ya ... Çalgıcının nereli olduğu bilmek istiyoruz ama çalgıcıya yaklaşan adam bir şey diyor ve öyle anlıyoruz değil mi ?
                            Twitter Adresim

Yorum

• Hocam, "İranlı mısın, yoksa Türk müsün?"sorusu Arapça mı soruluyor?

Yorum

• Arap derken Arabistanlilari mi kastediyorsunuz?
                                "Hoy, mañana y siempre con el Barça en el corazon"
                                "Bütün kış işedikleri denizlere/Yazın yüzmeye gidenlere yuh...
                                Sana da yuh, bana da yuh..."

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X