Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Girdi, çıktı; girecek.. Girdi, çıktı; hiç girmeyecek..

Cennete girip çıkan ve tekrar girecek olan; Hz. Adem ile Havva ve

Cennete giren çıkan hiç girmeyecek olan ise Şeytan diye biliyorum umarım doğrudur
    "Dünyada bir yerdeyim ben"

Yorum

• İlk olarak agahozlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Girdi, çıktı; girecek.. Girdi, çıktı; hiç girmeyecek..

Cennete girip çıkan ve tekrar girecek olan; Hz. Adem ile Havva ve

Cennete giren çıkan hiç girmeyecek olan ise Şeytan diye biliyorum umarım doğrudur
      Ben de öyle biliyorum...Ama ben bunu bir Nasrettin Hoca fıkrası olarak biliyordum...
      Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• evet Nasrettin Hoca fıkrası zaten,en azından bende öyle biliyorum.İkimizde bildiğine göre doğrudur
        "Dünyada bir yerdeyim ben"

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Ben de öyle biliyorum...Ama ben bunu bir Nasrettin Hoca fıkrası olarak biliyordum...

Ben o soruyu duyduğumda Nasreddin Hoca'yı daha yeni yeni tanıyordum..
          Facebook

Sakin çocuk KHE

Yorum

• 1- benim anlamadığım bu robot sadece kaleye göre dik olarakmı şut çekebiliyor??

eğer öyle bişey varsa gol olma ihtimali direklerinde dahil olduğunu düşünürsek 1/8den biraz daha küçük olur

2- ayrıca topun dışarı çıkma olasığı düzlemsel yüzeyde pek mantıklı bulmadım eğer top dışarı çıkabiliyorsa kalenin yüksekliği ve topun yatayla yaptığı bir açı olmalı ayrıca topun ilk hızı ve ağırlığıda lazım olacak robotun topa vurduğu kuvvetde sabitmi buda önemli tabi bütün bunların yanında robot yerinde sabit kalıp kendi ekseni etrafında dönebiliyorsa kaç derece dönebiliyor

ukalalık yaptıysam affola ama soru eksik geldi bana herkese iyi geceler (sürtünmeyi ihmalmi ediyoruz???)

Yorum

• ma,ma,?,ey,ka soru işaretli yere hangi hece gelmeli?

A)ka B)re C)ma D)co e)te
              ....................Celliac ..................

Yorum

• İlk olarak Celâl Emre Samancı tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

2- ayrıca topun dışarı çıkma olasığı düzlemsel yüzeyde pek mantıklı bulmadım
                hocam bende bunu düşünüyodum inan
                VERENA (KIRANKAŞ)

Yorum

• Soruda düzlem olduğu belirtilmişti..
                  Ayrıca topun bir nokta olduğu ve iki direk arasındaki mesafenin de tam 8m olduğu belirtilmişti..
                  Facebook

Sakin çocuk KHE

Yorum

1- benim anlamadığım bu robot sadece kaleye göre dik olarakmı şut çekebiliyor??

eğer öyle bişey varsa gol olma ihtimali direklerinde dahil olduğunu düşünürsek 1/8den biraz daha küçük olur

2- ayrıca topun dışarı çıkma olasığı düzlemsel yüzeyde pek mantıklı bulmadım eğer top dışarı çıkabiliyorsa kalenin yüksekliği ve topun yatayla yaptığı bir açı olmalı ayrıca topun ilk hızı ve ağırlığıda lazım olacak robotun topa vurduğu kuvvetde sabitmi buda önemli tabi bütün bunların yanında robot yerinde sabit kalıp kendi ekseni etrafında dönebiliyorsa kaç derece dönebiliyor

ukalalık yaptıysam affola ama soru eksik geldi bana herkese iyi geceler (sürtünmeyi ihmalmi ediyoruz???)

1)Soruyu anlamak amacıyla okuduysanız,sadece topu geliş istikametinin tersine vuramadığı yazıyor,yani topa 180 derecelik bir açıyla vurabiliyor en fazla,sadece kaleye dik olarak şut çekebilseydi niye kaleye olan mesafeyi verelim ki?..

2)Topun dışarı çıkma olasılığı vurduğu açıyla alakalıdır,zaten sorunun çözümü burdadır,kaleyi gören açıyı bularak 180 dereceye oranlamak,sonra da kaleciye çarpmama olasılığı ile çarpmak.Kalenin yüksekliği yok,düzlemsel şut var sadece.

3)Sürtünme yok olduğunu belirtmemiz mi lazım?..Soruyu çözemeyip ya da çözmeye çalışmayıp soruda hata aramaya çalışanlardan artık gına geldi,sürtünme yok desem bu sefer robotun topu ıskalama olasılığı yok mu diye soran çıkacak...Top direğe hangi açıyla çarpıp gol olur diye sorulmaması için de topu ve direği nokta yaptım,kaleciye çarpıp girer mi diye sormayın diye kaleci eline değen topu yakalıyor dedim,ama ne kadar uğraşırsak uğraşalım,nafile demekki...

Yorum

• İlk olarak Seyit Hoca tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      ma,ma,?,ey,ka soru işaretli yere hangi hece gelmeli?

A)ka B)re C)ma D)co e)te
                      e ) te ....

Yorum

1)Soruyu anlamak amacıyla okuduysanız,sadece topu geliş istikametinin tersine vuramadığı yazıyor,yani topa 180 derecelik bir açıyla vurabiliyor en fazla,sadece kaleye dik olarak şut çekebilseydi niye kaleye olan mesafeyi verelim ki?..

2)Topun dışarı çıkma olasılığı vurduğu açıyla alakalıdır,zaten sorunun çözümü burdadır,kaleyi gören açıyı bularak 180 dereceye oranlamak,sonra da kaleciye çarpmama olasılığı ile çarpmak.Kalenin yüksekliği yok,düzlemsel şut var sadece.

3)Sürtünme yok olduğunu belirtmemiz mi lazım?..Soruyu çözemeyip ya da çözmeye çalışmayıp soruda hata aramaya çalışanlardan artık gına geldi,sürtünme yok desem bu sefer robotun topu ıskalama olasılığı yok mu diye soran çıkacak...Top direğe hangi açıyla çarpıp gol olur diye sorulmaması için de topu ve direği nokta yaptım,kaleciye çarpıp girer mi diye sormayın diye kaleci eline değen topu yakalıyor dedim,ama ne kadar uğraşırsak uğraşalım,nafile demekki...
                        bu kadar hiddetlenmeye gerek yok üstad art niyetli değildim sadece soruyu anlamaya çalıştım ve sonucunda kafama bu sorular takıldı..

Yorum

bu kadar hiddetlenmeye gerek yok üstad art niyetli değildim sadece soruyu anlamaya çalıştım ve sonucunda kafama bu sorular takıldı..
                          Eyvallah kardeş...Aslında tepkim sana değil,birikim olmuş biraz...Saygılar.

Yorum

e ) te ....
                            Tebrik ederim..
                            mart,mayıs,temmuz,eylül,ekim
                            ....................Celliac ..................

Yorum

Eyvallah kardeş...Aslında tepkim sana değil,birikim olmuş biraz...Saygılar.
                              doğru diyosun bazen insanı çileden çıkarabiliyorlar bana patlaman büyük şans :P tekrardan iyi pazarlar..

Yorum

• Bu da benim uydurduğum bir soru:

A = 4

B = 4

D = 5

E = 7

G = 5

H = 3

I = 4

K = 5

L = 6

olduğuna göre......

P = ? (nedeniyle birlikte)

.
                                -"Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı."
                                -"Burada klima yok mu?"
                                -"Renklerin en güzeli siyah-beyaz."

Kadem bastın gönül tahtıma a sultânım, safa geldin.

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X