Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Forum Trabzon Alışveriş Merkezi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• burası benim yaşadığım doğduğum şehir zaman zaman başka şehirlerde yaşasam da özlemi ile yanıp kavrulduğum şehir ve her zaman benim dediğim şehrim.değişik illerde oturdum yaşadım çalıştım tv de TS maçı olduğunda staddakiler gibi heyecanlandım trabzona yapılan küçük yatırımları duydukça neşelenir içimden her yapılacak ufak da olsa yatırımın zararı değil faydası olduğunu düşünürdüm.büyük şehirlerde yaşadım her yapılan büyük alışverişlerini gördüğümde neden trabzonumda yok yapılmıyor dedim.kısaca ben trabzona trabzon diyemem trabzonum derim bursa da dahi yaşasam avusturyada da.kalkıp başka şehirdeki yatırımlarla memleketimde ki yatırımları memleketimdekini hor görerek diğerini yükseltmeye çalışarak yapmam kimse de yaptıramaz.trabzonda yapılacak olan küçük de olsa bir bank görsem beni sevindirir vesselam...deli ise benim delim başkasının delisi ile kıyaslamam memleketimin delisi gözüme hoş gelir
    trabzonum diyemediğim an beni bu şehre sokmayın...

Yorum

• samsun başka bir ülkede mi peki.nedir bu çekememezlik anlamadım gitti.
      Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

• Yani sankim Fb-Ts çatışmasındayız.
        Nedir yani ? Ne oluyor?
        Amaç ne? Bişi anladıysam olimm.
        Sanırım dalga geçiyor.

Yorum

• Başlığa yönetici olarak müdehale ediyorum arkadaşlar. Başlık görüldüğü üzere "Forum Trabzon".

Bu iletinin ardından Samsun'la alakalı yorumlar silinecektir. Konuyu saptırmayalım daha fazla.

İyi akşamlar.
          “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
          Malik bin Dinar

Yorum

• İlk olarak Nebiye tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Yani sankim Fb-Ts çatışmasındayız.
            Nedir yani ? Ne oluyor?
            Amaç ne? Bişi anladıysam olimm.
            Sanırım dalga geçiyor.
            dalga geçtiği ortada ama bu neden yoksayılıyor anlamadım gitti
            arkadaşımızın açmış olduğu forum trabzon başlığını gereksiz yere amaca uygun olmayan şekilde açık olarak işgal ediyor. ama kimsenin umrumda değil..
            "İçinde ilerle, ama korkunun seni hareket ettirdiği şekilde ilerleme"

Yorum

• İlk olarak Kaya tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Başlığa yönetici olarak müdehale ediyorum arkadaşlar. Başlık görüldüğü üzere "Forum Trabzon".

Bu iletinin ardından Samsun'la alakalı yorumlar silinecektir. Konuyu saptırmayalım daha fazla.

İyi akşamlar.
              sonun da teşekkürler

Yorum

• İlk olarak ezgi cubukcu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Trabzonlu olarak itiraf edebilirim ki Cengiz Abimde bilir bi Lacoste Trabzona bişey katmamıştır ama bi Stefanel Samsun'a çok şey katmıştır

Ha bunlarıda okudum ya burada

Tartışmaların uygun bir zemine oturtulup yapılması gerekiyor.Alışveriş merkezlerini ya seversin ya sevmezsin.Nedenlerini belirtirsin.Ama yukarıda ki cümle gördükten sonra inandırıcılık "0"a inmiştir.

Açıkçası bende alışveriş merkezlerine karşı olsamda muhtemelen iyi iş yapacaktır.

Yorum

• boşu boşuna kapışmayın karı kazanacaklarda onlar zararda avm kapatıp gideceklerde onlar bize bir şey olmıyacak adamlar düşünsün bize ne biz keyfini çıkarılım güzel olursa halka hitap ederse ikinci bir alışveriş merkezi olana kadar çok güzel işler ikincisi olursa söner galerria carusel olayı gibi

Yorum

• Ha Trabzon ha başka bir şehir yani güzel bir yatırım yapılmış ki mutlaka öncesinde bir etüt yapılıp inşaasına başlanmış.Nedir bu köstek olma durumları.Son gülen iyi güler batsında ben haklı çıkayım edaları yakışı kalmıyor.
                    Sen ağlat biz severiz seni...
                    Aşkın rengi:BORDO-MAVİ
                    ts_mania

Yorum

• ``kazanirsak birlikte kazanalim / batarsa sadece siz batin``

her sehrin kendine gore belli bir potansiyeli vardir. hic bir sehrin potansiyeli de sonsuz degildir.

trabzona boyle bir alisveris merkezini yapmayi kendilerine uygun goren insanlar gelmis yapmislar bunu.

bu saatten sonra ``orasi batacak burasi cikacak`` gibi anlamsiz yorumlar yapmanin bir yere kadar anlami olabilir , bir yerden sonra israrla ayni seyleri tekrarlamanin amacini anlamiyorum.

adamlar gelmis yapmislar. giden gider gitmeyen gitmez. kimse kimseyi zorla da goturmeyecek oraya.
                      kimseyle sozlesmede imzalanmayacak geleceksin diye.

trabzon halki gitmezse ne olur ? gitmezse bir sey olmaz ne olacak. demek ki sevmiyorlar olacak kimse de daha yapmaz boyle bir sey. dunyanin sonu mu?

trabzon halki sevdi gidiyor. e yeni bir mesgale cikar insanlara. meydana tikanip kalmazlar sehrin SAGINA SOLUNA giderek sehir icinde hareketlilik saglarlar.

--------------
                      ''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)

feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !

Yorum

• İlk olarak ezgi cubukcu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Son gülen iyi güler diyorum ve içime atıyorum tüm kahkahalarımı

Birkaç ay içinde kriz kendini iyice hissettirip her yanımızı zombi gibi işsizler ordusu sarınca, siyasi kriz, seçimler üstümüze kabus gibi çökerken, herkes Forum Trabzona gidip olmayan parasını harcayınca yaşamak ne güzel...
                        Yaşamak ne güzel
                        Bir ekonomist - sanırım öylesin - olarak yanlış düşünüyorsun...

Türkiye yaklaşık bir yıldır akut bir krizin eşiğinde zaten..
                        Ayrıca kriz olmayan dönemlerde yüksek bir satın alma gücü de yok..
                        Dolayısıyla kriz ve alışveriş tutumları hakkında birebir sağlan bir ilişki kurmak mümkün değil...

Bir bakarsın, Forum Trabzon inanılmaz bir cazibe merkezi olur - ki öyle olacağı, umut ve düşüncesindeyim,
                        Bir bakarsın çok kötü bir performans izleyebilir.

Asli olan Trabzons şehrine katacaklarıdır ki, tartışmamız gereken konu da burda başlamalıdır...

Her genelleme bizi yanlışa götürür.
                        Bunun da üstüne basmakta fayda var...

Kaliteli bir alışveriş merkezi, sosyal ve kültürel hayata inanılmaz katkılar yapar..
                        Prestij sağlar ve şehrin aktifleşmesinde önemli roller oynar...

Hal böyle iken, bildik felaket senaryolarını böyle yüksek sesle dile getirmek kimseye de fayda sağlamaz...

Bu arada başka bir Çubukcu abimiz, ağzı olanın bilip bilmeden konuştuğu konusunda, çok mütecaviz bir yargıya varmış.
                        Hiç yakıştıramadım.

Yorum

• 1994 ten yılından beri güzel şehrim Trabzonda yaşıyorum.... Bu güzel şehri yeşil ve deniz yoksunu Ankaraya ' da kolanın kutusuna bile tekme atmaya çekindiğim İstanbul ada Vede başka bir şehire değişmem. Hem deniz hem yeşilin 47 tonu. Tarih boyunca yaklaşık 5000 yıldırda insanlar benim gibi düşünmüşler bu güzel şehire yerleşmişler koloniler kurmuşlar burayı bölgenin en büyük şehri yapmışlar. En son Osmanlı zamanındada şimdiki 10 ili kapsayan büyük bir sancakbeyliği idi burası.

Şimdiki şehrin resmi nüfusu 230 bin civarı ancak normal nüfus 400 binden fazla hatta 500 bini bile bulur ancak köy kökenli insanlarımız belediyelerin ödenekleri azalmasın diye burada yaşamalarına rağmen hala köylerinde yazılıyorlarki bu nüfus halihazırda şehirde olanlardan daha fazladır.

birde bu nüfusa 30 bin öğrenciyi 15-20 bin askeri ve çeşitli nedenlerle il dışından gelen insanlarıda katarsanız resmi rakamdan çok daha fazla bir rakam çıkar.

Günlük şehirdeki nüfussa bunun en az 2 katıdır bölgenin sağlık mrkezi olması nedeniyle onbinlerce kişi günübirlik olarak şehire gelmektedir. birde havaalanına başta Rize, Artvin, Bayburt, Gümüşhane , Giresin ve Ordudan gelenler olmak üzere tüm doğu karadeniz buradan ulaşımı sağlamaktadır. Ayrıca tarihi ipekyolu üzerinde olması nedeniyle Gürcistan dan İrandan Rusyadan Azerbaycandanda hem turist hemde normal ticaret için gelenleride bu sayıya eklemek lazımdır. Son zamanlarda canlanan limanımızda dış ticaret ve turizm üssü konumunu güçlendirmiştir.

Tüm bu nedenlerle nüfusumuz günlük olarak 1 milyon civarıdır. Hem Gelişmiş ülkelerde her 100 bin nüfus için bir alışveriş merkezi açılmaktadr . Şimdiki alışveriş merkezide bu anlamda çok ama çok önemlidir ve ihtiyacımızdır.

Rantabıl olup olmayacağı sorusuna gelince bence çok karlı bir yatırımdır. Knedini bir kaç senede 10 seney i bulmayacak şekilde amorti edecektir.

Erzurumda bundan 10 sene kadar önce 3M MİGROS açıldı. bugüne kadarda gayet güzel ciro ve kar etti bize daha yeni geldi 2M MİGROS. Mağazanın açılışında Koç Holding CEO su Bülent Özaydınlı çok geç kaldıklarını ifade ettti. Bugün Carrefour marketi bir kaç yıl için Trabzonspora 1,5 milyon euro teklif ediyorlarsa Trabzonun perakendecilik alanındaki geri kalmışlığıdır. Tıpkı 300 trilyon yatıranların da bir şeyler bildikleri gibi büyük mağazalar milyonlarca doları harcamaya hazırdır yeterki uygun yeri bulsunlar...

Üniversitenin , binlerce askerin, yüzbinlerce nüfusun, yine yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bir şehir ve pazar sorunu olucak hemi. Buna inanmak için gerçekten Trazonun gerçeklerini bilmemek laızm geliyor belki 20 sene öncesinin Trabzonunda olabilirdi pazar sorunu ama şimdi kesinlikle olmaz.

Hele Koçtaş büyük bir mağaza açacakki bölgede gelişen inşaat sektörü için biçilmiş bir kaftan bence satış rekorları kıracak sadece bu mağaza....ve bunu gibi diğer mağazalar belki çok pahalı ürünler satanlar fazla satış yapamaz ama diğerleri mutlaka kar hemde çok kar edeceklerdir.

krizse geçicidir. bir seçim olur kriz mriz kalmaz. küresel krizse başka bir olay dünya battığında zatren sizde ayakta kalamazsınız. o zaman istanbuldakileride kapatalım.

mesele senin alışveriş merkezinin benimkisi döver meselesi değil eğer öyleysede Cevahir Alışveriş merkezi hepinizinkini döver....

kalın sağlıcakla.....
                          En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 13.06.2008, 21:30.
                          Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Faik abi, özetlemişsin konuyu; eline sağlık..

son zamanlarda anlamsız bir tartışmaya girildi, şaşırtıcı.. ne zararı olursa olsun, bir yerden başlamak lazım diye düşünüyorum, sanki önceden böyle bir çalışma oldu da zarara uğradı gibi.. Güzel Trabzon'umuza güzel bi yatırım yapıldı. zaman neyi gösterir hep beraber görecez..

Yorum

• Faik, bazı noktalarda ayrılıyoruz...
                              Yatırımcılar bile dönüşüm konusunda çok kararlı değiller. Herkes risk aldığının farkında olduğu gibi, teklif götürüldüğü halde girmeyenler de var. Bana da "yahu nasıl olmaz" gibi geliyor ama "kurt" tüccarlar boş konuşmaz. Sabit giderler açısından Akmerkez'den fazla bir farkı yok. Bekleyip görmek lazım...

İkincisi, Migros'un Trabzon'a geç gelişi bir vurdumduymazlık, ya da gözden kaçırılmışlık değildi. Belittiğin gibi, "yersizlik" sorun. Erzurum'da açılan mağazadan da önce yer bakmaya başladılar. Ama maliyet hesabı onları uzak durmaya itti. Forum'un aldığı riski alabilseler zaten bir iş merkezi olarak ortaya çıkarlardı. Ayrıca, bildiğim kadarıyla Forum zaten kendini şimdiden amorti etti. Yani sözleşmeler genelde yükü yatırımcıya yüklüyor diye biliyorum. İncelemedim, ama girenlerden duyduklarım bunlar.

Bir de "kriz" konusu var. Türkiye'nin yaşadığı hemen hemen tüm büyük krizler el yapımıdır. Bir tane daha yapılır, o da aşılır. İnsanlar bazı şeyleri yeni yeni öğreniyorlar ve bu krizlerin etkileri gittikçe daha azalıyor. 2003'te Dünya Bankası destekli bir projede birlikte çalıştığımız çok ünlü bir ekonomist maaşımı alır almaz TL'ye çevirmeme karşı çıkmış, "Dolar'ın gerçek değeri 2 milyonun üstünde" diyerek nasıl büyük bir fırsatı kaçırdığımı söylemişti. Bu el yapımı kriz yaratıcılarının basın sözcüsü olduğunu düşündüğüm bu kişinin şu an da aynı şeyleri söylüyor olduğuna eminim

Ezgi arkadaşa katıldığım nokta insanların "olmayan" paralarını harcama anlayışları ancak bunun Samsun'un lehine nasıl işlediğini anlamış değilim. Bakalım hangi şehirde daha çok kart mağduru var mesela... Bu Türkiye'nin çok ciddi bir sorunu. Yemin ederek söylüyorum, bir çok insan kartla harcarken başkasının parasını harcıyormuş psikolojisi ile yapıyor bunu. O konuda sınıfta kaldığımız kesin. Umarım yeni kart faciaları yaşanmaz...

Yorum

• 17 Haziran 2008 13:23Trabzonspor’un Trabzon Forum iş merkezinde açacağı satış mağazası ile ilgili çalışmalar sürüyor

TS Clup Trabzon Forum'da
                                Trabzonspor Clup, “Trabzon Forum'da da mağaza açacak. Trabzonspor ürünlerinin satışa çıkarılacağı TS Clup 5 x 5 metre büyüklüğünde olacak.Açılışı 20 haziranda yapılacak olan Forum iş merkezinde ti TS Clap reyonunun dizaynı için yönetici Mehmet Tunç çalışmalarını sürdürüyor.

Değirmendere-Üniversite Kavşağı'nda inşa edilen Trabzon Forum'da ki Trabzonspor reyonunda yeni sezonda NİKE ile anlaşan Trabzonspor, yeni ürünleri piyasaya sürecek

spor61
                                TRABZONSPOR 1967

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X