İlk olarak Vkgz tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Akıl Oyunları
Daraltma
X
-
Yok öyle demeyin,bakmak var,görmek varGörmek için biraz da beyni çalıştırmak lazım burada.Hesap-kitap gerektirmeyen,10'a kadar sayabilen herkesin çözme ihtimali olan güzel bir akıl oyunu bence.(Hatta 9'a kadar diyelim de ipucu olsun çözmek isteyenlere)
Geçelim yeni sorulara...Evet,bekliyoruzYelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Vkgz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülegöz oyunu denebilir o soru içinde akıl oyunu denemez bence.. neyse yeni sorulara gecelim.
Baktığında gören herkesin yapabileceği bir şey..
Ama mesela geçenlerde TheCrow abimizin sorduğu futbol sorusu aynı zamanda trigonometri bilgisi de istiyor.. En azından çemberde açıları ve olasılık hesabını bilmeniz gerekiyor..
Oysaki bu soru için ortaokulu hatta ilkokulu hakkı ile bitirmek yeter..
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Kasım Hilal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBen aslında akıl oyunu diye bunlara derim..
Baktığında gören herkesin yapabileceği bir şey..
Ama mesela geçenlerde TheCrow abimizin sorduğu futbol sorusu aynı zamanda trigonometri bilgisi de istiyor.. En azından çemberde açıları ve olasılık hesabını bilmeniz gerekiyor..
Oysaki bu soru için ortaokulu hatta ilkokulu hakkı ile bitirmek yeter..
Ben de işlem (en azından karmaşık işlem) gerektirmeyen,püf noktası olan soruları daha çok severim. er-şer-er-er-er-? gibi meselaYelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...
- Alıntı
Yorum
-
Bu belli bir kural içeren sıralı harf, kelime vs tarzı sorularla aram hiç iyi değil benim de.
Nedense göremiyorum
Karışık matematik işlemleri gerektiren sorulardan da hoşlanmıyorum.
En güzeli gizemli, hikaye tipi gerçek hayata uyarlanmış sorular.(Mesela katil kim, altını kim çaldı?) Yok mu hocam o tarz soru ?Bir lokma ekmeğe,Bir yudum su içmeye,
Yine de şükretmeye, Razıysan gel benimle..
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak maxim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBu belli bir kural içeren sıralı harf, kelime vs tarzı sorularla aram hiç iyi değil benim de.
Nedense göremiyorum
Karışık matematik işlemleri gerektiren sorulardan da hoşlanmıyorum.
En güzeli gizemli, hikaye tipi gerçek hayata uyarlanmış sorular.(Mesela katil kim, altını kim çaldı?) Yok mu hocam o tarz soru ?
Edit:Great White sormuş bu soruları.En son TheCrow tarafından düzenlendi; 23.10.2008, 21:55.Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Eomer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleŞu Bilim Teknik'in verdiği oyun2008 sorularının hepsini çözebilen var mı?
- Alıntı
Yorum
-
Ben hepsini çözemedim. O yüzden çözemediğim soruyu da sormak istemem. Ama çözdüklerimden bir tane sorabilirim isterseniz?
YEABRÖILMÜIMNÜÇKEAYÇRTEIĞR?
24 Ekim Cuma son günü. Son günden önce sormak istemedim emek hırsızlığı falan olur diye.Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!- Eomer -
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Eomer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYEABRÖILMÜIMNÜÇKEAYÇRTEIĞR?
Sen boş zamanlarında gazetedeki bulmacalar yerine bunları mı çözüyorsun yoksa
Kendimi bir moron gibi hissetmemi sağladığın için teşekkürler; ne diyeyim"söylediklerin kimseyi rahatsız etmiyorsa hiçbi' şey anlatmıyorsun demektir"
GW
- Alıntı
Yorum
-
Kimbilir. Belki de nihayetinde bir soru olduğu için soru işareti koyulmuştur
İlahi Ömer.. Verdiğin ipucu da bombaymış
"Çözümü bulduğun zaman oldukça kolay" hesaabı
Neyse, The Crow da gelmiş. Öğreniriz birazdan cevabı"söylediklerin kimseyi rahatsız etmiyorsa hiçbi' şey anlatmıyorsun demektir"
GW
- Alıntı
Yorum
Yorum