:d:d:d:d:d:d
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Akıl Oyunları
Daraltma
X
-
Lunaparklarda rastlayabileceğiniz bu oyunda geniş bir levha üzerinde kareler çizilmiştir. Madeni bir parayı bu levha üzerinde yuvarlıyorsunuz. Para düştüğünde karelerin içinde kalıyorsa ödül kazanıyorsunuz, çizgilere değiyorsa kaybediyorsunuz. Paranın çapı 20 mm. karenin kenarı ise 30 mm. olduğuna göre kazanma olasılığınız nedir?
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Olgun Cabri tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Lunaparklarda rastlayabileceğiniz bu oyunda geniş bir levha üzerinde kareler çizilmiştir. Madeni bir parayı bu levha üzerinde yuvarlıyorsunuz. Para düştüğünde karelerin içinde kalıyorsa ödül kazanıyorsunuz, çizgilere değiyorsa kaybediyorsunuz. Paranın çapı 20 mm. karenin kenarı ise 30 mm. olduğuna göre kazanma olasılığınız nedir?
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Olgun Cabri tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak fincher tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleÇizilen çizgilerin genişliğini vermesi gerekmiyor mu?
bir de şunu söylemem gerek.yukardaki şekilde levha 4 eş kareye bölünmüş.levha üzerinde bir sürü kare var.siz tek kare üzerinde işlemleri yapın.
bu arada cevap 1/9.tebrikler TheCrow.En son Cabri61 tarafından düzenlendi; 26.06.2007, 14:07.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKanda, 4/9 ile 1/9 arasında çok düşündüm ben de,ama sanırım 1/9 olacak...
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYA 9 kare olsaydı?...9/9 yani 1 mi diyecektik?..YAni her zaman kazanırız mı diyecektik
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak kanda61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülegaliba gittiğimiz yollar aynı değil ben 1/9 u 4 le çarparak bulmadım 20mm /30mm yatayda olasılık 20mm/30mm dikeyde olasılık ikisini birbiriyle çarpıp 4/9 ama 4 kare olduğu için 4 le çarpmak gerek o zaman da 16/9 o da olmayacağına göre 4/9 dedim..
- Alıntı
Yorum
Yorum