Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Doğruların üzerine para gelme olasılığı niye 2/9 ?..
    Daha açıklayıcı anlatayım.az önce biraz üstünkörü anlattım.bulduğum çözüm şöyle...
    Alttaki iki kareyi elimle kapattım.üstteki iki kareyle ilgileniyorum.sadece üstteki iki karenin ortasındaki çizgi üzerine gelme olasılığını bulmaya çalışıyorum.Ortadaki çizgi üzerine gelme olasılığı (yataydan bakıyorum)çemberin çapı 20 ise 40/60,yani 2/3 tür.Ortadaki çizgiden 20 sağa 20 sola 40 eder.
    alttaki 60 cm lik çizgi üzerine gelme olasılıgı 20/30 dan (elimle kapattığım için dikey uzunluk 30 cm) 2/3 tür ve alttaki çizgi üzerine gelmeme olsalığı 1-2/3=1/3 tür.
    bu durumda ortadaki çizgi üzerine gelip,alttaki çizgi üzerine gelmeme olasılığı
    2/3 * 1/3 =2/9 dur. bu şekilde ayrı ayrı ortadaki 30 cmlik çizgiler üzerine gelip 60 cm'lik çizgi üzerine gelmeme olasılığı her bir 30 cmlik çizgi için 2/9 dur.
    1-(2/9+2/9+2/9+2/9)=1/9'dur bence...

Yorum

• Bunu diyeceğini biliyordum Ama benim yönteme el alıştı mı deneme yanılmayla yetişemezsin...
      Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

Bunu diyeceğini biliyordum Ama benim yönteme el alıştı mı deneme yanılmayla yetişemezsin...
        hesap makinası var abi

Yorum

• Fincher sağol,şimdi anlaşıldı...

Yorum

• 1 1 1 = 6
            Birler arasında öyle matematiksel işlem yapılmalı ki sonuç 6 olsun. 1 ler 1 er kere kullanılabilir.

Yorum

• İlk olarak kanda61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              hesap makinası var abi
              Aslında kısa çözümlerde (nitekim bu soruda olduğu gibi) deneme yanılma daha hızlıdır,ama çözüm uzarsa,deneme yanılmada her basamak için harcayacağın süre artar,ama yöntemle her basamak aynı süreyi alır,grafikle gösterecek olursak ,mavi çizfi yöntemi,lırmızı çizgi deneme-yanılmayı göstersin,x noktasına kadar deneme-yanılma daha iyiyken,bu noktadan sonra yöntem avantajlı olur : (kafayı sıyırtacaz bu gidişle )
              En son TheCrow tarafından düzenlendi; 09.04.2009, 16:22.

Yorum

• abi alem adamsın.altta kalan alan ise sorunun zorluğunu mu belirliyor
                En son Cabri61 tarafından düzenlendi; 26.06.2007, 16:11.

Yorum

• Olgun biraz daha açıklasana,1 ler şekildeki gibi durmak zorunda mı,mesela 1üzeri 1 yazabilir miyim,veya 1 faktöriyel?..

Yorum

• İlk olarak Olgun Cabri tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    bu neyin grafiği
                    Deneme-Yanılma mı yoksa yöntem mi grafiği Bir önceki Kanda'nın sorusuyla ilgili...

Yatay eksen cevaptaki basamak sayısını,dikey eksen ise soruyu çözme zamanını gösteriyor
                    En son TheCrow tarafından düzenlendi; 26.06.2007, 16:14.

Yorum

• 1#1#1=6
                      3 tane birle istediğin matematiksel işlemi kullanarak 6 ya ulaşılacak.birler 1 defa kullnılacak

Yorum

• En son zafer6161 tarafından düzenlendi; 30.06.2007, 23:37.
                        Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
                        Hayallerimizi Satmadık'ya,,,

Yorum

• (1+1+1)! = 6

Bu mu cevap?..

Yorum

(1+1+1)! = 6

Bu mu cevap?..
                            ...evet

Yorum

• Adamın adı " dörde çeyrek var " imiş...

Yorum

• En son zafer6161 tarafından düzenlendi; 30.06.2007, 23:37.
                                Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
                                Hayallerimizi Satmadık'ya,,,

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X