Hepsinin mekani cennet olsun.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Osmanli Padisahlarinin ölüm nedenleri?
Daraltma
X
-
İlk olarak esTeban tarafından gönderildiOsman Gazi: Felç
Orhan Gazi: Depresyon
I. Murat: Sehit edildi (Savas meydaninda sehit olan tek Osmanli Padisahi).
Yildirim Bayezid: Intihar
Çelebi Mehmet: Dizanteri / Zehir / Felç (?)
II. Murat: Felç
Fatih Sultan Mehmet: Nikris ? Seker ?Zehir (?)
II. Bayezid: Intihar
Yavuz Sultan Selim: Kanser
Kanuni Sultan Süleyman: Felç
II. Selim: Düsme (Topkapi Sarayi?nda hamamda yikanirken ayagi kaydi düstü).
III. Murat: Felç
III. Mehmet: Depresyon ? Felç
I. Ahmet: Tifüs
I. Mustafa: (?)
Genç Osman (II) : Bogduruldu
IV. Murat: Siroz ? Nikris (?)
Ibrahim: Bogduruldu
IV. Mehmet: Nikris ?Depresyon ? Zehir (?)
II. Süleyman: Istiska?
II. Ahmet: Verem
II. Mustafa: Istiska? ? Prostat
III. Ahmet: Zehir (?)
I. Mahmut: Felç
III. Osman: Felç
III. Mustafa: Kalp yetmezligi
I. Abdülhamit: Felç
III. Selim: Bogduruldu
IV. Mustafa: Bogduruldu
II. Mahmut: Siroz ? Verem
Abdülmecit: Verem
Abdülaziz: Intihar
V. Murat: Seker
II. Abdülhamit: Kalp yetmezligi
V. Mehmet (Resat) : Kalp yetmezligi
VI. Mehmet (Vahideddin) : Kalp yetmezligi
intiharlar ile son üç padisahin kalp yetmezligi kuskulu geliyor ayrica birininde "düsme" olayi.
''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)
feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak CaMoKa tarafından gönderildiİlk olarak Moyunçur tarafından gönderildiİlk olarak Can basten tarafından gönderildi
Evet Kaya'nin dedikleridogru fakat Osman bogdurulmadi, yeniçerilerinbüyük nefretinin birsonucu olarak geleneklere de aykiri bir sekilde kani dökülerek öldürüldü...
Bu nefretin sebebi de devsirmelerin agirlikta olduguyeniçeri ocaginin bozuklugunu gören Genç Osman'in Anadolu Türkmenlerindn mürekkep bir ordu kurmaya tesebbüs etmesidir...
Aci ama gerçek.. Yeniçeri denen kanibozuk hainler Genç Osman'i öldürmeden önce bu hakanimiza tecavüz etmislerdir. Mezarlari derin, atesleri serin olsun.
korkarim Padisah Analari adli o hayasiz kitaba dayanarak bu söylemleri yansittin ancak o kitabi okuyanlar varsa ne kadar saçma ve kani bozuk bir kisiligin imzasina tasidigini görürler bu tip kitaplar bizi tarihimizden ve özümüzden sogutmak amaci gütmektedir...INANMAYIN...
Ben yazmak istememistim ama bu tecavüz olayi dogrudur...Futbolcuyla taraftar el ele versin, şampiyonluk kupası TRABZON'a gelsin!!!
7 7 7 7 7 7 7 7 7....
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Can basten tarafından gönderildiİlk olarak CaMoKa tarafından gönderildiİlk olarak Moyunçur tarafından gönderildiİlk olarak Can basten tarafından gönderildi
Evet Kaya'nin dedikleridogru fakat Osman bogdurulmadi, yeniçerilerinbüyük nefretinin birsonucu olarak geleneklere de aykiri bir sekilde kani dökülerek öldürüldü...
Bu nefretin sebebi de devsirmelerin agirlikta olduguyeniçeri ocaginin bozuklugunu gören Genç Osman'in Anadolu Türkmenlerindn mürekkep bir ordu kurmaya tesebbüs etmesidir...
Aci ama gerçek.. Yeniçeri denen kanibozuk hainler Genç Osman'i öldürmeden önce bu hakanimiza tecavüz etmislerdir. Mezarlari derin, atesleri serin olsun.
korkarim Padisah Analari adli o hayasiz kitaba dayanarak bu söylemleri yansittin ancak o kitabi okuyanlar varsa ne kadar saçma ve kani bozuk bir kisiligin imzasina tasidigini görürler bu tip kitaplar bizi tarihimizden ve özümüzden sogutmak amaci gütmektedir...INANMAYIN...
Ben yazmak istememistim ama bu tecavüz olayi dogrudur...
<font color=red>`Your <font color=black>Heart</font> Size More Important Your <font color=black>Body</font> Size`</font>
- Alıntı
Yorum
-
arkadaslar okudugunuz saçma kitaplardan yararlanmayin bu kitaplarin Türk tarih kurumu belgeli olanlari belge niteligindedir geri kalanlar saçmaliktan ibarettir...
iki kendini bilmez insanlarin aklini çelmis konusmak bile saçma<font color=red>`Your <font color=black>Heart</font> Size More Important Your <font color=black>Body</font> Size`</font>
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak esTeban tarafından gönderildiFatih Sultan Mehmet: Nikris ? Seker ?Zehir (?)
Fatih sultan mehmet sultanlarin sultani[img]smileys/smiley32.gif[/img] Zehirlenerek öldürüldügü yolundaki iddaalar bir hayli fazla diye biliyorum yanlis hatirlamiyorsam bir ara stv deki tarih yargilaniyor diye yayinlanan Mim KemalÖke nin proraminda tartisilmisti bu konu hatta öldüren için iki tahmin yapilmisti 1. italyadaki roma imp. gözünü dikmisti fatih ve onlarin suikasti olabilecegi
2. si ki bence daha güçlü ihtimal oglu Beyazid tarafindan zehirlendigi seklinde çünkü bildigim kadariyla Fatih Beyazitin Degilde Diger oglu Cem sultanin tahta geçmesini istiyordu hatta fatih öldükten sonra çoculkari taht kavgasina girismis fatihin cenazesi unutulmus uzun süre defnedilmemisEdited by: ARNAVUT61
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak ARNAVUT61 tarafından gönderildiİlk olarak esTeban tarafından gönderildiFatih Sultan Mehmet: Nikris ? Seker ?Zehir (?)
Fatih sultan mehmet sultanlarin sultani[img]smileys/smiley32.gif[/img] Zehirlenerek öldürüldügü yolundaki iddaalar bir hayli fazla diye biliyorum yanlis hatirlamiyorsam bir ara stv deki tarih yargilaniyor diye yayinlanan Mim KemalÖke nin proraminda tartisilmisti bu konu hatta öldüren için iki tahmin yapilmisti 1. italyadaki roma imp. gözünü dikmisti fatih ve onlarin suikasti olabilecegi
2. si ki bence daha güçlü ihtimal oglu Beyazid tarafindan zehirlendigi seklinde çünkü bildigim kadariyla Fatih Beyazitin Degilde Diger oglu Cem sultanin tahta geçmesini istiyordu hatta fatih öldükten sonra çoculkari taht kavgasina girismis fatihin cenazesi unutulmus uzun süre defnedilmemis
bu ölüm kesin bilinen ölümlerden biridir ve FAtihin kahve araciligi ile doktoru tarafindan zehirlenerek öldürüldügü dogrudur Doktor akabinde etleri dogranarak cezalandirilmistir<font color=red>`Your <font color=black>Heart</font> Size More Important Your <font color=black>Body</font> Size`</font>
- Alıntı
Yorum
-
Genç Osman'in karisi yüzünden Yeniçeri'liler tarafindan öldürüldügü kesindir ama biçimi hakkinda bir bilgim yok.
Bu foruma yansitilan bilgilerde hanedan.org'dan alinmis gibi duruyo. Bu sitenin kaynagi neresio belli degil.“Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
Malik bin Dinar
- Alıntı
Yorum
-
Beyazidlarin intihar ettigi seklindeki lise kitaplarinda verilen bilgiler gerçegi yansitmamaktadir. Bu konuda kesin bilgi yoktur.
Abdülaziz ise bu konu biraz karisiktir. Tahttan indirilip Sürgün hayati yasadigi Feriye sarayinda intihar ettigi söylesende öldürüldügüne dair iddalar da vardir...
Lise'de okulan tarih çok sakat ve gerçekleri yansitmiyor. Bize Genç Osman'a yenirçeriler tecevüz ederek ödürüldügü seklinde ögretildigini de hatirlatirim. Tarihimizi iyi arastirmamamizinyüzünden birileri tarihimizi ögretmek istedikleri gibi ögretiyor....
Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
(Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)
- Alıntı
Yorum
-
Türkler maalesef yasadiklari tarih boyunca türlü parlak geçmislerine ragmen, dogru dürüst bir salih (tarih yazan kimse) yetistirememislerdir. Günümüzde tarih kaynaklari olarak Osmanli döneminde dahi maalesef yabanci, çogunlukla da Fransiz kaynaklari kullanilmaktadir.
Türkler daha Orta Asya'da bulunduklari zamanda bile yazili olarak bir tarih birakabilmislerdir (kitabeler). Bunlar o zaman için devrim sayilabilecek gerçeklerdi. Ancak ne acidir ki Orta Asya'da yazili tarih tutabilen ve bu konuda dünyaya öncü olabilmis Türkler, Hazar Denizi güneyinden geçip de Anadolu'ya gelirken o dönemin bölgedeki güçlü topluluklarindan olan Araplar, özenli bir politika ile Türkleri tarihlerinden koparmaya çalismislar bunda da belli ölçüde basarili olmusladir. Öyle ki resmi Türk kaynaklarinda bulunmayan bazi Türk Hükümdarlari hakkindaki bilgiler Arap ya da Iran tarihi kaynaklarinda bulunmasina ragmen, bizim kaynaklarimizda çeliskili sekilde yeralmaktadir.
Saraylarinda "Türk" diye küfür edilmesine karsi çikmayan Padisahlarimizi bir tarafa koyup, en saf Türk Medeniyetlerinden biri olan Selçuklulara haksizlik ediliyormus gibi geliyor bana.
Anadolunun bugün Türklerin yasadigi pek çok yerinde, Seçuklulardan sonraki tek yatirimi Türkiye Cumhuriyeti'nin yaptigi yerlesimler var. Osmanli Imparatorlugunun yükünü savaslar ve vergilerle Anadolu Türkleri çekmis amaOsmanli Sarayina tüm vefasina karsin, bunun karsiligini alamamistir Anadolu insanimiz.
Padisahlarin ölümüyle senin yazdiklarinin ne alakasi var derseniz, ben de bilmiyorum. Içimden geldi yazdim.Trabzonsporlu olmak...
Zor ama güzel be kardeşim!
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak simal yildizi tarafından gönderildi
Türkler maalesef yasadiklari tarih boyunca türlü parlak geçmislerine ragmen, dogru dürüst bir salih (tarih yazan kimse) yetistirememislerdir. Günümüzde tarih kaynaklari olarak Osmanli döneminde dahi maalesef yabanci, çogunlukla da Fransiz kaynaklari kullanilmaktadir.
Türkler daha Orta Asya'da bulunduklari zamanda bile yazili olarak bir tarih birakabilmislerdir (kitabeler). Bunlar o zaman için devrim sayilabilecek gerçeklerdi. Ancak ne acidir ki Orta Asya'da yazili tarih tutabilen ve bu konuda dünyaya öncü olabilmis Türkler, Hazar Denizi güneyinden geçip de Anadolu'ya gelirken o dönemin bölgedeki güçlü topluluklarindan olan Araplar, özenli bir politika ile Türkleri tarihlerinden koparmaya çalismislar bunda da belli ölçüde basarili olmusladir. Öyle ki resmi Türk kaynaklarinda bulunmayan bazi Türk Hükümdarlari hakkindaki bilgiler Arap ya da Iran tarihi kaynaklarinda bulunmasina ragmen, bizim kaynaklarimizda çeliskili sekilde yeralmaktadir.
Saraylarinda "Türk" diye küfür edilmesine karsi çikmayan Padisahlarimizi bir tarafa koyup, en saf Türk Medeniyetlerinden biri olan Selçuklulara haksizlik ediliyormus gibi geliyor bana.
Anadolunun bugün Türklerin yasadigi pek çok yerinde, Seçuklulardan sonraki tek yatirimi Türkiye Cumhuriyeti'nin yaptigi yerlesimler var. Osmanli Imparatorlugunun yükünü savaslar ve vergilerle Anadolu Türkleri çekmis amaOsmanli Sarayina tüm vefasina karsin, bunun karsiligini alamamistir Anadolu insanimiz.
Padisahlarin ölümüyle senin yazdiklarinin ne alakasi var derseniz, ben de bilmiyorum. Içimden geldi yazdim.
Iyikide yazmisin abi,araplarda tam tersini osmanlinin kendilerini sömürdünü vurguluyorlar ama bazi araplarda kendilerinin osmanliya ihanet ettiklerini kabul ediyorlar.Adam Ölür Adamlık Ölmez - Trabzon/Tonya
- Alıntı
Yorum
-
sheva
İlk olarak Kaya tarafından gönderildi
Genç Osman'in karisi yüzünden Yeniçeri'liler tarafindan öldürüldügü kesindir ama biçimi hakkinda bir bilgim yok.
Bu foruma yansitilan bilgilerde hanedan.org'dan alinmis gibi duruyo. Bu sitenin kaynagi neresio belli degil.
Genç Osman karisi yüzünden degil de yeniçeri ocagini kaldirmak istedigi için öldürülmüs olmasin?
- Düzenle
- Alıntı
Yorum
Yorum