Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• :d:d:d:d:d:d
    Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• 3 boyutlu düşünürsek yine çapraz koyunca olur gibi geliyor bana ama?
      Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
      Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
      - Eomer -

Yorum

• Evet yine hipotenus...1,16*1,16*1,16 boyutlarındaki küpün içine sığıyor olta...Ama bomba cevabı da müthişti

Yorum

• Lunaparklarda rastlayabileceğiniz bu oyunda geniş bir levha üzerinde kareler çizilmiştir. Madeni bir parayı bu levha üzerinde yuvarlıyorsunuz. Para düştüğünde karelerin içinde kalıyorsa ödül kazanıyorsunuz, çizgilere değiyorsa kaybediyorsunuz. Paranın çapı 20 mm. karenin kenarı ise 30 mm. olduğuna göre kazanma olasılığınız nedir?

Yorum

• Cevap : 1/9

Çözümünü söylemeyeyim,çözmeye çalışanlar olabilir...

Yorum

• İlk olarak Olgun Cabri tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Lunaparklarda rastlayabileceğiniz bu oyunda geniş bir levha üzerinde kareler çizilmiştir. Madeni bir parayı bu levha üzerinde yuvarlıyorsunuz. Para düştüğünde karelerin içinde kalıyorsa ödül kazanıyorsunuz, çizgilere değiyorsa kaybediyorsunuz. Paranın çapı 20 mm. karenin kenarı ise 30 mm. olduğuna göre kazanma olasılığınız nedir?
              Çizilen çizgilerin genişliğini vermesi gerekmiyor mu?

Yorum

• İlk olarak Olgun Cabri tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Lunaparklarda rastlayabileceğiniz bu oyunda geniş bir levha üzerinde kareler çizilmiştir. Madeni bir parayı bu levha üzerinde yuvarlıyorsunuz. Para düştüğünde karelerin içinde kalıyorsa ödül kazanıyorsunuz, çizgilere değiyorsa kaybediyorsunuz. Paranın çapı 20 mm. karenin kenarı ise 30 mm. olduğuna göre kazanma olasılığınız nedir?
                4/9 mu?........

Yorum

• Kanda, 4/9 ile 1/9 arasında çok düşündüm ben de,ama sanırım 1/9 olacak...

Yorum

• İlk olarak fincher tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Çizilen çizgilerin genişliğini vermesi gerekmiyor mu?
                    çizgileri doğru olarak alabilirsiniz.sonuçta çemberin çizgiye en son değeceği nokta teğet noktasıdır.
                    bir de şunu söylemem gerek.yukardaki şekilde levha 4 eş kareye bölünmüş.levha üzerinde bir sürü kare var.siz tek kare üzerinde işlemleri yapın.
                    bu arada cevap 1/9.tebrikler TheCrow.
                    En son Cabri61 tarafından düzenlendi; 26.06.2007, 14:07.

Yorum

• Çünkü eğer cevap 4/9 olsaydı,o zaman 9 kare olması durumunda cevap 9/9 demek durumunda kalırıdk ki,bu da doğru olmazdı...

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Kanda, 4/9 ile 1/9 arasında çok düşündüm ben de,ama sanırım 1/9 olacak...
                        4/9 dan sonra 4 e bölebilirmiyizki 4 tane mekan olduğuna göre 4 le çarpmamız gerekmez mi o zaman da 16/9 böyle de olmayacağına göre 4/9 dedim ben

Yorum

• YA 9 kare olsaydı?...9/9 yani 1 mi diyecektik?..YAni her zaman kazanırız mı diyecektik

Yorum

• Sen 1/9 bulup sonra da 4 kare var diye 4 ile çarptın sandım ben?..

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              YA 9 kare olsaydı?...9/9 yani 1 mi diyecektik?..YAni her zaman kazanırız mı diyecektik
                              galiba gittiğimiz yollar aynı değil ben 1/9 u 4 le çarparak bulmadım 20mm /30mm yatayda olasılık 20mm/30mm dikeyde olasılık ikisini birbiriyle çarpıp 4/9 ama 4 kare olduğu için 4 le çarpmak gerek o zaman da 16/9 o da olmayacağına göre 4/9 dedim..

Yorum

• İlk olarak kanda61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                galiba gittiğimiz yollar aynı değil ben 1/9 u 4 le çarparak bulmadım 20mm /30mm yatayda olasılık 20mm/30mm dikeyde olasılık ikisini birbiriyle çarpıp 4/9 ama 4 kare olduğu için 4 le çarpmak gerek o zaman da 16/9 o da olmayacağına göre 4/9 dedim..
                                bu da bir çözüm olabilir yalnız yatay ve dikey kesişim olasılıklarını çıkarman lazım

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X