Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Bence Rıza Nur; Enver Paşa ve Mahmut Esat Bozkurt ile birlikte iyi ve doğru tanınması gereken ebedi şahsiyetlerdendir. Kulaktan dolma bilgilerle geçiştirilip dedikodularla hakkında hüküm verilecek kadar basit biri değil. Bugün Lozan konuşuluyor ama Rıza Nur anılmıyor. Bu hem geçmişi bilmememizden hem de bazı isimlere olan mesafemizden kaynaklanıyor. "Ya boşver bu adam ırkçı" diye buruşturup bir köşeye atılan nice değerden yalnızca biri Rıza Nur.
    Hocam yapma Allahaşkına, "Türkçü olsun çamurdan olsun" diyorsun ama Rıza Nur'dan bahsediyoruz. Hatıratında önce "ben kaldırdım" diye övündüğü halifeliği, daha sonra öve öve bitiremeyip "kaldırılması yanlıştı" diyor. Eşcinselliği hadi özel hayatı olsun, yediği naneleri ballandıra ballandıra anlatıyor. Yaşadığı onca psikolojik rahatsızlığı da yazmış, daha sonra o tahtası eksik kafayla hiçbir sorunu yokmuş gibi anlatıyor. Lozan'daki açık iftiraları da cabası. Bugün tarihçi diye ortada dolaşan, yıllarca Zaman gazetesinde yazıp şimdi cemaate saydıran iktidar yalakalarının Lozan ve Atatürk'ün soyu konusunda tek iftira kaynağı da Rıza Nur'dur. (Yalnız onca iftira arasında bizim heyet tarafından Midilli'nin Lozan'da unutulduğu doğru maalesef, İngilizler vermeye hazırmış ama istememişiz, Curzon da anlaşma imzalandıktan sonra dalga geçmiş) Kendisiyle ilgisi olmadığı halde İzmir suikastı sonrası "beni de asacaklar" diye Paris'e kaçmış ve hiç yurda dönmemiş. Ayrıca "Mustafa Kemal Türk Miletinin düşmanıdır" lafı kendisine ait. Tamam, vaktiyle önemli yerlere gelmiş başarılı bir doktor, memleketin ilk eğitim bakanı, önemli bir münevver olabilir, tarih kimin hain olup olmadığı konusunda adil de olmayabilir ama kısmen aklını yitirmiş bu iftira makinesi de bu kadar övgüye mazhar olmasa gerek.
    BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

• Eşitsizliğin Bedeli
      Joseph E. Stiglitz
      İletişim Yayınları

Nobel ödüllü ekonomist,bazı katılmadığım noktalar olsa da kapitalist sisteme eleştirel yaklaşmış ve de insanların bizzat hayatlarının içinde yer alan marka ve kurumları örneklemelerde kullanarak ilginç yaklaşımlarda bulunmuş.
      Kitabın içeriği, ekonomistlerin hakim olduğu teknik kavramlarla doldurulmamış, herkesin anlayıp fikir sahibi olabileceği şekilde yazılmış ilginç yaklaşımlarla dolu.

Ekonomi ile ilgili konularda ilgisiz olsam da, kitap beni cezbetti diyebilirim...

Dünyanın en etkili birkaç iktisatçısı arasında gösterilen ve 2001’de Nobel İktisat Ödülü’nü kazanan Joseph Stiglitz, Eşitsizliğin Bedeli’nde gelir eşitsizliği konusuna önemli bir katkı yapıyor. ABD’de ortaya çıkan 2008 Krizi’ni ve dünya geneline hâkim olan Büyük Durgunluk’u sade bir dille ve derinlemesine açıklayan Stiglitz, kendi deyimiyle, yüzde 1’lik kesimin devleti, yargıyı ve demokratik süreci ele geçirerek yüzde 99’un üzerinde nasıl egemenlik kurduğunu kapsamlı şekilde ele alıyor.
      Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Şöyle büyük bir fuara gidemedim hayat boyu ya ona yanarım......

herhaldesabah girsem akşam bile çıkamazdım oradan....
        6-15 Ocak tarihleri arasında Ankara ATO Congresium'da kitap fuarı var.
        Her yıl düzenli olarak yapılır.
        O tarihlerde Ankara'da olamama ihtimalim bir hayli yüksek malesef.
        Bakalım artık..
        Aslında günü birlik bir hafta sonu gelsen bile yeter.Sabah uçağıyla gel,gece uçağıyla dön...
        Vakit ve nakit ayırmaya değer bence...
        Bir düşün derim
        Arafilboylu

Yorum

• İlk olarak oflubektas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Hocam yapma Allahaşkına, "Türkçü olsun çamurdan olsun" diyorsun ama Rıza Nur'dan bahsediyoruz. Hatıratında önce "ben kaldırdım" diye övündüğü halifeliği, daha sonra öve öve bitiremeyip "kaldırılması yanlıştı" diyor. Eşcinselliği hadi özel hayatı olsun, yediği naneleri ballandıra ballandıra anlatıyor. Yaşadığı onca psikolojik rahatsızlığı da yazmış, daha sonra o tahtası eksik kafayla hiçbir sorunu yokmuş gibi anlatıyor. Lozan'daki açık iftiraları da cabası. Bugün tarihçi diye ortada dolaşan, yıllarca Zaman gazetesinde yazıp şimdi cemaate saydıran iktidar yalakalarının Lozan ve Atatürk'ün soyu konusunda tek iftira kaynağı da Rıza Nur'dur. (Yalnız onca iftira arasında bizim heyet tarafından Midilli'nin Lozan'da unutulduğu doğru maalesef, İngilizler vermeye hazırmış ama istememişiz, Curzon da anlaşma imzalandıktan sonra dalga geçmiş) Kendisiyle ilgisi olmadığı halde İzmir suikastı sonrası "beni de asacaklar" diye Paris'e kaçmış ve hiç yurda dönmemiş. Ayrıca "Mustafa Kemal Türk Miletinin düşmanıdır" lafı kendisine ait. Tamam, vaktiyle önemli yerlere gelmiş başarılı bir doktor, memleketin ilk eğitim bakanı, önemli bir münevver olabilir, tarih kimin hain olup olmadığı konusunda adil de olmayabilir ama kısmen aklını yitirmiş bu iftira makinesi de bu kadar övgüye mazhar olmasa gerek.
          Doğrusu ne diyeceğimi şaşırdım Hasan Hocam. "Türkçü olsun, çamurdan olsun" mu olsun demişim? Bu çıkarımı yansıtacak ne yazdım diye defalarca okudum kendi mesajımı. Üstelik kitabın adında geçen sözcük hariç Türkçülüğü'ne dair tek ifadem yokken... Sırf daha iyi tanınsın isteyerek (bence) iyi bir biyografiyi paylaşmıştım. Ortalıkta dönen dedikodulara da temelli cevaplar bulunabilecek bir kaynak ayrıca.

Kaldı ki tekrar ediyorum, Rıza Nur basit bir şahsiyet değildir. Tutarsızlığı, bencilliği, vehimleri, yalnızlığı... Bunlarla ilgili yorumum da yok. Aynen sizin vurguladığınız (Övdüğünüz demeyeceğim) gibi önemli bir tıp adamı (Ortopedi Kürsüsü'nü kurmuş) ve değerli bir düzen muhalifiydi. Yine aynı satırlarda birlikte andığım Enver Paşa'yı da eleştiriyor Rıza Nur mesela.

Katkılarınız için teşekkür ederim.
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak İlker Yazıcıoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Eşitsizliğin Bedeli
            Joseph E. Stiglitz
            İletişim Yayınları

Nobel ödüllü ekonomist,bazı katılmadığım noktalar olsa da kapitalist sisteme eleştirel yaklaşmış ve de insanların bizzat hayatlarının içinde yer alan marka ve kurumları örneklemelerde kullanarak ilginç yaklaşımlarda bulunmuş.
            Kitabın içeriği, ekonomistlerin hakim olduğu teknik kavramlarla doldurulmamış, herkesin anlayıp fikir sahibi olabileceği şekilde yazılmış ilginç yaklaşımlarla dolu.

Ekonomi ile ilgili konularda ilgisiz olsam da, kitap beni cezbetti diyebilirim...

http://www.iletisim.com.tr/kitap/esi...8#.WFzb1RuLTDc
            "Küreselleşme - Büyük Hayal Kırıklığı" diye bir kitabı çok satmıştı ve birçok çalışmaya referans olmuştu İlker. Onu da bulabilirsen okuyabilirsin. Ayrıca Dünya Gazetesi'nde periyodik olmayan makaleleri çıkıyor.
            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

"Küreselleşme - Büyük Hayal Kırıklığı" diye bir kitabı çok satmıştı ve birçok çalışmaya referans olmuştu İlker. Onu da bulabilirsen okuyabilirsin. Ayrıca Dünya Gazetesi'nde periyodik olmayan makaleleri çıkıyor.
              Not aldım Oğuz,çok teşekkür ederim.Hatta şu anda kitabın pdf'i önümde.
              Arafilboylu

Yorum

• Okumaya başladığım kitaplardan birisi ki bitirmek üzereyim: Anbasis'ten Atatürk'e Seyahatnamelerde Trabzon. Kesinlikle her Trabzonlunun, ben Trabzonluyum diyenlerin okuması gereken bir kitap. M.Ö 200 lü yıllarda Anabasis'in Trabzon seyahatini anlatan seyahatnameden başlayıp Atatürk'ün Trabzonu son ziyaretine kadar Trabzon'un tarihsel ve ekonomik gelişimini anlatıyor. Hele bir de anlatılan mekanları bilenler, yani Trabzon'da uzun yıllar yaşamış olanlar kitabı okurken sık sık "Vay bee" diyecekler. Garantisini veriyrum tarihsel ve ansiklopedik çok güzel bir kitap. Sıkılmadan okuyacaksınız. Kitabın baskısı yıllar önce bitmiş ama internette 5-6 dk lık bir aramayla veya Trabzon'daki kütüphanelerde kesinlikle bulabileceğiniz bir kitap.
                En son gargaris61 tarafından düzenlendi; 26.12.2016, 21:52.

Yorum

Prof. Dr. Orhan TÜRKDOĞAN - Türk Ulus Devlet Kimliği

Yaşayan ulu çınarlardan Orhan Türkdoğan Hoca'nın bu çalışmasında millet kavramının gerçekliği ve milliyetçiliğin geçerliliğini çok net örneklerle bulacaksınız. Açılım safsatasına zamanında yapılmış haklı ve sert bir eleştiri olarak da okuyabilirsiniz.
                  Yine bir Prof. Dr. Orhan Türkdoğan çalışması vardı elimde: Milli Kimliğin Yükselişi - Niçin Milletleşme

Hoca günlük konuşmalarda sıklıkla kullanılan (Çoğu hatalı) klan, etnisite, etnik grup, millet, ümmet, ırk, milletleşme, milliyetçilik, kültür gibi kavramları teoriyle pratiği harmanlayarak açılıyor. İlk kez kendisinin saha çalışmalarıyla haberdar olduğumuz birçok konuyu paylaşıyor. Literatürde en çok başvurulan Peter A. Andrews'ün "Türkiye'de Etnik Gruplar" araştırmasına sağlam itirazlarını da bu eserde buluyoruz.
                  En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 30.12.2016, 13:03.

Yorum

• Efsane - İskender Pala

Üstadın Barbaros Hayrettinin hayatını anlatan trihi romanı....

Üstadın tarzını biliyorsanız ve hoşunuza gitti ise bu kitapta hoşunuza gidecektir.....

Zaman zaman gemicilik terimlerinin fazlalığı nedeniyle birazcık sıkıyor olsada akıcı güzel bir kitap. Tabi Üstadın asıl mesleği olan halk edebiyatını, peşinden koşulan masumane aşkları da yaşatmadan olmaz değil mi ?
                    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• 2017 yılı için 200 kitap hedefi koydum bakalım kendime. Haftada 4, ayda 16 kitap eder.

Okudukça paylaşıma devam ederim

Sizlerin bu tarz hedefleriniz oluyor mu ?

Bu arada şuan Marcel Desailly'nin "Kaptan" isimli kitabını okuyorum. Futbolu seven herkesin keyifle okuyacağı türden bir kitap.
                      En son Faruk BERBER tarafından düzenlendi; 06.01.2017, 01:50.
                      BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon

Yorum

• İlk olarak Faruk BERBER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        2017 yılı için 200 kitap hedefi koydum bakalım kendime. Haftada 4, ayda 16 kitap eder.

Okudukça paylaşıma devam ederim

Sizlerin bu tarz hedefleriniz oluyor mu ?

Bu arada şuan Marcel Desailly'nin "Kaptan" isimli kitabını okuyorum. Futbolu seven herkesin keyifle okuyacağı türden bir kitap.
                        Bende önceleri her haftaya 1 kitap hedefi koymuştum.....

yıl boyunca 40 civarı okuyabildim.....

Her gün en az 2-3 gazede okurum. Dergilerde var haftalık ve aylık olrak takip ettiğim. Eğer onları hiç okumadan sadece kitap okusaydım 150-200 civarı kitap okuyabilirdim diye tahmin ediyorum.....

hedef olarak değil ama kafa dinlendirmek , yeni bir şeyler öğrenmek ve belirli bir fikri olgunluk değerine ulaşmak için kitap okumanın şart olduğunu düşünüyorum.

saygılar hürmetler....
                        En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 06.01.2017, 08:10.

Yorum

Bir de... Tanıdık dostlar yeni bir dergi çıkarıyor: Ayarsız. http://ayarsiz.net/

İlk sayısı dağıtıldı. 2023 Dergisi editörü M. Ragıp Vural, dergiyi okuma sebebi için tek başına yeter. Hakan Boz da Turancı Japonları konu etmiş yazısına. http://ayarsiz.net/2016/03/asya-pasi...anci-japonlar/

İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Bu kitaplara bir tane daha ekleyeyim. Kiymetli buyugum Dr. Erol Cihangir Hocam'in "Emir Sekip Aslan ve Sehid-i Muhterem Enver Pasa" adli calismasi.

Dogu Kütüphanesi'nden cikan orjinal bir kitap. Enver'i merak edenlere tavsiyemdir.
                          Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: Hakan Boz.jpg 
Görüntülenme: 1 
Boyut: 84.3 KB 
Kimlik: 11209428

Bayrak, Kalpak, Revolver: "İttihat ve Terakki Cemiyeti"

Ermeni Meselesi'ne dair yaptığı çalışmayla ve 21. Yüzyıl Dergisi'nden tanıdığım genç araştırmacı arkadaşımız Hakan Boz bu defa İttihat ve Terakki Cemiyeti için kolları sıvadı. Kendisinin editörlüğünde hazırlanan kitap on altı makaleden oluşuyor. Bunlardan biri Turan Dergisi'nden hocam Erol Cihangir'e ait (Enver Paşa'nın Trablusgarp Savaşı). Feroz Ahmad'in ön söz yazdığı bu çalışmayı incelemenizi önerir, desteklerinizi beklerim.

br/20. Yüzyıl, Osmanlı İmparatorluğu için 1908 yılında İttihat ve Terakki Cemiyetinin meşrutiyeti ilan etmesi ile başladı. 1908 yılı, Türkiye Cumhuriyetinin temel kurallarının belirlendiği, modern Türkiye için bir dönüm noktası oldu. Bununla birlikte cemiyet, 1919 yılına kadar politik yaşamda imparatorluğun temel gücüydü. On altı makaleden oluşan bu kitap, İttihat ve Terakki Cemiyetini her yönden inceliyor. Kitap, Abdülhamidin uzun süren sultanlık dönemini anlatan bölüm ile başlamakla beraber, cemiyetin politik, sosyal, ekonomik ve ideolojik fikirlerini de analiz ediyor. Derin analizlerin yer aldığı bu kitabın, yararlı ve akıcı bir şekilde modern Türkiyenin temellerini anlamak isteyenlere yardımcı olacağını düşünüyorum. -Prof. Dr. Feroz Ahmad- (Tanıtım Bülteninden)br/br/br/br/bSayfa Sayısı: /b358br/br/bBaskı Yılı: /b2016br/br/br/bDili: /bTürkçebr/bYayınevi: /bİhtimal Dergisi Yayınevi

Yorum

• Türk Edebiyatının Mutlaka Okunması Gereken En Etkili 25 Romanı :

BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon

Yorum

• Hasip Saygili - Rumeli Türkleri ve Müslümanları

Prof. Dr. İskender Öksüz'ün tavsiyesi üzerine okudum.

Kosova'da gorev yapmis akademik calismalari olan bir askerin arastirmalariyla Osmanli'nin son kirk yılında Rumeli Türklüğü'ne uzaniyorsunuz.

Alman kökenli bir Osmanli müşiri Mehmet Ali Paşa'nin Berlin Konferansi'nda savunduğu arnavutlar tarafindan vahşice katledilmesini bu kitapta okudum ilk defa.

Yeni cikan bu kitap dokuz makale ve sonucta yazarin onerilerinden oluşuyor.

Yorum

• 2017-2. Kitap

Ömer Bin Abdülaziz-İslam Toplumunun Yeniden İnşası

Yazarı : Prof Dr. Ahmet Ağırakça

Yorum : Peygamberimizden sonra Hz. Ebu Bekir , Hz Ömer , Hz. Osman ve Hz. Ali ( radiallahu anh) Halife oldu. Sonra Emeviler hile ile iktidarı ele geçirdiler. Bir çok olumlu icraatları olsa da sefahata düşmeleri , cihat görevini aksatmaları , dinimizin temeline uygun olmayan davranışlar sergilemeleri ve de Araplara değer vererek diğer İslami unsurları hakir görmeleri nedeni ile bozulmalar olmuş fikir ayrılıkları savaşlara kadar ulaşan fikir ayrılıklarının başlangıcı olmuştu. Toplumsal huzur azalmış bir kısım zengin insan dışında hak,hukuk ,,adalet gibi asli kavramlar insanların unuttuğu şeyler olmuştu...

İşte böyle bir devirde iktidara gelen ve sadece 30 ay kadar iktidarda kalan Hz Ömer'in torunu Ömer Bin Abdülaziz'in şimdi bize hayal gibi gelen icraatları ve yaşamı anlatılmış. Herkesin özellikjle bizi yönetenlerin okuması ve ibret alması gereken bir eser bu...

hayatını merak etttiğim şahsiyetlerden birinin daha kitabını okumakla çok mutlu olduğumu ancak şimdi durumla kıyaslayarakta üzüntüye düştüğümü belirtmeden edemeyeceğim....

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim