Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Osmanli Padisahlarinin ölüm nedenleri?

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İlk olarak X-factor tarafından gönderildi
    yav bu nikris nedir?bi sürü tarih kitabinda yaziyor ama ben bilmiyorum
    ?
    ...anti-klişe timi...

Yorum

İlk olarak Can basten tarafından gönderildi

Madem konusu açildi tam listeyi koyalim:

Orhan Bey Rum Horofira, Rum Asporçe ve Rum Teodora ile evlendi. 1. Murad Horofira?dan dogma, Yildirim Beyazid Marya?dan dogma, Çelebi Mehmet Olga?dan dogma, 2. Murad Veronica?dan dogma, Fatih Sultan Mehmed Mara Despina?dan dogma, 2. Bayezid Kornelya?dan dogma, Kanuni Sultan Süleyman Polonyali Helga?dan dogma, 2. Selim Roksalan?dan dogma, 3. Murad Rasel?den dogma, 3. Mehmed Sofia Baffo?dan dogma, 1. Ahmed Helen?den dogma, 1. Mustafa Sindirella Violetta?dan dogma, 4. Murad Anastasya?dan dogma, 4. Mehmed Nadya?dan dogma, 2. Süleyman Katrin?den dogma, 2. Ahmed Yahudi Eva?dan dogma...

2. Mustafa Evemina?dan dogma, 3. Ahmed Rum Emevina?dan dogma, 1. Mahmud Aleksandra?dan dogma, 3. Osman Mari?den dogma, 3. Mustafa Janet?ten dogma, 1. Abdülhamid Igda?dan dogma, 3. Selim Janet?ten dogma, 4. Mustafa Sonya?dan dogma, 2. Mehmud Fransiz Aimee?den dogma, 1. Abdülmecid Rus Suzi?den dogma...

Hepsinin dogru olabilcegini sanmiyorum gerçi...[img]smileys/smiley5.gif[/img]

arkadaslar osmanli hanedanligindaki hatunlarin yüzde 99 u yabanci asillidir ancak kesinlikle Padisah Analari adli kitapta geçenlerle alakalari yoktur...

yabancu gelin politikasinin desteklenmesi ve uygulanmasi günün sartlari uyarinca oldukça akillica ve gerekli bir politikadir çünkü geçmis Türk devletlerinin genel geleneklerini devam ettirmeyip özelliklede veraset sistemini tamami ile degistiren Osmanli bu dogru politikasi nedeni ile 600 yil gibi bir süre yasamistir...

düsünün Türk kökenli bir hatun alinsa ve dogacak cocuklarida haliyle ikisinden olsa ve sehzadenin basa geçmesi ile kadin tarafinin hanedanida taht üzerinde hak etme hakkina sahip olabilecektir...

yani Osmanli merkezi otoriteyi güçlendirmek için bu sistemi yürütmüstür ayni Fatihin kardes katlinin caizi yada hükümün babadan ogula direk geçmesi gibi...

<font color=red>`Your <font color=black>Heart</font> Size More Important Your <font color=black>Body</font> Size`</font>

Yorum

Yüzyila damgalarini vuran padisahlarin öümleri degil yaptiklari olumlu ve olumsuz davranislari yazsak daha iiii olurdu da....

Yorum

Fatih'in annesi Mara Despina degildir. Mara Despina üvey annesidir.

Devsirmeler söylendigi gibi dayanacagi aileleri olmayacagi ve sadik olacaklari düsüncesi ile alinmislardir. Fakat böyle olmadigini tarih göstermistir. Sokollu Mehmed, kardesinin Türklere yaptigi zulme ragmen onun affini saglamistir. Bunun gibi çokça örnek vermek mümkündür.
          BMN TRABZON

Yorum

@camoka[img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img]

Arkadasima aynen katiliyorum.Hiçbir osmanli padisahi intihardan ölmemistir.Bunun tartismasini dün aksamda yaptik.Intihar ederek ölen insan sonsuz cehennemliktir.Halbuki her osmanli sultani evliya niteliginde insanlardir.Böyle kisilerin intihar etmeside düsünülemez.

Yildirim beyazitin yüzügündeki zehiri içipte intihar etmesi olayi tamamen bir palavradir.Içimizde hala osmanlidan rahatsizlik duyanlarin senaryosudur.Beyazit han Ankara savasinda timura yenildikten sonra kederinden ölmüstür.
            Özkan SÜMER

Yorum

Sultan Abdülazizde intihardan ölmemistir.Bazi saçma kitaplarda bileklerini kestigi yazilidir.Halbuki bilekleri ile dirsekleri arasi oyulmustur.Dogal olarak bunu kendisi yapamaz.
              Özkan SÜMER

Yorum

İlk olarak fromTheRApBZONe tarafından gönderildi

@camoka[img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img]

Arkadasima aynen katiliyorum.Hiçbir osmanli padisahi intihardan ölmemistir.Bunun tartismasini dün aksamda yaptik.Intihar ederek ölen insan sonsuz cehennemliktir.Halbuki her osmanli sultani evliya niteliginde insanlardir.Böyle kisilerin intihar etmeside düsünülemez.

Öncelikle ölüm nedenleri hakkinda fazla bir bilgim yok. Ölüm nedenleri hakkinda kesin bilgi vermek arastirmaya ve belgelere dayanmalidir bence. Padisahlar evliya niteligindedir diyerek onlarintahar etmis olamazlar diyemeyiz. Özellikle son dönem padisahlarina baktigimizda evliyalik niteligindedir hiç diyemeyiz...
                “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
                Malik bin Dinar

Yorum

Yildirim beyazitin yüzügündeki zehiri içipte intihar etmesi olayi tamamen bir palavradir.Içimizde hala osmanlidan rahatsizlik duyanlarin senaryosudur.Beyazit han Ankara savasinda timura yenildikten sonra kederinden ölmüstür.

Yapma kardesim, tarihçilik böyle bir sey degil. Verilerle sonuca ulasilir. Ona göre söyleyelim intihar mi baska bir sey mi... Evliya niteligindedir intihar etmez diye tarihi degerlendirme mi olur.
                  "Trabzonluluktan aldığım zevki hiçbir şeyden almadım. Belki FM... Ama yok lan, Trabzonluluk daha güzel..."

Yorum

Kardesler o insanlar medrese egitiminden geçmislerdir.Dini en ince ayrintilariyla bilen insanlardir.Intiharinda cezasi sonsuz cehennemdir.Böyle bi insan intihar etmeyi düsünebilirmi.
                    Gelelim tarih kitaplarina.Onlarin bir kismi osmanliyi karalamaya yöneliktir.Süleyman demirelinde bi sözü vardir.Artik osmanliyi kötülemeye gerek yok die.Bunlarin çogu amaçli dir.Son dönem padisahlarida ayni nitelikte insanlardir.OSmanlinin yikilma nedenlerinin basinda padisahlar degil babialideki diger insanlar vardir.Örnek olarak MUstafa resit pasa sabetaisttir(yahudi dönmesi).
                    Özkan SÜMER

Yorum

Kardesler o insanlar medrese egitiminden geçmislerdir.Dini en ince ayrintilariyla bilen insanlardir.Intiharinda cezasi sonsuz cehennemdir.Böyle bi insan intihar etmeyi düsünebilirmi.
                      Gelelim tarih kitaplarina.Onlarin bir kismi osmanliyi karalamaya yöneliktir.Süleyman demirelinde bi sözü vardir.Artik osmanliyi kötülemeye gerek yok die.Bunlarin çogu amaçli dir.Son dönem padisahlarida ayni nitelikte insanlardir.OSmanlinin yikilma nedenlerinin basinda padisahlar degil babialideki diger insanlar vardir.Örnek olarak MUstafa resit pasa sabetaisttir(yahudi dönmesi).

Yahudi Rasel kimdir peki? Kim tarafindan saraya sokulmustur?

"Türk'ü öldür, baban bile olsa" misralarini içeren siiri yazan sahis sarayda ne halt etmektedir?

"Etrak-i bi-idrak" hangi millete kim tarafindan söylenmistir?

"SarayaYahudi, Çingene, Türk girer oldu, devletin sonu felakettir!" diyen devlet adami Osmanli'da nasil görev almistir?

Ordusuyla savasa giderken yolda gördügü av alanina yönelip orduyu birakan padisah, Venezüella'nin hükümdari midir?

Velhasil kardesim, tarihin bir amaci da ibret almaksa, hatalari görmezden gelmek bize bir sey kazandirmaz. Tarihe düsmanlik etmek gaflettir. Tarihteki hatalari görmeyip her seyiyle kabul etmek... Bu da baska bir gaflettir.

Saygilarimla.
                      "Trabzonluluktan aldığım zevki hiçbir şeyden almadım. Belki FM... Ama yok lan, Trabzonluluk daha güzel..."

Yorum

Bana dogru dürüst osmanli tarihini anlatanbir kitap tavsiye edebilirseniz cok menun olurum .

Gercekten tarihimizi lekelemeye ugrasanlarin sayi pek cok ama biz onlara izin verirsek lekelenir ve cocuklarimizada hep yanlis bilgi verilir .

Yorum

her konuda oldugu gibi bu konuda da iki farkli saf var. bunlardan biri körü körüne osmanlici, padisahlarin hiçbir hatasini görmez görsede bir kilif uydurur, digeri tamamen zit yönde osmanli düsmani. her zaman padisahlarin olumsuz yönlerini gösterir, "güzelligiyle övündügümüz istanbulu" feth eden padisaha bile karalama yoluna gider. ikisinin ortasini bulup bir kitap yazani bulan varsa banada söylesin!

halife ünvani olan padisahlarin (yavuz sultan selim ve sonrasi halifedir) nasil olurda intihar ettigni düsünebilirsiniz? yada osmanliyi yikmak istiyenlerin gizli dolaplar çevirip bunlara kilif uydurdugunu düsünebilmek için olayda ölen yada öldürülen olmaya gerek var mi?
                          Ben Kuzeyin Oğlu, sen Bizans Torunu! Ben Asaletin Rengi, Sen Entrikanın Başkenti! Ben TRABZONUM, BİZ TRABZONSPORUZ!!!

Yorum

İlk olarak golasaliyim tarafından gönderildi

her konuda oldugu gibi bu konuda da iki farkli saf var. bunlardan biri körü körüne osmanlici, padisahlarin hiçbir hatasini görmez görsede bir kilif uydurur, digeri tamamen zit yönde osmanli düsmani. her zaman padisahlarin olumsuz yönlerini gösterir, "güzelligiyle övündügümüz istanbulu" feth eden padisaha bile karalama yoluna gider. ikisinin ortasini bulup bir kitap yazani bulan varsa banada söylesin!

halife ünvani olan padisahlarin (yavuz sultan selim ve sonrasi halifedir) nasil olurda intihar ettigni düsünebilirsiniz? yada osmanliyi yikmak istiyenlerin gizli dolaplar çevirip bunlara kilif uydurdugunu düsünebilmek için olayda ölen yada öldürülen olmaya gerek var mi?

Degerli kardesim,

Bendeniz Osmanli düsmani degilim. Bunu gösterir tek iletim yoktur ve aksini de belirttim. Tarih düsmanligi da, körü körüne savunuculugu da zararlidir dedim.

Öte yandan, Yildirim halife degildir.

Saygilar.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                            Çalışıyor...
                            X