Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Cyzio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    % 26.91971

Yalnız bu cevap 3 m uzaklıktaki penaltı noktasına ait.
    Çözüm yolunuz nedir
    Herkese Merhaba

Yorum

• İlk olarak magicyattara tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Çözüm yolunuz nedir
      Önce doğru olduğunun teyidini bi alalım...
      -"Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı."
      -"Burada klima yok mu?"
      -"Renklerin en güzeli siyah-beyaz."

Kadem bastın gönül tahtıma a sultânım, safa geldin.

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

Sorunun cevabı, düzeltilmiş cevabın içinde .
        Sizi bu saatte trigonometri ile uğraştırdığım için özür dilerim.Hiç sevmem işlemli soruları ,bilirsiniz...
        Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• Cevabı olmadığını düşünüyorum
          Herkese Merhaba

Yorum

• Açıkçası ben eski değerlere göre çözmedim soruyu Kolaya kaçtım,yeni değerler ile daha güzel çözülüyor

Yorum

• Czyio Hocam'ın çözümü doğrudur,ama ben yine değerleri doğru düzgün vermemişim o yüzden işlem yoğunluğu var.

Soruyu bu yüzden çözemeyen varsa affına sığınarak değerlerde son kez bir düzenleme yapmak istiyorum...Kaleye uzaklık 4 metre ve kalenin boyunu da 8 metre olarak çözmeyi deneyin,önemli olan mantığı oturtmak çünkü...

Yorum

• O zaman da % 42.083 buluyorum.

Doğru mudur?
                -"Burada klima yok mu?"

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

O zaman da % 42.083 buluyorum.

Doğru mudur?
                  Hocam ben son durumda % 43,75 buldum...

Yorum

• Aklıma rahmetli Erdal İnönü geldi.Fizik profesörü olan Erdal İnönü,canı sıkıldığı zamanlarda kafasından soru uydurup onu çözmeye çalışırmış.Bazen bu sorular öyle kazık çıkarmış ki,çözeceğim diye saatlerce uğraşıp kan ter içinde kalırmış...

Şimdi benim yaptığım da ondan farklı değil,sonradan değerleri değiştirmesem çözene kadar canım çıkardı herhalde

Yorum

• Benim çözümüm şöyle:

Kalenin tam ortasına uzaklık 4m. kalenin yarı boyu da 4m. Bu durumda kaleyi gören açı 90 derece oluyor.Şutör robot topu geriye doğru vuramıyor,yani maksimum 180 derece bir alana vurabiliyor...Kaleyi tutturma olasılığı 90/180=1/2...

Kalecinin tuttuğu alan 40cm+40cm+20cm=1 m. Eğer şut kaleyi tutarsa kalecinin kurtarma olasılığı 1/8 , gol olma olasılığı 7/8...

Şimdi iki olayı birleştirirsek,birleşik olasılık =Gol olması olasılığı= 1/2 * 7/8 = 7/16 = % 43,75

Yorum

• Bu da benim az evvel The Crow'a gönderdiğim çözümüm:

Ben problemin yarısını çözdüm. Yani 90 derecelik kısmını. Kaleci olmasa, 45 dereceyle kaleyi tutma, 45 derece auta gitme ihtimali var.

Kalecinin kurtaracağı bölgeye bakarsak, karşımızdaki 50 cm'lik uzunluktur (problemin yarısına baktığımı unutmayalım). O zaman tanjantı 50/400 olan açıyı bulurum: 7.125 derece. Bu derece içine atarsam, kaleci tutacak.

45'den 7.125'i çıkarırsam, 38.875 derece bulurum. Yani 90 derecede, 38.875 derece gol olma ihtimali var.

O da % 42.083 ediyor.

Bilmem, doğru mu düşünüyorum?

Aslında cevaplarımız yakın ama bu farkı bir şekilde açıklamamız lazım.
                        -"Burada klima yok mu?"

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

• Diğer ihtimali de düşünebiliriz
                          20 cm gövde ile 40 cm uzunluğunda iki kol düşünülürse kale için kalan mesafe sadece 7m.
                          Bu durumda bir kenarı 7(a kenarı olsun) diğer kenarı 4kök2(bu da b kenarı olsun) ve bu iki kenarı arasındaki açı da 45 derece olan bir üçgenin üçüncü kenarının(c kenarı) uzunluğunu sinüs teoremi sayesinde bulabiliriz. Aynı teoremle b ve c kenarları arasındaki açoyı da bulabiliriz pek tabi.. Açıyı bulduk mu soru bitti. 180 ile oranlarsak tamamdır. Ama şimdi onca hesap yapmaya üşeniyorum..
                          Facebook

Sakin çocuk KHE

Yorum

Bu da benim az evvel The Crow'a gönderdiğim çözümüm:

Ben problemin yarısını çözdüm. Yani 90 derecelik kısmını. Kaleci olmasa, 45 dereceyle kaleyi tutma, 45 derece auta gitme ihtimali var.

Kalecinin kurtaracağı bölgeye bakarsak, karşımızdaki 50 cm'lik uzunluktur (problemin yarısına baktığımı unutmayalım). O zaman tanjantı 50/400 olan açıyı bulurum: 7.125 derece. Bu derece içine atarsam, kaleci tutacak.

45'den 7.125'i çıkarırsam, 38.875 derece bulurum. Yani 90 derecede, 38.875 derece gol olma ihtimali var.

O da % 42.083 ediyor.

Bilmem, doğru mu düşünüyorum?

Aslında cevaplarımız yakın ama bu farkı bir şekilde açıklamamız lazım.

Hocam özelden yazdım size...Sizin çözümünüzde kaleci tam ortada duruyor,ama soruda kaleci kalede herhangi bir yerde durabilir diyor...Emin olmamakla birlikte farkın sebebi bu olabilir diye düşünüyorum.

Yorum

• İlk olarak Kasım Hilal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Diğer ihtimali de düşünebiliriz
                              20 cm gövde ile 40 cm uzunluğunda iki kol düşünülürse kale için kalan mesafe sadece 7m.
                              Bu durumda bir kenarı 7(a kenarı olsun) diğer kenarı 4kök2(bu da b kenarı olsun) ve bu iki kenarı arasındaki açı da 45 derece olan bir üçgenin üçüncü kenarının(c kenarı) uzunluğunu sinüs teoremi sayesinde bulabiliriz. Aynı teoremle b ve c kenarları arasındaki açoyı da bulabiliriz pek tabi.. Açıyı bulduk mu soru bitti. 180 ile oranlarsak tamamdır. Ama şimdi onca hesap yapmaya üşeniyorum..

Benim çözümüm gayet kolay ve anlaşılır aslında,kaleyi gören açı 90 derece,şekil çizince çok net görünüyor ama,şekil çizmeden de,tanjantı 4/4=1 olan açının 45 derece olduğunu biliyorsak 45+45=90 dereceyi bulabiliriz..Gerisi zaten basit iki tane oranın çarpımı.

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Benim çözümüm gayet kolay ve anlaşılır aslında,kaleyi gören açı 90 derece,şekil çizince çok net görünüyor ama,şekil çizmeden de,tanjantı 4/4=1 olan açının 45 derece olduğunu biliyorsak 45+45=90 dereceyi bulabiliriz..Gerisi zaten basit iki tane oranın çarpımı.

Allah için, sizin yönteminiz daha kısa..
                                Ben soruyu çözüldükten sonra gördüm.
                                İlgisizlikten dem vurunca siz ben de fazladan bir bakış açısı daha getireyim dedim..

Hadi bir soru da benden o zaman..
                                Şimdi efendim bu soruyu zamanında İstanbul'dan Trabzon'a seyyahat ederken (iki katlı otobüslerin çok revaçta olduğu demlerdi) kaptan şöförümüz sormuştu ve ben cevabını bulamamıştım..
                                Şimdi size bir şifre vereceğim ve o şifrenin ne anlama geldiğini soracağım.
                                Adaba mugayil şeyler lütfen aklınıza gelmesin. Peşinen uyarayım.. Edebe uygun bir sorudur ve edebe uygun da bir cevabı vardır.. Şifremi veriyorum:

Girdi, çıktı; girecek.. Girdi, çıktı; hiç girmeyecek..
                                Facebook

Sakin çocuk KHE

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X