Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Turgut Altun'un cevabı doğru arkadaşlar...1/4

Olgun,sen düğüm olmama ihtimalini bulmuşsun
    En son TheCrow tarafından düzenlendi; 20.07.2007, 01:10.
    Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• Alıntı:
      Cyzio tarafından yazılan
      Tamamen doğru tesbitler. Ama soruyu soran nerelerde? Prensip olarak onun vereceği cevabı doğru kabul ediyoruz.

arkadaş bir kaç gündür gelmiyor hocam. tamam onun vereceği cevabı kabul edelim ama yeni soruya geçelim bekliyoruz...

ARKADAŞLAR ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM
      dogru cevap 50 ytl tebrik ediyorum
      "Bir ülkede küçük adamların gölgesi uzuyorsa;
      O ülkede güneş batıyor demektir."

Yorum

• bana da biraz fazla geldi olasılık.2 si alttan biri üstten olursa veya tam tersi düğümlenir gibi acele bir kararla yamuldum neyse sonradan anladım.

bu soru 61viya için gelsin tabiki herkes çözebilir.

Tablodaki her harf 1 ile 9 arasındaki farklı bir rakama karşılık gelmektedir.
        946, 15 ve 82 sayıları tabloda yatay veya düşey konumda bulunmaktadır.
        G, A'dan 2 fazladır.
        Ardışık sayılar komşu karelerde değildir.Çaprazlar komşu değildir

Tablodaki rakamları bulunuz.

Yorum

• 61viya ya sormuşsunuz ama ben cevap vermek istiyorum :P

doğru mudur?
          Ben Kuzeyin Oğlu, sen Bizans Torunu! Ben Asaletin Rengi, Sen Entrikanın Başkenti! Ben TRABZONUM, BİZ TRABZONSPORUZ!!!

Yorum

• evet doğru cevap tebrikler

Yorum

• Başlık epey gerilere düşümüş, zor buldum.

Neyse, birbiriyle ilintili iki soru soracağım. Biri kolay, öbürü nisbeten zor. Önce kolay olanı:

İki arkadaş bir sandık dolusu hazine bulur. Sandığın içinde birbiryle alâkasız bir sürü değerli şey vardır (Örnek: 1 altın taç, 19 altın bilezik, kesilmesi mümkün olmayan bir zincir, 1369 altın sikke, üç altın heykelcik, vb...)

Bu iki arkadaş, adile en yakın bir şekilde bu hazineyi nasıl paylaşır?
              -"Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı."
              -"Burada klima yok mu?"
              -"Renklerin en güzeli siyah-beyaz."

Kadem bastın gönül tahtıma a sultânım, safa geldin.

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

• niye kimseciklerden cevap yok yaw noldu ki bu başlığa??

Yorum

• İlk olarak kanda61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

niye kimseciklerden cevap yok yaw noldu ki bu başlığa??
                  Ben de iki gündür bekliyorum.
                  -"Burada klima yok mu?"

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

• Fakir olana diğeriyle aynı zenginliğe ulaşıncaya kadar altın verilir. Geri kalanı eşit paylaşırlar

Değersiz şeyleri de almazlar
                    FxY

Yorum

• İlk olarak Onur tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Fakir olana diğeriyle aynı zenginliğe ulaşıncaya kadar altın verilir. Geri kalanı eşit paylaşırlar

Değersiz şeyleri de almazlar
                      tamam da nasıl eşit paylaşcaklar sorun o galiba??

Yorum

• İlk olarak kanda61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        tamam da nasıl eşit paylaşcaklar sorun o galiba??
                        bisana bi bana... tek olan şeyleri almıcaklar

Onlarda aldıklarının sadakası misalii
                        FxY

Yorum

• Sandıktaki hazineleri paraya çevirip parayı bölüşürlerse adil bir paylaşım olur.
                          Böyle bir şansları yoksa;
                          Sandıktaki herşey altınsa eşit gramajda paylaşmaları adil olur.
                          Her parça için altının birim ederi aynı değilse hazinenin tamamını eritip o şekilde paylaşabilirler.
                          Aklıma gelenler bunlar.
                          Elbette mümkün değil ama, herşey gönlünüzce olsun.

Yorum

• Yanlış hatırlamıyorsam aile davranmakla eşit davranmak farklı şeyler. Eşit davranmakta herşey eşit dağıtılır, fakat adil davranmakta ihtiyacı olana daha çok verilir.
                            FxY

Yorum

• Biraz açıklamalarda bulunayım:

"Adil" kelimesi biraz kafaları karıştırdı galiba. Özür dilerim. "Eşite en yakın" desem daha doğru olacakmış.

Paylaşma esnasında, arkadaşların o anki mâlî durumları göz önünde bulundurulmayacak. Yani bulunan hazineyi mümkün olan en eşit biçimde paylaşacaklar. Ve o an paylaşacaklar. Paraya çevirmek, tartmak, kesmek ve eritmek şansları yok.

Öyle bir paylaşacaklar ki, iki taraf da tatmin olacak.

Aynı problemin başka bir versiyonu da şudur: Genel seçimlerde birbirine çok yakın oy alan iki partiden fazla oy alanın genel başkanı başbakan olmuştur. Ama geri kalan bakanlıklar nasıl paylaşılmalıdır ki, adil bir koalisyon oluşsun? Bakanlıkları kesmek, paraya çevirmek (Bu aslında belki mümkündür ) ve eritmek mümkün olmadığına göre, bakanlıkların önemine göre, sayısının da eşit olmayabileceğini göz önünde bulundurarak ( Meselâ bir içişleri bakanlığı belki dört küçük bakanlığa eşittir), problemi bir de bu gözle çözmeye çalışın.
                              -"Burada klima yok mu?"

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

• paylaşımcılara a ve b diyelim
                                Hazineden önce a en değerli gördüğü parçayı alır.Daha sonra b kendince a'nın aldığına eş değerde oluncaya kadar sandıktan almaya başlar.a, b nin aldığı parçalar kendi aldığına eşit olduğunu düşündüğünde yeterli der.ve alınan mallara a1 ve b1 denir bir köşeye ayrık olarak konur.aynı şekilde 2. parçalar alınır ve ayrı bir yere ayrı ayrı a2 ve b2 olarak konur.bu işlem hazine bitinceye kadar devam eder.

Her bir paylaşımda a aldığı malların b nin aldığı mala göre yeterli olduğunu düşünmektedir. b de en az a kadar mal aldığını düşünmektedir.Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

daha sonra a b1,a2,b3,a4,b5,a6.... parçalarını alır
                                b ise a1,b2,a3,b4,a5,b6... parçalarını alır
                                bu şekilde paylaşırlar
                                Elbette mümkün değil ama, herşey gönlünüzce olsun.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X