Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak champions tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Çocuğu değil mi?
    Heyt beee,TEBRİK EDİYORUM..

Ama biraz düşünseydiniz de egolarımı tatmin etseydim be

Bu arada bende çok güzel sorular var ama teknoloji özürlü olduğum için buraya o şekilleri eklemeyi bilmiyorum..

Neyse,sorulanları çözmeye çalışırım ben de
    En son 61viya tarafından düzenlendi; 14.07.2007, 18:57.
    "Orada birisi farklı yürüyordur."

Yorum

• Eğer r yarıçaplı bir çemberin çevresinin 2 pi r olduğu biliniyorsa, dairenin alanının pi r^2 olduğunu, integral kullanmadan isbat ediniz.
      -"Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı."
      -"Burada klima yok mu?"
      -"Renklerin en güzeli siyah-beyaz."

Kadem bastın gönül tahtıma a sultânım, safa geldin.

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

• İlk olarak 61viya tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bu arada bende çok güzel sorular var ama teknoloji özürlü olduğum için buraya o şekilleri eklemeyi bilmiyorum..
        Eğer paint'te birşeyler çizebiliyorsan, buraya aktarmak çok kolay.
        -"Burada klima yok mu?"

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

• Bir olay anlatacağım ve burda dedektifin cınayet olayını nasıl çözdüğünü sizin söylemenizi isteyeceğim...
          Bir adada anne ve erkek çocuğu hayatlarını sürdürmektedirler.Adada sadece evleri(elektrik,eşya dahil vb.. her şey var) ve oraya geldikleri bir adet kayık var.Sadece bu iki kişi adada duruyor.Anne kalp hastası ve bir gün akşam elektrikler kesiliyor,annenin ilacı da bitmiş,çocugun kayığa atlayıp kasabaya gitmesi gerekiyor.Fırtına yüzünden kayık parçalanmış,ama yakın olan kasabaya çocuk yüzerek gidiyor.Eczaneleri dolaşıyor ve nöbetçi bir eczaneden ilacı buluyor tekrar adaya geri dönüyor.Eve giriyor cebinden kibriti çıkartıp yakıyor ve bakıyor ki annesi ölmüş.
          Dedektif cinayeti çocuğun yaptığına karar veriyor peki nasıl,nerden anlıyor?
          "Dünyada bir yerdeyim ben"

Yorum

• İlke olarak, bir soru cevaplanmadan öbürüne geçmiyoruz .
            -"Burada klima yok mu?"

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

• İlk olarak Cyzio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Eğer r yarıçaplı bir çemberin çevresinin 2 pi r olduğu biliniyorsa, dairenin alanının pi r^2 olduğunu, integral kullanmadan isbat ediniz.
              Babam bu sorunun cevabını bana anlatmıştı.

3 yıldır matematik görmeyen birisi olarak,cevabı unutmuşum.

Yorum

İlke olarak, bir soru cevaplanmadan öbürüne geçmiyoruz .
                özür dilerim o zaman sizin soruya bakalım biraz

Yorum

• İlk olarak tagahsozlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

özür dilerim o zaman sizin soruya bakalım biraz
                  Estağfurullah. Benim soru çözülsün, sıra sizinkinde olsun .
                  -"Burada klima yok mu?"

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

Eğer r yarıçaplı bir çemberin çevresinin 2 pi r olduğu biliniyorsa, dairenin alanının pi r^2 olduğunu, integral kullanmadan isbat ediniz.
                    ben buldum abi daireye 1 birimlik çizgiler çizersek merkezden çevre kadar üçgen oluşur içerde üçgenin alanı tabanxyukseklik/2 olduğundan bir üçgenin alanı 1.r/2 olur içeri de çevresi yani 2.pi.r kadar üçgen olduğundan bütün üçgenlerin alanının toplamı 1.r/2.2.pi.r olur 2 ler sadeleşince pi.rkare olur doğru mu??.

Yorum

• İlk olarak tagahsozlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Bir olay anlatacağım ve burda dedektifin cınayet olayını nasıl çözdüğünü sizin söylemenizi isteyeceğim...
                      Bir adada anne ve erkek çocuğu hayatlarını sürdürmektedirler.Adada sadece evleri(elektrik,eşya dahil vb.. her şey var) ve oraya geldikleri bir adet kayık var.Sadece bu iki kişi adada duruyor.Anne kalp hastası ve bir gün akşam elektrikler kesiliyor,annenin ilacı da bitmiş,çocugun kayığa atlayıp kasabaya gitmesi gerekiyor.Fırtına yüzünden kayık parçalanmış,ama yakın olan kasabaya çocuk yüzerek gidiyor.Eczaneleri dolaşıyor ve nöbetçi bir eczaneden ilacı buluyor tekrar adaya geri dönüyor.Eve giriyor cebinden kibriti çıkartıp yakıyor ve bakıyor ki annesi ölmüş.
                      Dedektif cinayeti çocuğun yaptığına karar veriyor peki nasıl,nerden anlıyor?
                      aklıma bişe geliyo ama saçma..

adada sadece ikisi bulunduğuna ve bu bir "intihar" olmadığına "cinayet" olduğuna göre çocuktan başka kimse yapamaz

Yorum

• çocuk yüzerek geliyor fakat cebinden kibrit çıkarıp yakıyor
                        Ben Kuzeyin Oğlu, sen Bizans Torunu! Ben Asaletin Rengi, Sen Entrikanın Başkenti! Ben TRABZONUM, BİZ TRABZONSPORUZ!!!

Yorum

• İlk olarak kanda61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

ben buldum abi daireye 1 birimlik çizgiler çizersek merkezden çevre kadar üçgen oluşur içerde üçgenin alanı tabanxyukseklik/2 olduğundan bir üçgenin alanı 1.r/2 olur içeri de çevresi yani 2.pi.r kadar üçgen olduğundan bütün üçgenlerin alanının toplamı 1.r/2.2.pi.r olur 2 ler sadeleşince pi.rkare olur doğru mu??.
                          Büyük bir ihtimalle yanlış. Ama çizerek anlatırsan, daha kesin bir cevap verebilirim.
                          -"Burada klima yok mu?"

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

• İlk olarak golasaliyim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            çocuk yüzerek geliyor fakat cebinden kibrit çıkarıp yakıyor
                            gece mi geldi kardeş aklına,doğru cevap

Yorum

Büyük bir ihtimalle yanlış. Ama çizerek anlatırsan, daha kesin bir cevap verebilirim.
                              evet ya ben merkezden iki doğru çizerken birini dik birini baska açıyla aldım ama ikizkenar oluyor.

Yorum

Eğer paint'te birşeyler çizebiliyorsan, buraya aktarmak çok kolay.
                                Çizemiyorum ki Hocam...

Neyse,seneye iyice öğrenince bilgisayaraı,marifeletrimi sergileyeceğim inaşllah bu sayfalarda
                                "Orada birisi farklı yürüyordur."

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X