Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak golasaliyim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    hatayı bulmaktan kasıt matematiksel işlem yapmak değildi. farzedelim ki iki tarafada 2 kilo ağırlık koyduk. ama hatalı olduğundan dengede olmayacak. alöakta kalan tarafa ağırlık eklemeye başlarız. ve eşit olduklarında ilk eklenen kiloları alırız teraziden. böylece terazi aartık dengelenmiş olur. sonrasında bir tarafa cevizleri diğer tarafada onu dengeleyebilcek kadar ağırlığı koyarız
    bende onu kastetmeye çalışmıştım

Yorum

• İlk olarak Olgun Cabri tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      yok...değil....
      valla abi bence bikaç yolu var bu işin ??

Yorum

• arkadaşlar cevabı söyleyeyim mi?ona göre tartışalım.golasaliyim dediğin olabilir
        En son Cabri61 tarafından düzenlendi; 28.06.2007, 03:21.

Yorum

• İlk olarak kanda61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          bende onu kastetmeye çalışmıştım
          bende zaten seni desteklemek adına yazmıştım bunu
          Ben Kuzeyin Oğlu, sen Bizans Torunu! Ben Asaletin Rengi, Sen Entrikanın Başkenti! Ben TRABZONUM, BİZ TRABZONSPORUZ!!!

Yorum

arkadaşlar cevabı söyleyeyim mi?ona göre tartışalım.ama golasaliyimın söylediğinde eğer konulan ağırlıkları almazsan olabilir gibime geliyor
            abi söylede artık çıkalım yaw??

Yorum

• ben genede sagda ve solda tartardım ne olur ne olmaz abi
              Ve birgün getirilir musalla taşına
              ve bir taş dikilir başına
              işte o taştır insanoğlundan baki
              üstünde bir tarih bir fatiha bir de huvelbaki

Yorum

arkadaşlar cevabı söyleyeyim mi?ona göre tartışalım.ama golasaliyimın söylediğinde eğer konulan ağırlıkları almazsan olabilir gibime geliyor
                konulan ağırlıkları alıp almamak aslında birşey değiştirmez. çünkü sonuçta iki taraftada 2 kilo var ve onu kaldırmak birşey değiştirmez
                Ben Kuzeyin Oğlu, sen Bizans Torunu! Ben Asaletin Rengi, Sen Entrikanın Başkenti! Ben TRABZONUM, BİZ TRABZONSPORUZ!!!

Yorum

• İlk olarak camakoglu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  ben genede sagda ve solda tartardım ne olur ne olmaz abi
                  o da mantıklı valla ??

Yorum

• İlk olarak golasaliyim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    bende zaten seni desteklemek adına yazmıştım bunu
                    oo golasa akçaabat elele

Yorum

• Bence önce sepetten çıkaralım cevizleri,sonra gerekirse kabuklarını kıralım sade iç kalsın.Satarken işçilik payını da koyarız üstüne.Hata veriyorsa terazi hiç kasmayalım,güvenilir esnafsan sıkıntı olmaz.''Benim hiç matematiğim olmadı abi'' der geçersin,hesaba kitaba gerek yok.Avuç avuç dağıt hem,nedir bu modernlik ayakları????

Katlettim,pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum...

Yorum

• İlk olarak kanda61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        oo golasa akçaabat elele
                        hep beraber soru çözmeye :P

Yorum

• cevap da şuydu
                          terazi hatasız tartıyormuş gibi cevizleri birinci kefeye ağırlıkları ise ikinci kefeye koyarak standart bir tartım yaparsınız. terazi dengedeyken birinci kefedeki cevizleri alarak onların yerine diğer kefeyle dengeyi sağlayacak ağırlıkları koyarsınız. birinci kefedeki ağırlıkların toplamı cevizlerin gerçek ağırlığıdır.

Yorum

• İlk olarak GaMZe61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Bence önce sepetten çıkaralım cevizleri,sonra gerekirse kabuklarını kıralım sade iç kalsın.Satarken işçilik payını da koyarız üstüne.Hata veriyorsa terazi hiç kasmayalım,güvenilir esnafsan sıkıntı olmaz.''Benim hiç matematiğim olmadı abi'' der geçersin,hesaba kitaba gerek yok.Avuç avuç dağıt hem,nedir bu modernlik ayakları????

yap yap ondan sonra pişmanlık yasası! ohh ne ala memleket

Yorum

• İlk olarak GaMZe61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Bence önce sepetten çıkaralım cevizleri,sonra gerekirse kabuklarını kıralım sade iç kalsın.Satarken işçilik payını da koyarız üstüne.Hata veriyorsa terazi hiç kasmayalım,güvenilir esnafsan sıkıntı olmaz.''Benim hiç matematiğim olmadı abi'' der geçersin,hesaba kitaba gerek yok.Avuç avuç dağıt hem,nedir bu modernlik ayakları????

mükemmeldi gece gece güldüm yahu

Yorum

• Hadi ben kaçtım herkese ii sabahlar mı desem artık

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X