Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Fatih Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    "Kardeşimin Hikayesi" adlı eseri farklı ve güzeldi.
    "Serenad" ve "Huzursuzluk" bana basit geldi açıkçası.
    Hele ki "Konstantiniyye Oteli" adlı eser bana çok zorlama geldi.
    Konstantiniyye Oteli bende var ama henüz okumadım...
    Yakında okuyacaklarımdan biri o kitap...

Fatih,seni kınıyorum

Serenad'a nasıl basit dersin aklım almıyor?
    Hoş zevk meselesi ama çok çok iyi bir romandı o...
    Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• İlk olarak İlker Yazıcıoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Konstantiniyye Oteli bende var ama henüz okumadım...
      Yakında okuyacaklarımdan biri o kitap...

Fatih,seni kınıyorum

Serenad'a nasıl basit dersin aklım almıyor?
      Hoş zevk meselesi ama çok çok iyi bir romandı o...
      Serenad'ın diğerlerine nazaran daha farklı bir öyküsü var fakat Livaneli'nin kullandığı üslup bana yaramıyor heralde.
      Ben yine de elimden geldiğince eserlerini ara ara edinip okumaya çalışıyorum.
      Hamiş

Yorum

• Amin maalouf- 'semerkand'adlı eseri tavsiye ederim. Haşhaşiler, iran rubailer, şelçuklu türk liderleri konuları karışımı güzel bir eser. Ayrıca muhafazakar görüşe ait kitap arayanlara: said halimpaşa- 'buhranlarımız' tavsiye olunur.ülkemizin yakın tarihte karşı karşıya kaldığı sosyolojik dini milli kırılmanın nedenlerini etraflıca anlatmış.

serdar sağlam

Yorum

• İlk olarak ağasarlı tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Amin maalouf- 'semerkand'adlı eseri tavsiye ederim. Haşhaşiler, iran rubailer, şelçuklu türk liderleri konuları karışımı güzel bir eser. Ayrıca muhafazakar görüşe ait kitap arayanlara: said halimpaşa- 'buhranlarımız' tavsiye olunur.ülkemizin yakın tarihte karşı karşıya kaldığı sosyolojik dini milli kırılmanın nedenlerini etraflıca anlatmış.

serdar sağlam
          Eğer bu konuya ilgi duyuyorsanız daha çok Marco Polo'nun eserlerinden esinlenerek yazılmış olan ve destansı tarzı olan Vladimir Bartol'un Alamut isimli eserini okuyabilirsiniz.....

yok Eğer bu konu hakkında tarihsel ve daha gerçekçi,objektif bilgiler istiyorsanızda Dağın Efendisi Hasan Sabbah ve Alamut Yazarı : Ayşe Atıcı Arayancan isimli eseri tavsiye ederim......
          Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Vladmir battolun kitabını okuyacaktım ama fırsat bulamadım şayet vakit bulursam onuda okuyacağım

serdar sağlam

Yorum

• Prof. Dr. Ozcan Yeniçeri - Bugünden Yarına Türk Dünyasına Stratejik Bakış (İQ Kültür Sanat Yayıncılık, 2008)

Özcan Hoca bugün herkesin dilinde olan milli ve yerli kavramlarını 2008'deki çalışmasının temeline koymuş. AB, ABD ve Rusya odakli projelere karsi Turkiye merkezli Turk Dünyası Birliği'ni, Turan'i savunuyor. Brzezinski, Huntington, Fuller ve Dugin'in dayatmalarina tarihi, kulturel ve ekonomik gercekler dogrultusunda yanitlar veriyor.

İlk etapta Azerbaycan ve KKTC (İran, Suriye ve Irak'la birlikte),
              Devaminda ise Kazakistan, Ozbekistan ve Kırgızistan (Turkmenistan, Afganiastan, Tacikistan'la birlikte) iliskilerin bati ve dogu mihverleriyle gelistirilmesini oneriyor.

Deyata girmeden tek elestirim olacak: Gurcistan?
              Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Prof. Dr. Abdulhaluk ÇAY - 1960'lardan 2000'lere Türkçü Düşünce

Eski bakanlardan Abdulhaluk Çay Hoca tarih hocası. Nevruz üzerine hazırladığı hacimli kitabıyla bilinir. Yeni çıkan bu kitabında daha önce çeşitli kaynaklarda basılmış 87 makalesini bulabilirsiniz. Turan, AB-Türkiye ilişkileri, Atsız, Atatürk vs. gibi konulardan oluşan kitabı hocanın genel fikir yapısını merak edenlere tavsiye ederim.

Hoca geçen hafta Aydın Üniversitesi'nde tertip edilen "Hoca Ahmet Yesevi'den Fuat Köprülü'ye Türk Düşüncesi" adlı sempozyumda "Köprülü Sonrası Fikir Hayatımızda Bazı Önemli Adımlar" başlıklı bir sunum yapmıştı. Yani ilerleyen yaşına (72) rağmen hala aktif...
                En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 04.03.2017, 16:26.
                Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  http://turkedebiyati.com.tr/Literatu...ne/Index?id=71

Türk Edebiyatı Dergisi'nin şubat sayısında konu Hocalı Vahşeti. Tanınmış milletvekili Ganire Pasayeva'nin da bir yazisi var. Bu hanimefendi cok sevilse de kendisine karsi mesafeli ve sogugum. Bu arada gecenlerde Vatan Kokusu adli bir kitabi cikti, Ahiska Turkleriyle alakali.

Ayrıca dergide İskender Öksüz Hoca'nin yakın arkadaşı Yağmur Tunalı'nin kitabını tahlil ettiğini görüyoruz. İskender Hoca'nin da yakinda bir kitabi gelecek. Onu beklerken yaklasik yirmi milliyetci aydin İkbal Vurucu editorlugunde Milliyetcilik Sorusturmasi adli kitapta bir araya geldi. Karaağaç Yayinlari'ndan cikmis. Henuz edinip inceleyemedim.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/mo...ti-156021h.htm
                  Milliyetçilik Soruşturması - İkbal Vurucu ve İdris Kılıçaslan

21.Asırda Türk Milliyetçiliği'nin bulunduğu nokta, teorik ve pratik acidan ele alinmis. Toplam 21 makale var. Nobel ödüllü bilim insani Sayin Aziz Sancar'in takdim yazisiyla hazirlanan calismada fikirlerini paylasan aydinlar şöyle:

Baran Dural
                  Abdullah Gündoğdu
                  Ahmet B. Ercilasun
                  Ali Osman Gündoğdu
                  Altan Çetin
                  Erol Cihangir
                  Feyzullah Eroğlu
                  Hakan Poyraz
                  İskender Öksüz
                  Mehmet Akif Okur
                  Metin Kaplan
                  Milay Köktürk
                  Mustafa Kafalı
                  Mustafa Kahramanyol
                  Nadim Macit
                  Suleyman Hayri Bolay
                  Senol Durgun
                  Yağmur Tunalı
                  Yılmaz Ozakpinar
                  Yilma Durak
                  Yucel Hacaloglu

Yorum

• Kitabın Adı : Kadınların Saltanatı Kösem Sultan

Yazarı : Ahmet Refik ALTINAY

Yorum : Tarihi gerçeklik oranı tartışmalı dizilerden değilde kitaplardan öğrenmek her zaman daha iyi bir seçenek olmuştur benim için. Bu kitabıda o mihvalde okudum.
                    Gerileme dönemindeki Osmanlı'nın toplumsal yaşamını irdelerken günümüzden de bolca kötü örneğe rastladım maalesef. Kitap biraz iç karartıcı üslupla yazılmış olsa da maalesef gerçekleri anlatıyor. Araştırma yapılırken yararlanılan kaynakların yazarlarının fikirleri tarihsel gerçeklik ile tam olarak örtüşmüyor. Lakin güzel yararlanması ve okunması gereken bir eserdir diye düşünüyorum.

Yorum

• Prof. Dr. İskender Öksüz - Alt Akıl: Aptallar ve Diktatörler

Hatipoğlu'nun YÖK üyesi olarak atandığı dönemde bilim, akılcılık, ahlâk, eğitim - öğretim, iktidar, elitizm, liyakat, demokrasi ve kalkınma uzerine yazılmış bu müthiş denemeyi okumaktan keyif aldım.

Yorum

• Prof. Dr. Ahmet B. Ercilasun - Türk Dünyası Üzerine İncelemler

İlk baskısı 1992'de yapılmış. Kitabın içinde Türk dili, tarihi başta geliyor. En eski makale 1974 yilinda kaleme alinmis. O satirlar guncel değil gibi gelse de yazarin ve fikrinin zaman icinde hakliligini gösteren belgeler ozelligi kazanmis.

Yorum

• Roni Margulies - Batı'nın Gördüğü Türk "The Terrible Turk"

Batı'nın genelde İslam, özelde Türk karşıtlığının haberlere, resmi metinlere, karikatürlere, reklamlara, ürünlere nasıl yansıdığını derlemiş Margulies.

Bir örnek:

Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: Judge 1903.jpg 
Görüntülenme: 1 
Boyut: 99.7 KB 
Kimlik: 11209977

Yorum

• Prof. Dr. İlber Ortaylı - Türklerin Altın Çağı

TARİHİN EN UNUTULMAZ ÇAĞLARINDA DÜNYAYA HÜKMEDENLER: TÜRKLER

Hocanın bu çalışması çok yeni, daha geçen hafta yayımlandı. Toplam on bir makale yer alıyor kitapta. Timurlular, Altın Orda, Kırım Hanlığı, Anadolu Türklüğü, İstanbul'un fethi, Bayezid- Cem Sultan kavgası, Yuvuz ve Muhteşem Süleyman...

Ayrıca hoca ileride sunacağı bir tarih çalışmasını müjdeliyor.

Yorum

• 2017 7.Kitap...

Tolstoy'un Gizli Raporlarında Osmanlı İmparatorluğu

Yorum : Öncelikle bu Tolstoy'un yazar olan Tolstoy ile bir ilgisi bulunmadığını belirtmek isterim. Buradaki Tolstoy duraklama dönemindeki Osmanlı zamanında Edirne ve İstanbul'a gelen bir Rus Diplomat. 1700 ' lü yılların başı yani.....

Ruslar daha o dönemlerde bile Osmanlının toplumsal yapısını , askeri durumunu hatta kalelerindeki taşları bile merak edip sormuşlar Elçilerine. İşte bu kitapta Rys devletine yazılan raporların günümüz Türkçesine çevriminden ibaret....

Son zamanlarda sıkça rastlayacağımız zere dış politikada hata üstüne hata yapıyoruz. Oysa devletlerin politikaları yüzyılların birikimiyle dikkatlice oluşmalı buna göre yol almalıdır. Üzülerek ifade etmeliyim ki maalesef bizde de bu bilinç pek yok...

ders almak amacıyla okunması gereken bir eser olduğunu düşünüyorum.
                              En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 27.03.2017, 14:10.

Yorum

• Prof. Dr. Vahdettin Engin - Bir Devrin Son Sultanı: 2. Abdülhamit

Konuyla ilgili bir programı şuradan izleyebilirsiniz:

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim