Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İzlediğiniz Sinema Filmleri Hakkındaki Yorumlarınız

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Eyvah eyvah filmi gerçekten çok güzel eğlenceli bir film herkese tavsiye ederim.
    Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

• Dün 16:30'da Veda'ya gittim.Hemen arkasından maçı izledim zaten. Muhteşem bir film çok beğendim.Herkese tavsiye ederim.
      Kadir Has Üniversitesi

Yorum

• avatarcan tuş olmuş ilginç geldi bana,avatarın yönetmeni daha önce bu ödülü aldığı için ve birde bayan yönetmen istatistiğimiz olsun diyemi yaptılar acaba,
        en iyi film ve en iyi yönetmen plase olmuş diğerlerinde hiç yanılma yok.

En İyi Film: The Hurt Locker
        En İyi Yönetmen: Kathryn Bigelow (The Hurt Locker)
        En İyi Erkek Oyuncu: Jeff Bridges (Crazy Heart)
        En İyi Kadın Oyuncu: Sandra Bullock (The Blind Side)
        En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christoph Waltz (Soysuzlar Çetesi)
        En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Mo'Nique (Precious)
        En İyi Orijinal Senaryo: The Hurt Locker (Mark Boal)
        En İyi Uyarlama Senaryo: Precious (Geoffrey Flechter)
        En İyi Animasyon: Up/ Yukarı Bak (Pete Docter)
        En İyi Yabancı Film: El Secreto de sus Ojos (Arjantin)
        En İyi Görüntü Yönetmeni: Avatar (Mauro Fiore)
        En İyi Sanat Yönetmeni: Avatar (Rick Carter, Robert Stromberg, Kim Sinclair)
        En İyi Kostüm Tasarımı: The Young Victoria (Sandy Powell)
        En İyi Kurgu: The Hurt Locker (Bob Murawski, Chris Innis)
        En İyi Makyaj: Star Trek (Barney Burman, Mindy Hall and Joel Harlow)
        En İyi Şarkı: The Weary Kind - Ryan Bingham ve T-Bone Burnett (Crazy Heart)
        En İyi Müzik: Up (Michael Giacchino)
        En İyi Görsel Efekt: Avatar (Joe Letteri, Stephen Rosenbaum, Richard Baneham, Andrew R. Jones)
        En İyi Ses Kurgusu: The Hurt Locker (Paul N.J. Ottosson)
        En İyi Ses Miksajı: The Hurt Locker (Paul N.J. Ottosson, Ray Beckett)
        En İyi Belgesel (Uzun): The Cove (Louie Psihoyos)
        En İyi Belgesel (Kısa): Music by Prudence (Roger Ross Williams ve Elinor Burkett)
        En İyi Kısa Film: The New Tenants (Joachim Back and Tivi Magnusson)
        En İyi Animasyon (Kısa): Logorama (Nicolas Schmerkin)
        YAVUZ SULTAN SELİM

Yorum

• Avatarın sadece 3 oscar almasını şiddetle kınıyorum......
          Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• The Hurt Locker nasıl oldu da o kadar oscarı aldı anlamak çok zor.Avatar'ın en iyi filmi alması lazımdı.

Yorum

• 2010 Oscar Ödülleri Bush' a Gitti

Maalesef beklenen sonuç gerçekleşti ve 2010 Oscar Töreni' nde geceye damgasını vuran film Kathryn Bigelow imzalı The Hurt Locker oldu. Zaten bir nevi Oscar provası olarak kabul edilen İngiliz Bafta Ödülleri' nin bana göre tam bir "Redneck Destanı" olan şu filme verilmesi de aslında bu sonucun habercisiydi. Lakin ben gene de Oscar gibi ciddi bir ödülün bu derece güdük ve samimiyetsiz bir yapıma layık görülemeyeceği ihtimalinin gerçekleşmesini umuyordum doğrusu; yalan yok.. Yani şimdi bir sinemasever gözüyle alabildiğine objektif durmaya çalışarak filmi kafamda bir kez daha canlandırıyor olsam da"Ulan en azından şu sahnelerin hatırına bir iki heykelciği hak ediyordu yahu"şeklinde kendimi teselli edebilecek tek bir argüman dahi bulamıyorum..

Konu desek, filmde bir konu yok. Irak' da bomba imha ekibi bir timin sivil halk zarar görmesin ayağına adeta göz yaşartan bir sorumluluk duygusuyla farklı mekanlara yerleştirilmiş bombaları etkisiz hale getirme çabalarını konu ediyor film. Başroldeki korkusuz, umarsız, disiplinsiz ama bir o kadar da merhamet ve dürüstlük timsali kahramanımız, ekran karşısında izlerken insanı sıkıntıdan inim inim inleten bir edayla kutsal görevini ifa ederken siz bir izleyici olarak hangi sahneden sonra film başlayacak ve bir mevzuu gelişecek diye boş yere bekliyorsunuz..

Filmdeki esasoğlanın kahramanlıkları sadece bu kadarla sınırlı değil tabii ki. Irak' daki iç çatışmalar ve kontrolsüz kaos ortamında öldürülen dvd satıcısı Iraklı çocuğun katillerine sinkaf ettiği yetmiyor, bir de üzerine sokaklarda zabıta misali dolaşarak çocuğun intikamını da almaya çalışıyor. O da kesmiyor, üzerine bomba sarılı bir Iraklı' yı makus talihinden kurtarma pahasına hem kendisinin hem de ekibinin kıçını tehlikeye sokarak son saniyeye kadar mücadele veriyor. Hatta işin cılkını çıkararak memleketindeki gül gibi karısı ve çocuğunu bırakıp gerisin geriye büyük bir gururla Ortadoğu cehennemine gönüllü dönüyor ki heykelciği kapabilsin..

Şimdi böyle bir "kahramanlık destanı" dururken vahşi Amerikan Emperyalizmini ve gezegendeki tüm büyük savaşların kaynağı olan kilise kaynaklı bağnaz dinbazlık anlayışını itin arkasına sokup çıkaran Avatar' a mı ödül vereceklerdi?
              Bir tarafta cennet gibi bir mekanı getirdiği "medeniyet" ile cehenneme çeviren Bush modeli, diğer yanda ise zaten cehennemden farkı olmayan bir bok çukurunu bombalardan ve bilimum acılardan temizleyerek sözümona cennete çevirmeye çalışan bir Sam Amca zihniyeti. Tabii ki tamamen sahte olan ikinci model kazanacaktı. Hazır Dünya Kadınlar Günü de denk gelmişken oscar kazanan ilk kadın yönetmen olarak da Bigelow seçilmiş oldu. Olay bundan ibaret..
              Son olarak, Irak' da yaşananlar hakkında objektif bir film görmek isteyen gitsin önce Brian De Palma imzalı Redacted' ı izlesin. Cephede savaşan bir Amerikan askeri nasıl olurmuş, o filmde görsün. Iraklı bir ailenin küçük kızlarına tecavüz eden askerlerin ordu tarafından örtbas edilme taktikleriyle korunmalarını, üstlerine kendilerini savunurken "Ne yani!! Bombalamak, öldürmek, imha etmek serbest de becermek mi yasak?" şeklindeki söylemlerini açık bir dille anlatıyor film. Hatta bunun haricinde konu hakkında gerçekten objektif olabilmeyi başarmış harika bir Irak sendromu filmi olan In The Valley Of Elijah' ın da hakkını vermek gerek. Bu filmin de oscar alamamış olmasının sebebi birebir aynı aslında..
              Neyse efendim, oscar ödülleriyle ilgili toplu sonuçlar şurada..

Bu arada dün yapmış olduğum oscar tahminlerimde 5/9 luk bir isabet oranı yakalamışım ki Hurt Locker darbesine rağmen pek de kötü bir oran sayılmaz..
              "söylediklerin kimseyi rahatsız etmiyorsa hiçbi' şey anlatmıyorsun demektir"

GW

Yorum

• Ben de çok şaşırdım, ama son günlerde eleştirmenlerin hepsi nerdeyse bu filmi favori gösterdi. Nerdeyse hiç sürpriz olmamış diğer kategorilerde.

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

• Bu söz konusu film gerçekten kötü mü? Yoksa beklentiler farklı olduğu için mi bu tepki?
                  İzlemeyi düşünüyorum da.

Yorum

• Akademi yine yaptı yapacağını. Neye şaşırıyorsunuz ki, anlayamadım?..
                    Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• Selim listende ki filmlerin cogunu bende daha izlemedim ama sana tek bir sey soyleyebilirim. O da leon ve shawshank tan pisman olmayacagin ) ikiside cok guzel filmler
                      Saldırın Seferoğulları
                      Bordo Mavi . Net

Yorum

• Oscar ödüllerinin ne kadar saçma sapan ne kadar siyasi paralele denk gittiğinin göstergesidir The Hurt Locker'ın ödül alması. Böyle saçma birşey olamaz yahu! Yönetmeni de çıkıp konusmada diyor ki "umarım amerikan askercikleri sağ salim eve dönerler". Ulan be utanmaz o kadar film yapmışsın güya, 7.sanata yakışır şeyler yaptığını iddia ediyorsun hem de tam kadınlar gününde yaptığın açıklamaya bak. "Umarım askerler oradan çekilirler" diyemedin değil mi ? keh. neden önemsiyorsak ?

Onun dışında diğer ödüllerin hepsi belliydi zaten Tek sevindiğim yan ise tek önemsenecek kategoride favori filmim El Secreto De Sus ojos'un en iyi yabancı film ödülünü alması idi. İzlemeyen varsa şiddetle öneririm.
                        "Bendeki Trabzonspor sadece futbolu temsil etmiyor, zaten etmemeli de...
                        Trabzonspor, Türkiye’de sürekli şampiyon olanlar dışında olan her şeyi temsil ediyor”
                        Kazım Koyuncu

Yorum

• The Hurt Locker filmini bu kadar eleştirmenizi anlayamadım.

Yahu hala anlayamadınız mı AKADEMİ'nin mantığı bu. Yani adamlar diyor ki bizim ödül verme mantığımız budur. Biz ödülleri bu tür yani alt metninde Amerikan ideolojisi olan filmlere veriyoruz.

David Lcyhn mesela ödül almış mı?
                          Tarantino ödül almış mı?
                          Veya da Marlon Brando neden reddetmiş ödülleri?

Şimdi siz kalkmışsınız yahu akademi ne yapıyor diye kızıyorsunuz adamlara.
                          Adamlar işini yapıyor.
                          yaşamım buymuş meğer... sufle vermek ve unutulmak. madam! christian bir akşam balkonda sizinle konuşmuştu, hatırlar mısınız? tüm yaşamım bu... ben karanlık bir köşeye çekilmiş gizlenirken, başkaları şöhretin busesini topluyordu. ve son nefesimde şunu söylüyorum. "moliere bir dahiyse, christian da güzeldi..."Cyrano De Bergerac

Yorum

• Oscar ve Akademi şaşırtıcıydı. Ama benim için fazla değil.

Ben kendime güzel bir film seçeyim.

Sonra anlatırım.

Yorum

• Avatar'ın sadece teknik dallarda oskar alması doğal.
                              Bilim kurgu türü filmleri sevmem.
                              Avatar'ı izledim.3D görüntüsüyle görsel olarak bir şölen sunuyor açıkçası.
                              Buna karşın konusu olmayan ya da ne olacağını kolay tahmin edebildiğiniz bir filmdi..
                              Herkese Merhaba

Yorum

• Amores Perros

Paramparça Aşklar ve Köpekler

2000 yapımı, bir Alejandro Gonzales filmi.
                                Paramparça aşkları, paramparça umutları, paramparça aileleri ve paramparça köpekleri şiirsel bir dille anlatan hararetli bir film.

Yönetmenin üç ayrı hikayeyi dokuması ve birbirine bağlaması usta işi.
                                Filmin sinema dili yanında, film müzikleri de oldukça başarılı.

Sinema arşivimde müstesna bir yere sahip olacağını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Lakin, senaryoda ve dialoglarda bazen çok acımasız yanlar olduğunu da söylemem lazım. Sert eylemler ve sert söylemlere hazırlıklı olun.

"Tanrıyı güldürmek istiyorsan, ona planlarından bahset"

Imdb'de gönül rahatlığı ile 8 vereceğim film.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X