Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Yrd. Doç. Dr. Murat Kılıç - "Allah, Vatan, Soy, Milli Mukaddesat - Türk Milliyetçiler Derneği"
İçinden: http://www.iletisim.com.tr/images/Us...mukaddesat.pdf
Süleyman Demirel Üniversitesi Tarih kürsüsü hocalarından Murat Bey'in doktora tezinin genişletilmiş hali. İki üç ay önce çıkmış.
Bu dernek hakkında daha önce Prof. Dr. Necmettin Sefercioğlu'nun Bilgeoğuz'dan çıkan kitabını okumuştum. Hakkında bilinen çok fazla yanlış var. Mesela bu dernek toplumun pek bilmediği şekilde DP tarafından kapatılmıştır.
Şimdi Murat Hoca'nın çalışması elimde. O biraz daha derneğin teori-fikir tarafını işlemiş. Milliyetçiliğin muhafazakar desenlerden etkilenmesini incelemiş. İki üstte paylaştığım "Hristiyan Türkler ve Papa Eftim" kitabıyla arka arkaya oyunca iyi geldi. Yakın tarihi merak eden arkadaşlara tavsiye ederim.
Bu arada, bir dizi yapımcısına ödül töreninde söz verilmedi diye herkesin Ertuğrul Gazi ruhuyla cenge kalkışmasına, Atatürk'ü anma mesajlarında neden "Atatürk" yazılmadı diye kopan magazinel fırtınalara baktıkça gülüyorum.
Ortaçağ karanlığı Türk Medeniyeti için aydınlıktı. Karanlık batılıların yakıştırması. Klasik örnek vardır ya: Bizim ceddimiz tarih sayfalarını ilimde, düşüncede, er meydanında doldururken Batı, meleklerin cinsiyetini tartışırmış. Şimdi onlar fezaya giderken biz dizi yapımcısına söz verilmedi diye Selçuklu'ya Osmanlı'ya saygısızlık yapıldı diyoruz. Bir toplum ancak bu kadar boş bireylerden oluşabilir. Allah sonumuzu hayreylesin.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Yaşar Kemal - Bu Bir Çağrıdır
Değerli bir büyüğümden gelen armağandı. Yazarın çeşitli zamanlardaki açıklama, söyleşi ve yazılarından oluşan bir derleme. Ana konu; yazarın, etnik bir grubun Türkiye gündemini terörize etmesine karşı bakışı. Özgürlük, barış sözcükleri arasına sıkıştırılan etnikçilik.
Sorun, söz konusu etnik yapının dilini istemesiymiş. Ve "hiç olmazsa Türklerin sahip olduğu kadar MADDİ güce" ulaşmasıymış. Terör bu yoldaki bir araç. Ve bunun adı özgürlük? Barış?
Bu ülkede bazı kavramların yeniden ama AKILLA tarifine ihtiyaç var.
Kitapta hoşuma giden görüşleri de olmadı değil. Mesela Yavuz Baydar'a verdiği bir röportajda şöyle demiş:
"... Sevr gerçekleşseydi, Türk halkını kimse asimile edemezdi. Çünkü onun arkasında Dede Korkut vardı. Bir halkın bir tek Dede Korkut'u bile olsa o halka kimsenin gücü yetmez."
Şu gerçekten yola çıkıp "Bizim neden Dede Korkutumuz yok? Acaba dilimiz olmadığı için mi? Yoksa bu sebepten mi devletimiz de yok? Acaba biz millet olma mertebesinde değil miyiz?"... gibi sorular beraberinde gelecektir. Bütün özgürlükçü (!), açılımcı (!), barışsever (!) etnikçiler düşünse fena olmaz.En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 01.12.2016, 14:55.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Bu aralar aynı adı taşıyan ve bu yıl basılan iki farklı kitabı okuyorum: Oğuz Kağan Destanı.
Biri Prof. Dr. Tufan Gündüz Hoca'nınki (Yeditepe): http://www.yeditepeyayinevi.com/kita...i-p590984.html
Diğeri Prof. Dr. Necati Demir Hoca'dan (Ötüken): https://www.otuken.com.tr/necati-dem...-kagan-destani
İkisi de kitabını "Türk kimliği" olarak tanımlıyor. Tarihi, kültürü, hayatı... Türklüğe dair ne varsa Oğuz Kağan Destanı bunu anlatıyor.
Reşidüddin'in Cami-üt Tevarih'i temel alınmış. Yazıcıoğlu Ali de çevrilmiş. Biri Tahran, diğeri Kazan çevirisi.
Aynı anda karşılaştırmalı okumaya çalışıyorum. İkisi de nefis... Detaylarda farklar var tabii.
Eğer zaman elverirse bunlardan sonra Reşidüddin'in Cami-üt Tevarih'ini de okuyacağım. Onu da Bilge Kültür Sanat'tan buldum. http://www.bilgeyayincilik.com/kitap.asp?ID=683Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
futbolcularımız, antrenörlerimiz ve taraftarımız okusun, lazım bu aralar.En son artvints tarafından düzenlendi; 07.12.2016, 18:39.
Yorum
-
Prof. Dr. Vahit TÜRK - Kazakistan'da Kızıl Kıtlık
Daha önce Vahit Hoca'nın çeşitli dergilerde çıkan makalelerinden oluşan Türkçe Yazıları'nı okumuştum. Şimdi elimizde "Kazakistan'da Kızıl Kıtlık" var. Sovyet dönemi Rus baskı ve zulmünü anlatıyor, birinci ağızlardan... Tarihin kaydettiği en büyük vahşetlerden biri zalim komünist Rusların mazlum Türklere yaptıklarıdır. Allah'tan; özgürlük, eşitlik, barış diyip yaşam hakkını gaspedenleri unutmayan milliyetçiler var.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Firsat buldukca sureli yayinlardan bahsediyorum. Kimi aylik, kimi uc aylik tarih, edebiyat, strateji, siyaset, kultur ve sanat dergilerinden aralik ayi icin dikkatimi ceken Turk Edebiyati oldu.
Hem Mehmed Akif hem de Kutadgu Bilig incelenmis. Ahmet Bican Ercilasun Hoca'yla yapilmis bir soylesi de var.
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
İbrahim Hakkı GÜNDOĞDU - Bozkırın Son Atlısı: Timur
Tarihi romanlar, market raflarında veya otobüs seyahatlerinizde mola verdiğiniz tesislerde karşınıza en sık çıkan kitap türlerinden. Sayının çok olması haliyle seçici olmamızı gerektiriyor. Sonuçta Atsız ve Sepetçioğlu gibi yıllarca emek verip şaheserler üreten nadir. Hele de günümüzde...
Hemşehrimiz İbrahim Hoca uzun süreli çalışmasını geçen ay tamamlayıp okurlarının beğenisine sundu. Araştırmalarına bir belgesel için başlayan hoca sonunda hacimli bir kitap ortaya çıkarmış.
İbrahim Hoca, emekli tarih öğretmeni. Aynı zamanda şair ve ressam. Bazı reklam ajanslarına sanat danışmanlığı yapıyor. Ayrıca milliyetçi STK'lerde yöneticilik geçmişi de var.
Kitap henüz taze, bir ay oldu çıkalı. İlgilenenler D&R'den temin edebilir: http://www.dr.com.tr/Kitap/Bozkirin-...=0000000722159Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Şehit Recep Haşatlı Armağanı - Rasim Ekşi ve Dr. Erol Cihangir (Turan Kültür Vakfı Yayınları)
80 oncesi oğluyla birlikte şehit edilen dönemin MHP İstanbul İl Başkanı Recep Haşatlı anısına hazırlanan bir çalışma. Serinin önceki kitapları arasında Baymirza Hayit, Rauf Denktaş ve Ebulfez Elcibey de var.
Kitabı piyasada bulmak cok zor. Dogu Kütüphanesi'nden edinebilirsiniz belki. İsteyen olursa gönderebilirim.
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Her Zaman, Her Şeye, Herkese Muhalif Bir Türkçünün Portresi "Dr. Rıza Nur" - Prof Dr. Zakir AVŞAR
Bence Rıza Nur; Enver Paşa ve Mahmut Esat Bozkurt ile birlikte iyi ve doğru tanınması gereken ebedi şahsiyetlerdendir. Kulaktan dolma bilgilerle geçiştirilip dedikodularla hakkında hüküm verilecek kadar basit biri değil. Bugün Lozan konuşuluyor ama Rıza Nur anılmıyor. Bu hem geçmişi bilmememizden hem de bazı isimlere olan mesafemizden kaynaklanıyor. "Ya boşver bu adam ırkçı" diye buruşturup bir köşeye atılan nice değerden yalnızca biri Rıza Nur.
Onunla ilgili olarak aklımda kaldığı kadarıyla "Siyasi Risaleler" ve "Sıradışı Bir Muhalif" kitaplarını okumuştum. Bu çalışma biraz daha detaylı. Önce 1992'de basılmış, elimdeki 2011 basımı gözden geçirilmiş.
Zakir Hoca aynı zamanda Rıza Nur'un "Tanrıdağı Dergisi"ni de inceleyip basmıştı (Berikan'dan çıkmıştı). Çalışmasının titizlikle ve kapsamlı olarak (En azından benim ilgilendiğim boyutlarına ilişkin) yapıldığını gördüm.
Merak edenlere öneririm.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum