kullanmıyordum ama kullananlara yazık oldu gereksizdi kapatılması...
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Twitter ve Youtube Kapatıldı!
Daraltma
X
-
Hep bu Fuat "abi".
Timeline'ımdaki son tivit çok manidar.
@fuatavni
"Ey @bulent_arinc AKP diye birşey kalmayacak bilesin..."En son Adem Erdoğan tarafından düzenlendi; 21.03.2014, 13:35.Özkan SÜMER
- Alıntı
Yorum
-
İleri demokrasi.
O kadar ileri ki biz daha gidemedik o diyarlaraForum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunanAyağa KALK!(ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
- Alıntı
Yorum
-
kapatılmasını destekliyorum, sen sayın başbakanımıza her türlü hakareti et, sonra vay efendim twitter imi kapadılar, ee kaparlar tabi zaten müslüman bir ülkede yaşıyoruz bunlar hep batının oyunları, biride çıkıp demiyorki elhamdülillah twitter haramdır, açmayın açtırmayın diye ? soruyorum Allah aşkına cevap verin, müslüman adamın ne işi olur tiwitter ile facebook ile bilmem ne ile ?
VAKA İ TWİNGTER OLAYI NEDİR ? İŞTE YANITI
twitter da yer alan mavi kuşun ne anlama geldiğini biliyor musunuz ? biriniz bile merak edip araştırmadı dimi ? madem bilmiyorsunuz ben aydınlatayım sizi ; o mavi kuş osmanlı döneminde hürrem sultana hakaret eden ''twingter'' isimli bir bizans kuşunu simgeliyor. istanbul un fethinden sonra bizans halkının canını bağışlayacağını, onlara zarar vermeyeceğini söyleyen fatih sultan mehmet, halkın güvenini kazanır. birkaç hafta sonra halk arasına karışmak isteyen fatih sultan mehmet'in gözüne, pazar yerinde gezerken mavi bir kuş takılır.
kuşun yanına gider ve satıcısına ''bu nasıl bir kuştur, cinsi nedir, nerden gelir söyler misin, merak ettim'' der... satıcısı, ''padişahım bu kuş nesli tükenmekte olan bir bizans kuşudur, bunlardan çok az kaldı. çok değerlidirler ve ona sevgi gösterirseniz sizinle konuşabilirler, bunlara bizansta twingter kuşu derler'' diye cevap verir.
fatih sultan mehmet, twingter kuşuna hayran kalır ve 61 kese altın karşılığında mavi kuşu satın alır, odasına mavi kuş için çok görkemli bir kafes yaptırır. nesli tükenmekte olan twingter kuşları için sarayda özel bir oda yapılır. ve işte bizans kuşları artık osmanlı himayesindedir... fatih sultan mehmet han, bu kuşları koruma altına alan padişahımızdır.
fatih handan sonra tahta geçen 2. bayezid, babasının kuşlarını yaşatmıştır.. ondan sonraki padişah yavuz sultan selim'de twingter kuşunun neslini ve geleceğini korumuş, bu masmavi ve tatlı kuşa babası ve dedesi gibi sahip çıkmıştır.
ama gel görki, kanında bizans kanı taşıyan bu mavi şeytan, kanuni sultan süleyman'a, büyük ve kudretli cihan padişahın biricik sevdiceğine, hürrem sultan a çok büyük bir terbiyesizlik yapmıştır ve bu terbiyesizliği, twingter kuşu neslinin sonu olmuştur...
tarih kitaplarında yer bulmayan ve çok az kişinin bildiği bu vukuat, tarihte ''vaka i twingter'' olarak geçer.
olayı kısaca açıklamak gerekirse, bu mavi kuş ve hürrem sultan arasında cereyan eden bir sözlü tartışma, twingter kuşunun sonunu getirmiştir... sultan süleyman han, güzeller güzeli hürrem sultan'a bilindiği gibi çok değerli bir yüzük hediye etmiştir ancak yüzüğün yanında birde dişi bir twingter kuşu hediye etmiştir. bakın bu yüzük olayını herkes bilir, çok değerli bir parçadır ancak mavi kuş görmezden gelinmektedir...
yüzüğü görünce sevinçten çıldıran hürrem sultan, haremdekileri ve kendisine rakip gördüğü mahidevran sultanı kıskandırmak için yüzüğü parmağına takar, twingter kuşunuda kafese kor ve hareme gider ancak başına geleceklerden habersizdir...
yüzüğü parmağında gören ve çılgına dönen mahidevran sultan o an beddua eder ve bedduası tutar, twingter kuşu dile gelir ve hürrem sultan a haremin önünde ciyaklıya ciyaklıya ''şeytaaaaaannnn, şeytaaaaan hürrreeeeemmm, şeytaaaaaaaannn'' diye ötmeye başlar.
neye uğradığını şaşıran hürrem sultan bu duruma çok öfkelenir ve doğruca soluğu sultan süleyman han ın yanında alır. durumu öfkeyle cihan padişahına anlatır ve derhal twingter kuşlarının öldürülmesini ister. işte o an sultan süleyman han yerinden kalkar ve öfkeyle şu emri verir, ''zinhar, bütün twingter kuşlarını osmanlı sarayının önündeki havuzda boğun, çabuk..!''
tekrarlıyorum, bu olay tarihte, ''vaka i twingter'' olarak geçer ve bunu çok az kişi biliyor çünkü araştırmadan ve bilgiden yoksun yetişen bir nesiliz... şimdi soruyorum sizlere, bu mavi kuşu dün bursa mitinginde boğduran sayın başbakanımız haklı mı haksız mı ? nedir derdiniz eyy batının rüzgarına kapılmış bi çare feryad figan eden, öfke kusan benim sevgili vatandaşlarım, nedir derdiniz ? söyleyinde bilelim...En son Mert Oğuzlu61 tarafından düzenlendi; 21.03.2014, 18:38."Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"
- Alıntı
Yorum
-
Vay anasını sayın seyirciler nasıl bir komplo teorisidir bu ağzım açık kaldı bunları uydurmasını nasıl beceriyorlar pes doğrusu herşeyi geçtim kuşun suçu ne burada
Demek ki Hürrem Sultanı gezerken yahut seferdeyken kazara bir yılan soksa,akrep ısırsa yahut üzerine yabani hayvan saldırsa bugün o hayvanların sembol ettiği bütün herşeyi kullanmak haram olacak,Müslüman'ın el sürmesi zinhar yasak olacaktı hemi
İslamda haram ve helal olan şeyler bellidir kimse bir tarafından element uydurup "Şu siteye girmek haram,buraya giden kafir olur" gibisinden yakıştırmalar yapamaz.
Adam akıllı bir sosyal paylaşım sitesi yaptıkta millet sanki onu bırakıp twitterin peşinde koşuyor o Müslüman alemide adam akıllı global bir site yapsın da millet Batın'ın rüzgarına kapılmasın adamlar çalışıyor yapıyor bizimkiler hem yerinde sayıyor hemde yapılanı beğenmiyor ayrı tipiz harbidenAdalet,Eşitlik,Özgürlük..
Komünar..
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Muhteva tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleVay anasını sayın seyirciler nasıl bir komplo teorisidir bu ağzım açık kaldı bunları uydurmasını nasıl beceriyorlar pes doğrusu herşeyi geçtim kuşun suçu ne burada
Demek ki Hürrem Sultanı gezerken yahut seferdeyken kazara bir yılan soksa,akrep ısırsa yahut üzerine yabani hayvan saldırsa bugün o hayvanların sembol ettiği bütün herşeyi kullanmak haram olacak,Müslüman'ın el sürmesi zinhar yasak olacaktı hemi
İslamda haram ve helal olan şeyler bellidir kimse bir tarafından element uydurup "Şu siteye girmek haram,buraya giden kafir olur" gibisinden yakıştırmalar yapamaz.
Adam akıllı bir sosyal paylaşım sitesi yaptıkta millet sanki onu bırakıp twitterin peşinde koşuyor o Müslüman alemide adam akıllı global bir site yapsın da millet Batın'ın rüzgarına kapılmasın adamlar çalışıyor yapıyor bizimkiler hem yerinde sayıyor hemde yapılanı beğenmiyor ayrı tipiz harbiden
ciddi olamazsın yaaaaaa"Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"
- Alıntı
Yorum
-
AW: Twitter Kapatıldı!
İlk olarak Mert Oğuzlu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülekapatılmasını destekliyorum, sen sayın başbakanımıza her türlü hakareti et, sonra vay efendim twitter imi kapadılar, ee kaparlar tabi zaten müslüman bir ülkede yaşıyoruz bunlar hep batının oyunları, biride çıkıp demiyorki elhamdülillah twitter haramdır, açmayın açtırmayın diye ? soruyorum Allah aşkına cevap verin, müslüman adamın ne işi olur tiwitter ile facebook ile bilmem ne ile ?
VAKA İ TWİNGTER OLAYI NEDİR ? İŞTE YANITI
twitter da yer alan mavi kuşun ne anlama geldiğini biliyor musunuz ? biriniz bile merak edip araştırmadı dimi ? madem bilmiyorsunuz ben aydınlatayım sizi ; o mavi kuş osmanlı döneminde hürrem sultana hakaret eden ''twingter'' isimli bir bizans kuşunu simgeliyor. istanbul un fethinden sonra bizans halkının canını bağışlayacağını, onlara zarar vermeyeceğini söyleyen fatih sultan mehmet, halkın güvenini kazanır. birkaç hafta sonra halk arasına karışmak isteyen fatih sultan mehmet'in gözüne, pazar yerinde gezerken mavi bir kuş takılır.
kuşun yanına gider ve satıcısına ''bu nasıl bir kuştur, cinsi nedir, nerden gelir söyler misin, merak ettim'' der... satıcısı, ''padişahım bu kuş nesli tükenmekte olan bir bizans kuşudur, bunlardan çok az kaldı. çok değerlidirler ve ona sevgi gösterirseniz sizinle konuşabilirler, bunlara bizansta twingter kuşu derler'' diye cevap verir.
fatih sultan mehmet, twingter kuşuna hayran kalır ve 61 kese altın karşılığında mavi kuşu satın alır, odasına mavi kuş için çok görkemli bir kafes yaptırır. nesli tükenmekte olan twingter kuşları için sarayda özel bir oda yapılır. ve işte bizans kuşları artık osmanlı himayesindedir... fatih sultan mehmet han, bu kuşları koruma altına alan padişahımızdır.
fatih handan sonra tahta geçen 2. bayezid, babasının kuşlarını yaşatmıştır.. ondan sonraki padişah yavuz sultan selim'de twingter kuşunun neslini ve geleceğini korumuş, bu masmavi ve tatlı kuşa babası ve dedesi gibi sahip çıkmıştır.
ama gel görki, kanında bizans kanı taşıyan bu mavi şeytan, kanuni sultan süleyman'a, büyük ve kudretli cihan padişahın biricik sevdiceğine, hürrem sultan a çok büyük bir terbiyesizlik yapmıştır ve bu terbiyesizliği, twingter kuşu neslinin sonu olmuştur...
tarih kitaplarında yer bulmayan ve çok az kişinin bildiği bu vukuat, tarihte ''vaka i twingter'' olarak geçer.
olayı kısaca açıklamak gerekirse, bu mavi kuş ve hürrem sultan arasında cereyan eden bir sözlü tartışma, twingter kuşunun sonunu getirmiştir... sultan süleyman han, güzeller güzeli hürrem sultan'a bilindiği gibi çok değerli bir yüzük hediye etmiştir ancak yüzüğün yanında birde dişi bir twingter kuşu hediye etmiştir. bakın bu yüzük olayını herkes bilir, çok değerli bir parçadır ancak mavi kuş görmezden gelinmektedir...
yüzüğü görünce sevinçten çıldıran hürrem sultan, haremdekileri ve kendisine rakip gördüğü mahidevran sultanı kıskandırmak için yüzüğü parmağına takar, twingter kuşunuda kafese kor ve hareme gider ancak başına geleceklerden habersizdir...
yüzüğü parmağında gören ve çılgına dönen mahidevran sultan o an beddua eder ve bedduası tutar, twingter kuşu dile gelir ve hürrem sultan a haremin önünde ciyaklıya ciyaklıya ''şeytaaaaaannnn, şeytaaaaan hürrreeeeemmm, şeytaaaaaaaannn'' diye ötmeye başlar.
neye uğradığını şaşıran hürrem sultan bu duruma çok öfkelenir ve doğruca soluğu sultan süleyman han ın yanında alır. durumu öfkeyle cihan padişahına anlatır ve derhal twingter kuşlarının öldürülmesini ister. işte o an sultan süleyman han yerinden kalkar ve öfkeyle şu emri verir, ''zinhar, bütün twingter kuşlarını osmanlı sarayının önündeki havuzda boğun, çabuk..!''
tekrarlıyorum, bu olay tarihte, ''vaka i twingter'' olarak geçer ve bunu çok az kişi biliyor çünkü araştırmadan ve bilgiden yoksun yetişen bir nesiliz... şimdi soruyorum sizlere, bu mavi kuşu dün bursa mitinginde boğduran sayın başbakanımız haklı mı haksız mı ? nedir derdiniz eyy batının rüzgarına kapılmış bi çare feryad figan eden, öfke kusan benim sevgili vatandaşlarım, nedir derdiniz ? söyleyinde bilelim...
Gesendet von meinem HTC One mit Tapatalk
- Alıntı
Yorum
-
Bu devletin başındaki adam Esad gibi ağır diktatör. (Adam halkı kazıklama adına çalışıyor. Mitinglerdeki Esad'ı eleştirdiğine bakmayın.) Ve Bu diktatörden daha her şey beklenir. Feysbuuk'u kapat, Yutup'u kapat, bilmem neyi kapat. Bari internet'in fişini çöz! Çöz de kurtulalım şu internet denen illetten!
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Mert Oğuzlu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleciddi olamazsın yaaaaaaAdalet,Eşitlik,Özgürlük..
Komünar..
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Muhteva tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHocam yoksa ironimi yapıyordun ben gerçek sandım
yaw ironi tabiki"Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"
- Alıntı
Yorum
-
Dün girebiliyorduk bugün yine girilmiyor. Twitter'i geçtim sabah internete giremedim. Adamlar dns'leri de engellemeye başlamışlar. Google dns mefta. Yahu arkadaş eğer temizsen, açıklanan şeyler iftira ise neden diktatör gibi yasaklayıcı bir zihniyete bürünmek yerine tüm bunların yalan olduğunu kanıtlamıyorsun? Ateş olmayan yerden durman çıkmazmış, bu yasaklamalar ile sanırım açıklanan/söylenen şeyleri kabul etmiş oluyorlar. Demek ki gizlediğin, üzerini örtmeye çalıştığın şeyler var ve gerçek. Youtube'un da yakında engellenebileceği söyleniyor. Sıra facebook ve sözlüklere ne zaman gelecek bakalım. Geriye doğru çağ atlıyoruz.
Bu arada twitter İran'da bile kapalı değilmiş.
Şu an yasaklı olduğu ülkeler; Çin-K.Kore ve TürkiyeEn son erolizmts tarafından düzenlendi; 22.03.2014, 11:28.
- Alıntı
Yorum
-
Yorum