Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• 2017-3.Kitap

Selçuklu Aslanı-Erhan AKHAN

Kösedağ Savaşı'ndan sonra dağılan Selçuklu Devleti ve Moğol İstilası altındaki Anadolu dönemindeki olaylar tarihsel romanın içinde aktarılmış.... Bir Kara Murat Havası var. Hatta bazen daha fazlası. Kitabın yeni yazarı kahramanlıkla hayal arasında bocalayıp kalmış biraz. Bazen tabiri caizse ipin ucunu kaçırmış.....

Buna rağmen okunabilir sürükleyici bir eser olabilmiş. Tarihsel dönemdeki olayları ve dönemin ruhunu okuyucusunu sıkmadan aktarabilmiş....
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      http://www.ilgikultur.com/prddet.php?pid=408

Hasip Saygili - Rumeli Türkleri ve Müslümanları

Prof. Dr. İskender Öksüz'ün tavsiyesi üzerine okudum.

Kosova'da gorev yapmis akademik calismalari olan bir askerin arastirmalariyla Osmanli'nin son kirk yılında Rumeli Türklüğü'ne uzaniyorsunuz.

Alman kökenli bir Osmanli müşiri Mehmet Ali Paşa'nin Berlin Konferansi'nda savunduğu arnavutlar tarafindan vahşice katledilmesini bu kitapta okudum ilk defa.

Yeni cikan bu kitap dokuz makale ve sonucta yazarin onerilerinden oluşuyor.
      Kitaptan bir bölümle ilgili...

Jandarma Halim'in hikayesi ve Karlov'dan önce öldürülen Rus elçiler:

Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Altay Cengizer - Adil Hafızanın Işığında

Altay Cengizer'i çeşitli ortamlarda duyuyor, duydukça merak ediyordum. Her kesimden insanın övgüyle bahsettiği kişiyi ülkemizde bulmak neredeyse imkansiz. Altay Bey'i gecen yıl cikan bu kitabıyla daha iyi tanıdım.

Son 150 senenin tarih sohbetini bulacaksiniz bu kitapta. Kaygısız ve samimi. Bazi tespitler cok basit gelebilir ama icten ice "Aslında dogru" demekten kendinizi alikoyamiyorsunuz.

Jon Türkler, İttihatçılık, Balkan Faciasi, Cihan Harbi, Genc Cumhuriyet, Enver Paşa hakkında farkli bakis acilarina ulaşabileceğiniz bu calisma kitapliginizda bulunmali.
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

Altay Cengizer - Adil Hafızanın Işığında

Altay Cengizer'i çeşitli ortamlarda duyuyor, duydukça merak ediyordum. Her kesimden insanın övgüyle bahsettiği kişiyi ülkemizde bulmak neredeyse imkansiz. Altay Bey'i gecen yıl cikan bu kitabıyla daha iyi tanıdım.

Son 150 senenin tarih sohbetini bulacaksiniz bu kitapta. Kaygısız ve samimi. Bazi tespitler cok basit gelebilir ama icten ice "Aslında dogru" demekten kendinizi alikoyamiyorsunuz.

Jon Türkler, İttihatçılık, Balkan Faciasi, Cihan Harbi, Genc Cumhuriyet, Enver Paşa hakkında farkli bakis acilarina ulaşabileceğiniz bu calisma kitapliginizda bulunmali.
          Reis, eşim Orta Asya Türk Tarihi'ne merak saldı ama çok akademik olursa da sıkılacağını düşünüyorum. Önereceğin kitaplar var mı bu döneme dair?
          BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunan sekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.

Yorum

• İlk olarak Mollasalihoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Reis, eşim Orta Asya Türk Tarihi'ne merak saldı ama çok akademik olursa da sıkılacağını düşünüyorum. Önereceğin kitaplar var mı bu döneme dair?
            Temel kitaplardan biri Leon Cahun'un Asya Tarihine Giriş'tir. Baskısını bulmak biraz güç.

Selenge'de Gumiliev'in Hazar Çevresinde Bin Yıl'ı var: http://www.selenge.com.tr/urun/159/h...sinde-bin-yil/

Biraz daha özet gibi olarak Osman Karatay Hoca'nın Türklerin Kökeni var. Hırvat Ulusunun Oluşumu (Kripto), Bey ile Büyücü (Doğu Kütüphanesi), İran ile Turan (Ötüken) ile birlikte okunabilir: http://www.kriptokitaplar.com/index....product_id=109

Henüz okumadım ama geçenlerde Eminönü'ndeki İBB Kültür'ün kitap satış ofisinde incelemiştim: Golden'ın Dünya Tarihinde Orta Asya diye bir kitabı var. İçeriğini şurada bulabilirsin Metinim.

Aklıma geldikçe yazarım ama ilk bunları hatırlayabildim.

Daha yakın zaman çalışmaları olarak:

Sohbet tadında: Yavuz Bülent Bakiler'in Türkistan Türkistan'ı var.

Türkistan Türkistan - TÜRK EDEBİYATI VAKFI - Yavuz Bülent Bakiler - Türkistan Türkistan'ın ilk baskısı1986 yılında yapıldı.Kitabın 7.baskı

Benzer bir derleme rahmetli Kemal Çapraz'ın çalışması Türk Dünyası: https://www.bilgeoguz.com/urun/2081/...-turk-dunyasi/

Prof. Dr. Abdulhaluk Çay'ın hazırladığı Türkistan Milli Hareketi var: http://www.bilgeyayincilik.com/kitap.asp?ID=725

Prof. Dr. Vahit Türk'ün Kazakistan'da Kızıl Kıtlık

En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 17.01.2017, 14:20.

Yorum

Temel kitaplardan biri Leon Cahun'un Asya Tarihine Giriş'tir. Baskısını bulmak biraz güç.

Selenge'de Gumiliev'in Hazar Çevresinde Bin Yıl'ı var: http://www.selenge.com.tr/urun/159/h...sinde-bin-yil/

Biraz daha özet gibi olarak Osman Karatay Hoca'nın Türklerin Kökeni var. Hırvat Ulusunun Oluşumu (Kripto), Bey ile Büyücü (Doğu Kütüphanesi), İran ile Turan (Ötüken) ile birlikte okunabilir: http://www.kriptokitaplar.com/index....product_id=109

Henüz okumadım ama geçenlerde Eminönü'ndeki İBB Kültür'ün kitap satış ofisinde incelemiştim: Golden'ın Dünya Tarihinde Orta Asya diye bir kitabı var. İçeriğini şurada bulabilirsin Metinim.

Aklıma geldikçe yazarım ama ilk bunları hatırlayabildim.
              BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunan sekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.

Yorum

[ATTACH]11900[/ATTACH]

Bayrak, Kalpak, Revolver: "İttihat ve Terakki Cemiyeti"

Ermeni Meselesi'ne dair yaptığı çalışmayla ve 21. Yüzyıl Dergisi'nden tanıdığım genç araştırmacı arkadaşımız Hakan Boz bu defa İttihat ve Terakki Cemiyeti için kolları sıvadı. Kendisinin editörlüğünde hazırlanan kitap on altı makaleden oluşuyor. Bunlardan biri Turan Dergisi'nden hocam Erol Cihangir'e ait (Enver Paşa'nın Trablusgarp Savaşı). Feroz Ahmad'in ön söz yazdığı bu çalışmayı incelemenizi önerir, desteklerinizi beklerim.

http://www.dr.com.tr/Kitap/Bayrak-Ka...=0000000726543
                Zor günlerde tebessüm ve azim kaynağı oluyor.
                Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: WhatsApp Image 2017-01-20 at 07.01.37.jpg 
Görüntülenme: 1 
Boyut: 69.3 KB 
Kimlik: 11209651

Yorum

• İlk olarak Mollasalihoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Geçen gün hatırlayamadım Metin ama Profesör Taşağıl'ın çalışmaları da ilk kaynaklara dayanan yoğun emek verilmiş eserlerdir: http://www.bilgeyayincilik.com/kateg...=yazar&yID=320

Yorum

Geçen gün hatırlayamadım Metin ama Profesör Taşağıl'ın çalışmaları da ilk kaynaklara dayanan yoğun emek verilmiş eserlerdir: http://www.bilgeyayincilik.com/kateg...=yazar&yID=320
                    Eyvallah reis...

Yorum

• Turan Dergisi 30. sayı çıktı.

Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: TURAN-30.jpg 
Görüntülenme: 1 
Boyut: 111.5 KB 
Kimlik: 11209720

Prof. Dr. Erhan Arıklı'nın Kıbrıs ile ilgili makalesi ilginç. Konuya farklı bir çerçeveden bakıyor. Anıl Çeçen'in Hatay modeline karşı çıkan Arıklı Kosova, Nahçıvan ve Tayvan modellerini tartışmaya açıyor.

Dikkat çeken diğer bir makale ise Hakan Boz arkadaşımızın Turancılığın Üç Yüzü adlı çalışması. Macarlar, Japonlar ve Türkler'in Turancılığa bakış açılarını detaylı şekilde inceliyor.

Kara Kemal'in Milli İktisat girişimlerini anlatan Mehmet Mert Çam'ı da öneririm. Yazar, Türkler tarafından idare edilen ticari, sanayi ve iktisadi faaliyetlerin ilk örneklerini anlatmış.

Coğrafya, tarih, dil ve milletlerarası ilişkilere merak duyan arkadaşlarımıza tavsiye ederim.

Derginin resmi sayfası: https://twitter.com/turandergisi

Yorum

• Selman Kayabaşı'nın yazmış olduğu Kitap Setlerini okuyupta beğenen tek kişi ben miyim acaba? Siyasetten başla Cumhuriyetimizin yakın tarihine kadar güzel eserler bırakmış adam.

Şuan da sloganımızın ilk kitabını okuyorum. Trabzonspor'umuza biraz da buradan bakış atayım dedim de.

Yorum

• Türk Edebiyatı Dergisi'nin şubat sayısında konu Hocalı Vahşeti. Tanınmış milletvekili Ganire Pasayeva'nin da bir yazisi var. Bu hanimefendi cok sevilse de kendisine karsi mesafeli ve sogugum. Bu arada gecenlerde Vatan Kokusu adli bir kitabi cikti, Ahiska Turkleriyle alakali.

Ayrıca dergide İskender Öksüz Hoca'nin yakın arkadaşı Yağmur Tunalı'nin kitabını tahlil ettiğini görüyoruz. İskender Hoca'nin da yakinda bir kitabi gelecek. Onu beklerken yaklasik yirmi milliyetci aydin İkbal Vurucu editorlugunde Milliyetcilik Sorusturmasi adli kitapta bir araya geldi. Karaağaç Yayinlari'ndan cikmis. Henuz edinip inceleyemedim.

İkbal Vurucu ve İdris Kılıçarslan'ın editörlüğünü yaptığı 'Milliyetçilik soruşturması' kitabı raflardaki yerini aldı.
                          En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 02.02.2017, 07:01.

Yorum

• Ziya Gökalp - Türk Medeniyeti Tarihi

Türkçülük, milliyetçilik akımının üstadı olan Ziya Gökalp'in bu kitabı, Ötüken Yayıncılık tarafından basılmış. Kitabın orijinali bozulmamış, yani Ziya Gökalp'in yazdığı orijinal metin duruyor fakat yanlarına parantez içinde eski Türkçe olan terimlerin günümüzdeki karşılığı yazılmış.

Bu kitabı, isminden de yola çıkacak olursak, Türk medeniyeti ve tarihini öğrenmek isteyen her Türk evladı muhakkak okumalıdır!
                            And you'll never walk alone!

You'll never walk alone...

Yorum

• Orhan Kemal - Gurbet Kuşları

Sivas'ın bir köyünden,daha önce İstanbul'a yerleşen köylüsünden etkilenen 'Memed'in,İstanbul'a geliş süreci ve yaşantısını anlatıyor roman kısaca.

1960 civarlarında dönemin hükümetinin yapım-yıkım işlerini arttırmasıyla işgücü talebinin artması sonucu Anadolu'dan İstanbul'a yapılan göçü,göç edenlerin hayat mücadelelerini,dönemin siyasal ve kültürel yapısını ele almış Orhan Kemal.Gelen göç ile Anadolu-İstanbul arası kültür çatışmasını ve aslında çoğumuzun hiç de mutlu olmadığı günümüz İstanbul'unun nasıl 'inşa edildiğini' anlatıyor bana göre.

Gayet beğendim,bu tarz romanları sevenler için şiddetle öneririm.

*Sırada Fitzgerald'in Muhteşem Gatsby'i var.Bitirince yazacağım onu da.
                              En son A.Ali Karanis tarafından düzenlendi; 03.02.2017, 01:33.

Yorum

• 2017'nin popüler bilim kitapları ;

BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim